Hop til indhold

Bider i vægge


BrianP
 Share

Recommended Posts

Hej.

Vi har en dejlig lille golden retriever hvalp på knapt 4 mdr. Han smed sin første tand for nogle dage siden, og lige siden er det som om at hans adfærd er ændret totalt.

Vi har indtil nu smidt ham ud i gangen når han skulle have en timeout, når han skulle være alene hjemme eller generelt bare falde til ro når han skulle sove, og det har virket fint.

Men nu er han begyndt at bide i samtlige hjørner i gangen, og da det er gasbeton så tør vi dårligt efterlade ham derude alene mere :(

Vi er begge hjemmegående i disse corona tider. Min kæreste arbejder hjemmefra og jeg er hjemsendt så alenetræning har være meget begrænset desværre. Vi prøver i weekenderne at efterlade ham alene hjemme, og det har han klaret perfekt. Problemet er bare at nu tør vi dårligt lade ham være alene hjemme i frygt for hvordan vores gang vil se ud når vi kommer hjem.

Vi har overvejet at introducere et bur, men inden vi gør det, vil jeg høre om der er nogle som har råd til alternativer?

Vi tænker om det kan være stress pga. at vi altid er hjemme og at han måske ikke kan finde ro?

Han får alt mad på græsplænen, går tur om morgenen hvor han møder hunde i ny og næ, og trænet med 2-3 gange dagligt, så jeg tænker ikke at manglende stimulation er problemet?

Vi ville gerne have gået til hundetræning, men der er jo ikke til at finde i disse tider. Vi følger et online program men det socialiserer ham jo ikke.

Mvh. Brian

Redigeret af BrianP
Link til indlæg
Del på andre sites

Pandelapper må de gerne få nu.
Giver I jeres hvalp "time out"? Hvad betyder det?

Hvordan træner i de der 2-3 gange om dagen og hvor længe?

Han bider ikke i væggene fordi han mangler socialisering fra hundetræning, slet ikke. Men tænderne klør og generer ham.
Har I nogle gode bideting han kan gumle i?

Ingen boldleg, det stresser - men aktivering hvor han skal bruge hovedet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi giver ham time-out hvor han bliver lukket ude i gangen i 1-2 min når han er helt oppe at køre og helt ustyrlig til lige at få ham ned i gear. (det er ikke her han bider i væggene)

Vi træner af 5-10 min varighed.

Vi har lidt torv legetøj. Vi har nogle gnavepinde - de der "skindruller" og så giver vi ham til tider en frossen gulerod, da vi har læst at det skulle lindre irritationen i gummerne.

Vi leger aldrig boldleg med ham af selv samme årsag :) 

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Den alder jeres hund har hedder halv kønsmodning - det er en periode hvor de kan blive lidt mere fandenivoldsk, pga. af mandligt kønshormon - det er i denne periode man skal hjælpe hvalpen til at finde sin plads i familien.

At "isolere" hvalpen giver ikke mening i mine øjne - da man så fjerner hvalpen fra resten af flokken (hvis du forstår hvad jeg mener) - vil I endelig give den en timeout - kan I gøre det i samme rum hvor I selv opholder jer. Det kan være et sted den skal være - en kurv den skal blive i - eller et bur hvor den kan se jer. Hertil skal I bringe hunden og give den noget legetøj eller en lille tyggeting - hvis den forlader stedet skal I bringe den tilbage - så den forstår at den skal ligge her. Det tager tid - men den vil på et tidspunkt forstå at den skal være det pågældende sted. Brug altid samme stemmeføring - lys og let tone - og bliv i rummet sammen med den.

Tiden er også så småt inde til at der skal ske noget mere trænings mæssig - sådan noget som "stå" "bliv"  "dæk" og lineføring.

Med hensyn til kløene hvalpetænder brugte jeg de her stofbleer til babyer - lavede knuder på dem og smed dem i fryseren - de kan genbruges mange gange - da man kan kogevaske dem. Mine hvalpe var i hver fald glad for dem.

Link til indlæg
Del på andre sites

At isolere ham i gangen i 1-2 min virker perfekt. Han ved hvad det drejer sig om, så så snart han kommer derud, falder han ned og når han bliver lukket ind igen er han en helt anden hund.

Vi er skam i fuld gang med den slags træning, sit, dæk mm. kunne han da han var 10 uger, så nu øver vi at gå pænt i snor :) 

Perfekt! vil lige lure lidt mere på de bleer du snakker om.

 

Link til indlæg
Del på andre sites

I må naturligvis gøre hvad I syntes er det rigtige med hensyn til "isolation" - Jeg ville aldrig  - og har aldrig gjort det ved mine beagler - og har selv valgt den løsning som jeg beskriver ovenfor med godt resultat.

Du skriver han så er en helt anden hund - hvordan er han det? Man skal være opmærksom på at det ikke opleves som en straf.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...