Hop til indhold

Gode råd/ideer fra jer labrador ejer


Gæst little-wagner
 Share

Recommended Posts

Gæst little-wagner

Hey med jer som ejer labrador.

Jeg er meget ung af aldre 16 år. Så jeg skal stadig lære meget. Mine forlæder er meget på arbejde i nogen perioder, så det er mig som har hundene og tag mig af dem, især vors labrador dreng Klumpe. Men jeg må have nogen gode råd/ideer fordi vors labrador er meget aktiv, Ham skal man bruge rigtig meget enegir på, og jeg er skam helder ikke sur over det men jeg vil godt have nogen god råd/ideer så han er mere træt. Han kommer ud og går med sin Kærste hverdage nogen gange lørdag og søndag også men ikke altid, det hjælper meget på ham skal jeg sige, men det føles at han skal have mere enegir af, det vil være godt for ham også endag for mig selv :-D, og han kommer også ud om aften og løber/går men mest løb i en 15min til en time hver dag:-D.

Jeg har nogen ideer selv men jeg er bange for de ikke er gode nok til ham. Jeg vil f.esk have en af mine venner til at gemme sig i skoven også han søger efter personen. Men det som jeg søger råd/ideer efter er hvor kun en 16 året pige kan gøre tingene med ham. Vi man har noget til mig så kom bare med det:5up:.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Hey med jer som ejer labrador.

Jeg er meget ung af aldre 16 år. Så jeg skal stadig lære meget.

 

Mine forlæder er meget på arbejde i nogen perioder, så det er mig som har hundene og tag mig af dem, især vors labrador dreng Klumpe.

 

Men jeg må have nogen gode råd/ideer fordi vors labrador er meget aktiv, Ham skal man bruge rigtig meget enegir på, og jeg er skam helder ikke sur over det men jeg vil godt have nogen god råd/ideer så han er mere træt.

Han kommer ud og går med sin Kærste hverdage nogen gange lørdag og søndag også men ikke altid, det hjælper meget på ham skal jeg sige, men det føles at han skal have mere enegir af, det vil være godt for ham også endag for mig selv :-D

Og han kommer også ud om aften og løber/går men mest løb i en 15min til en time hver dag:-D.

Jeg har nogen ideer selv men jeg er bange for de ikke er gode nok til ham. Jeg vil f.esk have en af mine venner til at gemme sig i skoven også han søger efter personen. Men det som jeg søger råd/ideer efter er hvor kun en 16 året pige kan gøre tingene med ham. Vi man har noget til mig så kom bare med det:5up:.

 

Jeg vil ønske dig velkommen :-D

 

Hvis du laver lidt mere luft i din tekst er den meget lettere at læse, som jeg har gjort det, ikke kritik, bare lettere :-D

 

Er det hans kæreste han går tur med?

 

Susi har også en kæreste, hun er så glad for ham :lun:

 

Hvilke andre hunde har i?

 

Når du skriver at han løber 15 min hver dag er det så hvor du osse løber eller?

 

Bruger i fodersøg (hvor man spreder hundens foder i græs eller grus og hunde skal bruge næsen til at finde det), det er i hvertfald en god aktivitet for en labrador, men bestemt også for alle andre hunde :-D

 

Giver du ham noget at bære på?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst little-wagner

Mange tak

Okay det må jeg huske :5up:

Ja det er hans kæste, til at starte med var det intet kærlighed men nu kan de bare ikke være fra hinanden, nu er da bare så meget kærlighed :-D.

vi har to york terri og så klumpe

Ja jeg løber med ham, alt hvad han gøre med luftes og sådan nogen ting det er med mig.

Det gør jeg ikke så tit men når jeg har nogen hunde guffer engang imedlem med ude og g tur så kaster jeg lidt ud og han finder den enlig rimlig hurtigt :-D

Der var en tid i sommer hvor han løb med vorgn det gik enlig meget godt, men nu har han ikke noget at bære på mere, hvad skulle det være?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil f.esk have en af mine venner til at gemme sig i skoven også han søger efter personen. Men det som jeg søger råd/ideer efter er hvor kun en 16 året pige kan gøre tingene med ham. Vi man har noget til mig så kom bare med det:5up:.

 

Jeg synes det er en fin idé at lade ham lede efter en person. Det kaldes rundering, når man gør det på en træningsplads :-D

Start med at gøre det nemt for ham, så han forstår hvad det drejer sig om. Hvis han allerede kan give hals på kommando, så lær ham at gøre det når han finder personen, og beløn ham selvfølgelig med ros og godbidder. Derefter kan I gradvist gøre det sværere.

 

En anden ting, som mine hunde altid har syntes var sjovt, er at gemme godbidder i træerne, nogle så højt at hunden skal strække sig for at nå dem, andre længere nede, og nogle på jorden. Så skal han bruge sin næse meget, og det elsker hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Velkommen til

 

En labrador kan ikke klare sig med fysisk motion, han skal også bruge sin næse rigtig meget for at blive tilfreds og dejlig træt.

 

Fodersøg i haven som du fik foreslået, morgen og aften. han skal søge uden pauser i minimum 20 minutter for at blive lidt træt og han må ikke kunne se foderkuglerne/godbidderne.

