Hop til indhold

Råd søges - til hvalp


Gæst happy
 Share

Recommended Posts

Vores hvalp er 9 uger. Fik ham for fire dage siden.

 

Idag er første hverdag hvor far skal på job og det ene barn i skole.

 

Jeg lod hvalp være i bryggers og kørte stor søn i skole-var hjemme efter en halv time.

Hvalpen havde gemt sig bag en kommode og jeg tror den sov da vi kom hjem.

 

Nogle timer efter skal lille dreng og jeg så afsted en time - efterlod hvalp i bryggers igen og kom hjem efter en time. Jeg kunne høre den skrige da jeg steg ud af bilen. Den fór rundt i bryggerset. Havde tisset over det hele og ligget i det. Den stank og bryggers stank.

faktisk skulle vi afsted igen efter den store søn. Men jeg tog så hunden med i bilen i stedet for at lade den være alene igen.

 

Men den havde kastet noget op - slimet med en smule rødligt i.

 

Er jeg en ond hvalpeejer nu?

 

Jeg vil gerne gøre det så godt. Men jeg er nødt til at køre min søn afsted hver morgen og hente ham om eftermiddagen. den må gerne komme med engang imellem. Men den kan ikke sidde i bilen og vente mens jeg er inde og hente. Gider ikke have min bil tisset til og gider ikke den bider i alt.

 

Vi har efterladt hvalpen lørdag og søndag i minutter af gangen mange gange. (mærkelig sætning)

Men der har den bare sovet når vi kom ind igen. Og den har faktisk ikke engang vist specielt meget glæde ved at se os....mere sådan åhhh nu sov jeg lige så godt-agtigt.

 

Giv mig lige de gylne råd tak.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 104
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Først tillykke med hvalpen :-)...hvad er det for en ?

 

Det lyder mærkeligt, at den render rundt og skriger da I kommer hjem...kan den have spist/drukket noget som den har fået ondt i maven af ? Det rødlige i opkastet kan det være blod..eller noget den har spist/drukket ?

 

Du skriver ikke noget om, hvor tit den er ude og tisse. Hvalpe tisser rigtig mange gange i løbet af en dag, så hvis den ikke har været ude og tisse inden I kørte, så er der ikke noget, at sige til, at den har tisset inde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Den havde været ude og tisse og mere inden vi kørte. Den lagde sig i kurven og lukkede øjnene da vi gik ud...... den fik lidt godbider, men lod dem ligge hvad jeg så. Der er ikke noget i bryggers den kan spise - hvad jeg ved af.....-

Den har haft små uheld med tis - men kun få gange siden vi fik den. Vi går ud med den ofte. Og som regel kan den bare gå ud og ind som den vil.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Min søn skal til behandling en time hver anden dag. Så den skal være alene.

Og en halv time to gange om dagen også.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker bare at så er hunde da ikke for folk med job og børn.

Har ingen intentioner om at den skal være alene hverken halve eller hele dage. Men så kan jeg hverken sende barn i skole handle eller noget den næste måned?

 

Og nej, jeg har ikke brugt et halvt år på at læse om hunde. Jeg har fået en hvalp forærende i fredags. Og jeg har ikke nogen til at komme og passe min hund mens jeg gør hvad jeg skal gøre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Og jeg kan da, hvis det er sidste udvej, have ham med i bilen. Men ikke med ind til behandling eller handle. Og så må det jo være det samme, at jeg ikke kan forlade bilen. For så er den jo også alene.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tillykke med hvalpen, det tager ikke så lang tid at træne din hvalp i at være alene hjemme, du skal bare være opmærksom på nogle ting.

 

1) det er et godt trick at gå ud og gå ind umiddelbart efter hinanden, som du også startede på- gå ud med skraldet en ting af gangen (istedet for at samle det i skraldespanden) fx- og hvalpen vil se at du render ind og ud OG altid kommer igen

2) du må ikke forlade din hvalp lige efter der er sket noget , fx en lille luftetur, leg, hygge, spise osv (gælder også når den er voksen, giv den 5 -10 min til at falde til ro). Gå når den er faldet til ro, og gerne når den er vågen. Planlæg det lidt

3)hvis den kommer og hilser på dig når du kommer hjem, så hils endelig (det er ondt at ignorere sin hund,som nogen forslår) men lad være med at ynke den over den har været alene.

4) de første uger lader jeg kun min hvalp være alene, når vi træner alene tid- dvs meget meget kort tid og den er meget ældre før den er alene de max 6 timer (så passes den istedet).

