Hop til indhold

Hvornår hentede I jeres hvalpe?


Gæst Reaper
 Share

Recommended Posts

Gæst Maustique

Nura var 8 uger.

 

Det bedste ved at få hunden helt fra hvalp er jo netop at man får de der vigtige uger med, hvor man virkelig har mulighed for at forme hvalpen.

 

Faktisk var jeg så heldig at det var gode opdrættere der boede inden for køreafstand af mig, så de lod mig næsten komme og gå som det passede mig. Det betød at jeg brugte mange timer om ugen sammen med hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg hentede Møffe i torsdags, præcis 8 uger gammel. På den ene side fordi opdrætteren sælger dem som 8 ugers og på den anden side, fordi jeg er så egoistisk, at jeg ikke kunne vente længere :lol:

 

Møffe græd så hele natten til i går og kunne slet ikke finde ro - nope, det hjalp ikke at ligge på gulvet med ham eller stikke hånden ned eller at putte i sengen :cry: Så det endte med 2 timers søvn og en hyperaktiv Møffe kl. halv 7 eller 7:30 - kan ikke lige huske det præcist. Natten til i dag peb han lidt, men faldt heldigvis til ro, så jeg kunne få indhentet noget af min tabte søvn :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst CilleSofie
Jeg ved ikke lige hvorfor små hunde skulle have mere brug for tid end store hunde. Jeg tror nærmere, at det er race-relateret. F.eks. er der jo mange opdrættere af D/S gårdhunde, der ikke vil sælge før hvalpene er 10-12 uger.

 

Hvordan kan det være? :confused:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg hentede min lille nye, da hun var 8 uger og 3 dage, ( i Holland ) det passede med, at vi skulle ned, og se en stor udstilling, af lige min race.

Det var vigtigt for mig, at hente hende, så hurtigt at det kunne lade sig gøre, da det er en hund, jeg skal arbejde med. Hun er 10 uger nu, og jeg ville godt nok, være ked af, først at skulle have hentet hende nu, da der er sket, rigtig meget med hende, i de 2 uger jeg har haft hende.

Jeg ville have mistet, de ugers mulighed, for at præge hende, på en måde, som opdrætter ikke ville kunne, når der nu er flere hvalpe, at tage hensyn til. Jeg har engang, hentet en hund, der var 16 uger, det har været katastrofalt, i forhold til prægning og socialisering, som stadig hænger ved.

Jeg har selv haft hvalpe, og de blev hentet, fra de var 8-10 uger, alt efter hvad folk nu havde tid til.Jeg havde også den holdning, at det var bedst at de først forlod os, når de var 10 uger, men det har ikke haft noget betydning, da de alle er velfungerende, men jeg brugte så også, rigtig meget tid, på at præge de små. Så jeg vil påstå, at hvis man som opdrætter, bruger pænt meget krudt, på at præge de små, så er det ikke nødvendigt, at de bliver til de er 10 uger.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror det er meget individuelt fra hvalp til hvalp, hvornår de kan flytte.

 

Og jeg vil da også sige, at jeg vil følge min opdrætters råd. Nu var det bare ikke en opdrætter som sådan, jeg købte hund af. Det bliver det så næste gang.

 

Jeg vil stadig helst have hvalpen hjem som 8 uger, men nu må vi se, hvad den erfarne opdrætter siger:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det ville egentlig være interessant at få svar på det, for faktisk er det vel generelt sådan at de små hunde er "voksne" hurtigere end de store racer, der jo nemt kan blive ved at vokse (osse inde i hovedet:mrgreen:) i 18 mdr til 2 år.

Så burde det jo egentlig være dem der skulle være hos moar lidt længere....oder was..???

 

 

Jeg citerer lige mig selv her, for jeg kunne stadig godt tænke mig at nogle af de erfarne opdrættere herinde kom med deres bud på ovenstående??

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg fik Oskar hjem, da han var 10 uger, og det var rigtig godt, at han var i flokken i de ekstra uger.

Nu købte jeg ham også af en opdrætter, som tog socialiseringen meget seriøst, og jeg var derfor helt tryk ved, at han ventede, til han var 10 uger med at komme hjem til mig. Men jeg vil så også sige, at det var grunden til at jeg valgte denne opdrætter, og så fordi jeg tror på, at hundene får meget ud af at gå i flokken og lære hundesprog lidt længere end 8 uger.

jeg fik så også en glad, harmonisk og selvstændig hvalp, hvor der ikke har været nogen problemer overhovedet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...