Hop til indhold

Renlig


Gæst K_Pallis
 Share

Recommended Posts

Gæst K_Pallis

Min lille Chihuahua siger ikke til når han skal ud. Man skal konstant holde øje med ham, for at se om han begynder at gå rundt og snuse.

Det er lidt træls at skulle holde øje konstant, så ville meget gerne vide om der er nogen der har et fif til hvordan jeg kan få ham til at gå hen til døren eller komme med piv eller noget, så jeg kan blive opmærksom på når han skal ud? :roll:

 

Og lige et andet spørgsmål også..

 

Min hund gør bare han ser en person gå en km væk og man kan ikke få ham til at holde op. Han er umuligt at få trukket væk næsten og han kan gø på hele gåturen hvis der kommer nogen gående og ISÆR hvis det er en anden hund. Han gør meget af andre hund, men lægger ørene tilbage og er MEGET bange når de så kommer helt hen til ham..

 

Hvad kan jeg gøre for at få ham til ikke at gø konstant og gøre ham lidt mere ligeglad med ting der sker omkring ham?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej og velkommen til:vinken:

 

Hvor gammel er din hund?

 

Og med hensyn til gøen, så er du langt fra den eneste der har det problem med chihuahuas.De er jo avlet som vagthunde, der netop skulle give hals for alt de så komme forbi;-)

 

Der kommer sikkert andre chi ejere herind, men det bedste tip er nok at have lækre små godbidder med ud, som du kan aflede ham med. Lad være at skælde ud og trække ham væk. Lad ham kigge og ros og giv godbid, helstINDEN han overhovedet er begyndt at gø, men ellers hvis han holder bare en mini pause:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for det begge to :blink:. Dejligt med nogle hurtige svar og altid dejligt med nogen der byder velkommen ;-).

 

 

Jamen han bliver 7 måneder her den 28. januar, :-P.

 

ok, hvor renlig er han ellers?

 

For du kan lære ham at sige til når han vil ud, ved mange gange om dagen at spørge ham om han vil ud og dernæst gå med ham udenfor.

 

Eller ved at se når han tilfældigvis er i nærhenden af døren, så siger du "skal du ud og tisse" oglukker ham ud. Han vil så nok hurtigt begynde at tænke, hey smart, hun lukker mig ud, hvis jeg er ved døren;-) Og har han først fanget det, så skal han nok sige til mere og mere ihærdigt, hvis du ikke ser ham:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Til gengæld kan man risikere at få en hund, der går til døren hver gang den vil underholdes. Ikke bare når den vil ud. Det er i hvert fald set i min familie, hvor deres hund konstant går til døren, bliver lukket ud, for så derefter at stå og gerne vil ind igen. Sådan kan det fortsætte i mange timer når man er på besøg hos dem...

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen hertil :vinken:

 

Jeg har en hund på 7 måneder, som heller aldrig har sagt til, når han vil ud. Men faktisk er det ikke et problem nu, selvom det har været tidligere. Han holder sig rigtig længe af gangen, og har meget sjældent uheld. Så man kan godt klare det, uden

 

Hvor ofte tager du ham ud? Og er der et bestemt tidspunkt på dagen, eller et særligt sted, hvor det tit går galt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

LuckyLuna: Altså han laver altid når vi er ude og sådan, men nogle gange kan han godt finde på at gå et sted hen hvor man ikke kan se og så lave noget. Men synes at han efterhånden kan holde sig i rimelig lang tid når jeg er på arbejd og sådan. Men vil sige at det går fremad med hans renlighed. Synes bare at det er lidt træls at man skal holde øje med ham konstant for at se om han vil ud, da man næsten ikke kan foretage sig andet så :-). Men tusind tak for rådet, må lige se at få ham gjort venner med den dør så :mrgreen:!

 

Mk101: Ja, det gør vores kat herhjemme og det er bare KONSTANT at den vil ud, for så at ville ind to sek. efter. Men ja, må se hvordan det går med Elliot og så må man bare håbe at det går den rigtige vej :-).

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Adele: Tusind tak :blink:!

Jamen jeg går ud med ham ca 4-5 gange om dagen og så har jeg nogle ca. tider :-). Det er lidt svært at sætte nøjagtige tider, da mit arbejd er på flex-tider og sådan. Vi går lidt forskellige veje, alt afhængigt af om det er aften eller dag, da jeg ikke bryder mig om at gå gennem marken om aftenen, men ellers er det som regel de samme steder.

