Hop til indhold

Hvalpe-træning, hvornår?


Shii
 Share

Recommended Posts

Jeg har kun en gang før haft en hvalp, og det er MEGET længe siden...

 

Her i Holland fungere tingene nogengange lidt anderledes end Danmark..

 

Hvornår vil i anbefale at starte til hvalpetræning?

 

Vi blev tilbudt et hold med start om to uger, og det synes jeg er FOR tidligt.. Jeg vil gerne starte tidligt, men der er han jo kun 10 uger, og jeg så egentlig helst at han havde boet hos os en måneds tid.

 

Lige nu er det svært at forestille sig at kunne træne ham, han er jo bare så hjælpe løs :engel: Havde helt glemt hvor "skrøbelig" en lille 8 ugers hvalp er lige når den kommer fra sin mor..

 

Har i nogle gode forslag til hvordan vi forholder os til ham de næste par dage til han er faldet bedre til?

 

Han er ikke sådan "bange", men det er tydeligt at han er usikker, men jeg tænker at det er nu meget normalt når han lige er taget fra sin moooar... :megaked:

 

Vi har valgt at "ignorere ham", altså lade ham undersøge huset (vi giver ham et rum af gangen), og ikke pusse nusse hele tiden, selvom det er ufatteligt svært at lade ham være i fred :lun: Men jeg vil jo heller ikke have at han føler sig alene :cry: Nogle gode råd?

 

Nå egentlig var det jo hovedesageligt det med træningen; Ville I ikke også vente til han var lidt ældre end 10 uger med at starte?

 

Problemet er at hvis vi så venter går der 3 mdr før næste hold starter op, og synes måske 5 mdr. er liiige gammelt nok at starte?

 

Selvfølgelig vil vi træne herhjemme før uanset hvad :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi hentede Chinook om lørdagen og om torsdagen startede vi vi til træning.

Ja, han var lidt usikker i starten og ja, han er lidt "langsommere" end de andre, fordi han ikke havde fået fuld tillid til mig endnu.

Men det virker absolut ikke som noget problem nu. Vi klikkertræner og han er bare på når det er og han tager fin øjenkontakt allerede - så han er lidt en stjerne.

 

Første gang var han ikke med til fri-leg, fordi han var lidt usikker på det hele. Men sådan som han reagere på andre hunde nu, så regner jeg bestemt med at han er med i legen næste gang.

 

Jeg synes det er og har været sund for ham at komme i gang så tidlig som muligt. Han bliver supersocialiseret på andre hunde og hvalpe og fremmede mennesker, når vi er på træningspladsen.

Så hvis det var mig vil jeg tage afsted nu istedet for at vente. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Obelix

Jeg ville heller starte op med ham som 10 ugers end som 5 måneders :-D.

 

Jeg synes det er fint at komme i gang hurtigst muligt, og så længe det foregår i hvalpens tempo og der tages hensyn til den, så kan jeg ikke se noget forkert i at starte op som 10 ugers :-).

Link til indlæg
Del på andre sites

Har lige indset at vi slet ikke kan starte før han er 12 uger, han har jo ikke fået sin vaccination nummer 2 endnu!

 

Det bør ikke være noget problem. Chinook blev vaccineret da han var lige knap 8 uger og skal først igen når han er 12 og vi træner da på livet løst nu :-D Han er 9 ½ uge nu. Så det skal ikke afholde dig fra at starte med at træne :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det med vaccinationen kommer vel an på træningspladsens regler så der må du hellere ringe til dem og høre. Her i dk ville det ikke være noget problem hvis bare hvalpen har fået første vaccine.

 

Nu ved jeg ikke hvordan hvalpetræning i holland foregår, men her er det lige så meget hygge og socialisering med andre hvalpe iblandet lidt sit og dæk osv. Hvis det er den slags træning så ser jeg absolut ingen problemer i at starte med en 10 ugers hvalp.

 

Hvis træningen derimod er mere ambitiøs og de andre hvalpe er væsentligt ældre så ville jeg nok lige overveje om jeg kunne mødes med andre hvalpeejere til noget leg et andet sted og så starte til træning senere

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg starter op lige så hurtig som jeg har hentet hvalpen, altså 8 uger. Hvis holdet er startet op, så kommer vi bare med ind hvor de er.

Det er super bnemt og hurtigt at lære hvalpen ting fra den er ca. 6 uger til den er 12 uger...

Mine egne hvalpekuld starter jeg med legetræning når de er 6 uger..

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ser heklst at folk kommer til hvalpetræning med deres hund så tidligt som muligt, det er rart at forebygge evt. stress på træningspladsen og dejligt at få lært hundene at arbejde med forstyrelser i en ung alder så man ikke stor og kæmper med et ordentligt skrummel :genert:

 

 

Dog oplever jeg alt for tit at folk skriver eller ringer og gerne vil starte til træning men først efter hunden er et ½ år for det har opdrætter anbefalet :cry: i det tilfælde prøver jeg at gøre mit bedste for at overbevise folk om hvad der er bedst hvilket er svært da de kender og har tillid til derss opdrætter men at jeg på det tidspunkt er helt fremmed.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har nu tilmeldt os hvalpeholdet med start fra 21 maj :D Det er lidt surt, for vi skal faktisk noget så vi ikke er hjemme til træning nummer 2 :( Men vi får da startet op, og er optaget på holdet :)

 

Hernede foregår det også med leg, og det er mest "socialisering" så de lærer at begå sig på en træningsplads..

 

De har et a,b og c kursus, som hvert er 3 mdr. og så får man et bevis hver gang man gennemfører, og derefter kan man så starte som normalt medlem eller hvad man skal sige, til f.eks. agility og generel lydighed. (Det vil sige når hunden ideelt set er ca 11-12 mdr).

 

Det første kursus er jo sådan et sit/dæk/lær pladsen at kende kursus, og vi har været derude før vi fik hunden og snakke med dem, for lige at se pladsen an...

 

Det var heller ikke noget problem at han starter selvom han ikke har fået anden vaccine, det var bare fordi opdrætteren sagde at vi nærmest ikke måtte tage ham udenfor før end han havde fået anden vaccine, så Olivier har været helt bange for når jeg satte Dexter udenfor, for at tisse (Han har dog stadig ikke tisset udenfor endnu)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...