Hop til indhold

hjæææælp


Gæst Betina Blomster
 Share

Recommended Posts

Gæst Betina Blomster

Min hvalp (Dansk svensk gårdhund) på 4 mdr. Er renlig om natten og om dagen når den er alene hjemme. Meeeen, når vi er hjemme, tisser han på gulvet optil 4 gange. Vi kan lige have været nede med ham, hvor han så laver begge dele. Ca 1 time efter tisser han så igen. Hver gang dette sker, bliver han ikke skældt ud, og jeg vasker med det samme gulvet i Rodalon for at fjerne lugten. Vi løber ned med ham med det samme, når vi opdager det.

Er der nogen der har et godt råd?

Venligst Betina

Link til indlæg
Del på andre sites

Til han er renlig:lol: Der kan gå en uge, der kan gå et par måneder endnu, det er svært at sige. Nogle hunde bliver bare nemmere renlige end andre....

 

Men efterhånden som han finder ud af at man kun skal tisse udenfor, vil han også så småt begynde at give tegn. Måske gør han det allerede? Det kan være en bestemt gang, vippen med halen, piv, et bestemt blik eller lignende. Når i opdager hvad tegnet er, skal han også roses for at give tegn (bare en "dygtiiiiiig, skal du tisse nu"). I øvrigt er det en god ide at sige "tisse" eller "tis" til ham allerede nu, så han lærer at tisse på kommando:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Betina Blomster

Jeg har virkelig prøvet at kigge efter tegn hos ham, men synes ikke han laver noget.. I morges pev han, for føste gang og tissede 1 sek efter.

Han humber også sine bamser, er det tegn på stress??

Link til indlæg
Del på andre sites

Det at han humper, ville jeg bare se som hvalpekådhed og afløb for overskudsenergi. Hvis det udvikler sig til noget permanent, eller han begynder at humpe jer, skal det selvfølgelig stoppet blidt og bestemt.

 

Dog, hvis det er i situationer hvor han virker stresset, kan det sagtens være pga. stress. Men så vidt jeg har hørt, er der mange unge hvalpe der lige napper en tur på bamsen af og til:mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Husk også at luftningen ikke er gåtur. Heller blive på nøjagtig samme sted for at få afleveret det der skal afleveres, så kan gåture komme en gang i mellem. Hvis der sker for meget spændende, glemmer hunden hvad den kom ned for. De har en snert af guldfisk i sig i den alder.

 

Og så plejer jeg at sige, at man som hvalpeejer skal forsøge ikke at tillægge renlighedstræning for meget energi og opmærksomhed. Der er fysiologiske årsager til, at der en gang i mellem sker nogle smuttere. Ganske som børn. Det kommer stille og roligt, og følger man den plan der er nævnt her i tråden, skal man ikke tænke yderligere over det.

 

Så hellere bruge energi på socialisering og alene-hjemme træning :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...