 

Her har du et par andre ideer:

 

Gribe i luften Lyder måske ikke af så meget, men mange hunde kan faktisk have rigtigt svært ved at lære at gribe. At kunne gribe godbidder der kastes stadigt hurtigere og skævt i forhold til hunden kræver en god koncentration. Koncentration er en god modvægt til stressende aktiviteter og kan bruges som dæmpning af hunde, der "kører for højt".

De godbidder du starter indlæringen med skal have nogenlunde samme vægt, da det ellers bliver for svært for din hund at beregne godbiddens hastighed. Bliver det for svært, opgiver hunden at bruge energi på aktiviteten, da den hurtigt lærer, at det er spildt ulejlighed - sådan er det med alle "øvelser" vi vil lære vores hund.

Viser din hund overhovedet ikke tendens til at gribe, skal godbidderne i starten holdes lige foran og ovenover hundens mund, således at du "kaster" godbidderne lige ind/ned i munden på den.

Når dette sidder perfekt, skal du til at "kaste" godbidderne nogle ganske få centimeter fra hunden og gradvist arbejde dig længere og længere væk. Det kan godt tage lang tid overhovedet at få hunden til at gribe og kan hunden bare samle gufferne op fra gulvet bagefter, er det ikke sikkert den vil ulejlige sig med at forsøge at gribe. For nogle hundes vedkommende kan en konkurrerende hund være et godt incitament til at gribe.

Efterhånden som din hund bliver dygtigere og griber sikkert fra 1 - 2 meters afstand, skal du til at kaste godbidderne hurtigere og hurtigere. Dernæst skal du begynde at kaste skævt for hunden.

 

Når du begynder at kaste hurtigere skal din hund i line, hvis du ikke allerede har brugt den. Din hund må ikke kunne nå gulvet og kan derfor ikke komme til at samle de guffer op, den ikke kan gribe. Du må ikke sige nej, for at forhindre hunden i at samle op. Din hund skal nemlig selv erfare, at den kun kan gribe, når den er koncentreret og at den ikke kan nå de guffer, den ikke griber i første omgang.

Ligegyldigt hvor dygtig din hund bliver til at gribe, så må du KUN kaste når din hund ser på dig. Til gengæld skal du kaste straks der er kontakt!

Når du har kastet færdigt, må din hund ikke umiddelbart tage gufferne. Vent til den bliver rolig eventuelt markeret ved en hørlig ekstra dyb vejrtrækning en enkelt gang. At hunden slapper af bliver signalet til, at den må rydde op på gulvet.

 

 

Hvad vil du lave ? Vis din hund en lækker godbid og se hvad den selv finder på. Du kan få de mest utrolige "øvelser" ud af det.

Din hund vil først prøve alle de "tricks" den kender for at lokke godbidden fra dig, men lad være med at sige "nej" eller andet overhovedet. Et "nej" vil hæmme hunden i at udfolde sig og anden snak vil bare distrahere den.

Lad den selv finde på noget nyt. Beløn for den mindste nye bevægelse eller lyd. Min labrador har på denne måde lært sig selv at kravle baglæns og at "skamme sig".

Denne type udfordring holder din hund ung og glad.

 

 

 

 

Åbne skuffer og skabe med åbne håndgreb. Din hund skal være glad for at have en genstand i munden for at kunne lære denne øvelse. Lad den have et viske-stykke eller blødt tov i munden og beløn den for det. Træk også gerne lidt med hunden, men ikke så meget, at den stresser op. Ros den for at holde igen i tovet.

Tovet bindes nu i håndgrebet på en dør, der står på klem. Få din hund til at tage fat i tovet og trække lidt. Du skal holde igen i døren, så hunden ikke får den i ho-vedet og bliver forskrækket. Ros og beløn. Herefter skal døren lukkes og hunden animeres til træk. Måske skal den have lidt trækhjælp.

Hvis håndgrebene er af en art, din hund vil kunne åbne uden tovet, gøres dette gradvist mindre for til slut helt at forsvinde. Træn også afstand på denne øvelse.

 

 

Kende ting ved navn Start med at nævne ting ved navn, hver gang din hund ser på dem. Vift med en klud, rasl med nøgler, og bevæg andre ting således at din hund bliver opmærksom på dem. Sig navnet straks hunden ser på effekterne.

Eller sæt dig på gulvet med en ting af gangen og lær hunden navnene på dem efter samme fremgangsmåde - altså ved at sige navnet når din hund ser på dem. Ros også gerne hunden for at snuse til og berøre genstandene.

Næste fase: Du tager to kendte genstande og lægger med mindst en meters afstand og beder hunden hente/gå til den ene af dem. Du kan hjælpe din hund ved at nævne den kendteste genstand, så er sandsynligheden for succes størst.

Efterhånden som din hund bliver sikrere, beder du den identificere en af tre genstande og trapper langsomt op til så mange genstande som netop din hund kan håndtere. Herefter kan du lære din hund at hente genstandene til dig f.eks. i skuffer og skabe, fra reoler og andre steder.

 

Rydde op Som en almindelig afslutning på en apportering bortset fra, at du holder hånden over en kurv eller det, du ønsker din hund skal lægge tingene op i. Når hunden slipper, flytter du hånden. Lyden af genstanden der rammer kurven er det, der udløser ros og godbid. Herefter 2 genstande før belønning osv.

