Hop til indhold

Hund to - overvejelser


Gæst Any
 Share

Recommended Posts

Kender I det? Det ved jeg I gør :mrgreen:

Jeg har bare SÅ meget lyst til at have en hund mere. Både for min egen skyld, for børnenes og for Jodies.

 

Jeg har tænkt meget over det og havde egentlig besluttet at beholde en af Jodies hvalpe når hun engang var gammel nok til at få hvalpe, men på en måde synes jeg det er synd for hunden at den skal tvinges til at være sammen med dens egen hvalp. Jeg mener de bliver vel trætte af dem på et tidspunkt. Kan lige se det med én hvalp tilbage, som hele tiden vil lege og den stakkels hundemor vil bare slappe af. Det kan vel heller ikke være godt for hvalpens socialisering at den hele tiden har en backup i sin mor og aldrig rigtig skal ud og klare sig på egen hånd. Hvad siger I?

 

Og så er der jo den med at jeg slet ikke har lyst til at vente. Jodie er stadig ung og ville synes det var sjovt med en legekammerat. Om et år gider hun nok ikke i lige så høj grad. Og så er der jo den med at jeg snart starter arbejde og gerne ville have at Jodie kunne have en ven at være alene hjemme sammen med. Plus at jeg ikke er sikker på at jeg magter to Jodier (hun er jo ikke den mest nemme hund og hun skal trænes SÅ meget for at have det godt). Jeg ville gerne have en hund nummer to som ikke krævede helt lige så meget, men som bare gerne ville ud og gå ture sammen med os og have det fint med at lære de mest basale ting og måske en smule agility.

Der er jo også det med plads i bilen og økonomi. En mindre hund ville nok passe bedre ind i hjemmet.

 

Hvad tænker I? Er der noget jeg fuldstændig ha overset i mine overvejelser? Er der noget der lyder helt dumt?

 

Kender I desuden det med at alle andre mener man er langt ude bare fordi man ønsker sig to hunde....I stedet for det traditionelle.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst mk101

Der er et par ting i dit indlæg, der får mig til at reagere lidt...

 

Tror det første er, at hvis du egentlig ikke har lyst til at have en Jodie nr. 2, hvorfor skal hun så have hvalpe? Ikke at hvalpene nødvendigvis bliver som hende, men det er hendes gener der gives videre, og hvis du syntes bare en del af dem er en udfordring, er jeg ikke helt med på, hvorfor der skal produceres 8 mere af samme slags?

 

En gammel hund vil altid blive småtræt af en yngre, der hele tiden vil lege og insisterer på sjov og ballade. Egen hvalp eller ej. Fordelen ved egen hvalp kan dog gøre, at der er tale om en mere naturlig floksammensætning, end hvis der kommer ny hund udefra. Uanset mor eller ej, skal en hvalp ud og opleve verden på egen hånd, kun med opbakning fra to-benede "mor". En ung hund vil så vidt muligt altid læne sig op af den ældre, og mere vidende hund.

 

På hvilke områder er det Jodie ikke er den nemmeste hund? Og tænk på, om du ikke risikerer, at lade de områder hos hende præge en ny hund. På samme vis som hvis du har en hund der ikke kan være alene, nytter det ikke at købe en hund mere som selskab. Det vil ikke løse problematikken.

 

Hvor gammel er det Jodie er nu?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst tanita

Hi hi ja jeg kender det har ønsket at have 2 lige fra jeg fik overtalt manden til nr. 1 :lol:

 

MEN jeg har valgt at vente til min hund er min. 2 år, da jeg gerne vil have at den har ro på sig selv og evt. kan hjælpe med at socialisere og opdrage nr. 2. Desuden så er der planer om en anden familie forøgelse i løbet af næste år så vil gerne vente til det er kommet i stand. Der skal også være økonomi til at have hund nr. 2 og ja vi bliver nok nød tila t skifte bil med 2 hunde og evt. 2 børn:hmm:

 

Med hensyn til at beholde en hvalp så kan man sakkens det. Moderen skal nok sige fra. Mine forældre har jo moderen til min den første og samtidig har de valg at beholde Sofus og de to de hygger sig rigtigt godt sammen og mine søstre (har 2) og et vennepar til mine forældre og en veninde har alle en hvalp der kommer jævnligt på besøg og Blickie (moderen) er bare super glad når de kommer men sætter dem på plads hvis de bliver for meget :-D

 

Nu skriver du at "Plus at jeg ikke er sikker på at jeg magter to Jodier (hun er jo ikke den mest nemme hund og hun skal trænes SÅ meget for at have det godt)." Så skal du bare overveje om du har overskudet til stædig træne Jodie samtidig med en ny og selv om du vælger en anden race og og måske en han så kan det være at den kæver lige såmeget... man kan aldrig være sikker :-D

 

Men helt klart at 2 hunde også giver meget nydelse både for dig, børn og Jodie:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu skriver du at "Plus at jeg ikke er sikker på at jeg magter to Jodier (hun er jo ikke den mest nemme hund og hun skal trænes SÅ meget for at have det godt)." Så skal du bare overveje om du har overskudet til stædig træne Jodie samtidig med en ny og selv om du vælger en anden race og og måske en han så kan det være at den kæver lige såmeget... man kan aldrig være sikker :-D

 

 

Lige netop denne del skal du være opmærksom på, da det næsten kan være umuligt (medmindre du får nogen til at hjælpe) at få trænet den voksne hund i den første periode. Hvalpen vil jo enten insistere på at være med, eller også skal den efterlades alene, hvilket den endnu ikke har lært.

