Hop til indhold

HJÆLP til hjemmelavet mad


Gryn
 Share

Recommended Posts

Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

 

Der er en tråd om hjemmelavet mad allerede og der står mange af tingene i forvejen Gryn :)

 

Jeg har skrevet nogle meget udførdlige opskrifer og der er en masse i denne tråd http://hunde-forum.dk/hjemmelavede-madvarer-og-godbidder-til-hunden-vt579.html

 

Kan du evt læse det igennem og så spørge udfra det?

 

Ved ris fx skal du bruge 5 dl til ca 2.5- 3 liter vand, ca 2.5 l ved fisk efter min erfaring :)

 

Risene skal simre i allermindst en time, og kan koge med andre ting, grøntsager er det en fordel at rive (jeg bruger foodprocessor).

 

Hvis det går af kog så forlæng kogetiden :)

Fisk der kan du bruge blandet fede og magre typer, aldrig dåse eller røgede/syltede, kun ferske :)

 

Du kan fx se ved ris at du kan dele med 5 og arbejde derudfra til en mindre portion, husk kun bruge brune ris :)

Du skal så bruge en anden fordeling mellem grønt og ris, fx skal du der halvere risene i min opskrift hvis du (hvilket ville være praktisk) tager udgangspunkt i den, og fordoble grøntdelen, køddelen er den samme :)

 

Jeg kopiere dette over i den anden tråd, da det er træls at det bliver spredt så meget :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

 

Jeg har ikke prøvet at stille ris i blød, men jeg har opfundet en måde til mig selv hvor jeg kan lave lynhurtig hundemad:)

 

Jeg koger ris og når de har kogt ca 30- 40 min, så hælder jeg grøntsager i og jeg bruger ofte en pose frosne blandede grøntsager plus lidt ekstra gulerod, seleri og kartoffel eller hvad jeg nu har:) Når det er i kog igen putter jeg fisk i, frosne sildefileter skal ikke have ret meget og de er mums synes sheila. Sejfilet er også godt og ikke så dyrt:) Jeg putter også altid en dåse hakkede tomater i.

 

Nå du lige skal lære hvad tingende vejer, så kan du jo koge risende først, finde ud af hvad de vejer bagefter og så docere grøntsager og kød efter det?

 

Men ellers som anne marie siger, ved at lave lidt om på den "oprindelige" opskrift:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

 

Jeg har ikke prøvet at stille ris i blød, men jeg har opfundet en måde til mig selv hvor jeg kan lave lynhurtig hundemad:)

 

Jeg koger ris og når de har kogt ca 30- 40 min, så hælder jeg grøntsager i og jeg bruger ofte en pose frosne blandede grøntsager plus lidt ekstra gulerod, seleri og kartoffel eller hvad jeg nu har:) Når det er i kog igen putter jeg fisk i, frosne sildefileter skal ikke have ret meget og de er mums synes sheila. Sejfilet er også godt og ikke så dyrt:) Jeg putter også altid en dåse hakkede tomater i.

 

Nå du lige skal lære hvad tingende vejer, så kan du jo koge risende først, finde ud af hvad de vejer bagefter og så docere grøntsager og kød efter det?

 

Men ellers som anne marie siger, ved at lave lidt om på den "oprindelige" opskrift:)

Ja, man kan gøre det forskelligt, men en ting er vigtigt, og det er at risene fx skal koge længe i rigeligt vand, at grøntsagerne skal være meget møre, ja det er vigtigt at alt er kogt (simret) godt og grundigt :)

 

Hvis du synes det er svært Gryn, laver jeg gerne en opskrift på en mindre portion til dig, det kan jeg sagtens :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

 

Jeg har ikke prøvet at stille ris i blød, men jeg har opfundet en måde til mig selv hvor jeg kan lave lynhurtig hundemad:)

 

Jeg koger ris og når de har kogt ca 30- 40 min, så hælder jeg grøntsager i og jeg bruger ofte en pose frosne blandede grøntsager plus lidt ekstra gulerod, seleri og kartoffel eller hvad jeg nu har:) Når det er i kog igen putter jeg fisk i, frosne sildefileter skal ikke have ret meget og de er mums synes sheila. Sejfilet er også godt og ikke så dyrt:) Jeg putter også altid en dåse hakkede tomater i.

 

Nå du lige skal lære hvad tingende vejer, så kan du jo koge risende først, finde ud af hvad de vejer bagefter og så docere grøntsager og kød efter det?

 

Men ellers som anne marie siger, ved at lave lidt om på den "oprindelige" opskrift:)

Ja, man kan gøre det forskelligt, men en ting er vigtigt, og det er at risene fx skal koge længe i rigeligt vand, at grøntsagerne skal være meget møre, ja det er vigtigt at alt er kogt (simret) godt og grundigt :)

 

Hvis du synes det er svært Gryn, laver jeg gerne en opskrift på en mindre portion til dig, det kan jeg sagtens :)

 

Ja tak, det må du gerne.

Kan se jeg har skrevet forkert, det er 50% ris/bulgur og 25% grøntsager.