Brug evt. samme genstand(e) til din hund har lært at samle op i kurven, uden du er tæt på. Efterhånden kan din hund samle mange ting sammen bare ved, at du sætter den i gang.

Nu kan du som beskæftigelse sprede al dens legetøj eller andre ting og bede den rydde op. Eller hvad med at sætte den i gang i børneværelset?

 

 

Legekasse Giv din hund en solid kasse uden huller i siderne og fyld den op med diverse hundelegetøj og hvad du ellers har af sager du ikke skal bruge og som din hund ikke kan komme til skade med.

 

Drys nu lækre guffer ned imellem tingene og giv din hund lov til at rode i kassen og finde godbidderne. Hjælp den kun hvis den går i stå fordi den ikke tror, den kan finde ud af opgaven. I så fald skal du kun starte med få stykker legetøj i kassen og mange godbidder, så opgaven bliver supernem. Det gælder for alle opgaver, at de skal være så nemme, at din hund ikke kan undgå at få succes !

Efterhånden fyldes kassen op og gerne med enkelte effekter din hund ikke bare lige kan skubbe til side, men skal kæmpe lidt med for at løfte op. Hjælp så lidt som muligt.

Når din hund er blevet dygtig til denne leg og ikke stopper før sidste godbid er spist, kan du presse legetøjet gradvist hårdere sammen, så din hund skal arbejde endnu mere. Og til slut kan du sætte hjul under kassen.

Efter legen kan din hund rydde op efter sig selv!

 

 

"Hvad gør Emil ?" Når Julie en ruhåret gravhund får dette spørgsmål, går hun straks hen og stikker hovedet ned i en krukke! Ligesom Emil fra Lönneberg gjorde med suppeterrinen. Kodeordet kunne også være: "Hvad gør en struds?" eller andet sjovt.

Kast en godbid ned i krukken og sæt ordet på i det øjeblik din hund stikker hovedet ned for at tage guffen. Du kan nøjes med at bruge det sidste ord i den sætning, du vil anvende. Når din hund går til krukken ved synet af din hånd, der er parat til at kaste guffen ned, skal du til at sige ordet først og efterhånden kan hunden gøre øvelsen først og blive belønnet bagefter.

 

 

Flyvende godbid Du skal bruge en flaske, kagerulle eller lign. samt en stor bog eller et bræt (eller hvad du kan finde på). Lær din hund at give pote og at gribe godbidder.

Så lægger du bogen henover flasken som en vippe. "Vippen" skal have kontakt med gulvet på siden modsat hunden. Læg en godbid på denne side og giv din hund den hjælp den skal have til at slå til vippen på sin side så godbidden flyver hen til den.

 

God fornøjelse

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Mange tak

Okay det må jeg huske :5up:

Ja det er hans kæste, til at starte med var det intet kærlighed men nu kan de bare ikke være fra hinanden, nu er da bare så meget kærlighed :-D.

vi har to york terri og så klumpe

Ja jeg løber med ham, alt hvad han gøre med luftes og sådan nogen ting det er med mig.

Det gør jeg ikke så tit men når jeg har nogen hunde guffer engang imedlem med ude og g tur så kaster jeg lidt ud og han finder den enlig rimlig hurtigt :-D

Der var en tid i sommer hvor han løb med vorgn det gik enlig meget godt, men nu har han ikke noget at bære på mere, hvad skulle det være?

 

Dejligt at han har en kæreste :hjerte:

 

Jeg tænker at han skal bære noget i munden, det har labredors brug for :-D

 

Lav søg som Ninjamor foreslå, hun foreslår nogle rigtigt gode aktiviteter for ham og dig :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen til

 

En labrador kan ikke klare sig med fysisk motion, han skal også bruge sin næse rigtig meget for at blive tilfreds og dejlig træt.

 

Fodersøg i haven som du fik foreslået, morgen og aften. han skal søge uden pauser i minimum 20 minutter for at blive lidt træt og han må ikke kunne se foderkuglerne/godbidderne.

 

Her har du et par andre ideer:

 

Gribe i luften Lyder måske ikke af så meget, men mange hunde kan faktisk have rigtigt svært ved at lære at gribe. At kunne gribe godbidder der kastes stadigt hurtigere og skævt i forhold til hunden kræver en god koncentration. Koncentration er en god modvægt til stressende aktiviteter og kan bruges som dæmpning af hunde, der "kører for højt".

De godbidder du starter indlæringen med skal have nogenlunde samme vægt, da det ellers bliver for svært for din hund at beregne godbiddens hastighed. Bliver det for svært, opgiver hunden at bruge energi på aktiviteten, da den hurtigt lærer, at det er spildt ulejlighed - sådan er det med alle "øvelser" vi vil lære vores hund.

Viser din hund overhovedet ikke tendens til at gribe, skal godbidderne i starten holdes lige foran og ovenover hundens mund, således at du "kaster" godbidderne lige ind/ned i munden på den.

Når dette sidder perfekt, skal du til at "kaste" godbidderne nogle ganske få centimeter fra hunden og gradvist arbejde dig længere og længere væk. Det kan godt tage lang tid overhovedet at få hunden til at gribe og kan hunden bare samle gufferne op fra gulvet bagefter, er det ikke sikkert den vil ulejlige sig med at forsøge at gribe. For nogle hundes vedkommende kan en konkurrerende hund være et godt incitament til at gribe.

