Hop til indhold

Lnilsson

Members
  • Antal indlæg

    89
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Om Lnilsson

  • Fødselsdag 08-11-1982

Personal Information

  • Lokation
    Hasselager
  • Job
    Biolog
  • Hundenavn
    Molly
  • Køn
    Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Lnilsson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Community omdømme

  1. Jeg har bestilt Wolfsblut fra http://www.healthfood24.com flere gange og de leverer hurtigt. Det er Wolfbluts egen online-shop, så man kan kun købe Wolfsblut produkter der. Du kan også bestille Wide plain i light-udgaven med 8.5% fedt, så den laves stadigvæk. Den koster 75.35 EUR og så kommer der porto på 17,52 EUR. For denne forsendelsespris kan de sende op til 30 kg, så det kan nok bedst betale sig at købe to store sække på 15 kg af gangen, og så bliver prisen 626 kr. pr. sæk inkl. forsendelse.
  2. Selvom du mener hun opfatter jer som flokken allerede, så ændrer det ikke på at i ikke kender hinandens signaler endnu og hun kan blive bange/panisk hvor hun ikke lige tænker over at løbe en til dig. Når hun så ikke kender det område hun går tur i, er risikoen for at hun løber meget langt væk og ikke kommer tilbage større. Jeg ville holde hunden i snor det næste lange stykke tid. Der er bare så mange af de græske hunde der løber hjemmefra i de første par uger (taget ud fra rigtige mange opslag på Facebook hvor græske gadehunde savnes lige efter de har fået dem). Man kan jo bruge en 10-15 meter line til hende, så hun stadig kan få løbet. Jeg mener ikke at det er en hunds ret til at løbe løs og tror trivsel for en hund i snor kan være lige så god som hos en løs hund. Det kræver bare en god lineføring og at menneskene gider bevæge sig med. At hun løber løs i en indhegning er dog noget andet og det ville jeg være mere tryg ved. Dog kun hvis det er et trådhegn med masker og altså ikke bare to vandrette tråde der er trukket rundt om en fold.
  3. Min Hund er vokset op på Essentials hvalpefoder indtil hun var 9 måneder. Hun fik Royal Canin Maxi Junior fra opdrætter, men blev skiftet over til Essentials gradvist fra hun flyttede hjem til os. Jeg er selv fortaler for de kornfrie produkter, men må også indrømme at hvis jeg skulle gøre det om i dag, så fik hun lov at vokse op på RC Maxi Junior og så skiftet over til kornfrit når hun var udvokset. Min hund har udviklet løse led og jeg tror til dels at foderet har haft en betydning her. Vi var desværre for sene til at få skiftet hende tilbage, så i dag står hun lidt for blødt i mellemfoden og har lidt løse skulderled. Det er dog ikke noget hun er syg af. Jeg kan se at alle avlerens hunde står helt perfekt på deres ben og har sunde led, og de er alle vokset op på RC. Derfor vil jeg også vælge at gøre det næste gang.
  4. I må jo tale om hvad reglerne skal være for jeres hvalp igen. Den kan sagtens lære (og har jo allerede forstået) at den skal sove i gangen. Og det er en helt forståelig regel, at i ikke ønsker hunden i sengen. Men når I ser at jeres hvalp reagerer modvilligt når han skal ud i sin seng, så kan det jo godt betyde at han faktisk hellere vil være tættere på Jer. Så jeg synes da i skal tage en snak om, om han skal fortsætte med at sove der eller om der er andre muligheder. Det behøver ikke betyde at han må komme i sengen, men hans kurv kunne måske flyttes ind på gulvet i soveværelset eller lige uden for soverværelset? De fleste hunde vil gerne sove sammen med deres familie hvis de får lov.
  5. Jeg tror ikke kun det kommer an på hunden, men også på katten og hvordan den reagerer overfor hunden. Min hund vil jagte alle katte der løber. Jeg kan styre hende og holde hende i ro så længe kattene går stille rundt eller sidder stille, men løber de, så vækkes hendes jagtinstinkt. Så for at min hund kan være sammen med katte, så kræver det at kattene ikke er skrækslagne ved første møde med hunden og spæner væk. Mine forældre har haft to katte mens jeg har haft hund, og dem kan hun sagtens gå sammen med indenfor. Hun er meget interesseret i dem og følger dem gerne rundt, men jeg kan afbryde hende, hvis jeg synes hun kommer for tæt på. De ligger også og sover ved siden af hinanden uden problemer, men nok mest fordi både hund og katte gerne vil være hvor der er mennesker og derfor må kattene acceptere at hunden også er der. Men jeg tror kun at det er gået godt, fordi kattene for det meste bevæger sig stille rundt i huset. De gange en af kattene er begyndt at løbe er hunden sprunget op og løbet efter, dog uden at komme helt tæt på. Når kattene er udenfor er det helt det samme. Løber de, så løber hunden også, men her er jeg faktisk ikke sikker på at hun ville stoppe inden hun nåede dem... Så hunden får ikke lov at være ude uden opsyn når kattene er der. Det skal dog lige soges at vi ikke er sammen med kattene så ofte, så måske det ville være anderledes, hvis de boede sammen.
  6. Mange tak for dit indlæg. Jeg vil bestemt tage kontakt til min dyrlæge i morgen og høre om jeg kan komme forbi og hente vores stesolid til nytår.
  7. Lnilsson