Kan ikke lige overkomme at se den anden tråd igennem, ryggen kal ikke holde til at sidde her længe.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

 

Jeg har ikke prøvet at stille ris i blød, men jeg har opfundet en måde til mig selv hvor jeg kan lave lynhurtig hundemad:)

 

Jeg koger ris og når de har kogt ca 30- 40 min, så hælder jeg grøntsager i og jeg bruger ofte en pose frosne blandede grøntsager plus lidt ekstra gulerod, seleri og kartoffel eller hvad jeg nu har:) Når det er i kog igen putter jeg fisk i, frosne sildefileter skal ikke have ret meget og de er mums synes sheila. Sejfilet er også godt og ikke så dyrt:) Jeg putter også altid en dåse hakkede tomater i.

 

Nå du lige skal lære hvad tingende vejer, så kan du jo koge risende først, finde ud af hvad de vejer bagefter og så docere grøntsager og kød efter det?

 

Men ellers som anne marie siger, ved at lave lidt om på den "oprindelige" opskrift:)

 

mange tak. Vil da prøve med Sej, det kan vi også godt selv lide.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Gro og jeg har været ved Gudrun i dag, hun anbefalede hjemmelavet mad til krøldyret.

Groa skal have mad bestående af:

25% ris/bulgur

50% grøntsager

25% fisk, kylling, svinekød eller rå lever.

 

Jeg kan ikke lave så store mængder ad gangen, så hvad vil i foreslå?

Hvilke fisk bruger i, og hvor længe skal det forskellige ting koge?

hvis risen står i blød natten over, hvor længe skal den så koge?

 

Jeg har ikke prøvet at stille ris i blød, men jeg har opfundet en måde til mig selv hvor jeg kan lave lynhurtig hundemad:)

 

Jeg koger ris og når de har kogt ca 30- 40 min, så hælder jeg grøntsager i og jeg bruger ofte en pose frosne blandede grøntsager plus lidt ekstra gulerod, seleri og kartoffel eller hvad jeg nu har:) Når det er i kog igen putter jeg fisk i, frosne sildefileter skal ikke have ret meget og de er mums synes sheila. Sejfilet er også godt og ikke så dyrt:) Jeg putter også altid en dåse hakkede tomater i.

 

Nå du lige skal lære hvad tingende vejer, så kan du jo koge risende først, finde ud af hvad de vejer bagefter og så docere grøntsager og kød efter det?

 

Men ellers som anne marie siger, ved at lave lidt om på den "oprindelige" opskrift:)

Ja, man kan gøre det forskelligt, men en ting er vigtigt, og det er at risene fx skal koge længe i rigeligt vand, at grøntsagerne skal være meget møre, ja det er vigtigt at alt er kogt (simret) godt og grundigt :)

 

Hvis du synes det er svært Gryn, laver jeg gerne en opskrift på en mindre portion til dig, det kan jeg sagtens :)

 

Ja tak, det må du gerne.

Kan se jeg har skrevet forkert, det er 50% ris/bulgur og 25% grøntsager.

Kan ikke lige overkomme at se den anden tråd igennem, ryggen kal ikke holde til at sidde her længe.

Ok, så er det det samme som vores skal have :)

 

Så er der ingen ben i det, opskriften står i første indlæg i den anden tråd, men jeg skal nok lave en opskrift til dig :)

Link til indlæg
Del på andre sites

...jeg synes bare, at proteinindholdet er MEGET lavt. Kun ca. halvdelen af hvad man ellers anbefaler. Og under halvdelen af hvad der er i tørfoder eller barf....

 

Jeg går ud fra, at den kost er til en lille voksen hund...?

IKKE til en hvalp eller unghund. Der skal sammensætningen nok være anderledes, skal den ikke?

 

Men det kan da godt være, at jeg har overset noget?

 

Jeg bruger som regel en kombination af kvalitetstørfoder og almindelig hjemmelavet menneskemad, men uden salt. Og med et højere indhold af kød end jeg selv spiser... :?

 

Er der noget link til en hjemmeside, der kan forklare begrundelsen for at fodre hunde med en kost med SÅ lavt indhold af proteiner? Og hvorfor man koger så meget? BARF serverer man jo råt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er til en Minipudel på snart to år, samt en hund på 17½ år.

 

En gammel hund kan måske have gavn af det lave proteinindhold, -af hensyn til nyrerne... Det mente man i hvert fald før i tiden...

--Og en minipudel på 2 år tager nok ikke ligefrem skade...

 

Men der er meget uenighed om hvad der er den bedste sammensætning af foderet til hunde...

 

Jeg pipper bare lige, så andre bliver opmærksomme på, at man ikke selv skal sammensætte kosten til hunden uden at snakke med den dyrlæge der kender hunden.

 

Skrækscenariet er en ung hund af en stor race, som måske tager varig skade i sin udvikling på grund af foder, der er tiltænkt meget ældre hunde.

--Og de store racer er ikke færdigudviklede før de er 2-4 år..

 

Men jeg går ud fra, at "Gudrun" er jeres dyrlæge? Så har HUN nok overblikket til at råde, ---lige netop jer..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
...jeg synes bare, at proteinindholdet er MEGET lavt. Kun ca. halvdelen af hvad man ellers anbefaler. Og under halvdelen af hvad der er i tørfoder eller barf....