5) når nu du skal kører din søn- og det er jo vigtigt, så spørg naboen eller en anden om de ikke bare de første uger vil være i huset- for det er heller ikke rart for hvalpen hvis den skal sidde alene i bilen i en time.

6) træning i at køre i bil- vil gavne dig meget senere, så det skal I også, men bare korte ture.

7) husk at tage din hvalp udenfor efter leg, mad, vand,når den har været alene og når der ellers sker noget. Jeg sover ved min hvalp de første 3 nætter, ved den mindste uro får den lov at komme ud, og når den tisser,smider jeg en kommando på og meget ros. Den hund jeg har nu har aldrig haft et eneste uheld indendørs, han har bidt et snørebånd i stykker- det er alt, og han kan være alene hjemme den tid der er behov for, men han er det sjældent- altså alene hjemme

8) pas på ben og hofter-Du må ikke at begynde at gå for meget ture, kun små legetræne ture på 10-50 m- din hvalp må ALDRIG blive udmattet

9) pas på hvem din hvalp leger med ,vær selektiv og find faste legekammerater.

10) tag en gammel tshirt på i nat, og imorgen tidlig giver du den til hvalpen, så har den altid din lugt hos sig.

og som det sidste- ros ros ros ros, når din hvalp gør det du gerne vil have, lad være at skænde den og ignorere når den gør noget forkert Men lær den nej kommandoen- så kommer du langt :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Nej nej, hunde er ikke børn, men uanset hvad, skal hvalpe faktisk behandles som spædbørn. Så ville du efterlade et spædbarn alene i en time? Jeg tænker at du ikke engang ville efterlade et 5-6 årigt barn så længe alene.

 

Den stakkels hvalp er ikke engang tryg i jeres hjem endnu, sådan noget tager tid. Du er nødt til at tage hånd om det her allerede nu, ellers risikerer du en hund der ikke kan være alene hjemme, og som i går af med af samme grund.

 

Der er masser af tråde om emnet, men kort sagt skal du vente med at træne til hvalpen er tryg. Når den er try i jeres hjem, skal du øge alenetiden minut for minut. Og gå langsomt frem!

 

At hvalpen ikke er renlig, er en anden ting. Renlighed tager tid, lidt som det gør med menneskebørn. Så det er nok ikke realistisk at den kan holde sig mere end en time eller to lige nu.

 

Jeg er lidt ked af det på hvalpens vegne. Din formulering "je gider ikke at den tisser i bilen og bider i ting" siger mig at du ikke helt har forståelse for hvalpens behov, og egentlig heller ikke ønsker at sætte dig ind i dem. Jeg håber at jeg tager fejl!

 

Jeg (har ingen børn) var alene med min hvalp da vi fik hende. Jeg havde hende altid med i bilen, og hver gang jeg forlod hende, fik hun en lille ting at tygge i. Jeg vil tro hun havde været hos os en uge-halvanden da jeg begyndte at træne alene-hjemme med hende. Første gang hun var alene, var et kvarter. Langsomt trappede vi op, og da hun var 14-16 uger var hun første gang alene i en times tid.

 

Så egentlig, den gyldne regel er empati og forståelse for hvalpens behov.....

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

I må endelig ikke misforstå mig. Jeg vil gerne gøre det så godt som muligt.

 

Men hvis jeg skal forlade den mange gange efter hinanden, så er det også børn det skal gå med ud. Så den er helt alene?

Vi roser og den har kun haft et tisseuheld indendørs siden fredag..--- (i leg) + idag da den var alene

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen til - og glædelig hvalp måske...

 

Hvis du har fået en hvalp forærende uden at ønske dig den brændende og uden at have kunne nå at sætte dig ind i hvalpes behov og evner, tænker jeg at det mest logiske og humane er at levere hvalpen tilbage.

 

Det er ikke ualmindeligt at en hvalp de første dage er så mæt af oplevelsen ovenpå flytningen, at den virker lidt ligeglad med at blive forladt, men det er udelukkende træthed. Hvis du skal have et holdbart resultat af alenetræningen må din hvalp ikke nå at blive urolig før du kommer hjem igen. Det er besværligt, men desværre sådan det er.

Mange hundeejere anskaffer af samme grund hvalp i starten af en ferie.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har brændende ønsket os en hund i tre år.

 

Men har bare ikke taget skridtet. Og derfor ikke læst en masse om det.

Jeg tænker bare lidt, hvad gør alle andre? Folk der går på job? Er alene og skal handle ind? Træne? Hente børn? osv?

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har brændende ønsket os en hund i tre år.

 

Men har bare ikke taget skridtet. Og derfor ikke læst en masse om det.

