Hop til indhold

Aslan - et par friske foto og opdatering på træning


Lenschow
 Share

Recommended Posts

Fredag flyttede han endelig ind, og det går godt. Vi elsker ham højt :lun:

Der er lidt at arbejde med - ængstelse, udfald mod mennesker og hunde, stress og alene hjemme samt han har aldrig været trænet, men jeg synes det går rask fremad. Jeg var varslet, men jeg er dybt imponeret over den danske spids trænbarhed og motivation for at samarbejde med mig. Siden lørdag i sidste uge har han lært (mangler stadig flyd på nogle af øvelserne dog naturligvis) frishapet sit, frishapet dæk, frishapet liggende target på tæppe (senere bliver dette til gå hen og læg dig, når jeg forlader ham alene hjemme), spontan kontakt på gåtur, søge mig ved utryghed i stedet for flugt, høj fart på indkald og tilbageløb, fri, vente, bur i bil (også alene der og nu ligger han endelig ned:klap:) samt at færdes i skov og bymiljø - her er mange mennesker og lyde dog stadig for meget - han er meget lydreaktiv grænsende til lydfobisk - vi arbejder på det. Samtidig kan han nu efterlade 13 og et halvt minut!:lol: (hvem tæller?), sove alene i stueetagen hele natten uden at græde og lukkes fra al den tid det skal være, mens jeg er hjemme men ude af syne :5up: Jeg er urolig for om han lærer at efterlades en hel arbejdsdag før min ferie slutter, men nu får vi se. Jeg har en passer klar de fleste dage, så må vi tage det dag for dag - her spiller hans stress og ængstelse ind og besværliggør træningen. Endelig er han begyndt at opsøge fremmede mennesker og genstande på ture og når vi besøger folk, lige som hans ængstelse er aftagende og halen hurtigt kommer op i krølle i stedet for at stå og ryste.:klap: Han kan stadig få nogle voldsomme reaktioner og udfald, og i dag var jeg dum og gik ud af hoveddøren uden snor, og der røg han direkte mod en mand - det var virkelig dumt, for jeg tror godt han kan bide - racen er delvis lavet til at vogte - det er noteret ned bag nye ejers ører :oops: Jeg skulle gå en meter til bilen... ja det var sgi dumt af mig ikke at tage en snor på - så jeg lærer også. Heldigvis virkede indkaldet. :vuf: Han har også lært en DEL impulskontrol - han kan dog stadig finde på at hoppe foran mig og så hopper han højere end mig op i luften i iver:shock: Desuden er han ved at synes, at halsbånd er dejligt at få på, men tager jeg i det, så får jeg gebisset, så det står på listen over nye ting, vi skal arbejde med. Han har også lært snudetarget, som han bruger flittigt på mennesker og genstande, samt balanceøvelser, som han synes er smadder sjovt - og det bedste tegn på, at det går fremad: Han er begyndt at lege:klap: En bange stresset hund leger ikke: Den er dybt alvorlig, så det er supertegn!:banan:

 

Så status er at jeg virkelig er imponeret over som han suger til sig og er helt vild motiveret. Jeg bliver næsten målløs over listen. Jeg lavede den i dag, fordi jeg hang med næben over alene hjemme træningen, som jeg havde håbet gik hurtigere, men jeg har vist ikke noget at klage over her!

 

Han får forresten Anxi Calm - jeg glemte at give det en dag, og der var han meget utryg igen så jeg er sikker på, at det hjælper os. Samtidig er Suprelorinen, som tidligere ejer gav i et forsøg på at undgå uønskede hvalpe, ved at aftage, så terosteronen er på vej retur, hvilket også giver en meget mere modig lille hund.

 

 

Ville lige dele dette, da jeg selv er helt overvældet over ham - hold op han går til biddet den lille hvide og han elsker at træne! For de, der ikke ved det - Aslan er 3 år og aldrig trænet, og han kommer fra et fantastisk sted, hvor han dog mest har gået på matriklen og på udstillinger så meget er nyt for ham, men han er socialiseret og passet efter alle regler - det skal bare lige genopfriskes :mrgreen:

 

Her er vores lille hvide stolthed :hjerte:

 

(Ja han har fået mod tæger :lol:)

IMAG4811.jpg

 

Her er jeg alert! og dette er mit jeg kommer frem mod dig om lidt fremmede ansigt - Helle siger den stramme mund ikke er så god til mig...:mrgreen:

 

alert.jpg

 

Efter modindlæringen - Helle siger denne mund er bedre til mig :blink:

 

ok.jpg

 

Og her er ALt for meget for mig, og min ejer sidder på samme sted og fodre mig indtil jeg er rolig. Jeg ligger lige på noget hun kalder threshold - :slem: Efter kort tid der med mad sætter fordøjelsen ind og jeg afslappes resten af turen. Jeg kan mærke, at jeg får dette ansigt mindre og mindre som dagene går, men ind i mellem så får jeg det stadig

 

stress.jpg

 

Her vælger Helle at gå væk med mig, da vi er over der hvor det er trænbart (over threshold dvs tæt på flooding, hvilket sker ind imellem, når alt i miljøet skræmmer. Det er svært at styre træer osv:hmm: Afstand så kan han igen derfra)

 

IMAG4830.jpg

 

Og sådan ser jeg ud hver aften, for hold op jeg er så træt så træt så træt - men på en sund måde :banan:

 

IMAG4912.jpg

 

Og til sidst - dette foto er bare sjovt på en fjollet måde. han sidder på sin flade ude midt i det græs og glaner :lun:

 

IMAG4806.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...