 

Men jeg er væk fra ham i ca. 9 timer om dagen, da jeg arbejder og især på grund at transport-tiden, så derfor sker der uheld når jeg er væk, da det jo er mange timer, men han er blevet meget bedre til at holde sig og han har også en lille "ble" han skal gøre det på når han er alene hjemme og han bruger den for det meste.

 

Men udover i arbejdstiden, så sker der ikke uheld hver dag, men en gang i mellem sker det desværre. men det bliver bedre med tiden vil jeg sige.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mht. det med, at han gør af mennesker og hunde, der kommer imod os, så har jeg samme problem med min hund.

 

Jeg har derfor altid godbidder i lommen. Når der kommer hunde eller mennesker imod os, roser jeg ham og giver ham godbidder, inden han begynder at gø. Hvis han allerede er begyndt at gø, stopper jeg ham roligt ved at sætte mig på hug, blokere ham med mit kropssprog og sige roligt "stop". Så snart han stopper, får han så ros og godbid.

 

Hunde har han det værst med (han har desværre haft nogle dårlige oplevelser), så vi træner langsomt, at han kan komme tættere og tættere på dem uden at gø. Derfor skifter vi f.eks. fortov, hvis der kommer en hund imod os på samme fortov, og jeg vurderer, at han ikke er parat til at kunne komme så tæt på den uden at gø.

 

Selvfølgelig skal man sørge for, at hunden også bliver socialiseret og er sammen med andre hunde. Jeg prøver at komme om ved det med lege- eller gåtur-aftaler med hunde, han kender og kan lide, og så lader jeg ham hilse på hunde, som jeg vurderer, at han vil kunne hilse pænt på uden at gø/være utryg (typisk små tæver). Målet er selvfølgelig, at han skal kunne hilse eller i hvert fald gå tæt forbi andre hunde uden at gø.

 

Hvis du kender nogle, der har nogle store og venlige hunde, er det også en god idé at lave nogle aftaler med dem, hvor I langsomt kan nærme jer dem med ros og godbidder og måske gå en tur sammen med hundene i snor, inden de hilser på hinanden. Nogle små hunde (heriblandt min) er utrygge ved store hunde, hvilket man jo godt kan forstå, sådan som de tårner sig op over dem. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det gælder Elliot. :-)

 

 

 

For øvrigt synes jeg, at du skal bruge billedet af Elliot i hans lille sweater som avatar-billede - det er bare for kært. :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Sonja77: Tusind tak for de gode råd.

Elliot er også MEGET bange for andre hunde. Altså han gør rigtig meget når de er langt væk, men så snart de kommer helt tæt på, så har han ørene HELT tilbage og halen mellem benene.. Men samtidigt når de så går på den anden side af hækken og han ikke kan komme ud til dem, så piver han og vil gerne ud til dem..

 

Jeg plejer også at prøve at berolige ham og nu bor jeg heldigvis et sted hvor der også bor en masse andre hunde, så når de kommer gående hilser vi på dem og jeg hilser på den anden hund og snakker med den, for at vise Elliot at den er okay :).

 

Og vores nabo har også en lille terrier, så overvejer meget at få dem til at snakke sammen og sådan inde hos en af os. Men Elliot er bare en MEGET forsigtig og stille hund, hvor Naboens er meget legesyg og ivrig og sådan.

 

Men ja, jeg må se hvordan det går. Overvejer også meget at starte til hundetræning med ham, da jeg kunne forestille mig at han så lærte at omgås andre hunde og mennesker?

 

HEh :D Tak, skal nok tage det på som billede, når du nu så godt kan lide det :mrgreen: og tusind tak. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu ved jeg ikke lige om nogen har skrevet det.............

 

Komandoen "tisse" er en gude opfindelse, så hvis du ikke har lært din hund den, så syntes jeg du skal :blink:

 

Det er så overlækkert at vi kan lukke Aslan ud og sige "tisse" og så tisser han.

 

 

Det var bare lige en side bemærkning :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Aslan: Jeg plejer at sige "ud og tis" og så tager jeg ham med ud. Nu kan han desværre komme gennem vores hegn lige pt, så tør ikke slippe ham fri, men han forstår det godt.. for i dette kolde vejr lægger han sig på ryggen og vifter poten efter selen, da han ikke vil ud og gå :mrgreen:.