 

Jeg går ud fra, at den kost er til en lille voksen hund...?

IKKE til en hvalp eller unghund. Der skal sammensætningen nok være anderledes, skal den ikke?

 

Men det kan da godt være, at jeg har overset noget?

 

Jeg bruger som regel en kombination af kvalitetstørfoder og almindelig hjemmelavet menneskemad, men uden salt. Og med et højere indhold af kød end jeg selv spiser... :?

 

Er der noget link til en hjemmeside, der kan forklare begrundelsen for at fodre hunde med en kost med SÅ lavt indhold af proteiner? Og hvorfor man koger så meget? BARF serverer man jo råt?

 

Dette er foder der laves i samarbejde med en dyrlæge og hun anbefaler det til de fleste hunde, hvalpe/unghunde skal have en 3. kød og voksne hunde skal have en 4.del :)

 

Der er fuld tjek på det, og måden at fodre på breder sig, barf er fx meget svært at udnytte for mange hunde (det kræver for meget energi at udnytte), så de kan ikke holde vægten, dette hjemmelavede mad er der ikke sådanne problemer med :)

 

Jeg har drøftet det nøje med Gudrun, min og iøvrigt også Gryns dyrlæge, hun ved at jeg har offentligt gjort opskrifterne og hun synes det er godt :)

Det har allerede hjulpet mange hunde :)

Tørfoder kan nemlig også være svært at trives godt på for mange, specielt i længden :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
...jeg synes bare, at proteinindholdet er MEGET lavt. Kun ca. halvdelen af hvad man ellers anbefaler. Og under halvdelen af hvad der er i tørfoder eller barf....

 

Jeg går ud fra, at den kost er til en lille voksen hund...?

IKKE til en hvalp eller unghund. Der skal sammensætningen nok være anderledes, skal den ikke?

 

Men det kan da godt være, at jeg har overset noget?

 

Jeg bruger som regel en kombination af kvalitetstørfoder og almindelig hjemmelavet menneskemad, men uden salt. Og med et højere indhold af kød end jeg selv spiser... :?

 

Er der noget link til en hjemmeside, der kan forklare begrundelsen for at fodre hunde med en kost med SÅ lavt indhold af proteiner? Og hvorfor man koger så meget? BARF serverer man jo råt?

 

Dette er foder der laves i samarbejde med en dyrlæge og hun anbefaler det til de fleste hunde, hvalpe/unghunde skal have en 3. kød og voksne hunde skal have en 4.del :)

 

Der er fuld tjek på det, og måden at fodre på breder sig, barf er fx meget svært at udnytte for mange hunde (det kræver for meget energi at udnytte), så de kan ikke holde vægten, dette hjemmelavede mad er der ikke sådanne problemer med :)

 

Jeg har drøftet det nøje med Gudrun, min og iøvrigt også Gryns dyrlæge, hun ved at jeg har offentligt gjort opskrifterne og hun synes det er godt :)

Det har allerede hjulpet mange hunde :)

Tørfoder kan nemlig også være svært at trives godt på for mange, specielt i længden :)

 

Jeg forstår altså ikke helt det du skriver med Barf - at hundene kan have svært ved at holde huld på og at det er svært omsætteligt.

 

Jeg har lært og erfaret det stik modsatte :?

 

Jeg kender flere der netop har haft problemer med at holde huld på hunden og endnu flere der har haft problemer med hud og pels (allergi) der efter de har skiftet til Barf har fået fjernet de problemer... dermed ikke sagt at hjemmelavet mad ikke også kan gøre tricket.

 

Det jeg selv personligt stejler ved med hjemmelavet mad er at det er tilberedt (kogt og evt stegt) + de store mængder grønt og ris.

 

Min plan er at jeg selv vil til at begynde at Barfe om et par måneder - på trods af at Zacho egentlig trives på tørfoder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er til en Minipudel på snart to år, samt en hund på 17½ år.

 

En gammel hund kan måske have gavn af det lave proteinindhold, -af hensyn til nyrerne... Det mente man i hvert fald før i tiden...

--Og en minipudel på 2 år tager nok ikke ligefrem skade...

 

Men der er meget uenighed om hvad der er den bedste sammensætning af foderet til hunde...

 

Jeg pipper bare lige, så andre bliver opmærksomme på, at man ikke selv skal sammensætte kosten til hunden uden at snakke med den dyrlæge der kender hunden.

 

Skrækscenariet er en ung hund af en stor race, som måske tager varig skade i sin udvikling på grund af foder, der er tiltænkt meget ældre hunde.

--Og de store racer er ikke færdigudviklede før de er 2-4 år..

 

Men jeg går ud fra, at "Gudrun" er jeres dyrlæge? Så har HUN nok overblikket til at råde, ---lige netop jer..

 

Jeg er bestemt ikke ekspert udi hundemad, så jeg vil nøjes med at kommentere det der med proteinindholdet.

