Hop til indhold

Ret vigtige spørgsmål :)


Gæst KageKaDeN
 Share

Recommended Posts

Gæst KageKaDeN

Hai :)

Jeg er en pige på 13 år og min mor har lovet mig hund når jeg er stor nok til at klare det meste med opdragelse osv. det vil sige ca. 2 år...

Jeg tænker meget på det hver dag fordi jeg simpelthen glæder mig så meget at jeg er ved at springe ;) Men jeg vil meget gerne forberede mig utrolig godt fordi jeg vil alt andet end at give min kommende hund et dårligt liv.

Så jeg vil gerne sætte mig virkelig ind i emnet osv...

Her er nogle spørgsmål angående det med hund:

 

1. Kan jeg holde hund som 14-15 årrig næsten uden hjælp?

2. Kunne en Berner Sennen være en god begynderrace til mig?

3. Er den for aktiv hvis kun jeg har en mellemstor have?

4. Ville den kunne komme med ud på min mormors gård uden at "jage" alle dyrene (heste osv.)

5. Duer den sammen med min fars kat? (min mor og far er skilt og jeg besøger nogle gange min far og han har altså kat)

6. Jeg har ønsket mig hund siden jeg var 6 år men er kærligheden til hunde nok når jeg kun er 14-15 år når jeg skal passe den?

 

Det var spørgsmålene :)

 

Her kommer lidt om hvem hunden kommer til at bo sammen med og hvordan vores hus ser ud osv.:

 

I min familie er der mennesker i alle aldre men hjemme bor kun min mor min lillesøster som nok er 10 på det tidspunkt, og så mig.

Vi bor i Ramløse som er ret langt ude på landet men ligger tæt på en anden by som er en mikro storby. Huset vi bor i er ret stort men hele 1sal er forbudt for hunden. Haven er som sagt i mellemstørrelse uden hegn. (måske kan jeg lokke min mor til at lave et til den tid)

 

Jeg håber du/i kan hjælpe mig :)

Kh miig <3

 

P.S. er der andre racer i kan foreslå?

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså en Berner er ikke en god hund til så ung en pige som dig. Du har simpelhen ikke den råstyrke der skal til. Ligegyldigt hvor sød og rar din Berner er, så kan den lige som alle andre levende væsner pludselig ville sit eget og så er du hjælpeløs. Jeg er et rimeligt stort skrummel men allerede nu, hvor vores berner er 8 mdr og vejer 45,5 kg, så skal jeg lægger kræfter i, hvis han vil et og jeg vil noget andet.

 

Bortset fra det (men det er også nok til at fraråde racen), så ejer den ikke et særligt udviklet jagt instinkt, hvilket vil sige, at den ikke vil spæne rundt efter fugle, katte og hvad der ellers driver forbi. De er som hovedregel rolige hunde, der ikke kræver den vilde motion, så en mellemstor have er alt rigeligt og mht at passe kræet, når man kun er 14-15 år...du kan sådan set passe den allerede nu, hvis det skulle være og det kan du fordi dine forældre godt ved at til syvende og sidst har de det endelige ansvar for hunden, så bare plag livet af dem til de giver dig en hund og desuden er der lige en videnskabelig undersøgelse, der viser at børn og unge bliver bedre som voksne, hvis de vokser op med dyr, så plag bare løs og sig til dem, at det er for samfundets skyld ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Larsen'

Hej (:

 

Jeg kender ikke Berner Sennen, og vil derfor ikke komme ind omkring denne race. dog vil jeg fortælle dig, ligesom jeg fik af vide da jeg kom herind, og stillede nogenlunde sammen spørgsmål, at man som hundeejer vil komme til at vælge mange ting fra. men hvis du er indstillet på det, så vil jeg sige at hvis du er en ansvarlig pige, så vil det ikke være noget problem at have hund næsten helt alene i din alder, for du vil jo stadig have familien lige bag ved dig til at hjælpe til, når du måske ikke har så meget tid.

 

Håber nogle a de andre brugere herinde kan fortælle dig mere opm Berner Sennen :-D

 

Du kan evt. læse min tråd omkirng det emne at have hund alene, der er mange gode indput, som jeg er blevet såååååååååå meget klogere på:rolleyes:

http://www.hunde-forum.dk/diverse/1049-hvornar-skal-man-anskaffe-sig-en-hund.html

 

held og lykke :D

Link til indlæg
Del på andre sites

Så du er 15 år når du kan få hunden?

