Hop til indhold

Mit Border collie problem


Annetteg
 Share

Recommended Posts

Jeg søger lidt råd og vejledning til min Bc dreng på 1,5 år.

Han er super nem, glad, samarbejdsvillig og fornuftig.

Men for tiden ser han bare pludselig spøgelser og bliver voldsom trykket og bange. Uden at der er noget specifikt han reagere på.

Han har fra hvalp været med til stævner og der har aldrig været noget. Men i den sidste måned har han fået disse angsttilfælde især ude ved stævner.

 

Torsdag gik vi ved salgs/mad teltene på stævnepladsen og mødte en glad storpuddel som han legede med i snor. Bagefter står vi i 2 minutter og snakker og da jeg vil gå videre bliver han pludselig angst for alt i det område uden at jeg kan sige præcist hvad.

Fredag var der ingenting i det område.

 

To gange har jeg nu oplevet at han opvarmer glimrende lige uden for stævneringen, men pludselig ser eller hører han "noget" og bliver utryg så han ikke kan arbejde.

Første gang var til hans første rallyprøve i dkk regi for to uger siden. Jeg måtte opgive da han slet ikke havde det sjovt.

Anden gang var til lydighedsprøve i går ( lp1 ) hvor han var voldsom trykket og slet ikke ville samarbejde.

Jeg forsøgte at gennemfører programmet og det lykkedes men uden glæde og med en meget trykket hund.

Skulle direkte over i rally begynderklassen 50 meter væk og der går han så til 100 point og vinder klassen. Dog kan jeg mærke at han er lidt trykket men kan jo opmuntre og støtte ham meget mere i rally.

 

Han er virkelig en dygtig og dejlig dreng der elsker alt og alle. Så hvor er det bare frustrerende at se ham sådan.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja vi blev overrasket af fyrværkeri da han var 6 mdr gammel og derefter reagerede han på skud men det er blevet bedre med træning. Nytårsaften klarede han ok.

 

Der har også været få episoder til træning og herhjemme de sidste uger, men der var han hurtig over det igen.

Han havde en lidt bange periode da han var unghund men så har der intet været siden, før nu altså.

Han har været til lokalstævner og dgi stævner siden han var 10 måneder og gået super hver gang.

Agility og hyrdning vinder over frygten da det tænder ham så meget at alt andet er ligegyldig. Men lydighed og rally samt tricks der kan man virkelig se når han er utryg. Han er dog så lydig og prøver virkelig alligevel, men er jo bange eller usikker.

 

Jeg talte med nogle af de mange Bc folk i Viby og flere kunne dog berette om forbigående "spøgelsesperioder". Alle var dog over det som 2 års. Så jeg håber håber håber virkelig det blot er et forbigående problem.

 

Vi sætter træningen meget ned, fortsætter socialiseringen, dropper alle stævneplaner med ham foreløbelig. Han kommer dog stadig med til stævner, bare ikke som deltager.

 

Jeg overvejer noget Zylkene eller andet naturmedicin til nervøse hunde i en periode.

 

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal træne ham ud af situationen. Da jeg ikke helt ved hvad der skræmmer ham.

Mennesker, hunde, ting osv er han jo ikke bange for normalt. og han går gerne hen til alt hvor han virker ræd.

Det er som om det ikke er noget eksisterende han reagere på.

Måske ser han syner???

 

Hans usikkerhed i ringen kan måske skyldtes min nervøsitet, selvom jeg ikke syntes det er slemt. Men lidt anderledes er man nu nok til konkurrence. Men hvorfor så først nu og ikke de andre stævner?

 

Er der andet jeg kan gøre for at hjælpe ham når situationen opstår?

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er en af de ting jeg synes kan være svært med de border collier. Min kan også virker rigtig sikker i opvarmningen, men så lige pludselig er der noget som spooker hende. Og så kan hun være svær at løfte igen. Og det er til trods for at hun har været med ude til konkurrencer og opleve det miljø siden hun var otte uger gammel.