    Chaser

    Hvor er det en fantastisk hund. Tak for links til videoerne!
  8. Jeg synes jo selv at jeg har en virkelig god dyrlæge. Jeg har så også brugt dem rigtig meget, så de kender mig og min hund, og ved derfor ikke om andre kunder har samme opfattelse. Når jeg ringer har de altid god tid og er meget venlige. Når man kommer på klinikken bliver man altid budt velkommen med et smil og selvom der ofte er travlt, føler jeg altid der er tid til os. Venteværelse og butik er i ét lokale, hvilket jeg synes er rigtig godt fremfor et adskilt venteværelse. Der er nemlig mulighed for at sætte sig lang væk fra hinanden og mulighed for at gå rundt om nogle reoler, så man ikke skal stå med dyrene klods op ad hinanden. Der er indrettet tre "sidde-områder", så de lidt usikre hunde kan få lov at være i fred. Desuden er personalet lynhurtige til at stoppe andre kunder, hvis de lader deres hunde komme for tæt på og jeg har hørt dem tage en snak med flere af disse ejere, hvor der bliver forklaret hvorfor dyrene er stressede når de kommer på klinikken samt hvordan man ser at en hund sender dæmpende signaler og ikke ønsker kontakt. Det er både dyrlæger og veterinærsygeplejerske jeg har set gøre opmærksom på dette. Stort plus i min bog, at de tager sig tid til dette. Når vi er på klinikken kommer der altid en veterinærsygeplejerske hen med lidt guf til hunden mens vi venter, så den får en god oplevelse. Min hund har desværre været på klinikken lidt for mange gange og er blevet ked af at komme der efter hun har fået nogle trælse behandlinger, som desværre var nødvendige. Men de gør en stor indsats for at give hende en god oplevelse hver gang vi kommer med masser af godbidder og hilser ved at sætte sig ned på gulvet, så min hund bedre kan overskue at hilse.
  9. Jeg synes ikke det virker helt realistisk med den tid du regner med at bruge på din fremtidige hund. Gåtur om morgenen på 5-15 minutter er ikke nok. Tænk på at hunden skal være alene mange timer herefter og har brug for at være aktiveret især mentalt, så den kan slappe ordentligt af mens du er væk. Om eftermiddagen vil nogle hunde kunne blive stimuleret af en halv times tur, men de fleste vil have brug for mere motion end dette. Aftenturen skriver du 5-20 minutter. Igen er 5 minutter for kort til alle hunde, hvorimod 20-30 minutter nok vil være mere passende. Derudover bor du i lejlighed, hvorfor hunden ikke vil kunne komme ud og løbe i en have. Alt i alt betyder det meget lidt fysisk udfoldelse for hunden, og det skal du tænke meget over når du vælger race. Schæferen vil ikke være et godt valg til et liv i lejlighed og meget korte gåture. Den har brug for at arbejde både fysisk og mentalt og jeg tvivler på at du kan få aktiveret den optimalt. Hunde der ikke stimuleres korrekt vil være i større risiko for at udvikle adfærdsproblemer, hvilket blandt andet kan indebære problemer med at være alene hjemme, sociale problemer og destruktiv adfærd. Schæferen har et stort drive og skal udfordres mere end mange andre racer. Jeg synes dels at du skal overveje om du har overskuddet og tiden til en hund nu. Det lyder som om du ikke helt har en forståelse for hvor meget tid det kræver. Derudover skal du nok se på selvskabshunderacer, som ikke har helt det samme behov for motion og mental stimulering - men det betyder dog ikke at de slet ikke har behov, blot mindre end brugshundene. Jeg er ked af hvis jeg lyder hård i min udtalelse, men man bør også overveje for hvis skyld man anskaffer sig en hund. Man skal gøre det hvis man føler man kan tilbyde hunden et godt hundeliv med hvad det nu engang indebærer.
  10. Som Annes begyndte min tæve også at tisse hyppigere på gåturene. Jeg troede faktisk hun havde fået blærebetændelse, da hun måske tissede 10 gange på tur i stedet for de normale 2-3 gange. Derudover begyndte hun at være mere interesseret i dufte udenfor og kunne stå meget længe og dufte til andre hundes tisse-pletter. Hun hævede op bagi ca en uge før hun begyndte at bløde, så vi var klar over at første løbetid var på vej. Hun var 9 måneder på daværende tidspunkt. Min tæve blev ikke morsyg, men blev meget stille og utrolig træt. Og så blev hun virkelig ked af det når jeg tørrede blod op fra gulvet. Jeg ved ikke hvorfor, men når jeg kom med kluden blev hun bare så ked af det, som om hun var ked af at hun dryppede. Så vi begyndte at tørre op efter hende, når hun ikke var i nærheden. Men generelt var hun meget ulykkelig og træt under løbetiderne og et par måneder bagefter.
  11. Min Hund er vokset op på Essential Foods the Beginning Large Breed. Jeg ved ikke om det er foderets skyld, men min hund har udviklet en lidt uheldig benstilling, og vi var desværre for sene til at opdage det. Nu er der ikke rigtig noget at gøre ved det, men jeg tror at jeg vil vælge et andet foder til næste hvalp. Jeg har intet at udsætte på ingredienser mv. i Essential, for det lyder helt korrekt i alle værdier, men min hund har som sagt ikke udviklet sig helt korrekt. Desuden har hun nu udviklet allergi over for én eller flere af ingredienserne i Essential foder, så vi bruger det ikke længere.
  12. Lnilsson