Jeg tænker bare lidt, hvad gør alle andre? Folk der går på job? Er alene og skal handle ind? Træne? Hente børn? osv?

 

Tager ferie, tager hunden med i bilen, hyrer en hundesitter......?! Hvad gjorde du da dine børn var babyer? Lod dem ligge alene hjemme mens du købte ind? Nej vel, du tog dem med! Hvalpen kan sagtens vænnes til at komme med i Føtex. Når det er en så lille race, kan du tage en foldekurv og lægge et håndklæde i, og tage den med ind i butikken. Alternativt kan du skynde dig når du køber ind, så tager det sjældent mere end 5-7 minutter. Ellers, og jeg ved godt at det er helt forfærdeligt, kunne manden:shock: købe ind de næste par uger. Måske han også kunne overtales til at lave mad, vaske tøj og gøre rent, nu han er igang:mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

man planlægger sin dag og sit liv omkring hunden ligesom man gør det med børn. Man åbner jo op til et nyt medlem i familien, og der skal være plads til den, så den er en del af familien. Mange familier har familiehunde- der lidt tages frem af skuffen efter behov og henslæber sig mange timer i kedsomhed....... jeg kan tydelig se forskel på hvem der lufter hunde i hverdagen og hvem der først har tid på fri og helligdage - det kalder jeg "de dårlige samvittigheder."

 

Det er ikke gratis tidsmæssigt at have hund- hvis det skal være et lykkeligt hundeliv, så kræver det en pæn stor bid af din hverdag.:-D

Og der er nogle tommelfingerregler jeg altid følger

-min voksne hund er aldrig alene mere end 6 timer i døgnet

- jeg kommer ikke hjem og så smutter igen og det betyder at jeg faktisk siger nej til nogen ting, mm han må komme med

-han er min ven og med i familien derfor ingen ferie uden hund

- der er ikke noget der hedder, "jeg gider ikke lufte min hund, eller jeg gider ikke min hund idag"

- han skal være rolig og venlig, når han er med mig ude.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sus&Siku

Hvis du får læst lidt med igen...

 

Hvis du ønsker at din hund skal være kørevant, så tag den med 1 gang dagl på køreturene.

 

Det gjorde jeg fra den 1 uge af. Og jo hvalpen kan sagtnes sidde selv i et bur, mens du afl din store søn i skole. Tror min hund sad ca 15 min selv i bilen hv. morgen til at starte med.

 

Alenetræningen kommer hen ad vejen ;-)

 

Pøj pøj med det :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg takker for jeres venlige hjælp.

 

Jeg tænker at vores hund skal være en hund. Ikke en baby.

 

Springer ud af dette forum igen.......

 

uha uha, hunden er netop en hund, men fordi det er en hund og man tager den ind i hjemmet, så har den krav på at den bliver behandlet ordentligt og at den får et godt hundeliv.

En lille 9 ugers hvalp er netop en hvalp som kun kender tæven og søskende. Starter hunden sit liv med at være angst og ikke socialiseret ordentligt- så får du en problemhund og problemer der er mange gange større end "alene hjemme træning ) derfor gør man klogt i at gøre sig umage nu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har brændende ønsket os en hund i tre år.

 

Men har bare ikke taget skridtet. Og derfor ikke læst en masse om det.

Jeg tænker bare lidt, hvad gør alle andre? Folk der går på job? Er alene og skal handle ind? Træne? Hente børn? osv?

 

Jeg har holdt ferie i forbindelse med, at hundene er kommet hjem. Jeg har så haft 3 uger til at lære dem ganske langsomt at være alene.

 

Jeg er alene med dem og har fuldtidsjob, men har så den regel, at de kun er alene hjemme (de her 8-9 timer) en gang om dagen.

 

Det er ikke et spørgsmål om at behandle hunden som en baby, men anerkende at hvalpen har nogle behov, hvor tryghed er et af de vigtigste - også tryghed når den er alene. Det er ikke noget, de er født med, men noget de skal lære.

 

Jeg håber, at du bliver hængende. Der er rigtig mange rutinerede hundeejere, hundetrænere og adfærdsbehandlere her på forum, som gerne øser ud af deres erfaringer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har brændende ønsket os en hund i tre år.

 

Men har bare ikke taget skridtet. Og derfor ikke læst en masse om det.

Jeg tænker bare lidt, hvad gør alle andre? Folk der går på job? Er alene og skal handle ind? Træne? Hente børn? osv?

 

Jeg har 2 børn. En i Skolealderen med sport 3 gange om ugen, og en i børnehavealderen, med sport 1 gang om ugen.