 

Jeg fik i går en pose tørfoder med hjem fra dyrlægen (Gudrun forhandler skam også visse former for tørfoder), Toffi skal have noget letfordøjeligt, og det skal være enkelt. Og oveni er hun kræsen, vil f.eks. ikke spise det hjemmelavede.

 

På dette specialtørfoder står at indholdet af protein er ca.30%. Det er Royal Canin Intestinal, en specieldiæt som vist kun forhandles af dyrlæger. Der står bl.a. på posen at det er let optageligt. Og man bruger det til hunde med tarm-og fordøjelsesproblemer.

Så jeg gætter på at hunde med visse problemer, f.eks. ubalancer i mave-tarmkanalen, kan have svært ved at fordøje føde med meget protein.

 

Så det kan meget vel være at mange hunde har det fint på f.eks. barf, men at andre hunde slet ikke kan tåle det, fordi de ikke har overskud til at fordøje det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Jamen det er jo netop det jeg ikke forstår?! Proteinindholdet i rent kød er max 22%!

 

Det kræver meget energi at fordøje og omsætte råt kød til de næringsstoffer hunden har brug for :)

 

Det skullle enhver dyrlæge gerne kunne fortælle dig :)

Og det kan nogle hunde ikke, andre kan :)

 

Hjemmelavet foder er letfordøjeligt, det er jo faktisk skånekost, og det vil sige at det er letfordøjeligt :)

Dvs at hunden ikke skal bruge så meget energi på at omsætte foderet, man kan sige at vi med vores kogning har hjulpet hunden med den proces, vi har gjort en del af arbejdet for den, og det vil sige at en syg hund eller en hund der har en svaghed (og det har mange) lettere kan holde sig rask, fordi energien kan bruges på at holde kroppen iorden istedet for at omsætte føden :)

 

Du er velkommen til at ringe til Gudrun er jeg sikker på :)

Hun er modsat de fleste dyrlæger faktisk uddannet i behandling med kost :)

 

Barf er på mode, og det betyder at mange hundeejere vælger det :)

 

Jeg har kendskab til rigtig mange hunde som faktisk ikke har kunnet klare Barfen, mange kan osse få udslet eller andre symptomer, for nogle kan et par dage med hjemmelavet mad om ugenmafhjælpe problemet, for andre er det ikke :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ikke tilhænger af barf, fordi jeg synes, det har for højt proteinindhold. De 22% protein, der er i kød er jo i fersk kød, hvor der er et meget stort indhold af vand... Der ER vel egentlig ikke så meget andet end protein, fedt og en mindre indhold af kulhydrat i barf...

Energien fra barf kommer vel næsten udelukkende fra protein.

 

Jeg er heller ikke tilhænger af at man forsøger at få en hvalp til at opbygge ben- og muskelmasse på et foder, der næsten udelukkende består af kulhydrat.. Det "hjemmelavede foder" har et proteinindhold på ca. 10%...

 

Jeg går ind for ikke at spille hasard med min hunds helbred. Det VED! jeg af egen erfaring kan gå gruelig galt.

Uanset hvilke ideologier, der ligger bag.

 

Men der er meget forskel på, hvad en hvalp kan tåle, -og hvad en sund og rask voksen hund kan leve helt fint på.

Og hvad der er godt for en ældre hund.

 

Det kan godt være, at det kræver meget energi at omdanne protein til næringsstoffer. Sådan er det i hvert fald for mennesker.

 

Men hundes tarmsystem er jo anderledes. DE er jo skabt som rovdyr og kødspisere..

 

Sunde hunde kan overleve på leverpostejmadder eller næsten hvadsomhelst..

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er til en Minipudel på snart to år, samt en hund på 17½ år.

 

En gammel hund kan måske have gavn af det lave proteinindhold, -af hensyn til nyrerne... Det mente man i hvert fald før i tiden...

--Og en minipudel på 2 år tager nok ikke ligefrem skade...

 

Men der er meget uenighed om hvad der er den bedste sammensætning af foderet til hunde...

 

Jeg pipper bare lige, så andre bliver opmærksomme på, at man ikke selv skal sammensætte kosten til hunden uden at snakke med den dyrlæge der kender hunden.

 

Skrækscenariet er en ung hund af en stor race, som måske tager varig skade i sin udvikling på grund af foder, der er tiltænkt meget ældre hunde.

--Og de store racer er ikke færdigudviklede før de er 2-4 år..

 

Men jeg går ud fra, at "Gudrun" er jeres dyrlæge? Så har HUN nok overblikket til at råde, ---lige netop jer..

 

Ja, Gudrun er vores dyrlæge.

:D Groa lider desværre af stress, og så her er rigtig foder vigtigt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Jeg er ikke tilhænger af barf, fordi jeg synes, det har for højt proteinindhold. De 22% protein, der er i kød er jo i fersk kød, hvor der er et meget stort indhold af vand... Der ER vel egentlig ikke så meget andet end protein, fedt og en mindre indhold af kulhydrat i barf...

Energien fra barf kommer vel næsten udelukkende fra protein.

 

Jeg er heller ikke tilhænger af at man forsøger at få en hvalp til at opbygge ben- og muskelmasse på et foder, der næsten udelukkende består af kulhydrat.. Det "hjemmelavede foder" har et proteinindhold på ca. 10%...

