Hop til indhold

Beaglepack

Members
 • Antal indlæg

  998
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  10

Indlæg skrevet af Beaglepack

 1. I har lavet en del om i hendes alene hjemme situation, brudt vanerne - og der er kun en ting at gøre - og det er at starte forfra samt holde rutinerne og vanerne.

   

  I har kunnet klare og få hende til at være alene i 8 timer uden problemer - så mit eneste råd er at I må vende tilbage til den metode I brugte førhen.

  Jeg har ikke læst jeres tidligere opslag herinde.

 2. Den eneste erfaring jeg har med epilepsi er min ældste beagle der fik anfald for nogle år siden - her viste det sig at han havde lavt stofskifte og at det var den udløsende faktor. Han kom i medicin behandling for stofskiftet og har ikke haft anfald siden. Min Oscar får fast medicin nu for T4 tallet med 12 timers mellemrum som jeg forsøger at overholde så nøje som muligt. Udover det bliver han checket med blodprøver med ½ års interval eller efter behov.

  Jeg mener - ligesom jeres dyrlæge at jeres hund skal udredes for hvad der evt. er årsag til at han får anfald. Det kan være flere sygdomme - vaccinationer mv. der kan udløse anfald - udover det også stress - så jeg ville lade min hund undersøge grundigt så der findes den bedste behandling. Epilepsi er ikke en livstruende sygdom - men det er svært at se på når ens hund får disse anfald og selvfølgelig bliver man bekymret.

 3. årsagerne kan være mange - forkert foder - for meget foder - for lidt foder - skift af foder flere gange mv.

  Hvis hun ellers er frisk og ikke dehydreret ville jeg forsætte på en skånekost - f.eks. hakket kogt kylling/ris/havre - brug KUN hvide ris. Udover det tilskud af mælkesyrebakterier - enten en variant til mennesker eller zoolac/canikur - canikur indeholder en beskyttende ler.

  Alternativ kan man give tilskud af baby mad m/banan - eller tilsætte lidt banan hvis hun vil spise det. Banan har en god virkning på mave/tarm systemet.

   

  Giv hende gerne noget af suppen fra kødet da der er en masse godt i. det kan sagtens stå i køleskab nogle dage.

  • Like 1
 4. Syntes heller ikke man bare kan anbefale en race ud fra den sparsomme info trådstarter er kommet med. Trådstarter har vist ikke læst med siden 11 april? 

   

  Jeg er enig i at en beagle ikke er en førstegangs hund - man skal altså have noget erfaring før man kaster sig over sådan en hund. Min erfaring med beaglen er at det er en kanon venlig og meget social race - men det er en jagthund og det skal man have en vis erfaring med for at kunne imødekomme de krav beaglen stiller. 

  • Like 1
 5. 5 timer siden, Mette-hundemor skrev:

  Enig med Charlies mor. Højt fiber indhold i særdeleshed. Jeg har prøvet at lede efter en decideret test, og der er en side der har lavet deres egen test her https://petguide.dk/hundefoder-bedst-i-test/

  Er først lige begyndt at følge dem online, så kan ikke sige hvor gode deres anbefalinger er endnu, men umiddelbart virker det ret seriøst. 

  Sikke en gang vrøvl - men jeg kan jo godt se at reklame for en eller anden hundefoder sælger er godt 😏. Hvis man har haft hund i mange år som jeg har - så lærer man at ingen hunde er ens og skal have forskellig mad og derfor er der som udgangs punkt ikke noget hunde foder man kan anbefale - da man må prøve sig frem.

  På den side  (reklame) anbefales det f.eks. at man kan bruge arion sensitive med laks og krill -  hvad i alverden er det for et råd?? INGEN af mine hunde tåler noget med fisk overhovedet, og jeg kender flere andre i samme båd. DERFOR skal man nøje følge sine hunde for at lære hvad de trives på/ikke trives på og så følge den vej. Høj fiberindhold er ikke nødvendigvis godt - det kan skade mere end det gavner - igen skal man "lytte" til sin hund.

  • Like 2
  • Haha 1
 6. På 31.5.2020 den 09:58 , Therese skrev:

  Koster de virkelig over 20.000? :shock: Det havde jeg virkelig ikke troet - hvad er det, der gør, at de koster så meget? :hmm::vedikke:

  Old english bulldog findes ikke mere. Der er istedet avlet en lignende variant frem som hedder Leavittbulldog - opkaldt efter opdrætter David Leavitt som i starten kaldte den old english bulldog - det blev i 2005 lavet om til Leavittbulldog.

