Hop til indhold

antioxidanter i hundemad?


PBC
 Share

Recommended Posts

Der findes forskellige antioxidanter man kan tilsætte hundemad, men jeg er ikke vild med disse her, de er problematiske og hvis det ikke er tilladt til mennesker, skal det heller ikke være tilladt til vore dyr.

 

 

Kunstige antioxidanter som BHA (E320), BHT (E321) eller Ethoxyquin er prisbillige og meget effektive og anvendes i langt det meste hundefoder som er på markedet, men er under KRAFTIG mistanke for allergi, kræft og hudproblemer samt negativ påvirkning af de indre organer hos hunde. Bruges kun i meget begrænset omfang til mennesker og Ethoxyquin har aldrig været tilladt til mennesker.

Link til indlæg
Del på andre sites

Naturlige antioxidanter bør være vitaminer, som bruges af mange producenter efterhånden som BHA, BHt og Etoxy... fik for meget opmærksomhed

 

Hvis du er i tvivl kan du måske kontakte sælger? Det undrer mig bare at der kun står naturlige antioxidanter, de plejer at nævne hvilke vitaminer (som i øvrigt er kunstrigt fremstillet) der er anvendt

 

Vær også opmærksom på smagsforstærker: Mononatriumglutaminat, kan ikke huske E nr lige nu, det er det vi kalder det. 3. krydderi og det er også problematisk.

Link til indlæg
Del på andre sites

Antioxidanter kan både være tilsat for at beskytte foderet/give en længere holdbarhed, men det kan også være tilsat til gavn for hunden. Specielt hunde i hårdt arbejde kan have brug for ekstra antioxidanter. Her er en god artikel som beskriver det (godt nok for heste, men det virker på samme måde for hunde)

http://www.brogaarden.eu/Vidensbase.476/Lidt-om-antioxidanter-og-QLC.95.aspx#.VRKGUpB7xHg

Link til indlæg
Del på andre sites

Naturlige antioxidanter bør være vitaminer, som bruges af mange producenter efterhånden som BHA, BHt og Etoxy... fik for meget opmærksomhed

 

Hvis du er i tvivl kan du måske kontakte sælger? Det undrer mig bare at der kun står naturlige antioxidanter, de plejer at nævne hvilke vitaminer (som i øvrigt er kunstrigt fremstillet) der er anvendt

 

Vær også opmærksom på smagsforstærker: Mononatriumglutaminat, kan ikke huske E nr lige nu, det er det vi kalder det. 3. krydderi og det er også problematisk.

 

Hvad er problemet med det?

Det er jo det der er det virksomme stof i Kaprotabs (lortespisning-afvænning hos hunde)

Link til indlæg
Del på andre sites

Antioxidanter kan både være tilsat for at beskytte foderet/give en længere holdbarhed, men det kan også være tilsat til gavn for hunden. Specielt hunde i hårdt arbejde kan have brug for ekstra antioxidanter. Her er en god artikel som beskriver det (godt nok for heste, men det virker på samme måde for hunde)

http://www.brogaarden.eu/Vidensbase.476/Lidt-om-antioxidanter-og-QLC.95.aspx#.VRKGUpB7xHg

 

Interessant, men belyser ikke forskellen på naturlige og kunstige antioxidanter

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad er problemet med det?

Det er jo det der er det virksomme stof i Kaprotabs (lortespisning-afvænning hos hunde)

 

Jeg læste for første gang om mononatriumglutamat i E nummer bogen for år tilbage, jeg har lige fundet dette frem:

 

 

"Karakteristiske symptomer

Hovedpine, en brændende fornemmelse på halsen, trykken for brystet, kvalme og svedudbrud er symptomer, der er beskrevet efter indtagelse af større mængder glutamat. Symptomerne kommer med det samme eller inden for få timer efter måltidet. Symptomerne er samlet blevet kaldt det kinesiske restaurantsyndrom, fordi de blev beskrevet første gang hos mennesker, der havde spist på kinesisk restaurant.

Man mente tidligere, at mononatriumglutamat også kunne fremkalde astmaanfald, men det har ikke kunnet eftervises i nyere undersøgelser."

 

Hvad større mængder så er, ved jeg ikke, men stoffet kan være problematisk

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg læste for første gang om mononatriumglutamat i E nummer bogen for år tilbage, jeg har lige fundet dette frem:

 

 

"Karakteristiske symptomer

Hovedpine, en brændende fornemmelse på halsen, trykken for brystet, kvalme og svedudbrud er symptomer, der er beskrevet efter indtagelse af større mængder glutamat. Symptomerne kommer med det samme eller inden for få timer efter måltidet. Symptomerne er samlet blevet kaldt det kinesiske restaurantsyndrom, fordi de blev beskrevet første gang hos mennesker, der havde spist på kinesisk restaurant.

Man mente tidligere, at mononatriumglutamat også kunne fremkalde astmaanfald, men det har ikke kunnet eftervises i nyere undersøgelser."

 

Hvad større mængder så er, ved jeg ikke, men stoffet kan være problematisk

 

Tak.

så vil jeg da ikke anbefale det i flæng mere... :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...