    udstilling

    Jeg bliver godt nok lidt træt af dine gentagelser, og jeg synes faktisk at folk herinde har forsøgt at svare dig rigtig pænt. Du spurgte helt generelt om nogen hunde synes det er fedt at komme på udstilling. Når folk så svarer, så må det ligepludselig ikke handle om deres hunde, men skal handle om trådstarters labrador??? Jeg har en hund som er brugt til flere ting, herunder udstilling, rally og schweissspor. Det har klart været det sværeste for os at træne til udstilling frem for de andre discipliner. Det som gør udstilling svært er jo at der netop ikke sker noget hele tiden, men stadig skal vise drive og holde kontakten. I AG og rally har du kontakt hele tiden fordi hunden skal udføre nye øvelser konstant. Det er ret nemt at holde kontakten til en hund her, dels fordi der sker noget nyt hele tiden og dels fordi der ikke rigtig er nogen forstyrrelser på banen. Jeg har i hvert fald haft det ok nemt ved at træne min hund i rally. Til udstilling skal hunden lære at holde en aktiv kontakt på trods af at den skal stå stille. Den må ikke miste tonus i kroppen når den står og den skal kunne rykkes for meget små signaler. Derudover er der faktisk også nogen af de samme vendinger som i rally der skal sidde lige i skabet, da hunden skal udføre dem i højere fart samt med løftet bryst og være ligeudrettet. Jeg tror du skulle prøve at se nogen af de gode handlere, hvor meget mere de kan få ud af en middelmådig hund til udstilling. Det kan være virkelig svært at få samarbejdet til at fungere optimalt, da hunden ALDRIG må kede sig i ringen. Som sagt har jeg måtte lægge mange flere timer i udstillingtræningen end i rallyen for at få et nogenlunde ordentligt resultat. Og alligevel synes min hund hverken at rally eller udstilling er sindsygt spændende, men hun gør det fordi hun bliver bedt om det og kan præstere når hun skal. Af den grund træner vi også schweissspor, som ligger mere instinktivt til hende. Jeg er dog stadig glad for alt det arbejde vi har lagt i de andre discipliner, da min meget egenrådige hund klart er blevet mere samarbejdende på grund af dette arbejde. Det ville jeg ikke have opnået ved kun at træne schweiss som hunden er avlet til. Til trådstarter: Jeg ville heller ikke tage en hvalp med til Herning. Der sker simpelthen for meget, så der er alt for mange indtryk og for meget virak for en lille hvalp. Start med en mindre udstilling, hvor der er god plads og bedre tid til at få snakket med de andre labrador-ejere. Udstillingstræning er rigtig sjovt hvis det gøres til en fest for hunden. En labrador elsker at samarbejde, så med den rette træning vil den helt sikkert gerne samarbejde om arbejdet i ringen. Det er bare rigtig vigtigt at finde en god træner der forstår at ringtræningen skal gøres spændende. Man bruger ofte de samme belønninger som ved andre træningsformer, så når hunden har udført et godt arbejde, skal der festes med en rigtig god belønning. Det ser man ikke til udstillinger, men ved træning hopper vi rundt og har en fest med hunden efter hver runde. Det holder gejsten oppe i hunden, når den ved at der belønnes efter den har stået korrekt og løbet godt. Og til AnneMangetal: Ingen hunde har godt af kun at blive brugt til én ting. Så jeg skriver ikke at trådstarter kun skal træne ringtræning. Bare så vi har det på plads.
  13. Lnilsson