 

Jeg går ind for ikke at spille hasard med min hunds helbred. Det VED! jeg af egen erfaring kan gå gruelig galt.

Uanset hvilke ideologier, der ligger bag.

 

Men der er meget forskel på, hvad en hvalp kan tåle, -og hvad en sund og rask voksen hund kan leve helt fint på.

Og hvad der er godt for en ældre hund.

 

Det kan godt være, at det kræver meget energi at omdanne protein til næringsstoffer. Sådan er det i hvert fald for mennesker.

 

Men hundes tarmsystem er jo anderledes. DE er jo skabt som rovdyr og kødspisere..

 

Sunde hunde kan overleve på leverpostejmadder eller næsten hvadsomhelst..

 

Det er lidt sjovt at tørfoder er så højt anset :lol:

 

Det har en ret kort historie og hunde har levet af menneskets rester og hvad de ellers har kunnet finde igennem mange hundrede år :)

 

I naturen ville alle vores hunde ikke overleve,kun de stærkeste ville overleve på en rå kost, og de ville skulle kæmpe meget for det :)

 

I tørfoder skal du lægge vand til hvis du skal sammenligne med hjemmelavet mad :)

Og man skal også huske at der er protein i andre fødemidler end kød :)

 

Når der er 30% protein i dit tørfoder (noget af det ikke ret let optageligt ofte) så skal du lægge en masse vand til, der er som regel kun et vand indhold på 8-10 %, og hunden skal drikke alt det der mangler :)

Når man fodrer med hjemmelavet mad så oplever man at hunden næsten ikke drikker af vandskålen længere :)

Og man oplever faktisk også at der kommer mindre ud i den anden ende, at det er fastere og at maven fungere meget bedre :)

 

Gudrun er uddannet dyrlæge, har haft en stor prakis i Århus igennem en lang årrække, er tilknyttet Netdyredoktor og har videreuddannet sig :)

Umiddelbart kan jeg komme på 10 hunde herfra denne debat som hun har hjulpet til en bedre trivsel, men der er flere :)

 

Så det er ikke en fru hvem som helst der er tale om, mange tager til jylland fra sjælland for at få behandet deres hund :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Jamen det er jo netop det jeg ikke forstår?! Proteinindholdet i rent kød er max 22%!

 

Det kræver meget energi at fordøje og omsætte råt kød til de næringsstoffer hunden har brug for :)

 

Det skullle enhver dyrlæge gerne kunne fortælle dig :)

Og det kan nogle hunde ikke, andre kan :)

 

Hjemmelavet foder er letfordøjeligt, det er jo faktisk skånekost, og det vil sige at det er letfordøjeligt :)

Dvs at hunden ikke skal bruge så meget energi på at omsætte foderet, man kan sige at vi med vores kogning har hjulpet hunden med den proces, vi har gjort en del af arbejdet for den, og det vil sige at en syg hund eller en hund der har en svaghed (og det har mange) lettere kan holde sig rask, fordi energien kan bruges på at holde kroppen iorden istedet for at omsætte føden :)

 

Du er velkommen til at ringe til Gudrun er jeg sikker på :)

Hun er modsat de fleste dyrlæger faktisk uddannet i behandling med kost :)

 

Barf er på mode, og det betyder at mange hundeejere vælger det :)

 

Jeg har kendskab til rigtig mange hunde som faktisk ikke har kunnet klare Barfen, mange kan osse få udslet eller andre symptomer, for nogle kan et par dage med hjemmelavet mad om ugenmafhjælpe problemet, for andre er det ikke :)

 

Mht at det kræver en stor mængde energi fra hundens side, at omsætte Barf - så er erfaringerne på området, at hunden viser et langt større overskud af energi og velvære ved et skift fra tørfoder til Barf. :P

 

Nu skriver du at du med kogningen hjælper hunden til at omsætte foderet - hvad med vitaminerne - tilsætter du vitaminer som erstatning for de vitaminer der går tabt ved tilberedning? :?

Essensen ved Barf er netop at hunden skal have frisk kød eller kød der har været nedfrosset i et minimum af tid, netop for at det stadig indeholder de vigtige vitaminer.

 

Jeg er sikker på at Gudrun er en rigtig dygtig dyrlæge :D dog har jeg altid haft en vis skepsis overfor folk, der umiddelbart kun ser én rigtig løsning på evt problemer og det kan jeg forstå herindefra, at Gudrun gør. :)

Jeg har ikke selv nogle foderrelaterede problemer og er udmærket tilfreds med min almindelige dyrlæge :D

 

Mht Barf og mode - så stammer min erfaring omkring Barf fra min 1. hund og det er ved at være rigtig, rigtig mange år siden jeg havde ham og han levede i bedste velgående på trods af, at Barf dengang ikke var højeste mode :wink:

 

Jeg har læst flere af de erfaringer der er gjort herinde mht hjemmelavet foder og det lyder rigtig spændende - dog har jeg svært ved at forstå udfra hvad jeg selv ved og hvad jeg er blevet oplyst om mht hunde og fodring, hvordan en kost bestående af primært ris og grøntsager, der tilmed er kogt, kan tilfredsstille en hunds behov. :?