Efterhånden som din hund bliver dygtigere og griber sikkert fra 1 - 2 meters afstand, skal du til at kaste godbidderne hurtigere og hurtigere. Dernæst skal du begynde at kaste skævt for hunden.

 

Når du begynder at kaste hurtigere skal din hund i line, hvis du ikke allerede har brugt den. Din hund må ikke kunne nå gulvet og kan derfor ikke komme til at samle de guffer op, den ikke kan gribe. Du må ikke sige nej, for at forhindre hunden i at samle op. Din hund skal nemlig selv erfare, at den kun kan gribe, når den er koncentreret og at den ikke kan nå de guffer, den ikke griber i første omgang.

Ligegyldigt hvor dygtig din hund bliver til at gribe, så må du KUN kaste når din hund ser på dig. Til gengæld skal du kaste straks der er kontakt!

Når du har kastet færdigt, må din hund ikke umiddelbart tage gufferne. Vent til den bliver rolig eventuelt markeret ved en hørlig ekstra dyb vejrtrækning en enkelt gang. At hunden slapper af bliver signalet til, at den må rydde op på gulvet.

 

 

Hvad vil du lave ? Vis din hund en lækker godbid og se hvad den selv finder på. Du kan få de mest utrolige "øvelser" ud af det.

Din hund vil først prøve alle de "tricks" den kender for at lokke godbidden fra dig, men lad være med at sige "nej" eller andet overhovedet. Et "nej" vil hæmme hunden i at udfolde sig og anden snak vil bare distrahere den.

Lad den selv finde på noget nyt. Beløn for den mindste nye bevægelse eller lyd. Min labrador har på denne måde lært sig selv at kravle baglæns og at "skamme sig".

Denne type udfordring holder din hund ung og glad.

 

 

 

 

Åbne skuffer og skabe med åbne håndgreb. Din hund skal være glad for at have en genstand i munden for at kunne lære denne øvelse. Lad den have et viske-stykke eller blødt tov i munden og beløn den for det. Træk også gerne lidt med hunden, men ikke så meget, at den stresser op. Ros den for at holde igen i tovet.

Tovet bindes nu i håndgrebet på en dør, der står på klem. Få din hund til at tage fat i tovet og trække lidt. Du skal holde igen i døren, så hunden ikke får den i ho-vedet og bliver forskrækket. Ros og beløn. Herefter skal døren lukkes og hunden animeres til træk. Måske skal den have lidt trækhjælp.

Hvis håndgrebene er af en art, din hund vil kunne åbne uden tovet, gøres dette gradvist mindre for til slut helt at forsvinde. Træn også afstand på denne øvelse.

 

 

Kende ting ved navn Start med at nævne ting ved navn, hver gang din hund ser på dem. Vift med en klud, rasl med nøgler, og bevæg andre ting således at din hund bliver opmærksom på dem. Sig navnet straks hunden ser på effekterne.

Eller sæt dig på gulvet med en ting af gangen og lær hunden navnene på dem efter samme fremgangsmåde - altså ved at sige navnet når din hund ser på dem. Ros også gerne hunden for at snuse til og berøre genstandene.

Næste fase: Du tager to kendte genstande og lægger med mindst en meters afstand og beder hunden hente/gå til den ene af dem. Du kan hjælpe din hund ved at nævne den kendteste genstand, så er sandsynligheden for succes størst.

Efterhånden som din hund bliver sikrere, beder du den identificere en af tre genstande og trapper langsomt op til så mange genstande som netop din hund kan håndtere. Herefter kan du lære din hund at hente genstandene til dig f.eks. i skuffer og skabe, fra reoler og andre steder.

 

Rydde op Som en almindelig afslutning på en apportering bortset fra, at du holder hånden over en kurv eller det, du ønsker din hund skal lægge tingene op i. Når hunden slipper, flytter du hånden. Lyden af genstanden der rammer kurven er det, der udløser ros og godbid. Herefter 2 genstande før belønning osv.

Brug evt. samme genstand(e) til din hund har lært at samle op i kurven, uden du er tæt på. Efterhånden kan din hund samle mange ting sammen bare ved, at du sætter den i gang.

Nu kan du som beskæftigelse sprede al dens legetøj eller andre ting og bede den rydde op. Eller hvad med at sætte den i gang i børneværelset?

 

 

Legekasse Giv din hund en solid kasse uden huller i siderne og fyld den op med diverse hundelegetøj og hvad du ellers har af sager du ikke skal bruge og som din hund ikke kan komme til skade med.

 

Drys nu lækre guffer ned imellem tingene og giv din hund lov til at rode i kassen og finde godbidderne. Hjælp den kun hvis den går i stå fordi den ikke tror, den kan finde ud af opgaven. I så fald skal du kun starte med få stykker legetøj i kassen og mange godbidder, så opgaven bliver supernem. Det gælder for alle opgaver, at de skal være så nemme, at din hund ikke kan undgå at få succes !

Efterhånden fyldes kassen op og gerne med enkelte effekter din hund ikke bare lige kan skubbe til side, men skal kæmpe lidt med for at løfte op. Hjælp så lidt som muligt.

