Hop til indhold

Ønsker mig en alaskan Klee Kai


Gæst Frederikke
 Share

Recommended Posts

Gæst Frederikke

:hjerte: Er der nogen der ved noget om en alaskan Klee Kai, hvordan er de?!!

og er de gode familie hunde, har ikke små børn, men en på 13.

kræver de meget motion??

Link til indlæg
Del på andre sites

(null)

Jeg kender ikke racen personligt, men udfra hvad man kan læse om racen er det ikke hvad jeg vil betegne som en familiehund, racen betegnes som meget reserveret og kræver meget socialisering, det er nok ikke smart i en børnefamilie hvor der kommer legekammerater m.m hvad er det der gør at du tror racen er noget for dig?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Frederikke

Altså hvad man kan læse på nettet, står der ikke at den er "reserveret" og "kræver meget socialisering"

der står at den er opmærksom på fremmed og kræver meget motion. Ud fra hvad man kan læse om andre personer med sådan en, de siger at dem er rigtig god familie hund. Kærlig og rar.

Men jeg kigger nok heller ikke det samme sted som dig!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jamen har du så ikke allerede fundet svar på dine spørgsmål.

Hvor har du set den, og fået interesse for racen?

Alle hunde kan være dejlige familiehunde, det kommer helt an på hvordan familien er sammensat, om de er aktive eller ej, alder på børn, om de bor på landet eller i byen og hvor meget tid man bruger på hunden.

Så hvis du f.eks har hørt fra en aktiv familie der går til agility og generelt er ude med hunden så vil de nok fortælle at det ikke er så slemt. Men samme hund, hos en flok sofakartofler vil i deres øjne kræve enormt meget motion.

Der er mange forskellige meninger om forskellige racer, men folk herinde er gode til at vide hvor man skal kigge for at få den rette viden :)

 

Hvad kan du tilbyde en hund? Ikke, hvad dit ideelle scenarie er, men hvad du helt reelt vil mene at du kan tilbyde en hund, så skal du straks se hvor mange racer folk kan foreslå dig, som passer godt til dig, din familie og jeres aktivitetsniveau :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad vil du gerne lave med hunden?

 

Hvad jeg kender til dem, er de ret gøende (alarmhunde), kan i leve med det? De er intelligente og aktive, så en eller anden træning skal i nok dyrke ugentligt, hvis den ikke skal fare op og ned af væggene. Og så skulle de have en del jagtinstinkt, nu ved jeg ikke hvor i bor, men nogle gange betyder det at det kan være svært at lære dem at gå løse - ved dog ikke hvordan det helt er med AKK, men de ér jo oprindeligt avlet ud fra slædehunde som ikke er den race i verdenen som går mest frit rundt, kan man vel roligt sige.

 

Jeg ved ikke hvordan de er derhjemme, altså om de gider ligge og hygge i sofaen og sådan. Og er det noget i drømmer om? Slædehunde kan godt have lidt en tendens til at foretrække at sove koldt og det er som regel ikke lige i sofaen. Men igen, ved ikke hvor meget huskyen er avlet ud af AKK.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Frederikke

Håbede bare nogle kendte dem personligt, har læst meget om dem.

de er meget aktive og det passer meget godt til vores familie, har også haft hund før.

Vores datter er meget forstående for dyr, hun brugte også meget tid med vores gamle hund. Hun savner den rigtig meget, og ønsker sig også en ny hund, for vi mangler rigtigt meget en hund der hjemme, havde en Lessie sidst.

min mand er meget god til hunde, men mest vores datter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Havde helt overset denne tråd.

 

Kender en AKK som bor hos en af mine bekendte.

Jeg vil på det kraftigste fraråde at i anskaffer jer en, hvis den hund hun har er racetypisk.

Det er en mini husky, men med dobbelt op på alle sider af husky sindet + det reserverede fra Eskimo hunden.

 

Han hyler, ligesom huskyer, men er samtidig meget gøende og stopper ikke lige sådan igen.

Så har i naboer, så er der en meget stor risiko for, at i ret hurtigt får klager, for det er ikke lige sådan at træne dem til at være stille.

 

Han er vældig sød i hjemmet overfor huset beboere og dem han kender rigtig godt.

Han vil gerne putte en smule om aftenen, men ellers ligger han primært for sig selv - Han er ikke en kælehund og gider det ikke.

Der går rigtig lang tid før fremmede kan komme til ham og hans personlige rum er meget stort - Og han hapser ud, hvis det bliver overskredet.

Ved en børnefødselsdag ville hun være nød til at få ham passet, fordi han slet ikke ville kunne kapere så mange børn og hvis hun lukkede ham væk, så ville han bare stå og gø indtil børnene var taget hjem.

 

Det samme gælder andre hunde, som han heller ikke bryder sig om.

Han kan godt gå forbi andre hunde uden at reagere og han er egentlig ret ligeglad med dem - Men de skal bare ikke komme tæt på ham og prøve at hilse og det giver lidt udfordringer.