Og ja jeg kunne jo ringe til Gudrun .... :wink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Jeg er ikke tilhænger af barf, fordi jeg synes, det har for højt proteinindhold. De 22% protein, der er i kød er jo i fersk kød, hvor der er et meget stort indhold af vand... Der ER vel egentlig ikke så meget andet end protein, fedt og en mindre indhold af kulhydrat i barf...

Energien fra barf kommer vel næsten udelukkende fra protein.

 

Jeg er heller ikke tilhænger af at man forsøger at få en hvalp til at opbygge ben- og muskelmasse på et foder, der næsten udelukkende består af kulhydrat.. Det "hjemmelavede foder" har et proteinindhold på ca. 10%...

 

Jeg går ind for ikke at spille hasard med min hunds helbred. Det VED! jeg af egen erfaring kan gå gruelig galt.

Uanset hvilke ideologier, der ligger bag.

 

Men der er meget forskel på, hvad en hvalp kan tåle, -og hvad en sund og rask voksen hund kan leve helt fint på.

Og hvad der er godt for en ældre hund.

 

Det kan godt være, at det kræver meget energi at omdanne protein til næringsstoffer. Sådan er det i hvert fald for mennesker.

 

Men hundes tarmsystem er jo anderledes. DE er jo skabt som rovdyr og kødspisere..

 

Sunde hunde kan overleve på leverpostejmadder eller næsten hvadsomhelst..

 

Nu er det jo % jeg skriver og ikke gram - når det er opgivet i % tælles vand ikke med :)

 

Hælder du et gram olie i et stort glas vand vil procenten af olie stadig være 100% :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jamen det er jo netop det jeg ikke forstår?! Proteinindholdet i rent kød er max 22%!

 

Det kræver meget energi at fordøje og omsætte råt kød til de næringsstoffer hunden har brug for :)

 

Det skullle enhver dyrlæge gerne kunne fortælle dig :)

Og det kan nogle hunde ikke, andre kan :)

 

Hjemmelavet foder er letfordøjeligt, det er jo faktisk skånekost, og det vil sige at det er letfordøjeligt :)

Dvs at hunden ikke skal bruge så meget energi på at omsætte foderet, man kan sige at vi med vores kogning har hjulpet hunden med den proces, vi har gjort en del af arbejdet for den, og det vil sige at en syg hund eller en hund der har en svaghed (og det har mange) lettere kan holde sig rask, fordi energien kan bruges på at holde kroppen iorden istedet for at omsætte føden :)

 

Du er velkommen til at ringe til Gudrun er jeg sikker på :)

Hun er modsat de fleste dyrlæger faktisk uddannet i behandling med kost :)

 

Barf er på mode, og det betyder at mange hundeejere vælger det :)

 

Jeg har kendskab til rigtig mange hunde som faktisk ikke har kunnet klare Barfen, mange kan osse få udslet eller andre symptomer, for nogle kan et par dage med hjemmelavet mad om ugenmafhjælpe problemet, for andre er det ikke :)

 

Mht at det kræver en stor mængde energi fra hundens side, at omsætte Barf - så er erfaringerne på området, at hunden viser et langt større overskud af energi og velvære ved et skift fra tørfoder til Barf. :P

 

Nu skriver du at du med kogningen hjælper hunden til at omsætte foderet - hvad med vitaminerne - tilsætter du vitaminer som erstatning for de vitaminer der går tabt ved tilberedning? :?

Essensen ved Barf er netop at hunden skal have frisk kød eller kød der har været nedfrosset i et minimum af tid, netop for at det stadig indeholder de vigtige vitaminer.

 

Jeg er sikker på at Gudrun er en rigtig dygtig dyrlæge :D dog har jeg altid haft en vis skepsis overfor folk, der umiddelbart kun ser én rigtig løsning på evt problemer og det kan jeg forstå herindefra, at Gudrun gør. :)

Jeg har ikke selv nogle foderrelaterede problemer og er udmærket tilfreds med min almindelige dyrlæge :D

 

Mht Barf og mode - så stammer min erfaring omkring Barf fra min 1. hund og det er ved at være rigtig, rigtig mange år siden jeg havde ham og han levede i bedste velgående på trods af, at Barf dengang ikke var højeste mode :wink:

 

Jeg har læst flere af de erfaringer der er gjort herinde mht hjemmelavet foder og det lyder rigtig spændende - dog har jeg svært ved at forstå udfra hvad jeg selv ved og hvad jeg er blevet oplyst om mht hunde og fodring, hvordan en kost bestående af primært ris og grøntsager, der tilmed er kogt, kan tilfredsstille en hunds behov. :?

Og ja jeg kunne jo ringe til Gudrun .... :wink:

 

Hvis du trorr at Gudrun mener Groas problem kun løses med andet mad, så tager du grueligt fejl. Det er kun en af de ting der skal gøres.

Link til indlæg
Del på andre sites

angående procent og sådan, så er det da muligt jeg har spurgt om det før, men når vi blander det hjemmelavede tælles indholdet så i kilogram eller i hvor meget det fylder rent fysisk?