Min hund blev hurtigt burtrænet. Hun er tryg og glad for buret, og kan godt sidde i det under fodboldtræning og ridning, indkøb osv, hvis jeg er så uheldig manden ikke er hjemme.

 

Måske et bur var en løsning?? Et kanvas bur koster fra ca. 300 kr afhængig af størrelse, og tilvænningen går hurtigt. Min blev burvant på en weekend. (Dba er også en mulighed)

 

En god ide er at give alle måltider i buret. I starten spiser hunden med åben dør, og når den selv søger buret, kan du begynde at lukke under måltider. Sørg for at alle godbidder, tyggeting og måltider bliver serveret i buret, og at hunden bliver rost for at forholde sig roligt i buret.

 

I bunden kan du lægge et stykke wetbed, eller et tisseunderlag med et tæppe over. Sørg for at hvalpens legesager ligger derinde, og at det er hyggeligt.

Samtidig kan det fungere indendørs, som et børnehelle. Det gør det her i huset. Børnene ved at når hun lægger sig i buret, så skal hun have fred og ro.:mrgreen:

 

Jeg har holdt ferie i forbindelse med, at hundene er kommet hjem. Jeg har så haft 3 uger til at lære dem ganske langsomt at være alene.

 

Jeg er alene med dem og har fuldtidsjob, men har så den regel, at de kun er alene hjemme (de her 8-9 timer) en gang om dagen.

 

Det er ikke et spørgsmål om at behandle hunden som en baby, men anerkende at hvalpen har nogle behov, hvor tryghed er et af de vigtigste - også tryghed når den er alene. Det er ikke noget, de er født med, men noget de skal lære.

 

Jeg håber, at du bliver hængende. Der er rigtig mange rutinerede hundeejere, hundetrænere og adfærdsbehandlere her på forum, som gerne øser ud af deres erfaringer.

:5up: Og alle os uerfarne hundeejere, har vist fået en røffel med på vejen:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Trinek, du skylder måske at skrive at din hund var voksen da du fik den, og altså ikke en hvalp som TS's:-)

 

Ja det er rigtigt. Min hund var 3 da jeg fik hende, og renlig. Socialisering osv. Startede vi dog forfra på. Desuden var hun ikke burvant, dog var hun renlig.

Jeg havde dog kun 1 uges ferie til at lære hende at være alene i mit hjem, men den første uge var hun altså sammen med mig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Der skal planlægning til når man får hvalp :) Specielt når den er så ung. Tag hunden med dig på de køre ture, for det er alt for tidelige at du forlader den i så lang tid. Normalt så sørger man for at kunne være hos hunden døgnet rundt i de første par uger, hvor man træner renlighed, at være alene, komandoer, sit navn at kende osv. For hvalpene skal trænes og socialeres de første uger du har den, da disse ting skal lærers inden de er 12 uger. Her begynder det nemlig at gå ned af med indlæringen og socialieringen hos hvaplen.

 

Når Mimas skulle til at være alene hjemme, så sørgede vi altid for at hun var blevet luftet og leget med sådan hun var træt. Vandet blev taget fra hende ( vi snakker om alenetid på max en time) for hun drak for at underholde sig selv og skulle derfor tisse hele tiden ( selvom hun blev leget med fra vores side)

 

tommeltot reglen er at " Tiden fra hvalpen er seks til ca.12 uger gammel er er ufattelig

vigtig, og ejeren skal skynde sig langsomt. Hvalpen skal have udfyldt sin

ordbog, og helst med så mange gode oplevelser og møder som muligt. Det vil

nemlig fremtidigt være den kilde, den referencebaggrund, som hunden "slår op i",

når den senere skal vurdere en ny situation. Og er der for mange tomme sider i

bogen, har hunden ikke noget at forholde sig til og kan risikere at reagere med

angst eller aggressivitet." HUNDEPSYKOLOGEN - ARTIKLER - En hvalp i huset.

 

Bliv herinde - der er masser af hjælp at hente :)

 

 

Mimas er 2½ nu, hun er aldrig alene mere end 7 timer af gangen. Det er hændt sjældent, meget sjældent, at vi har landet på de 9 timer, men så har samvittigheden virkelig været ringe og der ikke har været nogle mulighed for at få hende passet. Når jeg kommer hjem fra job så er jeg hos hende mindst 2-3 timer inden jeg smutter fra hende igen! Skal jeg noget efter job, så kommer hun med eller jeg skaffer hende en passer. Kæresten og jeg planlægger alt sådan det er tilpasset hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...