Når din hund er blevet dygtig til denne leg og ikke stopper før sidste godbid er spist, kan du presse legetøjet gradvist hårdere sammen, så din hund skal arbejde endnu mere. Og til slut kan du sætte hjul under kassen.

Efter legen kan din hund rydde op efter sig selv!

 

 

"Hvad gør Emil ?" Når Julie en ruhåret gravhund får dette spørgsmål, går hun straks hen og stikker hovedet ned i en krukke! Ligesom Emil fra Lönneberg gjorde med suppeterrinen. Kodeordet kunne også være: "Hvad gør en struds?" eller andet sjovt.

Kast en godbid ned i krukken og sæt ordet på i det øjeblik din hund stikker hovedet ned for at tage guffen. Du kan nøjes med at bruge det sidste ord i den sætning, du vil anvende. Når din hund går til krukken ved synet af din hånd, der er parat til at kaste guffen ned, skal du til at sige ordet først og efterhånden kan hunden gøre øvelsen først og blive belønnet bagefter.

 

 

Flyvende godbid Du skal bruge en flaske, kagerulle eller lign. samt en stor bog eller et bræt (eller hvad du kan finde på). Lær din hund at give pote og at gribe godbidder.

Så lægger du bogen henover flasken som en vippe. "Vippen" skal have kontakt med gulvet på siden modsat hunden. Læg en godbid på denne side og giv din hund den hjælp den skal have til at slå til vippen på sin side så godbidden flyver hen til den.

 

God fornøjelse

 

yep.. Mega godt sagt! ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

:-)

Velkommen til

 

En labrador kan ikke klare sig med fysisk motion, han skal også bruge sin næse rigtig meget for at blive tilfreds og dejlig træt.

 

Fodersøg i haven som du fik foreslået, morgen og aften. han skal søge uden pauser i minimum 20 minutter for at blive lidt træt og han må ikke kunne se foderkuglerne/godbidderne.

 

Her har du et par andre ideer:

 

Gribe i luften Lyder måske ikke af så meget, men mange hunde kan faktisk have rigtigt svært ved at lære at gribe. At kunne gribe godbidder der kastes stadigt hurtigere og skævt i forhold til hunden kræver en god koncentration. Koncentration er en god modvægt til stressende aktiviteter og kan bruges som dæmpning af hunde, der "kører for højt".

De godbidder du starter indlæringen med skal have nogenlunde samme vægt, da det ellers bliver for svært for din hund at beregne godbiddens hastighed. Bliver det for svært, opgiver hunden at bruge energi på aktiviteten, da den hurtigt lærer, at det er spildt ulejlighed - sådan er det med alle "øvelser" vi vil lære vores hund.

Viser din hund overhovedet ikke tendens til at gribe, skal godbidderne i starten holdes lige foran og ovenover hundens mund, således at du "kaster" godbidderne lige ind/ned i munden på den.

Når dette sidder perfekt, skal du til at "kaste" godbidderne nogle ganske få centimeter fra hunden og gradvist arbejde dig længere og længere væk. Det kan godt tage lang tid overhovedet at få hunden til at gribe og kan hunden bare samle gufferne op fra gulvet bagefter, er det ikke sikkert den vil ulejlige sig med at forsøge at gribe. For nogle hundes vedkommende kan en konkurrerende hund være et godt incitament til at gribe.

Efterhånden som din hund bliver dygtigere og griber sikkert fra 1 - 2 meters afstand, skal du til at kaste godbidderne hurtigere og hurtigere. Dernæst skal du begynde at kaste skævt for hunden.

 

Når du begynder at kaste hurtigere skal din hund i line, hvis du ikke allerede har brugt den. Din hund må ikke kunne nå gulvet og kan derfor ikke komme til at samle de guffer op, den ikke kan gribe. Du må ikke sige nej, for at forhindre hunden i at samle op. Din hund skal nemlig selv erfare, at den kun kan gribe, når den er koncentreret og at den ikke kan nå de guffer, den ikke griber i første omgang.

Ligegyldigt hvor dygtig din hund bliver til at gribe, så må du KUN kaste når din hund ser på dig. Til gengæld skal du kaste straks der er kontakt!

Når du har kastet færdigt, må din hund ikke umiddelbart tage gufferne. Vent til den bliver rolig eventuelt markeret ved en hørlig ekstra dyb vejrtrækning en enkelt gang. At hunden slapper af bliver signalet til, at den må rydde op på gulvet.

 

 

Hvad vil du lave ? Vis din hund en lækker godbid og se hvad den selv finder på. Du kan få de mest utrolige "øvelser" ud af det.

Din hund vil først prøve alle de "tricks" den kender for at lokke godbidden fra dig, men lad være med at sige "nej" eller andet overhovedet. Et "nej" vil hæmme hunden i at udfolde sig og anden snak vil bare distrahere den.

Lad den selv finde på noget nyt. Beløn for den mindste nye bevægelse eller lyd. Min labrador har på denne måde lært sig selv at kravle baglæns og at "skamme sig".

Denne type udfordring holder din hund ung og glad.

 

 

 

 

Åbne skuffer og skabe med åbne håndgreb. Din hund skal være glad for at have en genstand i munden for at kunne lære denne øvelse. Lad den have et viske-stykke eller blødt tov i munden og beløn den for det. Træk også gerne lidt med hunden, men ikke så meget, at den stresser op. Ros den for at holde igen i tovet.