 

Og så har en en veterinærsygeplejerske lige fortalt en kollega at det er meget vigtig at ris koges længe for at kunne optages og fordøjes af hunde. Hvis ikke har det nemlig modsat effekt og giver tynd mave istedet for fast:)

 

Og sheila har det rigtig godt med delvist at få hjemmelavet også dengang hun fik det 100 % var det godt og hun fik dengang og nu verdens blødeste pels og mere energi:)

Link til indlæg
Del på andre sites

angående procent og sådan, så er det da muligt jeg har spurgt om det før, men når vi blander det hjemmelavede tælles indholdet så i kilogram eller i hvor meget det fylder rent fysisk?

Og så har en en veterinærsygeplejerske lige fortalt en kollega at det er meget vigtig at ris koges længe for at kunne optages og fordøjes af hunde. Hvis ikke har det nemlig modsat effekt og giver tynd mave istedet for fast:)

 

Og sheila har det rigtig godt med delvist at få hjemmelavet også dengang hun fik det 100 % var det godt og hun fik dengang og nu verdens blødeste pels og mere energi:)

 

Godt du spurgte, havde glemt at spørge angående ris, deres massefylde ændres jo efter kogning.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Jamen det er jo netop det jeg ikke forstår?! Proteinindholdet i rent kød er max 22%!

 

Det kræver meget energi at fordøje og omsætte råt kød til de næringsstoffer hunden har brug for :)

 

Det skullle enhver dyrlæge gerne kunne fortælle dig :)

Og det kan nogle hunde ikke, andre kan :)

 

Hjemmelavet foder er letfordøjeligt, det er jo faktisk skånekost, og det vil sige at det er letfordøjeligt :)

Dvs at hunden ikke skal bruge så meget energi på at omsætte foderet, man kan sige at vi med vores kogning har hjulpet hunden med den proces, vi har gjort en del af arbejdet for den, og det vil sige at en syg hund eller en hund der har en svaghed (og det har mange) lettere kan holde sig rask, fordi energien kan bruges på at holde kroppen iorden istedet for at omsætte føden :)

 

Du er velkommen til at ringe til Gudrun er jeg sikker på :)

Hun er modsat de fleste dyrlæger faktisk uddannet i behandling med kost :)

 

Barf er på mode, og det betyder at mange hundeejere vælger det :)

 

Jeg har kendskab til rigtig mange hunde som faktisk ikke har kunnet klare Barfen, mange kan osse få udslet eller andre symptomer, for nogle kan et par dage med hjemmelavet mad om ugenmafhjælpe problemet, for andre er det ikke :)

 

Mht at det kræver en stor mængde energi fra hundens side, at omsætte Barf - så er erfaringerne på området, at hunden viser et langt større overskud af energi og velvære ved et skift fra tørfoder til Barf. :P

 

Nu skriver du at du med kogningen hjælper hunden til at omsætte foderet - hvad med vitaminerne - tilsætter du vitaminer som erstatning for de vitaminer der går tabt ved tilberedning? :?

Essensen ved Barf er netop at hunden skal have frisk kød eller kød der har været nedfrosset i et minimum af tid, netop for at det stadig indeholder de vigtige vitaminer.

 

Jeg er sikker på at Gudrun er en rigtig dygtig dyrlæge :D dog har jeg altid haft en vis skepsis overfor folk, der umiddelbart kun ser én rigtig løsning på evt problemer og det kan jeg forstå herindefra, at Gudrun gør. :)

Jeg har ikke selv nogle foderrelaterede problemer og er udmærket tilfreds med min almindelige dyrlæge :D

 

Mht Barf og mode - så stammer min erfaring omkring Barf fra min 1. hund og det er ved at være rigtig, rigtig mange år siden jeg havde ham og han levede i bedste velgående på trods af, at Barf dengang ikke var højeste mode :wink:

 

Jeg har læst flere af de erfaringer der er gjort herinde mht hjemmelavet foder og det lyder rigtig spændende - dog har jeg svært ved at forstå udfra hvad jeg selv ved og hvad jeg er blevet oplyst om mht hunde og fodring, hvordan en kost bestående af primært ris og grøntsager, der tilmed er kogt, kan tilfredsstille en hunds behov. :?

Og ja jeg kunne jo ringe til Gudrun .... :wink:

 

Hvis du trorr at Gudrun mener Groas problem kun løses med andet mad, så tager du grueligt fejl. Det er kun en af de ting der skal gøres.

 

Jeg kan godt se, efter jeg har læst mit indlæg igennem, at det kan forståes ret negativt - hvilket ikke var meningen.

 

Jeg er bare af natur ret nysgerrig og der er flere ting, som jeg umiddelbart har svært ved at få til at hænge sammen, når jeg læser med herinde :)

 

Netop det med tilberedningen, som ligger ret så langt fra mine erfaringer - derfor spørger jeg... ellers bliver man jo ikke klogere :lol:

 

Jeg kan jo læse mig frem til at der er flere herinde, der udelukkende fodrer efter 'hjemmelavet mad principper' og forsager alle andre former for fodring og mener at det er tæt på 'djævelens værk' <- sagt med et glimt i øjet :wink:

 

Hvordan og hverledes med kalk - det har jeg ikke rigtig kunnet finde noget om herinde - hvordan og hvorledes tackles det. Indenfor Barf har hunden jo mere eller mindre fri adagng til knogler, som også tilfører dem mineraler - både bløde og hårde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jamen det er jo netop det jeg ikke forstår?! Proteinindholdet i rent kød er max 22%!