 

Jeg tænker at hvis det sker ofte ved konkurrencesituationer, så ville jeg melde til informere dommeren om at jeg bruger min tid på fx at lege med hunden i ringen, så den kan blive løftet. Så bliver man vel bare skrevet som ikke bestået.

 

nu ved jeg ikke hvordan vejret har været, men kan der have været et telt der larmede, en der slog en paraply op eller noget lignende da i var inde? Jeg måtte i sidste uge bede min træner om at gå rundt med paraply fordi min hund reagerede meget på dem blandt publikum, da vi var til konkurrence ugen før.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan var din nervøsitet og sindstilstand på de tidspunkter han er blevet nervøs vs. De andre gange i har været i konkurrencer?

Har selv en der reagere kraftigt hvis jeg er meget nervøs eller meget langt fra mig selv ifht hvordan jeg er i træningen.

Det har jeg så trænet meget på ved at jeg har haft nogle til at presse og stresse mig i træningen.

 

Men har også hørt om de her spøgelsesperioder hvor de er frygtelig sensitive. Det har jeg hørt om et par eksempler på, kan give nogle ret trælse problemer senere, hvis der ikke tages hensyn til det.

Det kan ende som en nærmest tillært adfærd og reaktionsmønster.

 

Så ville også holde en konkurrence pause og arbejde med det i kendt og afslappet miljø.

For er det spøgelsesalderen så burde du også se reaktioner dog i mindre omfang, i kendt miljø.

 

Men de kære hunde er jo under ombygning i perioder og kan nogle gange ikke håndtere så meget som de plejer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er sket ved 4 stævner nu.

Første gang blev han overfaldet af den hund der gik rallyprøve lige før ham. Da vi stod og ventede på vores tur. Han gik dog ok og vandt, men var lidt trykket. Der var dog forståeligt. Det skete sidste år.

 

Herefter har han gået nogle rigtig fine dgi rallystævner og blev landsdelsmester.

 

2 gang var til dkk stævne i sabro for 3 uger siden, hvor han gik fremragende på opvarmningsbanen. Da de var forsinket ville jeg lige gå ned til klubhuset og salgsteltet og kigge. Der blev han virkelig angst for "noget" og jeg fik ham aldrig på igen og opgav efter få skilte da han slet ikke syntes det var sjovt.

Jeg var vildt overrasket over hans reaktion og har aldrig oplevet det så slemt før.

Ugen efter til lokalstævne fik han dommerteltet i hovedet lige da vi gik på banen pga regn og blæst.

Der gik han lidt trykket men vandt alligevel.

 

Og så stævnet i Viby hvor lp1 programmet gik rigtig dårligt.

Tandvisningen gav 10 :mrgreen: så fik han øje på et telt der blafrede eller "noget" og så var dagen ødelagt. Lineføring var nærmest ikke muligt og stå turde han slet ikke, han tog den rigtige søgepind og blev i dækken men nej det gik bare langt langt under hans normale. Selvom jeg prøvede at støtte med kropssprog og ekstra kommandoer.

Han er ikke bange for telte eller paraplyer medmindre de vælter ned over ham.

 

Heldigvis gik der lige 15-20 minutter inden han skulle gå rally og der kom Luckyluna og hilste på. Det hjalp muligvis lidt og han gik et ok rally men han var trykket.

 

Bagefter gik vi om til agilityopvarmningen og der glemte han alt om frygt og tog alt både flotte stå felter og fin slalom. Derefter kom han i teltet og lagde sig til at sove.

 

Han er en følsom hund men den sidste måned har han virket lidt som en tøsedreng også herhjemme. Dog ikke noget langvarigt eller så vi ikke kunne træne. Bare sådan lidt let forskrækket og ligger sig under sengen, trækker sig væk hvis teenagerne og forældrene bliver lettere uenige :oops:. Men jo noget anderledes end han plejer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Der kan ligge noget chok historie I det og det kan blive forstærket af den periode han er I nu.