Tovet bindes nu i håndgrebet på en dør, der står på klem. Få din hund til at tage fat i tovet og trække lidt. Du skal holde igen i døren, så hunden ikke får den i ho-vedet og bliver forskrækket. Ros og beløn. Herefter skal døren lukkes og hunden animeres til træk. Måske skal den have lidt trækhjælp.

Hvis håndgrebene er af en art, din hund vil kunne åbne uden tovet, gøres dette gradvist mindre for til slut helt at forsvinde. Træn også afstand på denne øvelse.

 

 

Kende ting ved navn Start med at nævne ting ved navn, hver gang din hund ser på dem. Vift med en klud, rasl med nøgler, og bevæg andre ting således at din hund bliver opmærksom på dem. Sig navnet straks hunden ser på effekterne.

Eller sæt dig på gulvet med en ting af gangen og lær hunden navnene på dem efter samme fremgangsmåde - altså ved at sige navnet når din hund ser på dem. Ros også gerne hunden for at snuse til og berøre genstandene.

Næste fase: Du tager to kendte genstande og lægger med mindst en meters afstand og beder hunden hente/gå til den ene af dem. Du kan hjælpe din hund ved at nævne den kendteste genstand, så er sandsynligheden for succes størst.

Efterhånden som din hund bliver sikrere, beder du den identificere en af tre genstande og trapper langsomt op til så mange genstande som netop din hund kan håndtere. Herefter kan du lære din hund at hente genstandene til dig f.eks. i skuffer og skabe, fra reoler og andre steder.

 

Rydde op Som en almindelig afslutning på en apportering bortset fra, at du holder hånden over en kurv eller det, du ønsker din hund skal lægge tingene op i. Når hunden slipper, flytter du hånden. Lyden af genstanden der rammer kurven er det, der udløser ros og godbid. Herefter 2 genstande før belønning osv.

Brug evt. samme genstand(e) til din hund har lært at samle op i kurven, uden du er tæt på. Efterhånden kan din hund samle mange ting sammen bare ved, at du sætter den i gang.

Nu kan du som beskæftigelse sprede al dens legetøj eller andre ting og bede den rydde op. Eller hvad med at sætte den i gang i børneværelset?

 

 

Legekasse Giv din hund en solid kasse uden huller i siderne og fyld den op med diverse hundelegetøj og hvad du ellers har af sager du ikke skal bruge og som din hund ikke kan komme til skade med.

 

Drys nu lækre guffer ned imellem tingene og giv din hund lov til at rode i kassen og finde godbidderne. Hjælp den kun hvis den går i stå fordi den ikke tror, den kan finde ud af opgaven. I så fald skal du kun starte med få stykker legetøj i kassen og mange godbidder, så opgaven bliver supernem. Det gælder for alle opgaver, at de skal være så nemme, at din hund ikke kan undgå at få succes !

Efterhånden fyldes kassen op og gerne med enkelte effekter din hund ikke bare lige kan skubbe til side, men skal kæmpe lidt med for at løfte op. Hjælp så lidt som muligt.

Når din hund er blevet dygtig til denne leg og ikke stopper før sidste godbid er spist, kan du presse legetøjet gradvist hårdere sammen, så din hund skal arbejde endnu mere. Og til slut kan du sætte hjul under kassen.

Efter legen kan din hund rydde op efter sig selv!

 

 

"Hvad gør Emil ?" Når Julie en ruhåret gravhund får dette spørgsmål, går hun straks hen og stikker hovedet ned i en krukke! Ligesom Emil fra Lönneberg gjorde med suppeterrinen. Kodeordet kunne også være: "Hvad gør en struds?" eller andet sjovt.

Kast en godbid ned i krukken og sæt ordet på i det øjeblik din hund stikker hovedet ned for at tage guffen. Du kan nøjes med at bruge det sidste ord i den sætning, du vil anvende. Når din hund går til krukken ved synet af din hånd, der er parat til at kaste guffen ned, skal du til at sige ordet først og efterhånden kan hunden gøre øvelsen først og blive belønnet bagefter.

 

 

Flyvende godbid Du skal bruge en flaske, kagerulle eller lign. samt en stor bog eller et bræt (eller hvad du kan finde på). Lær din hund at give pote og at gribe godbidder.

Så lægger du bogen henover flasken som en vippe. "Vippen" skal have kontakt med gulvet på siden modsat hunden. Læg en godbid på denne side og giv din hund den hjælp den skal have til at slå til vippen på sin side så godbidden flyver hen til den.