Det var én af de ting der kom mest bag på mig med hensyn til at få nr. 2, hvor svært det var også at få sørget for den "gamle" hunds behov midt i al socialiseringen, hvalpetræningen, renlighedstræningen osv....

Link til indlæg
Del på andre sites

med to hunde skal der trænes rigtig meget i starten, for de skal have oplevelser hver for sig, så hvalpen lærer at fungere i verden uden den store, og så den store også får alenetid med dig. Hvis Jodie kræver meget lige nu, så forestil dig at hver gang du er træt efter at have trænet/gået med hende, skal du ud igen med den næste.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Elsang

Umiddelbart synes jeg ikke at du skal have to hunde lige nu, da det udfra det du skriver ikke lyder som du er klar til det!

 

Skal man have hund nr to synes jeg at den 1 hund skal være ca 3 år. Så har den fundet ud af hvem den er, er faldet til ro og vil mentalt være klar til en lille ny.

 

En hund på 3 år vil også gerne lege og hygge sig med hvalpen. Den vil kunne hjælpe med opdragelsen. Men man skal også huske at den lille ny højst sandsynligvis også vil lære alle de unoder den gamle hund har!

 

Jeg har selv to hunde til kæmpe fornøjelse for os alle sammen:blink:

 

Menza var lidt over 3 år da vi fik Haley, jeg synes at det var det helt rigtige tidspunkt til en ny hund. De har helt vildt meget glæde af hinanden og jeg går aldrig tilbage til kun at have en hund mere.

 

Slutter lige med endnu en gang at sige at jeg ikke mener at det er det rigtige tidspunkt for jer at få to hunde, baseret på det du skriver. Jeg synes at der er mange ting du lige skal have tænkt ordentligt igennem, feks race, bil, økonomi, træning og Jodie.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg håber meget at få 2 hunde på et tidspunkt, men det bliver tidligst om et år. Karla skal være minimum 2 år gammel inden jeg bringer vapper nr 2 hjem, har jeg bestemt...

 

Jeg tror det er for tidligt at få en hund nr 2. Jodie er ikke mentalt voksen endnu, og du bør absolut kigge på hvilke ting ved hende der er en udfordring, da hun jo nemt kan "smitte" den nye hvalp i samme retning...

Link til indlæg
Del på andre sites

Takker for alle jeres ærlige svar.

 

Jodie er en hård nyser fordi hun er så aktiv. Hun kræver meget fordi hun ikke har ret mange stille timer i døgnet og jeg kan ikke opfylde samme behov for en hund, da der simpelthen ikke ville være timer nok i døgnet - Hvor gerne jeg end ville. Som en af jer har sagt i et andet indlæg - Det er det man får når man blander samojede og border collie og dén er jeg helt med på. Jeg elsker at gå til træning, elsker at blive udfordret, når der skal findes på nye og spændende ting, men jeg kan nok ikke motivere og aktivere to højaktivitetshunde af den kaliber. Jodie har desuden ingen unoder. Synes ikke hun gør noget som helst forkert. Når hun gør er det altid min skyld og når jeg opdager fejlen kan det rettes nemt (pånær den med paphovedbarnet).

Tror I der kan komme mange uforudsete ting fremover? altså jeg mener - Vil hunden pludselig kunne ændre temperament og personlighed når den bliver ældre?

 

Jeg er fuldstændig vild med min hund og tror nærmest ikke man kan få en bedre :mrgreen: Men jeg kan ikke træne 4 gange om ugen på agilitybanen og derudover 4 timer dagligt udover almindelige gåture. Dén klarer jeg ikke. Derfor ville jeg være bekymret for at have en Jodie 2. (Lige nu sidder hun f.eks. og stirrer på mig, fordi hun kun har været ude og gå 1½ time i dag og absolut forventer noget mere - Jeg har desværre halsbetændelse...)

Hvalpe, ja det er fordi der er flere som har ønsket en hvalp fra hende, fordi jeg ikke er den eneste der er vild med Jodie. Jeg ved ikke hvorfor I mener at jeg ikke kan sætte hvalpe i verden, når jeg ikke vil have dem selv?????

 

Må klart indrømme at jeg ikke havde tænkt på dén med træning med en voksen hund og en lille hvalp. Det kommer jo ikke til at holde medmindre jeg har pasning til den lille.

 

Men I har nok ret. Skal vente til jodie er ældre

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...