Link til indlæg
Del på andre sites

Træning er en rigtig god idé, synes jeg. :5up: Snak dog med træningsstedet på forhånd og find ud af, hvordan de forholder sig til frikvarter, hvor hundene leger. Nogle steder opdeler de hundene i mindre grupper, alt efter hvem de matcher med, andre steder lader alle hundene lege i én stor gruppe og så er der steder, hvor der slet ikke er frikvarter. Elliot kan næppe håndtere den slags frikvarter, hvor alle hundene løber rundt og leger alle sammen, så hvis de har sådan et, må du nok lade være med at lade ham deltage (i frikvarteret, ikke i træningen :-)). I det hele taget forestiller jeg mig, at han er sådan en hund, der helst skal have lov til at se de andre hunde lidt an på afstand, inden han slippes løs sammen med dem.

 

I det hele taget er det vigtigt at tage det i Elliots tempo, så han ikke bliver presset ud i hundemøder (eller andre situationer, for den sags skyld), som han ikke kan håndtere. Så går han bare derfra med en negativ oplevelse, som han tager med sig til næste hundemøde. Det gælder om at bygge på succeser :-) - hvilket er lettere sagt end gjort, som sagt kender jeg selv til problematikken.

 

Jeg glemte også at skrive, at det er en god idé at træne kontaktøvelser - først derhjemme, så udenfor uden forstyrrelser, så udenfor med lidt flere forstyrrelser osv. Det vil hjælpe dig med at få ham til at holde kontakten til dig i de situationer, hvor han vil gø.

 

Den helt enkle er, at sidde stille foran ham, og så rose og give godbid, så snart han af sig selv kigger op mod dit ansigt. Øvelsen gøres med tiden sværere, så han skal tage øjenkontakt, så holde øjenkontakten i længere tid osv. Ninjamor har også beskrevet en kontaktøvelse, hvor du tager en godbid i munden, uden at hunden ser det. Derefter lader du ham se, at du tager en godbid i hver hånd. Du stiller dig foran ham (evt. på hug/knæ, han er jo en lille hund) med armene strakt ud til siden. Så snart han kigger på dit ansigt/tager øjenkontakt i stedet for at kigge på hænderne, spytter du godbidden i munden ud til ham.

 

Måske laver du allerede kontaktøvelser med ham, nu skriver jeg det bare i tilfælde af, at du ikke gør. :-) D har i hvert fald hjulpet mig til at få bedre kontakt med min hund i de svære situationer.

 

 

P.S. Tak for avataren. :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Ja, der er også nogle gange for folk har sagt at jeg bare skulle lade de andre hunde hoppe op og ned af Elliot for at han kan lære at det ikke er farligt, men jeg har det bare sådan at det skal starte langsomt med at de kun lige snuser til hinanden og på den måde kan starte et bånd.. for er bange for at det tager på ham og det så bare forværrer hans angst for andre hunde :)..

Men tror bestemt at hundetræning er en god ting.. :-D

 

Ja, har egentligt aldrig givet ham godbidder for det med øjenkontakt, har bare ubevidst prøvet at få hans opmærksomhed og sådan hvis han ikke ville høre efter :). Men tror at jeg vil prøve det andet. jeg overvejer også at købe sådan en cd hvor der er sådan nogle lyde på, så han lærer at slappe af ved høje lyde og sådan, da han gør bare der kommer den mindste lyd..

 

Lige en anden ting.. Ved ikke om det er normalt.. men Elliot bider MEGET når man leger med ham og det er også fint nok. Når man siger rolig eller stop, så stopper han også og slikker en i stedet.. Men det er næsten lige før at man ikke kan ae ham uden at han skal bide :/. Ved ikke om det er ved at tage overhånd og problemet er at man ikke rigtigt kan skælde ham ud, for han virker simpelthen bare SÅ ligeglad. Hvis han sidder med noget som han tygger på og jeg vil tage det fra ham, så kan han godt finde på at nappe efter mig og det må han jo om ingen omstændigheder.. Men ved ikke lige hvad jeg skal gøre.. for synes bare at han ignorerer når jeg skælder ud og lytter slet ikke ? :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en anden ting.. Ved ikke om det er normalt.. men Elliot bider MEGET når man leger med ham og det er også fint nok. Når man siger rolig eller stop, så stopper han også og slikker en i stedet.. Men det er næsten lige før at man ikke kan ae ham uden at han skal bide :/. Ved ikke om det er ved at tage overhånd og problemet er at man ikke rigtigt kan skælde ham ud, for han virker simpelthen bare SÅ ligeglad. Hvis han sidder med noget som han tygger på og jeg vil tage det fra ham, så kan han godt finde på at nappe efter mig og det må han jo om ingen omstændigheder.. Men ved ikke lige hvad jeg skal gøre.. for synes bare at han ignorerer når jeg skælder ud og lytter slet ikke ? :)

