Hop til indhold

Hvalp trukket i vogn bag langrendsski?


mar.94
 Share

Recommended Posts

Hej derude

Vi skal muligvis have en finsk lapphunde hvalp om ca 7 uger. For lang tid siden (inden vi vidste at det ville være muligt at få en hvalp nu), planlagde vi en fjeldet med ski - stille og rolig tur, hytte til hytte i Norge. Der er dog det lille problem, at hvalpen kun vil være ca 10 uger gammel når vi skal afsted. Men vi har tænkt, at det muligvis slet ikke er noget problem, og det er det vi gerne vil høre hvad andre tænker om.  

Ideen er, at vi køber en vogn alla den i ser på billedet - i den trækker man børn eller endda babyer i. Hvis vi fylder vognen op med tæpper, vil hvalpen så kunne sidde der imens vi kører afsted? Vi vil nok køre en 4-5 timer om dagen, men pauser selvfølgelig hvor hvalpen vil komme ud og være sammen med os. Der er også masser af tid og morgenen og aftenen hvor den er tæt på os. 

Vi kan øve at hvalpen sidder i vognen inden vi tager afsted, ved at trække vognen efter en cykel fx. 

Vores bekymring er selvfølgelig; er det for koldt for den? Vil den føle sig ensom? Vil den kede sig for meget? Er den endnu for lille?

Det er en aktivitet vi gerne vil gøre i fremtiden, så vi tænker også, at det er en god måde at komme ud med hvalpen og socialisere den, give den nogle oplevelser, prøve at være i sne, være afsted med en gruppe, sove et nyt sted hver aften, tage færgen og toget etc. Eller er alt dette simpelthen for tidligt?

Vi er spændte på at høre jeres svar. Hvis det blive tydeligt for os, at det er en dårlig ide, så gør vi det selvfølgelig ikke! Enten så får vi ikke hvalp nu, eller også så aflyser vi turen! Men hvis det ikke er noget problem syntes vi det kunne være fedt og hyggeligt at have den lille ven med. 

Hilsen Maria og familie 

thule.png

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville bare gøre det og så ville jeg jævnligt holde pauser for at hvalpen kan komme ud og bevæge sig. 
Sørg for evt lammeskind i bunden (Ikeas ægte lammeskind er fint) hvis i frygter den får træk og så tror jeg da bare den vil elske at være med på tur.
Meeeeen sørg lige for at dele billeder herinde, det er nemlig en race vi ikke så ofte ser og så er det heller ikke dagligdag at vi ser hunde på skiferie ;-)

Vær dog lige obs på om den er færdig vaccineret og overhovedet MÅ komme til norge eller om det først er når den er 16 uger. Jeg har ikke forstand på det, men mindes der er noget med hvalpe der sælges til udlandet pga og opdrætter må have dem længe pga vacciner. Så ring og undersøg det ved dyrlægen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for dit svar. Dejligt at høre en second opinion 🙂

Hvis det hele bliver til noget , så skal jeg nok lægge nogle billeder ud 🙂 

Jeg undersøger lige nærmere angående Norge, tak for at gøre opmærskom på det, ville have været træls at stå i Oslo og så skulle vende hjem igen. 

Link til indlæg
Del på andre sites

1 time siden, mar.94 skrev:

Jeg har netop læst reglerne på fødevarestyrelsens hjemmeside - som du siger er det ikke sådan liiige at tage en hund med til Norge. Den skal være min 15 uger gammel grundet rabiesvaccination. Så skal den have ormekur et par dage indenafrejse, og et pas selvfølgelig.

Så må I få vaps passet eller udskyde ferien, men jeg er sikker på at den er klar næste gang ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...