 

God fornøjelse

 

 

Lyt til Ninjamor det kloge ord!

prøv også søge øvelser,læg et spor med godbider og sæt hunden og sig søg! det er god træning og gør ham træt :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Uha, Ninjamor, sikke en masse gode ideer! Jeg har gemt dem i et dokument og vil lære Sascha nogle af dem - hun elsker at lære nye ting, jeg har bare sådan en dårlig fantasi, så jeg har svært ved at finde på det... hun skal helt sikkert lære at hente ting og rydde op... for jeg er så doven, så der kunne jeg godt bruge lidt hjælp! :mrgreen:

 

"Sascha, hent en øl" :-)

 

"Sascha, ryd op i soveværelset" :roll:

 

"Sascha, støvsug stugen..." :lol:

 

"Sascha, tænd min cigaret":blink:

 

"Sascha, tag på arbejde for mig" :mrgreen:

 

Dygtig hjælpehund! :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Uha, Ninjamor, sikke en masse gode ideer! Jeg har gemt dem i et dokument og vil lære Sascha nogle af dem - hun elsker at lære nye ting, jeg har bare sådan en dårlig fantasi, så jeg har svært ved at finde på det... hun skal helt sikkert lære at hente ting og rydde op... for jeg er så doven, så der kunne jeg godt bruge lidt hjælp! :mrgreen:

 

"Sascha, hent en øl" :-)

 

"Sascha, ryd op i soveværelset" :roll:

 

"Sascha, støvsug stugen..." :lol:

 

"Sascha, tænd min cigaret":blink:

 

"Sascha, tag på arbejde for mig" :mrgreen:

 

Dygtig hjælpehund! :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Uha, Ninjamor, sikke en masse gode ideer! Jeg har gemt dem i et dokument og vil lære Sascha nogle af dem - hun elsker at lære nye ting, jeg har bare sådan en dårlig fantasi, så jeg har svært ved at finde på det... hun skal helt sikkert lære at hente ting og rydde op... for jeg er så doven, så der kunne jeg godt bruge lidt hjælp! :mrgreen:

 

"Sascha, hent en øl" :-)

 

"Sascha, ryd op i soveværelset" :roll:

 

"Sascha, støvsug stugen..." :lol:

 

"Sascha, tænd min cigaret":blink:

 

"Sascha, tag på arbejde for mig" :mrgreen:

 

Dygtig hjælpehund! :-D

 

*G* :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 7 months later...
Gæst little-wagner

Mange tak for de rigtig gode r[d, det er synd jeg f'rst er kommet tilbage nu rigtig, jeg har nemlig ikke haft kunen finde siden.

Har pr'vet nogen af de ting og det hj;lper rimlig godt p[ ham. Hvad jeg ogs[ har t;nk mig at g're at have en frisbee tror jeg han vil have det rigtig sjov med, Der har han jo noget i munden, han hopper og han l'ber.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst SikkeEtHundeliv
Velkommen til

 

En labrador kan ikke klare sig med fysisk motion, han skal også bruge sin næse rigtig meget for at blive tilfreds og dejlig træt.

 

Fodersøg i haven som du fik foreslået, morgen og aften. han skal søge uden pauser i minimum 20 minutter for at blive lidt træt og han må ikke kunne se foderkuglerne/godbidderne.

 

Her har du et par andre ideer:

 

Gribe i luften Lyder måske ikke af så meget, men mange hunde kan faktisk have rigtigt svært ved at lære at gribe. At kunne gribe godbidder der kastes stadigt hurtigere og skævt i forhold til hunden kræver en god koncentration. Koncentration er en god modvægt til stressende aktiviteter og kan bruges som dæmpning af hunde, der "kører for højt".

De godbidder du starter indlæringen med skal have nogenlunde samme vægt, da det ellers bliver for svært for din hund at beregne godbiddens hastighed. Bliver det for svært, opgiver hunden at bruge energi på aktiviteten, da den hurtigt lærer, at det er spildt ulejlighed - sådan er det med alle "øvelser" vi vil lære vores hund.

Viser din hund overhovedet ikke tendens til at gribe, skal godbidderne i starten holdes lige foran og ovenover hundens mund, således at du "kaster" godbidderne lige ind/ned i munden på den.

Når dette sidder perfekt, skal du til at "kaste" godbidderne nogle ganske få centimeter fra hunden og gradvist arbejde dig længere og længere væk. Det kan godt tage lang tid overhovedet at få hunden til at gribe og kan hunden bare samle gufferne op fra gulvet bagefter, er det ikke sikkert den vil ulejlige sig med at forsøge at gribe. For nogle hundes vedkommende kan en konkurrerende hund være et godt incitament til at gribe.

Efterhånden som din hund bliver dygtigere og griber sikkert fra 1 - 2 meters afstand, skal du til at kaste godbidderne hurtigere og hurtigere. Dernæst skal du begynde at kaste skævt for hunden.

 

Når du begynder at kaste hurtigere skal din hund i line, hvis du ikke allerede har brugt den. Din hund må ikke kunne nå gulvet og kan derfor ikke komme til at samle de guffer op, den ikke kan gribe. Du må ikke sige nej, for at forhindre hunden i at samle op. Din hund skal nemlig selv erfare, at den kun kan gribe, når den er koncentreret og at den ikke kan nå de guffer, den ikke griber i første omgang.

Ligegyldigt hvor dygtig din hund bliver til at gribe, så må du KUN kaste når din hund ser på dig. Til gengæld skal du kaste straks der er kontakt!

Når du har kastet færdigt, må din hund ikke umiddelbart tage gufferne. Vent til den bliver rolig eventuelt markeret ved en hørlig ekstra dyb vejrtrækning en enkelt gang. At hunden slapper af bliver signalet til, at den må rydde op på gulvet.

 

 

Hvad vil du lave ? Vis din hund en lækker godbid og se hvad den selv finder på. Du kan få de mest utrolige "øvelser" ud af det.

