Hop til indhold

Min hund gøer ikke som det skal.


Gæst moly
 Share

Recommended Posts

Jeg har en hun hund som er Ca, 10 md. gamle. Hun tisse nogen gange ind i huset, er ikke så glad at være udenfor. Hun gøer ikke når en fremmed kommer hjem til os, hun er ligeglad, kun når hun bliv bange af et eller andet høj lyd, hvad kan man gør ved det?:damn:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er ikke ualmindeligt at hunde ikke gør før de er voksne. Især hvis der er ældre hunde i huset, så er det ligesom deres job. Min egen Bulldog begyndte ikke at gø før han var næsten 2 år gammel. Det kommer også an på racen. Nogle racer gør generelt meget lidt.

 

Mht. nervøsitet, kan der kort fortalt være to årsager. 10 % genetik, dvs at hunden er født med et uheldigt temperament. og 90 % ejerfejl, dvs. at ejeren behandler hunden forkert, bruger for voldsomme træningsmetoder el. lign.

 

Jeg vil altså råde dig til at se på dig selv først. Er der nogle ting i dit/jeres daglige liv med hunden, der kan påvirke hunden negativt. Det kan f.eks. være inkonsekvent opdragelse - den ene dag må hunden ikke være i sofaen, den næste må den alligevel godt osv. At hunden ikke har et fristed, "helle" i hjemmet, hvor den kan være i fred. At der er meget larm og uro i hverdagen. At hundens grænser ikke bliver respekteret (man løfter den f.eks. op uden varsel, skubber den væk fra sin hvileplads, vækker den når den sover, børn bruger den som legetøj mm).

 

En nervøs hund kan ende med at bide i selvforsvar, så der er god grund til at få klarhed over årsagerne til nervøsiteten, så man kan gøre noget ved det. Få evt. besøg af en konsulent fra DcH. Det koster kun benzinpenge. Eller tag kontakt til en uddannet adfærdsbehandler.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror vi har behov for lidt flere informationer hvis vi skal kunne hjælpe dig. Hvilken af dine hunde drejer det sig om, og har du en fornemmelse af hvorfor hun ikke har så meget lyst til at være ude? (og er det gåture eller bare ude i haven). Hvordan er hendes forhold til dine andre hunde (må vi vide hvad hun hedder)?.

 

Det med at gø ad noget man er bange for er ret almindeligt, navnlig i den alder, og nogle hunde bliver også helt "mundlamme" hvis de oplever andre hunde gøer. Andre hunde udvikler aldrig behovet for at alarmere med mindre noget er helt rivende galt, så jeg forstår ikke helt hvad du mener der er problemer med, lige med hensyn til gøeriet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres svar. Vi har kun en hund, jeg har indtastet tre fordi i medlem ansøgning krævede tre navn,osv... Men vi har kun en hund som er meget sød og som sagt 10 mnd gamle.

Vi har hentet hende fra syd Fyn hvor hun har været sammen med sin mor, i meget dårlig omgivelse.... Men nu har vi hende og vil gerne hjælpe hende til at være både god med sig selv og os.

 

Generelt hun er en bange hund, ikke så glad for at komme ud. Vi er næsten hive hende ud, men hun forsøge hele tiden at vende tilbage hjem. En dag har jeg slap hende for at se hun komme med mig men hun løb væk. Hun løb direkte hjem til os, ventede for at komme ind.

 

Vi ved godt hun er stadig ung og det tager tid at hun blive voksen, men ville gerne vide om der er normalt at hun tisse hjem, og er ikke så glad for at komme ud?

 

Problem med at gøe er at vi vil gerne hun gøer når der nogen uvelkomne persone er til sted eller i det hele taget hun vise sin plads hos os, er det normalt eller fordi hun er stadig ung?.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det lyder som om der er brug for at I får hjælp af en proffesionel der evt. kan komme hjem til jer, så jeres hund kan få hjælp til at blive en velfungerende hund, for det er hun tydeligvis ikke nu.

Det er ikke normalt at en hund på 10 mdr. tisser inde, det er ikke normalt at den ikke vil ud og er så bange for at være ude at den stikker af for at komme hjem. Det eneste der er normalt er at den ikke gør og vogter, den er for ung til at have det ansvar.

 

Jeg ved ikke hvad "meget dårlige omgivelser" vil sige, men det lyder meget som en hund der ville have haft godt af at være kommet til et hjem med stor hundeerfaring.

 

Hvilken race er der tale om?

Link til indlæg
Del på andre sites

Den er stafford terrier og svensk , engelsk gårdhund fra mor side, men far side er ukendt. Det er en blanding hund efter ID. Den ligner meget pitbull hund, kraftige hun, meget sød. Vi prøver at finde ud samme med hende, men det kunne være stor hjælp at man kan få råd af I som har haft hund i langt tid.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 4 weeks later...

Når din hund er usikker på at være ude og gå væk fra jeres hjem, ville jeg ikke gå langt væk hjemmefra. Hun skal stille og roligt blive mere sikker på sig selv og omgivelserne og det tager lang tid og nok meget tålmodighed. Jeg ville starte med bare at tage hende med udenfor uden at gå væk fra huset. Sid med hende udenfor og giv hende en god oplevelse med øvelser hun kan og masser af godbidder. Når hun er tilpas med at være uden for jeres hus, kan i begynde at gå lidt væk, fx. 50 meter hjemmefra. Stadig skal hun have masser af godbidder og ros. I må ikke presse hende til at gå længere væk end hun føler sig tryg ved. Hun skal vide at hun kan stole på jer og i er forudsigelige i jeres adfærd. Brug rigtig meget tid på bare at iagttage omgivelserne. Sæt jer ned sammen med hunden og lad hende få ro på. Det må gerne være 20-30 minutter, hvor der ikke sker andet end at i sidder stille og kigger. Stille og roligt skal hun socialiseres til omverden, men i meget små skridt og med masser af godbidder.

 

Generelt lyder hun jo som en usikker hund, der har manglet prægning hos avleren. Derfor vil i ikke få noget godt ud af at skælde hende ud, når hun gør noget forkert. Tisser hun indenfor, kan i stille og roligt følge hende udenfor. Men da hun er usikker på at være udenfor, ville jeg arbejde meget på det først, og så acceptere at hun tisser indenfor engang imellem i starten.

 

At hun ikke gør når der kommer fremmede bunder nok dels i hendes alder, men igen også i hendes usikkerhed. Hun skal først have noget selvtillid, så vil det højst sandsynligt komme med tiden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...