 

Jeg synes din plan med konkurrence pause er god. Og når har så er med så brug tiden på en masse gode oplevelser og sjov på pladsen.

 

Måske låne en forladt rally bane til at lave sjov I og den slags.

 

Jeg ville give ham anxi calm et stykke tid. For b vitamin og tryptophanens skyld.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det virker bestemt ikke til at have smerter. Han er normalt glad og frisk. Træner helt perfekt . Hopper og løber rundt. Spiser helt op med det samme. Strækker sig når han har sovet. Og går fra 0-100 på et sekund.Han blev tjekket af Niels i marts og der var en lille låsning ved venstre skulder. Der hurtig var væk. Han starter ikke agility da jeg vil vente til han bliver to år. Men han træner da på agility hold hver uge .Springer dog sjælden fuld højde. Og er først startet op på slalom træning for et par måneder siden. Han hyrder et par gange om måneden. Og ellers træner vi kun lidt rally, lydighed, tricks og balance/ styrke øvelser. Men jeg kunne da selvfølgelig få ham undersøgt igen for en sikkerheds skyld.

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan man virkelig kun købe anxicalm i så små pakninger? :hmm:

Nå men jeg starter med at købe 4 pakker så er han dækket en god måneds tid.

Og så bliver han lige tjekket op ved kiropraktor igen.

 

jeg tror ikke det er stævnenervøsistet ved hverken mig eller tøsedrengen. Men jeg skal have brudt det mønster omgående.

Så han bliver sat på sommerferie og kommer kun med til stævner som Busters heppekor :banan:og som lege og klappedyr. :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja men tager ingen chancer da han er en meget kræsen herre. Så tabletter det er jeg helt sikker på at kunne lokke i ham. Flydende kunne måske være tvivlsomt. :fornaermet:

Tror altså heller ikke han fejler noget, men kan jo bare lige få ham og Buster tjekket. Det skal jo til engang imellem. :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Fik ham lige tjekket ved dyrlægen. Da jeg syntes han tissede lidt anderledes, som da han havde blærebetændelse for nogle måneder siden.

Dyrlægen mener så at blærebetændelsen aldrig har været helt væk.

Så nu er han på medicin i 3 uger.

Måske har det haft en medvirkende årsag til hans reaktion.

 

Urinprøven viser underligt nok ingenting, hverken krystaller, ph, hvide blodceller eller bakterier.

Først den udvidede test på andet laboratorium viser "uspecifikke bakterier"

røngten viser helt normal blære, nyre osv og heller ingen blæresten.

Altså den hund skal bare være sær :damn:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 3 months later...

Ville lige give en opdatering med Archie.

Han har heldigvis lagt spøgelsesperioden på hylden igen. :5up:

Ham og Buster var jo pludselig inviteret til Dkk rally DM.

Archie i begynder og Buster i øvet klasse.

Jeg tilmeldte Archie til et rallystævne i Risskov 14 dage før DM og han gik super til 100 point og vandt.

 

Så vi tog med til DM. Det er jo et stort stævne, med musik, indmarch, tilskuer, salgsboder, 4 rallybaner og 4 lydighedsbaner samt masser af telte. Så jeg var noget spændt på hvordan han ville opføre sig. :???:

 

Archie gik fuldstændig upåvirket og fik 100 point i begge gennemløb. :banan:

Og så vandt han da lige DM rally begynder. :5up:

Buster havde en skævsidning som jeg lavede om og vi kom så ikke i finalen. Men han gik så fint og var så glad.

 

Jeg tilmeldte begge hunde i øvet klasse om søndagen. Og selvom vi var lidt trætte efter DM så gik de begge to så flot. Archie fik 98 point og en 2.pl og Buster fik 96 point og en 6.pl.

 

Jeg er så lettet over at det åbenbart og heldigvis blot var et forbigående problem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...