Hop til indhold

førstegangs køber...hjælp


Gæst kali
 Share

Recommended Posts

så er det snart ved at være...d. 22 januar henter jeg min lille toller hvalp kali :-D

Kali er en fin lille toller med stamtavle ved dkk og det hele, men jeg ved intet om det.

jeg vil gerne holde alle muligheder åbne for at avle på hende en dag, tage på udstilling osv. og hun skal selvfølgelig have øjenlysning og den slags.

Men hvad skal der til for at jeg kan gøre alt det? skal jeg blive medlem af dkk? er Kali automatisk medlem? hvordan får jeg dkk til at godkende øjenlysning og alt den slags?

Hjælp jeg er virkelig ikke ordenligt forberedt på alt det formelle :cry:

mvh. Jane

Link til indlæg
Del på andre sites

så er det snart ved at være...d. 22 januar henter jeg min lille toller hvalp kali :-D

Kali er en fin lille toller med stamtavle ved dkk og det hele, men jeg ved intet om det.

jeg vil gerne holde alle muligheder åbne for at avle på hende en dag, tage på udstilling osv. og hun skal selvfølgelig have øjenlysning og den slags.

Men hvad skal der til for at jeg kan gøre alt det? skal jeg blive medlem af dkk? er Kali automatisk medlem? hvordan får jeg dkk til at godkende øjenlysning og alt den slags?

Hjælp jeg er virkelig ikke ordenligt forberedt på alt det formelle :cry:

mvh. Jane

 

Velkommen.

Kan desværre ikke hjælpe dine spørgsmål da min hund er uden tavle.

held og lykke med Kali, glæder mig til at se billeder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Kali/Jane.

 

Velkommen til. Første regel på h-f: man skal være hurtig med at poste billeder af sin fine, nye bebis. Ellers begynder de sultne gribbe at skriiiige på det!

 

Selv har jeg to springer spaniels med DKK tavler, som jeg bruger praktisk og går på udstilling med. Den ældste har sågar haft et enkelt kuld hvalpe, for lidt over fire år siden.

 

Det er som regel lettere at tage alle spørgsmålene lidt hen ad vejen (sundhedstingene bliver først aktuelt om et års tid), så du vedbliver bare med at spørge. Indtil videre kan jeg hurtigt svare, at du ikke automatisk bliver medlem af DKK fordi du køber en DKK hund. Du skal aktivt melde dig ind. Selv er jeg ikke medlem af DKK, men er i stedet medlem af min specialklub, hvor jeg selv finder, at jeg finder mere viden om præcis min race, og de tilbyder fint de typer træning jeg har behov for.

 

For at træne i DKK regi mener jeg dog, at du skal være medlem. Men er ikke sikker. Du kan godt deltage i udstillinger og andet uden at være medlem, så længe din hund er DKK registreret, hvilket den jo er.

 

Udstilling er også en af de ting, der kræver noget træning. Her tilbyder både specialklub, som regel, og DKK, især, ringtræning, hvor man lærer de vigtigste ting. Et skue er desuden et godt sted at starte sin udstillingskarriere. Her er der mere tid til at "dumme sig" og få fortalt om konceptet udstilling. Specialklubudstillinger plejer også at være hyggelige, hvor DKK's er mere hektiske. Flere hunde og strammere tidsplan. Så det kan være et svært sted at begynde.

 

Det var de spørgsmål jeg umiddelbart fandt over, men spørg løs hvis noget mangler at blive adresseret.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej og velkommen.

 

Hvis du vil have hvalpe på Kali engang og have DKK stamtavle på dem, så skal Kali opfylde de krav som DKK stiller, det gælder også hanhunden.

 

Nu ved jeg ikke hvilke krav DKK har til tollere. Men du kan læse om det på deres hjemmeside eller ringe til dem.

 

En god ide er at udstille Kali og opnå nogle gode resultater på hende.

 

Men nyd nu førstr at du snart får en dejlig lille hvalp. :-)

 

Husk billeder, dem elsker vi herinde.:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst T_Martinsen

Velkommen herind :vinke:

 

Øj øj en lille tollerhvalp, så smelter man da bare. :lun:

 

Tillykke med hende og nyd nu dine sidste fridage, inden der kommer en lille ballademager inden for døren. :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, og velkommen til.

