Hop til indhold

Mærkelig ændring i adfærd.


Gæst Christian Riis
 Share

Recommended Posts

Gæst Christian Riis

Hej alle sammen.

Jeg skriver til Jer, fordi jeg håbløst har brug for jeres hjælp. Tidligere har en gæst ved navn Diana her inde på siden, skrevet et indlæg omkring hendes Welsh Corgi Cardigan på 11 uger, som ikke ville gå tur. Jeg har præcis samme problem, men min hund er bare 18 måneder, og af racen Dogue de Bardoux og af hunkøn.

 

Frida vil gerne gå 10-20 meter, men så lægger hun sig ned og vil tilbage. Jeg har prøvet at lægge ruten om til alle veje ud fra mit hus. Venstre, højre, den anden side af gaden - men intet virker. Jeg har prøvet at sidde og age hende, leget med legetøj, lokket med godbider, prøvet at trække hende og vente i 45 minutter i øs regnvejr, men absolut intet virker!

 

Hun er så glad når jeg henter hendes halsbånd (har også prøvet med sele), så jeg tror ikke det er fordi hun ikke vil ud.

 

- Hun blev færdig med sin løbetid for en måned siden, og der var der hendes adfærd ændrede sig...

 

 

Jeg håber I vil tage jer tid til at svare, fordi jeg er løbet tør for idéer og jeg kender til vigtigheden I, at hun får fysisk stimuleret sig. - det er jo en stor hund.

 

Mange krydsede fingre her fra.

/ Christian

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, hvis det er rigtigt forstået at hun ændrede adfærd for en måned siden da hun kom i løbetid, så kan hun nu være falsk gravid og derfor trygheds søgende og vil ikke væk fra hjemmet.

 

EN test for dette kunne være om du kan presse mælk ud af patterne.?

 

Eller om hun roder meget rundt i sin kurv, eller passer indbildte hvalpe..

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Christian.

 

Hvordan var hun før løbetiden? Skete der noget under løbetiden som gav hende dårlige oplevelser? Kender hun betydningen af ordene "gå tur"?

 

Du skriver at hun er glad når du henter halsbåndet og at du har prøvet at være tålmodig (oven i købet i regnvejr:-)). Har du bil? Og dermed mulighed for at køre et andet sted hen og lufte et par dage? Alternativt må du for alvor prøve med tålmodighed. Tag en dag hvor du har fri og masser af tid. Tag vand med til jer begge, og pak nogle RIGTIG lækre godbidder (kogt lever, stegt bøf, tunguf eller hvad der virkelig tænder), og prøv at lokke hende frem med godbidder. Kast en godbid en halv meter frem når hun stopper og masser af ros og en ekstra godbid når hun flytter sig. Husk at du skal være helt afslappet, for den mindste irritation smitter af på hende.

 

Når hun tager et par skridt på eget initiativ, skal du rose med glad, lys stemme og give 5-7 godbidder (en af gangen). Du må gerne småsludre med hende, men ikke i en ynkende eller trøstede tone.

 

Håber du får løst problemet:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...