Hop til indhold

SÅ forbandet dygtig!!! (kommunikation)


cs-dumle
 Share

Recommended Posts

Så kom tiden hvor vi skulle passe svigernes hunde. Den blev skåret ned fra to uger til fra lørdag til tirsdag, så vi blev enige om at gik det ikke med hundene så kunne Bjørn passe hunde ved svigerne og jeg kunne blive hjemme ved vores egne.

Vi frygtede lidt hvordan det ville gå med deres nye hund Robin og vores to. Deres gamle hund Thimo havde mødt hver vores, men kun en ad gangen.

Tirsdag var vi ude og gå med hundene. Først Nova, Thimo og Robin, der var intet. Så Dumle, Thimo og Robin. Dumle startede med at hilse på Thimo, det gik rimelig roligt, men så for Robin frem og Dumle blev også sur. Vi startede gåturen og det gik hurtigt over. Hver gang Dumle nærmede sig de to andre hunde flyttede de sig dog hurtigt, men ellers foregik turen stille og roligt.

 

Igår besluttede vi så at tage en tur med Dumle og Robin alene... og så blev det hurtigt klart, at der ingen problemer var her. Robin siger bare den der skræmmende knurrende lyd ligesom Nova når han gerne vil hilse, men det lod Dumle sig ikke mærke med og de to fungerede fantastisk sammen. Robin er en rimelig usikker hund, men til sidst begyndte han endda at søge til Dumle når han blev usikker og de legede lidt.

Så tog vi Thimo med på tur igen og det blev hurtigt tydeligt, at det var her problemet lå. Thimo pustede sig rimelig op når han hilste på Dumle og så snart Robin ville lege eller hilse på Dumle blev Thimo gal.

 

Efter de havde været på tur tog vi Dumle med ind i haven.

Dumle og Robin fungerede fantastisk sammen, men Robin var lidt nervøs og Thimo legede politihund hver gang de to andre satte en leg igang.

 

Selvom det ikke gik helt optimalt var det helt igennem fantastisk at se... At få et indblik i, hvor godt Dumles kommunikation med andre hunde et blevet. Siden Nova er kommet til er han jo gået fra usikker udfarende, uforstående hund til usikker hund, men som kommunikerer så meget bedre. Selvom svigermors hunde var både usikre og "sure" tog Dumle det hele i stiv pote :lun:

Dumle viste et hav af dæmpende signaler hver gang Robin viste tegn på, at være usikker og hver gang Thimo var afvisende, accepterede han fuldt ud en afvisning og flyttede sig. Da det ikke var muligt, da Thimo nærmest havde trængt ham i en krog, flyttede han hovedet og så væk.

Han er bare blevet SÅ dygtig til at kommunikerer med andre hunde og til at vende konflikterne ryggen. Selvom det ikke gik helt var det for en gangs skyld ikke min hund der var det største problem og jeg er bare så helt igennem vanvittig stolt af hans fremskridt :lun: :hjerte: :lun:

Til sidst gik det faktisk så godt, at da Thimo sprang ud efter Dumle da hundene legede, da sprang Robin ud efter Thimo og forklarede ham lige at Dumle altså er ok! :lol: Desværre turde Dumle ikke lege mere med Robin efter det sidste klip på videoen. Vi prøvede at sætte Thimo på den anden side af hegnet, men Dumle var stadig for bange for ham til at lege med Robin og da ville Robin ellers utrolig gerne lege med Dumle.

 

Lige en video af noget af kommunikationen blandt hundene, som jeg bestemt syntes er værd at se (selvom den vist blev lidt lang :genert:):

[media]http://www.youtube.com/watch?v=g5rDwJ2fSpQ[/media]

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan åbenbart ikke redigerer startindlægget nu :vedikke:

 

Nåm nu burde videoen endelig, langt om længe virke :lol: Kvaliteten er så vist bare blevet endnu dårligere, den vilde leg forkortet, men det sidste i klippet virker... så hvis nogle skulle være interesseret tror jeg den funger nu:

 

[media]

[/media]

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...