  Racen er IKKE anerkendt af DKK eller lignende  - den avles her i DK af  the dog whisperer henrik ljungstrøm  - så alene det gør jo at man skal holde næsen langt væk.

 7. Jeg har haft nogenlunde det samme problem med min nu ældste beagle - da han var unghund. Det er ofte usikkerhed der driver værket hos hunde. De er både nysgerrige og usikre samtidig.

  Jeg gjorde det at lige så snart der dukkede en "forhindring" op i horisonten - så hev jeg yndlings legetøjet op af lommen. Det kunne være et mindre tov eller tøjdyr - som jeg så rettede min hunds fokus på. Jeg smed det lidt hen af fortovet eller hvor vi nu gik og så var han beskæftiget med at "jagte" det. Ideen er at hunden så glemmer hvad den havde gang i og vi kunne gå videre. Nogle gange skiftede jeg retning - andre gange blev vi på ruten - men skiftede side, hvis det foregik på samme side. Denne del foregik da min hund var hvalp - altså før han blev ½ år.

  Da han blev ældre foregik det mere ved at han blev ved min side og at jeg "fortalte" ham at jeg passede på ham.

  I dag hvor han er over 12 år kan han stadig blive usikker - men her ved han jo at jeg passer på ham.

  Som de andre skriver skal din hund lære at søge kontakt når du beder hende komme på plads. Hun skal have fokus på dig eller den der går med hende. Det er din opgave at passe på hende - hun skal ikke passe på dig.

 8. I må naturligvis gøre hvad I syntes er det rigtige med hensyn til "isolation" - Jeg ville aldrig  - og har aldrig gjort det ved mine beagler - og har selv valgt den løsning som jeg beskriver ovenfor med godt resultat.

  Du skriver han så er en helt anden hund - hvordan er han det? Man skal være opmærksom på at det ikke opleves som en straf.

  • Like 1
 9. Den alder jeres hund har hedder halv kønsmodning - det er en periode hvor de kan blive lidt mere fandenivoldsk, pga. af mandligt kønshormon - det er i denne periode man skal hjælpe hvalpen til at finde sin plads i familien.

  At "isolere" hvalpen giver ikke mening i mine øjne - da man så fjerner hvalpen fra resten af flokken (hvis du forstår hvad jeg mener) - vil I endelig give den en timeout - kan I gøre det i samme rum hvor I selv opholder jer. Det kan være et sted den skal være - en kurv den skal blive i - eller et bur hvor den kan se jer. Hertil skal I bringe hunden og give den noget legetøj eller en lille tyggeting - hvis den forlader stedet skal I bringe den tilbage - så den forstår at den skal ligge her. Det tager tid - men den vil på et tidspunkt forstå at den skal være det pågældende sted. Brug altid samme stemmeføring - lys og let tone - og bliv i rummet sammen med den.

  Tiden er også så småt inde til at der skal ske noget mere trænings mæssig - sådan noget som "stå" "bliv"  "dæk" og lineføring.

  Med hensyn til kløene hvalpetænder brugte jeg de her stofbleer til babyer - lavede knuder på dem og smed dem i fryseren - de kan genbruges mange gange - da man kan kogevaske dem. Mine hvalpe var i hver fald glad for dem.

 10. Jeg formoder at den vil skulle bruge denne trappe jævnligt? Labrador retrievere kan være disponeret på HD problemer og det er noget I skal undersøge godt inden I evt. vælger sådan en type hund. 

  Det er ikke så meget op af trappen der er et problem - men nedad da får hunden jo ekstra belastning gennem forbenene. Her skal også tænkes på at gåture også kan belaste ved gang på hårdt underlag som fortove og asfalt og hvis den så skal gå af denne trappe mange gange om dagen så kunne jeg frygte at det ikke er så godt. I kan jo bære den ned - men den bliver hurtig stor og det er hårdt at bære 15-20 kg flere gange om dagen.

   

  Har du/I overvejet at tage en test  - vovsevælgeren f.eks. ? - måske kommer den op med helt andre valg 

   

  Det er fint I kan have den med i jeres sommerhus - med hensyn til ferie udenlandsk - kunne I vælge at lade en passe hunden i jeres eget hjem - alternativ være hos nogen I kender godt og som vil passe den mens I er væk. Hunde pensioner er der også - men her skal man se sig godt for og være helt sikker på at stedet levet op til jeres krav.

  Med hensyn til alder på hunden - vil jeg sige at det er bedst den er renlig, samt at den har lært hvad den må - ikke må. Udover det vil jeg sige at trygheden i hjemmet bestemmer hvor stabil jeres hund er/bliver.