 

Jeg vil ikke sige for og imod, men jeg syntes du skal læse hundetossens historie, og om hvordan hun har måtte skille sig af med sine to hunde pga skolen.

 

Tænker lidt at du kan få din mor med på at hun tager ansvaret og så skal du nok gøre så meget som muligt :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Tja.

 

Et direkte svar:

 

Nej. Du kan, og bør ikke have hund. Hverken lovmæssigt, eller fornuftigt set. Punktum færdig.

 

Hvis dine forældre vil have hund, har du til gengæld muligheden for at have samtlige glæder der er forbundet med en sådan lille/større krabat. Alle "sure" pligter kan du også tage dig af, men det er stadig dine forældre der har hund, og dermed deres ansvar og forpligtelser, og i mit hovede absolut vigtigt at huske på, både for dig, såvel som dine forældre.

 

Ingen kan reelt sige noget til at et barn (hvad du rent teknisk set er) pludselig hitter på noget der ikke er hensigtsmæssigt for hunden, og præcis derfor vil jeg til enhver tid fraråde forældre at købe dyr til og for deres børn.

 

Men man kan altid forsøge at påvirke forældrenes valg af hund, hvis de ikke i forvejen ved hvad de vil have. ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Selv er jeg ret ung (19 år) og skal have en berner sennen til næste sommer. Da jeg første gang besluttede mig for at få hund, var jeg 16/17 år - da havde jeg lige lært berneren Azuro at kende. Hvis du "får" hund som 15-årig, så skal du være opmærksom på, at hvis du har det fulde ansvar for hunden, så skal/bør du altså gå til træning med den. Man kan få nok så mange gode råd af venner og familie og have læst nok så mange bøger. Men at føre teorien over i praksis er ikke altid så nemt, som man forestiller sig. Og rådene fra familie og venner kan være "gale" - altså gamle, forældede råd, hvis sandhed er modbevist.

 

Derudover, så er du altå ung, og hvis du har det fulde ansvar fra hunden, hvad vil du så gøre når du er færdig med folkeskolen? Jeg går i gymnasiet pt, og jeg indrømmer blankt at jeg ikke mener at jeg ville have den fornødne tid til at tage ordentligt vare på en hund. Senere skal jeg på andre uddannelser, som måske er langt mere tidskrævende! Der har jeg så snakket med mine forældre, og de har gået med til, at tage ansvaret for vovse, på lange dage og lign. Og hvis du så også skal have hunden med, når du flytter hjemmefra (med alt held kan en hund bliver 15-18år, dog sjældent en berner), så forsimpler det altså ikke noget desværre. Og har man sagt A må man givetvis også sige B og "betale den pris".

 

Som Zaz-zaz er inde på, skal du også være opmærksom på at en berner bliver BOMSTÆRK, når den er udvokset. Azuros ene ejer kan ikke rigtig holde ham, når han springer frem i linen, da hun ikke er stærk nok. Og jeg synes også at det kan være "svært". Så vær opmærksom på den del, for det er både usundt for dig og din hund med ryk og træk i linen (og så er turen også langt mindre hyggelig).

 

Angående hegn, så vil jeg sige at det bør I have, lige meget hvilken hund man anskaffer sig. Nok er det ikke normalt for en berner at løbe afsted uden familie, men er der noget tilpas spændende, så skal den da nok kunne finde på det - og hellere 100% sikker end kun 95% sikker.

 

Aktiveringsmæssigt, så ligger berneren ikke til de krævende racer. Det er en rolig hund, som ikke let stresser op ved siden af border collier, labradors o.lign. Men den ÆLSKER simpelthen at gå ture og de må gerne være lange. En berner er ikke avlet til fart, men til udholdenhed. Den job var at vogte kvæget og trække vogne, og hverken eller krævede den store fart over feltet og ingen af delene krævede jagtinstinkt, hvilket har gjort at berneren er ganske omgængelig med andre dyr, såfremt den er blevet vænnet til dem.

 

Så om du kan holde hund som 15-årig kommer an på en hel del. Jeg er fuldstændig enig med DKWiechert, at en 15-årig stadig behøver støtte og hjælp fra sine forældre - og at de i bund og grund har hovedansvaret. Og hvis du skal stå for størstedelen af træning selv (opdragelse er i forhåbentligt enige om at I er fælles om og har en fælles metode til den tid), så vil jeg råde dig til at læse nogle gode bøger. Irene Jarnved og Lone Greva går man aldrig galt i byen med og hvis du kan finde nogle bøger af Anders Hallgren, så er de også gode (vær dog opmærksom på at nogle af hans bøger ikke er helt lette at gå til). "Forstår du din hund" er en ganske glimrende bog af hans.