    Indmad

    Jeg ved der er rigtig meget A-vitamin i lever, og du skal derfor passe på med at overdosere dette til din hund. A-vitamin er fedtopløseligt og bliver oplagret i hunden lever og fedtvæv fremfor at blive udskilt hvis den får for meget. Jeg ved dog ikke præcis hvor mange mg A-vitamin en hund kan tåle, men jeg ville nok begrænse det til en gang om ugen.
  14. Jeg synes ikke der er nogen der beklager sig over priserne. Derimod beklager du dig over andres meninger om avl. Rigtig ærgerligt! Jeg skriver jo netop at det er et valg jeg personligt har taget at købe en hund fra en bestemt kennel. Jeg ser dog i modsætning til dig, det som et stort plus at opdrætter vælger at dedikere sit liv til sit opdræt. At kunne gå hjemme ved sine hunde døgnet rundt, mener jeg er meget positivt for hundene. Der er meget bedre tid til hver enkelt af dem, end der er i en normal familien danmark, hvor hundene ofte er alene 8-9 timer om dagen. Vedrørende kejsersnit, så har tæven tidligere født et kuld på 5 hvalpe selv. Dette kuld fik hun kejsersnit da en hvalp sad fast efter hun havde født 3 hvalpe. Tæven har sidenhen født sit sidste kuld på 6 hvalpe uden problemer. Så nej jeg mener ikke det er dårligt avlsmateriale baseret kun på det, som du påstår. Om en hul-i-hækken hvalp er lige så god som en gennemavlet racehund, så mener jeg faktisk at racehunden ofte er bedre. For det første er begge forældre udvalgt ud fra deres præstationer og desuden vælger man to hunde som kompenserer for hinandens svagheder, for derved at få et endnu bedre produkt. Ved hovedløs avl på familiehunde bliver der rask væk avlet nogle meningsløse hvalpe på den første der gider lægge hanhund eller tæve til. Der mener jeg ikke at man forsøger at avle et bedre individ end forældrene. Desuden har man ingen kontrol med hvilke sygdomme der ligger genetisk og kan gives videre. Igen,- jeg har VALGT at købe denne hund, ligesom avler har valgt at gøre et stort arbejde ud af deres avl. Og jeg giver gerne prisen for kvalitet! Jeg synes desuden det er helt tåbeligt at sammenligne hunde med tasker og vil ikke kommentere mere på denne sammenligning.
  15. Lnilsson

    Orijen tundra.

    Lige et spørgsmål til noget helt andet. Jeg fodrer med tørkost og kender ikke rigtig til BARF. Gider hundene godt spise bladmave? Jeg synes ikke det lyder særlig lækkert...:hmm:Og ved du hvad det er hundene har brug for i bladmaven, som de ikke kan få andre steder?
×
×
  • Tilføj...