 11. Jeg vil ikke anbefale jack russell og cocker spaniel - det er begge hunde med store jagt instinkter - desuden  kan jack russell have tendens til at gø kraftigt - men det kan man naturligvis træne væk.

  Så labrador lyder mest til at kunne passe til jer.

 12. Jeg vil anbefale at du smider halsbåndet i skraldespanden - sådan et hører slet ikke hjemme på din hund!!

  Træn din hund til hvordan den skal opføre sig når den er i haven og hjælp den til at stoppe med at gø via en bestemt tone/ord

  • Like 2
 13. Jeg bruger Canosan pellets til mine beagler - det har jeg brugt i flere år nu  før brugte jeg luposan gelenk pellets - men så lavede de deklarationen om.

  Det er min erfaring at man skal begynde tidligt med at give tilskuddet og ikke når gigten er fremskreden. Hos Canosan anbefaler man også at give det til hvalpe. Det har mine ikke fået - men begyndt i ca 7-8 års alderen. Mine to tilbageværende beagler er nu 12 og 9½ - Den ældste har slidgigt i halen og forben samt poter - men er ellers aktiv og i vigør på Canosan. Den yngste har ikke noget - men får alligevel tilskud.

 14. Er der nogen herinde der har brugt/prøvet en nyre diæt til deres hunde? I så fald har det været godt og virker det?

  Jeg spørger fordi min Oscar har problemer med stofskiftet og har nu 2 gange fået målt et lidt let forhøjet nyretal - det er ikke alarmerende endnu - men jeg tænker jo en del på det. Oscar får primært hjemmelavet mad - men jeg bruger også lidt tør foder som supplement til den daglige kost.

 15.  

  Undskyld at jeg bare krænger min galde ud - men for hundens skyld så få den tilbage til opdrætter - jo hurtigere jo bedre - den er ikke tjent med at være hos jer. Dine børn kommer nok over det.

  Udover det vil jeg sige at en hund er som at få et nyt lille barn i hjemmet - det er der desværre ikke ret mange der tænker over.

  Jeg bliver så ked af det når jeg skal læse sådan noget - så for hundens skyld få den tilbage til opdrætter før den får skader

 16. Jeg er med på at du har nogle problemer - men herre gud den er kun 5 måneder og for mig lyder det som en helt normal hvalp og jeg håber I finder en som virkelig vil gå ind for sagen.

  Det er ikke svært at have en hvalp - men naturligvis afhænger udfaldet jo af om I virkelig inderst inde gider?

  Jeg håber for hundens skyld og det er den I skal tænke på at I får den omplaceret korrekt så den ikke ender som en kastebold. Og så skal man altid huske på at ejers sindstemning smitter enorm meget af på en hund - uanset alder.

  Jeg har ikke læst dine andre indlæg herinde.

 17. Hvis dette er et seriøst spørgsmål OG ikke en skjult reklame - for dem kan vi ikke lide herinde på forummet. Her handler det KUN om hunde  - så vil jeg anbefale at du lader din hund blive hjemme.

  Jeg ville nok holde mig fra at tage til et krigs hærdet land - 😏

  • Like 1
 18. Det er en rigtig god ide at lave maden selv 😀

  Det kræver selvfølgelig lidt tid - men hvis man laver i større portioner er der jo mad til længere tid.

  Jeg vil ikke anbefale at du giver kelp - det er ekstremt jod holdigt også selvom det er naturlig form. Der er jo vitaminer/mineraler herunder jod i kød/grønt mv. og derfor bør man ikke tilsætte yderligere så skjoldbrusk kirtlen kan få ro. Jeg måtte stoppe med plaque off til Oscar da det indeholder alger.

  Min Oscar er så sårbar at når han har været i narkose - som han har været i september 2018 og nu senset d. 30/8 i år, da har hans ører reageret og blevet forværret pga. af narkose og medikamenter der er brugt - så de bliver absolut påvirket af sådan noget.

   

  Hvis du har brug for yderligere information - ligger der en del opskrifter på min beaglepack side. www.beaglepack.dk 

  du finder opskrifterne ude til højre på siden under "sider" og hjemmelavet mad.

  Du kan også kontakte mig via beaglepack hvis der er noget.