 

Uden at kende din fysiske styrke, så vil jeg dog råde dig til at tage det kraftigt med i din betragtning i dine overvejelser om berner sennen. I berner forummet kan du læse en tråd som hedder "Temperament og Arvelige Sygdomme hos berner sennen" og du kan supplere med berner sennen-bogen fra Dansk Kennel Klub, som har været hovedkilde til tråden.

 

Jeg kan ikke rigtig råde dig til andre racer, da jeg ikke ved, hvad du har tænkt dig med hunden. Om den primært skal være "hyggehund" eller om den skal have målrettet træning, eksempelvis agility eller lydigheden.

Og hvor meget tid I vil bruge på at aktivere den fysisk og mentalt i hverdagen, om I vil have en samarbejdsvillig race, eller en selvstændig - berneren hører for en stor del mest under sidstnævnte, dog vil den ifølge Zaz-zaz gøre MEGET for en godbid og er yders madglad - dog med individuelle modifikationer selvfølgelig :mrgreen:

 

Men som sagt igen - de forældre skal i bund og grund stå for hovedansvaret og hvis du står af, så skal hunden altså ikke lide under det, så må dine forældre altså ganske enkelt tage over. Har man sagt A må man også sige B. Det synes jeg lige du skal have på det rene med dine forældre. Og overvej lige igen om du har den fornødne råstyrke til at holde vovse, når den får øje på en god hundeven el.lign.

 

Håber ikke det blev for forvirrende og at min mening trængte ordentligt igennem :vinken:

Redigeret af bernerazuro
Glemte ord
  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Jeg synes så absolut ikke du skal have en berner sennen!

 

I vil veje nogenlunde det samme og det synes jeg ikke er et godt udgangspunkt i så ung en alder og som førstegangshundeejer.

 

Jeg synes sagtens du kan have hund, men din mor skal være indover, idet det faktisk er hendes lovmæssige ansvar at hunden har det godt og at den bliver opdraget og trænet, da du ikke er myndig.

 

En race med medium eller lille aktivitetsniveau var det jeg ville foreslå med tanke på at skole og uddannelse kommer til at fylde mere og mere fra nu af.

 

De ting du spørger om din hund ville kunne lære er 100% afhængig af din indsats.

Din hvalp skal socialiseres til (lære at acceptere som sin "egen" art) alle dyr, mennesketyper samt miljøtrænes allerede fra helt lille og derefter skal socialiseringen og miljøtræningen vedligeholdes.

 

Mht. katte så er det vigtigt at hvalpen kommer til at tilbringe meget tid i hjemmet med katte, og her kan der være tage om flere dage af gangen så kat og hvalp lærer hinanden godt at kende.

 

Jeg vil foreslå dig at læse nogle bøger i ventetiden og tænke over hvad du kan tilbyde en hund, ikke kun om to år men også om 5 - 6 år når din uddannelse kører på højtryk.

Vælg race efter dette, så er der større chance for at det vil gå.

 

Jeg vil foreslå dig en lille race da du derved ville kunne tage tog og bus med den uafhængig af at blive kørt i bil af dine forældre når du skal til træning og når hvalpen skal socialiseres og miljøtrænes. Dette skal den dagligt!

 

Bøger: Hvalpen - Lone Greva. Familiehunden - Lone Greva.

Disse bøger kommer pænt rundt.

 

Hvad har du tænkt dig at lave med din hund?

Link til indlæg
Del på andre sites

En berner sennen ville være en dårlig ide, de er alt for store til at håndtere i "dumme" situationer for børn.

 

Vi har haft berner i min familie (min faster og onkel) og hun var bestemt en dejlig hund.

 

Bernere er LÆNGE om at blive voksne og efter min mening skal man have lidt hundeerfaring, før man anskaffer sig denne race. Når sådan en unghund hopper op af een pga glæde (selvom det prøves trænet væk), ja så skal man altså lige spænde musklerne, for ikke at vælte :blink:

 

Hun præsterede en dag at se en kat og styrte afsted. Min teenagerfætter (meget sportstrænet) og hans lillebror hang begge i snoren for at stoppe hende fra at løbe ud på vejen. Det endte med, at de begge blev trukket et stykke henad vejen :shock: Det siger altså lidt om racens styrke - hun var også en STOR tæve. Større end mange hanner.