 

Det kræver meget energi at fordøje og omsætte råt kød til de næringsstoffer hunden har brug for :)

 

Det skullle enhver dyrlæge gerne kunne fortælle dig :)

Og det kan nogle hunde ikke, andre kan :)

 

Hjemmelavet foder er letfordøjeligt, det er jo faktisk skånekost, og det vil sige at det er letfordøjeligt :)

Dvs at hunden ikke skal bruge så meget energi på at omsætte foderet, man kan sige at vi med vores kogning har hjulpet hunden med den proces, vi har gjort en del af arbejdet for den, og det vil sige at en syg hund eller en hund der har en svaghed (og det har mange) lettere kan holde sig rask, fordi energien kan bruges på at holde kroppen iorden istedet for at omsætte føden :)

 

Du er velkommen til at ringe til Gudrun er jeg sikker på :)

Hun er modsat de fleste dyrlæger faktisk uddannet i behandling med kost :)

 

Barf er på mode, og det betyder at mange hundeejere vælger det :)

 

Jeg har kendskab til rigtig mange hunde som faktisk ikke har kunnet klare Barfen, mange kan osse få udslet eller andre symptomer, for nogle kan et par dage med hjemmelavet mad om ugenmafhjælpe problemet, for andre er det ikke :)

 

Mht at det kræver en stor mængde energi fra hundens side, at omsætte Barf - så er erfaringerne på området, at hunden viser et langt større overskud af energi og velvære ved et skift fra tørfoder til Barf. :P

 

Nu skriver du at du med kogningen hjælper hunden til at omsætte foderet - hvad med vitaminerne - tilsætter du vitaminer som erstatning for de vitaminer der går tabt ved tilberedning? :?

Essensen ved Barf er netop at hunden skal have frisk kød eller kød der har været nedfrosset i et minimum af tid, netop for at det stadig indeholder de vigtige vitaminer.

 

Jeg er sikker på at Gudrun er en rigtig dygtig dyrlæge :D dog har jeg altid haft en vis skepsis overfor folk, der umiddelbart kun ser én rigtig løsning på evt problemer og det kan jeg forstå herindefra, at Gudrun gør. :)

Jeg har ikke selv nogle foderrelaterede problemer og er udmærket tilfreds med min almindelige dyrlæge :D

 

Mht Barf og mode - så stammer min erfaring omkring Barf fra min 1. hund og det er ved at være rigtig, rigtig mange år siden jeg havde ham og han levede i bedste velgående på trods af, at Barf dengang ikke var højeste mode :wink:

 

Jeg har læst flere af de erfaringer der er gjort herinde mht hjemmelavet foder og det lyder rigtig spændende - dog har jeg svært ved at forstå udfra hvad jeg selv ved og hvad jeg er blevet oplyst om mht hunde og fodring, hvordan en kost bestående af primært ris og grøntsager, der tilmed er kogt, kan tilfredsstille en hunds behov. :?

Og ja jeg kunne jo ringe til Gudrun .... :wink:

 

Hvis du trorr at Gudrun mener Groas problem kun løses med andet mad, så tager du grueligt fejl. Det er kun en af de ting der skal gøres.

 

Jeg kan godt se, efter jeg har læst mit indlæg igennem, at det kan forståes ret negativt - hvilket ikke var meningen.

 

Jeg er bare af natur ret nysgerrig og der er flere ting, som jeg umiddelbart har svært ved at få til at hænge sammen, når jeg læser med herinde :)

 

Netop det med tilberedningen, som ligger ret så langt fra mine erfaringer - derfor spørger jeg... ellers bliver man jo ikke klogere :lol:

 

Jeg kan jo læse mig frem til at der er flere herinde, der udelukkende fodrer efter 'hjemmelavet mad principper' og forsager alle andre former for fodring og mener at det er tæt på 'djævelens værk' <- sagt med et glimt i øjet :wink:

 

Hvordan og hverledes med kalk - det har jeg ikke rigtig kunnet finde noget om herinde - hvordan og hvorledes tackles det. Indenfor Barf har hunden jo mere eller mindre fri adagng til knogler, som også tilfører dem mineraler - både bløde og hårde.

 

Der står meget i den tråd om hjemmelavet mad og jeg er så heller ikke ekspert på området, men hundende skal helst også have kødben at gnave i flere gange om ugen.

 

Sheila får ikke, hun gider ikke... Og hun er en af dem der ikke kan tåle barf.. Hun får dog ind imellem en rå kyllingevinge eller lår hvis hun har lyst..

Jeg er langt fra sikker nok på det hjemmelavede eller på barf til at jeg turde lade en hvalp vokse op på det, men min voksne allergihund tør jeg godt eksperimentere lidt med:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...