Din hund vil først prøve alle de "tricks" den kender for at lokke godbidden fra dig, men lad være med at sige "nej" eller andet overhovedet. Et "nej" vil hæmme hunden i at udfolde sig og anden snak vil bare distrahere den.

Lad den selv finde på noget nyt. Beløn for den mindste nye bevægelse eller lyd. Min labrador har på denne måde lært sig selv at kravle baglæns og at "skamme sig".

Denne type udfordring holder din hund ung og glad.

 

 

 

 

Åbne skuffer og skabe med åbne håndgreb. Din hund skal være glad for at have en genstand i munden for at kunne lære denne øvelse. Lad den have et viske-stykke eller blødt tov i munden og beløn den for det. Træk også gerne lidt med hunden, men ikke så meget, at den stresser op. Ros den for at holde igen i tovet.

Tovet bindes nu i håndgrebet på en dør, der står på klem. Få din hund til at tage fat i tovet og trække lidt. Du skal holde igen i døren, så hunden ikke får den i ho-vedet og bliver forskrækket. Ros og beløn. Herefter skal døren lukkes og hunden animeres til træk. Måske skal den have lidt trækhjælp.

Hvis håndgrebene er af en art, din hund vil kunne åbne uden tovet, gøres dette gradvist mindre for til slut helt at forsvinde. Træn også afstand på denne øvelse.

 

 

Kende ting ved navn Start med at nævne ting ved navn, hver gang din hund ser på dem. Vift med en klud, rasl med nøgler, og bevæg andre ting således at din hund bliver opmærksom på dem. Sig navnet straks hunden ser på effekterne.

Eller sæt dig på gulvet med en ting af gangen og lær hunden navnene på dem efter samme fremgangsmåde - altså ved at sige navnet når din hund ser på dem. Ros også gerne hunden for at snuse til og berøre genstandene.

Næste fase: Du tager to kendte genstande og lægger med mindst en meters afstand og beder hunden hente/gå til den ene af dem. Du kan hjælpe din hund ved at nævne den kendteste genstand, så er sandsynligheden for succes størst.

Efterhånden som din hund bliver sikrere, beder du den identificere en af tre genstande og trapper langsomt op til så mange genstande som netop din hund kan håndtere. Herefter kan du lære din hund at hente genstandene til dig f.eks. i skuffer og skabe, fra reoler og andre steder.

 

Rydde op Som en almindelig afslutning på en apportering bortset fra, at du holder hånden over en kurv eller det, du ønsker din hund skal lægge tingene op i. Når hunden slipper, flytter du hånden. Lyden af genstanden der rammer kurven er det, der udløser ros og godbid. Herefter 2 genstande før belønning osv.

Brug evt. samme genstand(e) til din hund har lært at samle op i kurven, uden du er tæt på. Efterhånden kan din hund samle mange ting sammen bare ved, at du sætter den i gang.

Nu kan du som beskæftigelse sprede al dens legetøj eller andre ting og bede den rydde op. Eller hvad med at sætte den i gang i børneværelset?

 

 

Legekasse Giv din hund en solid kasse uden huller i siderne og fyld den op med diverse hundelegetøj og hvad du ellers har af sager du ikke skal bruge og som din hund ikke kan komme til skade med.

 

Drys nu lækre guffer ned imellem tingene og giv din hund lov til at rode i kassen og finde godbidderne. Hjælp den kun hvis den går i stå fordi den ikke tror, den kan finde ud af opgaven. I så fald skal du kun starte med få stykker legetøj i kassen og mange godbidder, så opgaven bliver supernem. Det gælder for alle opgaver, at de skal være så nemme, at din hund ikke kan undgå at få succes !

Efterhånden fyldes kassen op og gerne med enkelte effekter din hund ikke bare lige kan skubbe til side, men skal kæmpe lidt med for at løfte op. Hjælp så lidt som muligt.

Når din hund er blevet dygtig til denne leg og ikke stopper før sidste godbid er spist, kan du presse legetøjet gradvist hårdere sammen, så din hund skal arbejde endnu mere. Og til slut kan du sætte hjul under kassen.

Efter legen kan din hund rydde op efter sig selv!

 

 

"Hvad gør Emil ?" Når Julie en ruhåret gravhund får dette spørgsmål, går hun straks hen og stikker hovedet ned i en krukke! Ligesom Emil fra Lönneberg gjorde med suppeterrinen. Kodeordet kunne også være: "Hvad gør en struds?" eller andet sjovt.

Kast en godbid ned i krukken og sæt ordet på i det øjeblik din hund stikker hovedet ned for at tage guffen. Du kan nøjes med at bruge det sidste ord i den sætning, du vil anvende. Når din hund går til krukken ved synet af din hånd, der er parat til at kaste guffen ned, skal du til at sige ordet først og efterhånden kan hunden gøre øvelsen først og blive belønnet bagefter.

 

 

Flyvende godbid Du skal bruge en flaske, kagerulle eller lign. samt en stor bog eller et bræt (eller hvad du kan finde på). Lær din hund at give pote og at gribe godbidder.

Så lægger du bogen henover flasken som en vippe. "Vippen" skal have kontakt med gulvet på siden modsat hunden. Læg en godbid på denne side og giv din hund den hjælp den skal have til at slå til vippen på sin side så godbidden flyver hen til den.

 

God fornøjelse

Sikke gode tips :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...