Hop til indhold

Hvor længe kan sælger tilbageholde hvalp


Den rådvilde
 Share

Recommended Posts

Hej.

Vores familie er desværre kommet i et meget svært dilemma.

Sidste lørdag var min hustru og jeg ude og se på en hvalp (11 uger) hos en opdrætter (anden forening end DKK).  Vi faldt for en dejlig hvalp og aftalte at vi skulle kontakte dem samme aften, hvis vi gerne ville se hvalpen næste dag sammen med vores børn. Vi snakkede med hende i telefonen og aftalte et besøg næste dag.

Om søndagen var hele vores familie på besøg og både vi og  opdrætter var enige om, at vi skulle have hvalpen. Vi skulle blot indbetale et depositum på 1/3 af prisen for at vi var sikre på at få hvalpen. Betalingen skete lige efter besøget og efterfølgende har vi modtaget en kvittering på mail.

Da vi skal på ferie i uge 29, aftalte vi at vi først skal have hvalpen i uge 30.

Vi var så på besøg igen i tirsdags, hvor sælger tilsidst i besøget siger, at de har besluttet, at de ikke kan sige hvornår vi må få hvalpen hjem efter vores ferie og det kommer an på, hvordan hvalpen tager imod os, når vi kommer igen. De vil heller ikke underskrive købsaftalen før den dag, at vi får hvalpen. Det bliver vi slået lidt ud af, men siger "nå" og kører hjem med en rigtig dårlig fornemmelse.

Efterfølgende kontakter vi sælger og fortæller, at vi bliver nødt til at have planlagt, hvornår vi kan få hvalpen hjem, da vi gerne vil have tid og ro til at integrere den i vores familie imens vi har ferie.

Ligeledes forsøger vi at aftale flere besøg inden vores ferie, da sælger har givet udtryk for, at det er vigtigt at komme på besøg mange gange inden vi kan få den hjem.

Derfor aftales der et besøg i går Lørdag, hvor sælger skal ringe når hvalpen vågner fra en lur. Kl. 14 har vi ikke hørt noget endnu og skriver en sms for at høre om den snart er klar til besøg. Vi ringer og skriver igen kl. 17 uden svar.

Vi hører først noget kl. 21, hvor sælger forslår besøg i dag søndag. Dette siger vi selvfølgelig ja til. Da vi ikke har hørt noget til aften skriver vi igen og får svar tilbage, at det ikke kan lade sig gøre i dag. Vi spørger til, hvornår vi så kan komme på besøg, men har ikke fået noget svar.

Vi har en rigtig dårlig fornemmelse, da det var et mærkeligt besøg sidste gang og depositummet skulle indbetales på sønnens mobilnr.

Hvordan er man som køber stillet i sådan en situation?? Kan man forlange at sælger skal udlevere hvalpen på et bestemt tidspunkt og hvis de nægter at udlevere den, hvordan er vi så stillet ift. vores depositum.

Pengene er faktisk ikke det vigtigste, men vi har nogle børn som bliver knuste over, at de måske ikke får en hvalp alligevel, samt at de ikke ved hvornår de kan få den hjem.

 

Mvh.

Den rådvilde.
 

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg får virkelig en dårlig fornemmelse :(

I kan prøve om I kan få jeres penge tilbage -

Som udgangs punkt gælder købeloven når man køber hund - men I har jo ikke lavet nogen købsaftale

 

Jeg ville ikke købe hvalp det pågældende sted. Hvalpen er jo over de 8 uger så den del med at de ikke kan garantere at I må få hvalpen med hjem efter jeres ferie lugter af humbug i mine øjne.

  • Like 2
Link til indlæg
Del på andre sites

Som de andre skriver - så lugter det her af svindel og useriøs "opdrætter", der er alt for mange ting der stritter i forskellige retninger. Jeg ville droppe den hvalp (også selvom den sikkert er super dejlig) og så kigge efter en anden og mere seriøs opdrætter.

Ved ikke om I kan få pengene tilbage - formoder I har betalt via Mobilepay eftersom de skulle til sønnens mobil? Men forhør jer i banken, hvordan I er stillet.

Dansk Kennelklub har en god guide, der fortæller hvad du skal være opmærksom på når du køber hund.  http://koebhund.dk/guides/foer-du-koeber

Jeg ved ikke hvilken race I havde valgt, men jeg håber at I finder en anden hvalp, så børnene ikke blir skuffede.

  • Like 2
Link til indlæg
Del på andre sites

Du skriver at det er en anden forening end DKK, men det må betyde der er en form for stamdbog på hunden, og at de er medlem af en forening, for I så fald vil jeg gå min gang igennem foreningen der kan ligge press på avler, om ikke andet for at få jeres penge retur. 

For selv om hundende er søde og dejlige, så lyder det til I bør finde jer et bedre opdræt! Man kan frygte hvad der ellers kunne ligge bag! 

Jeg forstår godt ærgelsen når børnene glæder sig, men når handlen lugter på den måde, så kan man frygte lidt hvilken hvalp I ender ud med - og så er spørgsmålet om det i sidste ende bliver en endnu størrer skuffelse! 

Pøj pøj med hvalpekøbet, jeg håber du vil opdatere hvad sagen ender med! 

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...