Hop til indhold

Tror i min hund har HD


Gæst Samson
 Share

Recommended Posts

Gæst Samson

Hej

 

Jeg er den glade, men uerfarne ejer af en stor Golden Retreiver hanhund, som nærmer sig de tre år. Jeg er nu blevet lidt bekymret for min kære hund. Indenfor den seneste måneds tid har jeg observeret, at han ind imellem humper en smule på højre bagben, når han rejser sig. Det drejer sig kun om de første 2-10 skridt hvorefter der ikke er mere og han leger gerne lige så meget som han altid har gjort. Første gang det kom var efter en lang tur med masser af leg. Jeg tillagde det ikke den store betydning og gik kortere ture i snor den næste uges tid og alt var i orden. Nu har jeg dog lagt mærke til at det kommer hver gang han er blevet motioneret meget. Jeg har søgt her og på nettet og kommet frem til det kan være HD. Mit spørgsmål er så, hvad gør jeg nu? Han har som sagt ingen problemer når vi tager det roligt og undgår de vilde ture på stranden osv.

Kan han evt. hjælpes af at få noget andet fodder eller noget tilskud? Har læst at man kan give noget forskelligt tilskud der skulle hjælpe hunde med HD problemer. Hvilket fodder og tilskud anbefaler i?

Yderligere info kan jeg sige at han får Royal Canin fodder, bliver luftet to gange dagligt og så vejer han ca. 36-38 kg.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Stella

øv det lyder ikke helt godt, kan godt forstå du er bekymret. Ring til din dyrlæge på mandag og fortæl ham/ hende om hvad du har observeret og hører hvad de mener. De ville nok forslå en røngtenfotografering af hans hofter, som er det eneste der med sikkerhed kan vise det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu har jeg rigtig dårlig erfaring med at gå til en alm. dyrlæge med ledlidelser, så jeg vil anbefale en ledekspert :genert: Første gang oplevede jeg at få anvist utilstrækkelig behandling ifm. en forstuvning (1 uges ro var absolut IKKE nok), anden gang betalte jeg 3200kr. for en regning med en fejldiagnose påduttet. Og en hund der haltede på tre ben en hel weekend, med fejldiagnosen hængende over hovedet. Kom så til en leddyrlæge, da første dyrlæge gav fortabt, og han diagnosticerede sprungen korsbånd på 2 minutter - uden røntgen og narkose.

 

Så ja, jeg kan kun anbefalde en ledekspert :genert:

 

Men ellers, enig med de andre. Kun en dyrlæge kan finde svar på, hvad der er i vejen. Hofterne er det typiske problem, efterfulgt af korsbånd. Men det kan også være andre ting, i knæ eller has.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes også du skal smutte forbi dyrlægen og få ham røngent fotograferet. Det er typisk med led problemer at hunden er øm når den har været ekstra aktiv, ligget lidt ned og så skal rejse sig. Kan fortælle at min egen hund løb agility 4 dage inden vi fandt ud af at han havde meget dårlige led og han blev aflivet. Mærkede intet på ham under træningen men om aftenen var han øm. Heldigvis er der rigtig meget man kan gøre for en hund med dårlige hofter. Ekstra olie, glucosamin, specielt foder. Derudover kan man vælge at få lagt guld ind omkring ledet, det hjælper for nogen, andre mærker man intet på. Så har du rigtig god mulighed for at træne musklerne op i bag partiet og dermed afhjælpe ledet lidt. Og så lyder han lidt tung af en Golden at være, men kan jo ikk se ham så kan være jeg tager fejl. I hvert fald meget vigtigt at han ikk vejer for meget hvis hans led ikke er helt gode.

 

Nu ved jeg ikk om sin hund har hd men du kan få dyrlægen til at tage røngent og dermed be/afkræfte det. Din dyrlæge kan hjælpe dig meget mere med overstående hvis det skulle vise sig at din hund har hd. Og så sørg for at have rimadyl liggende (hunde smertestillende) som du kan få ved din dyrlæge. Når i så en dag har været ude og lave lidt ekstra så giver du ham en rimadyl, dyrlægen kan hjælpe dig med hvor meget han skal have. Så har han haft en god dag og får en smertestillende, og så er han stadig en glad hund med et værdigt liv.

 

Håber det kan hjælpe dig lidt. Men få ham undersøgt, tænk hvis det er noget der nemt kam afhjælpes :) og hvis det er hd er der i mange tilfælde meget man kan gøre for sin hund :) held og lykke med ham!

Link til indlæg
Del på andre sites

Afsted til dyrlægen og få målt hofter! Find evt. en dyrlæge der er dygtig til den type billeder (jeg kam anbefale Bille Ruwald i Kruså).

 

Hvis det viser sig at være HD, kan du forsøge at holde lidelsen i skak med tilskud og moderat motion. Men det kommer jo an på hvor slemt det er. En god dyrlæge vil være ærlig omkring hvorvidt han mener hun skal aflives pga. lidelsen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ikke noget med gætværk og gisninger. Jeg ville ringe til dyrlægen på tirsdag og få en tid til tjek og røngtenbilleder:-D

 

Jeg ved ikke hvor du bor henne i landet, men på Sjælland er der 2 led-specialister: Ken Lindeblad på Faxe dyrehospital og Claus Sloth oppe i Nordsjælland et sted

 

Det kan være det er noget andet, men det skal ihvertfald undersøges. Det kan være det kan klares med en kiropraktor eller massør, men der skal lige tages billeder først.

 

Og mens hunden alligevel er bedøvet, så få taget billeder af albuer og evt ryggen for spondylose :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Du kan jo samtidig også lige få tjekket knæene for Patella...

Men der er mange muligheder, hvis det er HD. Vi har selv to hunde med HD, hvoraf den ene har fået fjernet den ene hoftekugle... Der er mange muligheder for øvelser og water-walker osv. men det kan vi tage til den tid. Nu skal han jo lige undersøges først.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...