Hop til indhold

Valg af hunderace


Mullle
 Share

Recommended Posts

Hej alle

 

Jeg overvejer at anskaffe mig en hund, og er i tvivl om, hvilken race der vil egne sig bedst til mig.

Jeg opvokset med hunde, og har haft hund hele mit liv. Siden jeg var 11 år gammel har jeg stået for træningen af de hunde mine forældre havde, så jeg har god erfaring. I mit barndomshjem har vi haft Labrador retriever, New Foundlænder, Japansk Fox terrier og Jack Russel terrier.

 

Da jeg flyttede hjemmefra valgte jeg at lade hundende blive ved mine forældre, da jeg ikke følte at jeg havde tid til at give dem den opmærksomhed de fortjener.

 

Nu har jeg tiden igen, men mine forældre vil ikke af med den søde hund jeg efterlod hos dem, så jeg må hellere kigge mig om efter en ny :)

 

Mine krav til hunden:

  • skal gerne være mellem 30 og 50 cm høj
  • skal maksimalt veje 30 kg
  • skal kunne være en rolig familiehund, men også have evner til noget andet, fx aility, rally, jagt eller lign., ikke at det bliver på højt niveau.
  • skal kunne være sammen med andre hunde
  • skal være sund og rask (nogle racer har bare flere arvelige sygdomme end andre)
  • skal ikke kræve meget motion

 

Jeg bor i et rækkehus på 100 kvadratmeter, som er opdelt i to etager. Der er en lille indhegnet have til, som hunden selvfølgelig vil få adgang til. Da både min kæreste og jeg har skiftende arbejdstider er det svært at sige, hvor længe hunden vil kunne komme til at være alene hjemme, men det bliver maksimalt 8 timer om dagen, altså en almindelig arbejdsdag. Hunden vil naturligvis få den motion den har brug for, og blive aktiveret med lege/træning hver dag. Den skal dog kunne være okay med "kun" at komme ud at gå tre gange om dagen (ture der er ca. 2-3 km), hvis vi har en travl dag. Jeg har desuden også to undulater i bur, som den skal kunne lære at ignorere.

 

Så det jeg har brug for jeres hjælp til, er at finde en race der lever op til mine krav, og som samtidig også kan trives under de forhold jeg kan give den. Jeg har selvfølgelig selv nogle idéer, og har også forhørt mig rundt omkring, men kunne godt tænke mig at høre jeres mening også.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...