Hop til indhold

Chok... Og der sad så en sød lille hvalp...


Shii
 Share

Recommended Posts

I dag havde jeg tidligt fri, og vi besluttede os for at mødes inde i Zandaam, en lidt større by, for at lave lidt shopping osv....

 

I denne by er der en dyrehandel, magen til den som ligger lige ved siden af os (eller ja.. 200 meter henne af gaden)... Jeg går ofte i vores "egen", de sælger kattekillinger og hver gang jeg kommer der, bløder mit hjerte lidt for disse små killinger der hopper rundt i deres bure... Alligevel finder jeg trøst i at selvom det er synd for kattene, har de jo ikke behov for "nærhed" på samme måde som en hund f.eks. har... (Forstå mig ret!).

 

Nå men jeg går jo ind i denne her dyrehandel i Zandaam, velvidende at de jo nok også har kattekillinger, og det har de... De står midt i butikken og hopper glad rundt... I min øjnkrog fanger jeg en butiksmedarbejder der står med en lille, bitte, super kær gravhunde hvalp, og holder den op.. Først antager jeg egentlig at det nok bare er nogen der lige har fået hund og er inde for at købe nogle ting de manglede...

 

Men så braser min verden.. Jeg tager et skridt til siden og der ser jeg det... "Hunde hvalpe til salg, 1800 kr, 6 måneders garanti"( På Hollandsk selvfølgelig) .. der var 3 bure og to hvalpe i hvert bur :cry:... Mit hjerte var knust, de små sad og rystede og var tydeligt bange, og sendte dæmpende signaler... Væggen omkring "burene" (En glasplade, man kunne ikke rører hvalpene, og de var i lukkede små rum, så de ikke kunne høre eller se de andre hvalpe), berettigede om at dette ikke var første kuld hvalpe der var til salg her... Billeder af pudler, franske bulldogs, mops, golder retrivere, boxere osv... Alle racepræget hunde, fabrikshunde!

 

En af de hvalpe der var til salg var en gravhunde blanding.. Og den stjal bare mit hjerte.. Det var den eneste der ikke var bange, den hoppede rundt, og var rigtig legesyg, og bare super kær. Havde min kæreste ikke været med så havde jeg dog købt alle hvalpene! Mit hjerte blødte, og jeg gik der fra med tårer i øjnene, og fik sagt flere gange højlydt at det altså ikke var okay!

 

Jeg ved ikke hvor jeg skulle ligge denne her tråd... Egentlig er det jo ikke en debat, for jeg tror vi alle er enige i at det bare ikke er okay... Men mit hjerte bløder for de små hvalpe der skal sidde alene i den butik i nat :megaked: Og specielt den lille uldklump er bare ramt lige ind i mit hjerte... Øv hvor er det bare forfærdeligt! :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Og det værste er jo, at der er folk, der køber dem:cry: Jeg har det som dig, og ville have købt hele bundtet. Men så kommer der bare nye til:cry:

 

Netop... Det værste er faktisk.... At jeg blev chokeret over hvor billige hvalpene var... jeg mener.. 1800 kr for en hvalp.. den er chippet, vaccineret osv... Og så har man endda "6 måneders garanti"...

 

Vi ved jo alle herinde at de hvalpe ikke er "raske", og de sygdomme som de har kommer ikke de første 6 mdr (HD, og den slags problemer, er som det meste først et problem når hunden er voksen)...

 

Men jeg forstår da godt hvorfor det er "lokkende" at købe en hvalp der... Jeg mener.. 1800 kr og du får en lille Fransk Bulldog? Eller en Mops, eller Chihuahua mix eller hvad de nu kan sælge... Det ER jo billigt i forhold til at give 5-6000 kr, hvis ikk emere for en "rigtig race hund"... Du får endda et "bevis" med hvor hundens race osv står...

 

Det eneste jeg synes der var "positivt" omkring det her var at der "trods alt" ved Gravhundene stod beskrevet hvordan disse var, og hvilke hensyn man skulle tage ved sådan en race... Der stod dog INTET ved dværgpincherne.. Men ja... Puha.. Mit hjerte græder... Penny og Dexter har fået kæmpe knus hele aftenen... Og de fik at vide at det var RET tæt på de havde fået en lillebror :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er det da forfærdeligt, at det er lovligt at sælge dyr på den måde :( Jeg fatter heller ikke, at folk vil købe deres hunde eller katte sådan et sted.

 

Alligevel finder jeg trøst i at selvom det er synd for kattene, har de jo ikke behov for "nærhed" på samme måde som en hund f.eks. har... (Forstå mig ret!).

 

Det er ganske misforstået. Killinger har brug for lige så meget prægning og socialisering som hvalpe, hvis man ikke skal ende med en sky, halvvild kat, der ikke gider mennesker.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er ganske misforstået. Killinger har brug for lige så meget prægning og socialisering som hvalpe, hvis man ikke skal ende med en sky, halvvild kat, der ikke gider mennesker.

 

Jeg tror bare forskellen ligger i at en kat sagtens an overleve uden et menneske.. En hund kan ikke... Der findes mange vildkatte i Dk f.eks.. knapt så mange vildhunde...

 

Det er klart at en killing skal omgåes mennesker, for at kunne leve med mennesker. Men de finder ikke trygheden samme sted. I hvertfald ikke hvis du ser på de dyrehandler hernede.

 

Jeg ser killinger der leger, og opfører sig som min mors killinger gør.. De virker ikke skræmte eller på nogen måde "mærket" af at være i et bur.

Det gør hundehvalpene. De græd, de rystede, de var bange... De klemte sig sammen i et hjørne osv... Det gjorde killingerne ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kender intet til dyreværnsloven der, hvor du bor. Kan du ikke undersøge, hvad den siger om den form for handel med hunde? Måske kan du kontakte en dyreværnsorganisation i landet og rapportere sagen.

 

Ellers forestiller jeg mig, at en af de internationale dyreværnsforeninger måske kan og vil se på det. For eksempel WSPA. Her er et link til deres internationale side (på engelsk): World Society for the Protection of Animals (WSPA): the latest news on animal welfare and animal cruelty issues

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...