 

Når han begynder at bide , sig nej og gå din vej. Så viser du ham at du ikke vil lege med ham, hvis han bider. Du kan godt gå tilbage til ham igen, bare gentag samme manøvre, hvis han bider igen. Prøv om ikke det vil virke :cool:

 

Ellers kan du også stoppe noget bidelegetøj eller lign. i munden på ham, og lade ham bide i det istedet for

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Adele: Ja, jeg siger også nej eller føj og så går jeg. Men det er bare ligesom om at han ignorerer det og ikke bliver påvirket af at jeg ikke giver ham opmærksomhed det første lille stykke tid efter.

 

Men tror måske at jeg en dag bare skal sætte mig ned og så prøve et par gange efter hinanden at komme i situationer hvor han ville bide efter mig og sige nej og gå og så blive ved indtil jeg kan gøre det uden at han bider ? :roll: og selvf. holde det ved lige..

Link til indlæg
Del på andre sites

Adele: Ja, jeg siger også nej eller føj og så går jeg. Men det er bare ligesom om at han ignorerer det og ikke bliver påvirket af at jeg ikke giver ham opmærksomhed det første lille stykke tid efter.

 

Men tror måske at jeg en dag bare skal sætte mig ned og så prøve et par gange efter hinanden at komme i situationer hvor han ville bide efter mig og sige nej og gå og så blive ved indtil jeg kan gøre det uden at han bider ? :roll: og selvf. holde det ved lige..

 

Lyder som en god idé!

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, der er også nogle gange for folk har sagt at jeg bare skulle lade de andre hunde hoppe op og ned af Elliot for at han kan lære at det ikke er farligt, men jeg har det bare sådan at det skal starte langsomt med at de kun lige snuser til hinanden og på den måde kan starte et bånd.. for er bange for at det tager på ham og det så bare forværrer hans angst for andre hunde :)..

 

Det kan være en god idé at gå en tur med hundene i snor først, hvor man holder dem på lidt afstand af hinanden. Så kan Elliot se den anden hund an, snuse til dens duftmarkeringer osv. og på den måde blive tryg ved den, før de hilser rigtigt.

 

Hvis du kan finde nogle legekammerater til ham på hans egen størrelse, vil det være rigtig godt. Måske er du heldig at finde nogle til træning, som han "klikker" godt med? På den måde får han erfaring med, at hunde er rigtig sjove at være sammen med. :-)

 

Hvis han sidder med noget som han tygger på og jeg vil tage det fra ham, så kan han godt finde på at nappe efter mig og det må han jo om ingen omstændigheder.. Men ved ikke lige hvad jeg skal gøre.. for synes bare at han ignorerer når jeg skælder ud og lytter slet ikke ? :)

 

Er ikke ekspert på det her på nogen måde, da jeg aldrig har haft problemet med min hund (han er en genbrugshund og var 14 mdr., da jeg fik ham). Men "hundereglerne" siger jo, at man har ret til at forsvare den ressource, man er i besiddelse af, så jeg tænker, at det er det han gør, i denne situation. Hvis han bider i noget, han ikke må, bliver du selvfølgelig nødt til at forhindre det. Men i stedet for at skælde ud, kan du bytte med noget, han gerne må bide i. Helst noget meget lækkert, så han kan se, at han får noget endnu bedre i bytte, hvis han lader dig tage det han har.

 

Du kan også gøre det til en øvelse at bytte med lækre godbidder e.l., når han f.eks. har et tyggeben eller et stykke legetøj, og så give ham tyggebenet/legetøjet tilbage, når han har spist godbidderne. Så opdager han, at han ikke behøver at forsvare sine besiddelser og trygt kan lade dig tage dem. Og ellers er det selvfølgelig også altid en god idé at vise ham, at du ikke er ude på at "stjæle" noget fra ham, ved ikke at tage noget fra ham uden grund (det regner jeg heller ikke med, at du gør :-)).