For han kan ikke løbe løs andre steder end på indhegnede områder fordi han har et enormt veludviklet jagtgen og de områder som er indhegnede er typisk hundeskove og der kan han ikke komme fordi han ikke fungere med andre hunde.

Samtidig har han et kæmpe energi niveau og har brug for at løbe dagligt.

Min border collie af hyrdelinjer kræver væsentlig mindre motion end den her lille bitte hund :lol:

 

Han er i det hele taget en ret nervøst anlagt hund og kommer ikke til at løbe agility som det ellers var planen, for han fungere ikke med så mange hunde og mennesker omkring ham.

 

Min bekendt er absolut hundekyndig, har tidligere haft både huskyer og malamutter så hun har kendskab til slædehundene og skiftede race fordi hun ville have noget lidt mindre krævende fordi hun ikke længere ville køre slæde.

Hun har socialiseret ham godt som hvalp, men allerede fra starten var han uinteresseret i fremmede og havde ingen interesse i at opsøge andre, han havde nok i sig selv.

Hun har vist måtte indse at tiden med trækhunde ikke er forbi, for det er det han virkelig trives med - ulempen er bare at han er for lille til at kunne trække en slæde så hun laver lidt weightpull, cykler med ham og så får han lov at trække små vogne på deres lange gåture.

 

Han er absolut gudeskøn og lækker at se på og han passer godt ind hos min bekendt, fordi hun i et vis omfang ved hvad hun har med at gøre og ikke forventede at få en voldsomt social hund.

Men hun er noget overrasket over HVOR reserveret han er og hvor højt energi niveauet er.

 

Jeg tror der er en stor forskel på sindet på racen og man skal virkelig, virkelig tænke sig godt om inden man overvejer at købe en.

 

Tror det er lidt som med mini aussien som Korvis kan fortælle mere om.

Det er en aussie i lille format, men alle racekarakteristika er lige doblet op, så den er mere krævende end den oprindelige race.

 

Så helt ærligt.... Det er ikke en race jeg selv turde gi mig i kast med, bla. også fordi det er så sindssygt svært at finde opdrættere.

Og har man så endda også et krav om et fornuftigt temperament, så kan det godt begynde at blive dyrt i rejser rundt i Europa og USA for at besøge opdrættere og møde deres hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Kan det ikke have noget med opdragelsen at gøre???

 

Som sagt, så er det ikke en førstegangshundeejer der er tale om, men en kvinde der har været meget aktiv med hundesport og løb og har haft både huskies og malamutter.

Hendes store basser har jeg mødt flere gange og de har alle været søde, nemme, imødekommende og venlige.

Der er tale om 5-6 hunde hun har haft gennem årerne og som alle har levet som familiehunde ved siden af de er blevet brugt aktivt i sporten.

 

Så hun er jo ikke just en ny og uerfaren hundeejer, der er på bar bund med hvad det vil sige at have en slædehund (for AKK ER en slædehund, bare i miniformat af udseende) og hun vidste jo at det var en reserveret race, som havde behov for masser af socialisering og gode oplevelser.

Men det har bare ikke været nok.

Tør slet ikke tænke på hvilken hund han ville være blevet, hvis han ikke var endt hos en der har forståelse for hans sind, grænser og særheder.

 

Så er ret sikker på, at det er noget der ligger til racen (i hvertfald i hans tilfælde) at han er så speciel en hund, hendes lille AKK.

 

Misforstå mig ikke - Han er sød og dejlig, men ikke en familiehund.

 

Kan næsten forstå det ikke var det du håbede på at høre....?

 

Men det er bare sandheden om hvad jeg har mødt og du bad om erfaringer med racen, så det er hvad jeg har at byde ind med.

 

Hvis du stadig er hooked på racen, så tag og brug den næste ferie på at besøg opdrættere, mød hundene og se om det er noget for dig.

Der er vist et par stykker i Norge og Sverige du kunne tage op og besøge.

Link til indlæg
Del på andre sites

Frederikke, hvis du bare vil have kram og rosende ord for dit racevalg, er du havnet det forkerte sted.

 

Jeg ved ikke andet om racen end det jeg har læst, og som semi-erfaren hendeejer (7 år), ville jeg slet ikke turde give mig i kast med den type hund. Nu sætter jeg personligt så også stor pris på en samarbejdsvillig og lærenem hund, så spidser bliver aldrig noget for mig.

 

MissMenilli skriver om en hund hun har personlig erfaring med. Tag det til dig eller lad være. Men hav det i baghovedet! Ville sådan en hund passe ind i dit liv? Eller ville du skille dig af med den efter lidt tid?

 

Når så det er sagt, kan en hund falde ud på 1.000 vis forskellige måder! Og ingen siger at man får en tacerypisk hund. Så du kan, i teorien, få en AKK der er sød, kærlig, omgængelig og lærenem. Du kan også få en der er det modsatte - og sådan er det med alle racer.

 

Men tænk dig godt om. Hvad er worst case? Og kan du håndtere det?

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...