 

 

Jeg tror som om andre skriver at en mindre hund ville være bedre. Vær opmærksom på du ikke får en race, som du ikke kan aktivere tilfredsstillende og sørg for at have dine forældre med på idéen. Du må IKKE stå for en hund selv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst snevinter

Ikke for at træde nogen over tæerne, men jeg synes det er lidt uretfærdigt (?) at bruge en person herinde som et eksempel på at 'derfor skal teenagere passe på med at få hund' eller lign. Jeg ville ikke selv have det godt med det, hvis det var mig....

 

Det er ikke ment som en kritik.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ikke for at træde nogen over tæerne, men jeg synes det er lidt uretfærdigt (?) at bruge en person herinde som et eksempel på at 'derfor skal teenagere passe på med at få hund' eller lign. Jeg ville ikke selv have det godt med det, hvis det var mig....

 

Det er ikke ment som en kritik.

 

Det kan du egentlig have ret i... Havde faktisk slet ikke overvejet det fra den side... :???: Jeg sletter mine referencer...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ikke for at træde nogen over tæerne, men jeg synes det er lidt uretfærdigt (?) at bruge en person herinde som et eksempel på at 'derfor skal teenagere passe på med at få hund' eller lign. Jeg ville ikke selv have det godt med det, hvis det var mig....

 

Det er ikke ment som en kritik.

 

 

1: de kunne selv have stødt på det.

 

2: jeg syntes det er VIGTIGT at man ved hvordan det KAN gå, ikke at det går sådanne. Selv os som voksne mennesker kigger/hører vel hvordan det KAN gå.

 

3: Jeg kender ikke hundetossen, men efter hvad hun har været igennem, ville jeg tro at hun ikke ønsker det for andre (og dette kan MÅSKE undgåes på denne måde)

 

Hvis jeg tager helt fejl, undskylder jeg.

Men hendes historie står herinde, hvorfor skal andre ikke lærer af det?

 

 

Ej taget som kritik :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst KageKaDeN

Tusind tak for alle de gode svar :)

Jeg prøver lige at besvare alle jeres råd på denne besked :)

Angående det med de der bøger så har jeg læst Irene Jarnveds bog endda to gange hehe :P

Det med at mine forældre skal have det "rigtige ansvar" eller hva man kalder det kan jeg godt se pointen i :) og self er det dem som betaler og alt sådan noget men det er bare mig som står for at opdrage den og sådan..

Det en af jer nævnte med hundetræning det er også noget jeg har tænkt mig :) både når den er hvalp og voksen...

Håber at jeg har besvaret det hele

 

Knus <3 :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor
Tusind tak for alle de gode svar :)

Jeg prøver lige at besvare alle jeres råd på denne besked :)

Angående det med de der bøger så har jeg læst Irene Jarnveds bog endda to gange hehe :P

Det med at mine forældre skal have det "rigtige ansvar" eller hva man kalder det kan jeg godt se pointen i :) og self er det dem som betaler og alt sådan noget men det er bare mig som står for at opdrage den og sådan..

Det en af jer nævnte med hundetræning det er også noget jeg har tænkt mig :) både når den er hvalp og voksen...

Håber at jeg har besvaret det hele

 

Knus <3 :)

 

En hundebog er ikke meget, heller ikke selvom du har læst den to gange.

Jo flere bøger af vidende hundemennesker du læser, des bedre bund får du lagt, så du er rustet til at få hvalp.

Forskellige bøger giver nye indsigter og der er nok at tage fat på :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst KageKaDeN

Altså jeg har tænkt mig at gå til træning med en i de første 2 år og så selv lære den tricks bagefter. Jeg tænker også på noget med lidt agility men ikke de store konkurencer. Og udover det så bare dejlige udflugter og sådan...

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 9 months later...
Gæst cecilia
PS: Hvis du insistere på, at det skal være en berner, så er de rimelig nemme at lære ikke at gå udenfor grunden. Det er en såkaldt gårdhund og den har det med at blive på matriklen

 

 

Nogle god råd til hvordan man gør det, tror ikke min hvalp ved at hun er en hund der ikke burde stikke af hehe:mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nogle god råd til hvordan man gør det, tror ikke min hvalp ved at hun er en hund der ikke burde stikke af hehe:mrgreen:

 

Ha ha ha, smutter hun ? Hvor sejt...hun burde ikke gøre det. Vi har ikke lært Bassen det. Han går bare ikke udenfor matriklen, hvis vi glemmer at lukke diverse døre og låger. Sådan har han altid været og sådan burde en gårdhund være. At der så ikke lige er så meget gårdhund ved den "bette" på andre områder er en helt anden historie :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...