 

Det de andre svarer, kan jeg kun tilslutte mig. Og jeg kan ydermere oplyse, at efter hvad jeg ved, skal du være medlem af DKK for at træne på deres træningspladser. Vi træner hos DKK-Viby, og vi skulle i hvert fald være medlem.

 

Mht. avlsrestriktioner, kan du læse dem på dkk's hjemmeside, men jeg har fundet dem frem, og klipper dem lige ind i indlægget her :-D (kilde: http://dansk-kennel-klub.dk/0/590 )

 

Nova scotia duck tolling retriever Racenummer DKK: 312

Gruppe: 8

Racens hjemland: Canada

Specialklub Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub

Tidligste alder ved HD og AA fotografering:

12 mdr. for begge køn

Racen har følgende avlsrestriktioner:

Præmieringskrav: Afkom kan kun stambogsføres dersom hunden før parring er præmieret med mindst Good på en FCI/DKK anerkendt udstilling (tidligere 2. præmie – præmieringer opnået indtil 31.12.2007).

Gælder for hunde født efter den 1.3.1993

 

 

HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.

Hunde med status D eller E må ikke anvendes i avl.

BEMÆRK, denne restriktion omfatter hele racen.

 

Øjen-krav: Hvalpe kan ikke registreres i DKK, medmindre begge forældre er undersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel- og fundet fri for tegn på PRA. Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 12 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.

Gælder for alle hunde i denne race efter den 1.1.1998.

 

Der henvises herudover til DKKs stambogsføringsregler.

 

Farver:

1520 rød r

1651 rød m. hvide aftegn r/hva

 

Ovenstående er 100% en kopi af teksten på DKK's hjemmeside.

 

Du skal opfylde alle kravene, for at kunne stambogsføre dine kommende hvalpe. Som du kan se, er der mange sundhedsrestriktioner. Har du spurgt på kennelen til din hvalps forældres sundhedsstatus, eller tjekket dem på hundeweb? Det er jo altid spændende og rart at vide, hvorvidt de ligger i den gode ende- især når du er så avls interesseret. Husk, at det aldrig er en skam at spørge kennelen til generne bag ens kommende hvalp :-D Og du kan altid skrive herinde, for at få hjælp til at forstå f.eks. HD grader.

 

Du kan også allerede nu læse racestandarden- det er den, som din hund vil blive bedømt ud fra, til udstilling. http://dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Toller.pdf

 

Held og lykke med din lækre hvalp :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Aussies for ever

Velkomemn til :vinken:

 

 

jeg vil gerne holde alle muligheder åbne for at avle på hende en dag, tage på udstilling osv. og hun skal selvfølgelig have øjenlysning og den slags. Men hvad skal der til for at jeg kan gøre alt det?

Der er laaaaang tid til før du kan tage den beslutning om hun skal/kan bruges til avl, så jeg vil anbefalde at du nyder hvalpen tiden og først begynder at spekulere på avl igen om et års tid.

Men altså hvis du ønsker at hun på et tidspunkt skal bruges til avl, så skal du vurdere om du synes hendes temp. er godt nok. Ingen hund er perfekt, men hendes dårlige sider skal være ting som du sagtens kan leve med, det må endelig ikke være noget som du finder irriterende eller belastende - husk at hun har et stort ansvar for de kommende hvalpens temp. mv.

Hun skal tjekkes for om hun er sund nok til det (øjenlysning, HD og AD fotograferes mv.) og hun skal avlsgodkendes på en FCI anderkendt udstilling, dvs. opnå min. anden præmie.

 

skal jeg blive medlem af dkk? er Kali automatisk medlem?

Du behøves ikke at være medlem af DKk for at udstille eller at avle hvalpe med DKK stamtavle, men er du medlem kan du hente hjælp hos DKK og få hvalpene stambogsført billigere.

 

hvordan får jeg dkk til at godkende øjenlysning og alt den slags?

Det gør det ved at sige det til dyrlægen som foretage disse ting. Du skal sige at du ønsker det registreret hos DKK også bestiller han en rekvisition hos DKK før undersøgelsen finder sted. Rekvisitionen og registreringen hos DKK koster lidt, men det er den eneste måde du kan få resultatet "blå-stemplet" på.

 

Når tiden nærmere sig og du stadig er interesseret i at trække hvalpe på hende, så er du velkommen til at spørge løs her på h-f; er er dog også sikker på at din opdrættere heller end gerne vil hjælpe dig - også med valg af hanhund mv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...