 19. Oscars T4 tal har ændret sig løbene i de 2½ år der er gået siden han fik diagnosen. Hans første tal tilbage i 2017 var meget lavt og lå på 0,4 - efter han kom på forthyron steg det til 2,8 - så faldt det igen til 2,4 - så 1,7 og i marts i år lå det lige på spærregrænsen 1,4. Oscar er blevet justeret løbene i medicin og i dag får han 2x400 mg om dagen og tallet ligger nu på 3 - han fik det sidst målt d. 30 august i år. Så vi er endelig på rette vej.

  Da hans tal var meget lavt det første år - gik der op til 1-1½ års tid før man kan sige han var nogenlunde med. Oscar var ramt på alle måder - han tabte pelsen, han var træt og kuldskær og havde ingen energi overhovedet. Da medicinen begyndte at virke fik han mere energi - men hans analkirtler og ører var voldsomt præget af - at skjoldbruskkirtlen var holdt op med at fungere - han fik bylder i analkirlerne og hans ører var rigtig dårlige - det blev han løbene behandlet for hos dyrlægen.  I dag har han et skævt look da nerven i det ene øre har taget skade - så han hænger en anelse i højre side - det er ikke noget han har ondt over- men det er en bivirkning af at skjoldbrusk kirteln har været sat ud - så han er og har virkelig været ramt.

  I dag har han det godt - han er aktiv, går sine ture og leger i haven på trods af sine nu 12 år. Jeg tog konsekvensen og skippede alt tørfoder til fordel for rigtig mad.

  Jeg laver maden i min crockpot (slowcooker) og bruger kalve, okse, kylling eller kalkun hakket kød - udover det tilsætter jeg gulerødder, squash, spinat og lign. jeg går udenom bælgfrugter, kål og lign. da det kan skabe gasser i maven. Nogle gange tilsætter jeg bulgur, boghvede (hel) eller byg for variation. Ellers bruger jeg Hermanns brune risflager - som man kan købe via zooplus. Når jeg bruger risen kommes der ikke bulgur mv i kødretten. Grunden til at jeg laver det på den måde er at det er nemmest og jeg kan lave større portioner som kan fryses ned.

  Oscar får ca 60-70 gram af kødretten og af den opblødte ris får han ca 35-40 gram. Er det hele blandet sammen får han 100-120 g. af gangen

  Af tilskud får han KW ørredolie - og ½ tsk. calcium som er lavet på økologiske æggeskaller (anibio) udover det får han 1 gang om dagen ½ mål canosan pellets for leddene

   

  Min yngste beagle Darwin på 9 år fik i juli konstateret lavt stofskifte. Her vidste jeg jo hvad jeg skulle se efter - så hans stofskiftesygdom er ikke nær så fremtræden som Oscars og han får også en anden dosering af forthyron.

  Darwin spiser det samme mad som Oscar.

  Den allervigtigste del som jeg har lært er at alt tørfoder er bandlyst - jeg har lært og set hvor stor skade tørfoder gør på vores hunde og man skal ikke være bange for at eksperimentere da rigtig mad absolut er vejen frem. Jeg er ikke i tvivl om at det har ødelagt en hel del for mine beagler at de fik tørfoder og klart hvis jeg fik hund igen, så er den på rigtig mad fra starten. Grunden til at jeg skriver det sådan er at tørfoder tilsættes alverdens ting - det værste er JOD - det må ikke forefindes i foderet - kun det der er naturlig til stede - udover det skal der passes på Calcium og Fosfor.

   

  Når hunden først har fået lavt stofskifte forsvinder det ikke igen - det er en permanent sygdom, som skal holdes vedlige med den rette dosis medicin, jævnlige blodprøver og den rette kost.

  Når medicinen gør sit arbejde så kan din hund leve et helt normalt liv - du må dog aldrig bruge almindeligt halsbånd da trykket på skjoldbruskkirtlen kan ødelægge den medicin der tilføres - brug derfor altid sele når I går tur. Medicinen er jo et hormon der tilføres skjoldbrusk kirtlen så den kan udføre sit arbejde.

 20. Du har forhåbentlig sat dig godt ind i reglerne om import af dyr fra andre lande. Det er ikke bare lige sådan - i sær skal du være opmærksom på at hundeloven forbyder visse hunde her i landet og at din kommende hund ikke har nogle af disse racer i sig.

  På fødevarestyrelsen kan du læse om hvordan det hele foregår - med mindre du allerede ved det.

  Jeg ville klart fravælge en hund fra udlandet - og i stedet gå efter en hund her i DK. Der findes også opdrættere som sælger deres hunde når de når en vis alder hvor de skal på "pension"  - her er det også muligt at i så fald få en race hund.

   

  • Like 1
×
×
 • Tilføj...