Redigeret af sonja77
Link til indlæg
Del på andre sites

Til gengæld kan man risikere at få en hund, der går til døren hver gang den vil underholdes. Ikke bare når den vil ud. Det er i hvert fald set i min familie, hvor deres hund konstant går til døren, bliver lukket ud, for så derefter at stå og gerne vil ind igen. Sådan kan det fortsætte i mange timer når man er på besøg hos dem...

 

 

klart, men så må man jo lære at være konsekvent;-) Dette er starten, senere kan hun lukke ud når hunden faktisk trænger, intet problem:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Sonja77: Nej da :mrgreen:, tager skam ikke noget uden grund. Nu har Elliot det med at støvsuge ALLE steder han kommer fuldtstændigt.

Når jeg er over ved kæresten kan han gå og snuse og slikke gulvet i flere timer :S også selvom der lige er gjort rent og nogle gange finder han eller tager han ting som han ikke skal spise :-).

 

Ja, altså hvad jeg har hørt, så er det normalt at de godt kan nappe hvis andre forstyrer ham når han spiser eller sådan, men jeg skal vidst kunne gøre det uden at han gør noget :).

 

Men forstyrer ham selvf. ikke bare sådan uden grund :blink:.

 

-----

 

Det værste med hundetræning er bare at jeg næsten ikke har kunne finde noget på Fyn :S. Og det enkelte sted jeg så har kunne finde er rimelig langt væk, men ja, må finde på en løsning :)..

Link til indlæg
Del på andre sites

Det værste med hundetræning er bare at jeg næsten ikke har kunne finde noget på Fyn :S. Og det enkelte sted jeg så har kunne finde er rimelig langt væk, men ja, må finde på en løsning :)..

 

Selvom jeg er fra Svendborg oprindeligt, er jeg ikke sådan specielt godt kendt på resten af Fyn. Jeg kan se, at DKK har træning i Højme, Ravnebjerg og Tarup ved Odense (http://www.dkk-kreds3.dk/). Ved ikke, om det er langt væk fra dig? DCH har træning i Odense (http://www.dch-odense.dk/), men jeg ved ikke, hvor træningspladsen ligger. Der er også noget, der hedder Hundeadfærdsskolen Fyn (http://www.hasf.dk/?menuid=6&siteid=42), som træner i Odense NØ, men jeg kender intet til dem. :-) Kan dog se, at de bl.a. laver soft agility, og det får mig umiddelbart til at være positiv.

 

(Agility er for øvrigt rigtig godt til at styrke seltilliden hos usikre hunde. De skal dog være min. 1 år for at kunne deltage.)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst K_Pallis

Sonja77: Tusind tak for det. Må lige gå ind og kigge på siderne en af dagene :blink:.

Synes bare ikke rigtigt jeg fandt noget da jeg søgte en dag. Men ja, må lige kigge på det . Tusind tak.:mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen til, dejligt du har chihuahua :oops:

 

Mht. hundetræning så skal det være et ekstra godt sted, med ikke for mange hunde, og ikke store hunde, nu hvor din hund er bange for andre hunde. Det er vigtigt at dine hunds grænser ikke bliver overskredet.

 

Jeg ved at www.paff.dk har en instruktør som er ved at / lige har startet noget op på Fyn.

Du går aldrig galt i byen med en PAFF-instruktør, når din hund har et særligt behov.

 

Min chihuahua sagde heller aldrig til, når hun skulle ude og tisse. Hun stod bare der og kiggede på en bestemt måde på mig. Og når det var ekstra vigtigt kom hun med nogle utålmodige frem og tilbage-skridt.

Jeg lærte hen ad vejen at lystre disse signaler :mrgreen:

 

"Bytte-leg" er godt at kunne til den dag det bliver nødvendigt. Men du skal ikke "bare tage" uden at bytte, for det skaber ikke tillid.

Det og mange andre uvurderlige tingstår bl.a. beskrevet i denne bog: Familiehunden af Lone Greva. Den bog har jeg lært meget af, som jeg kunne bruge på min chihuahua. Den kan lånes på biblioteket.

 

Din hunds forbehold for andre hunde kan trænes, det er en lang proces, men det kan lade sig gøre.

 

Jeg prøver at se om jeg kan finde nogle tråde om emnet, vi har vist haft det oppe tidligere herinde.

 

Tilføjelse:

Du kan læse om "det der bytteri" i en artikel på www.hundeliv.dk Gå til "artikler i menuen, og klik herefter på: "Hvorfor knurrer min hund" Der står det hele rigtigt godt beskrevet, så man får forståelse for tingene.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...