Hop til indhold

Gode råd søges! "Internat" hund


Gæst Lavbo
 Share

Recommended Posts

Queen er ca. 1 år gammel. Den smukkeste lille tæve med de dybeste brune øjne. Hun er hund nr. 2, har en "storebror" på 2 år.

 

Hun kommer fra et privat hjem med MANGE andre hunde udover hendes søskende og er ikke socialiseret specielt godt. Hun har været på daglige gå-turer desværre i et kvarter hvor der ikke bor ret mange mennesker så det er begrænset hvor mange personer hun har mødt ud over hendes tidligere ejer.

Indtil nu har jeg haft hende med i bilen når jeg kunne og hun er ikke bange for at kører bil, og jeg har også haft hende med i MAXI-Zoo 2 gange. Første gang ville hun helst bare gemme sig, men anden gang gik det bedre. Skal jeg bare fortsætte med at udsætte hende for mennesker forskellige steder og rose hende og give hende godbidder eller.....Godt råd søges:hmm:

 

Hun har ikke seperations angst i den alminelige forstand for jeg kan f.eks. godt efterlade hende uden problemmer, men bare jeg skal på toilettet skal hun med. Hænge tøj op udenfor er med Queen mellem benene og siddende i sofaen ligger hun på mine fødder. Det gør mig som sådan ikke noget, men synes det er synd at hun ikke hviler i sig selv. Godt råd søges:hmm:

 

Jeg er indtil videre den eneste som kan gå tur med hende uden at hun bliver skræmt. Har jeg en anden person med på turen er hun i konstant alarm-beredskab!

Hun har aldrig gået tur uden snor før så hvis jeg tager snoren af hende ser hun mærkeligt på mig som om hun ikke rigtigt ved hvad hun skal....kan dog mærke på hende at det er ved at blive bedre, men har jeg en person med på turen og kommer hun til at befinde sig bagved os tør hun ikke komme frem til mig. Godt råd søges:hmm:

 

Hun har efterhånden vænnet sig til de voksne i huset men knurrer af min søn på 11 år. Ikke voldsomt og ikke når han er tæt på, men hvis han f.eks. går gennem stuen, men nok til at jeg siger NEJ!

Tror det er fordi hun aldrig har været sammen med børn før. Indtil nu har jeg bedt min søn sætte sig på gulvet ved siden af mig og "fodre" hende med godbidder og en MASSE ros, både fra min søn og jeg selv. Tænker at det på lang sigt vil gøre at hun finder ud af at han ikke er farlig. Godt råd søges:hmm:

 

Hun leger ikke som en hund normalt gør, hun leger slet ikke! Tænker at måske en Kong med postej kunne lokke hende men er i tvivl...Har nemlig købt en foderbold og fyldt den med hendes godbidder men hun aner simpelthen ikke hvad hun skal gøre med den. Balder har de sidste par dage forsøgt at få hende lidt i gang men hun kryber bare sammen og søger hen til mig i stedet. Hvordan får jeg hende til at lege ??? Jeg er fuldstændigt på bar bund....:confused::confused:

Link til indlæg
Del på andre sites

Puha, hun lyder godt nok som en nervøs lille én, som du kommer til at skulle ligge en hel del arbejde i...

 

Jeg tør ikke rigtig give gode råd i denne situation, synes simpelthen der er for mange "usikre faktorer", fordi man ikke kan se hende... Så umiddelbart vil jeg anbefale, at du kontakter en adfærdsbehandler, så I kan komme rigtig igang!

 

Jeg kan personligt anbefalde Karen Frost fra Hund og Træning:

adfærd

 

Dog vil jeg nævne, at jeg synes du skal droppe "nej" i forbindelse med, at hun knurrer. Selvom det er møg ubehageligt, så er det en måde for hunde at sige "giv afstand, jeg har ikke tillid nok til dig til dette her". Og hvis hunden lærer, at den ikke må sige dette, så enten undertrykker du en følelse, som fortsætter med at være der (utryghed), men ikke kommer til udtryk over for jer eller også går hunden før eller siden skridtet videre og markerer/bider (for den må jo ikke advare).

 

Vær glad for, at hun advarer - så ved du, hvad du arbejder med og hvor hendes grænse går - og kan derfor forhindre situationen, inden det går galt!

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige da jeg sagde NEJ! og så hendes reaktion tænkte jeg også at det var ikke godt, jeg må finde på noget andet.

Derfor begyndte jeg at give sønnen besked på at give hende godbidder i stedet for så han bliver en "God person" i stedet for en "Farlig person"

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har kun haft hende i en uge, men kan godt se at der allerede er en bedring fra da hun kom i fredags.

Jeg havde dog heller ikke regnet med at få en hund som var tip-top når jeg nu godt vidste hvilket hjem hun kom fra.

Pt. er det dog det at hun ikke vil lege som bekymre mig mest, resten skal nok komme efterhånden.

Har fundet ud af at hun aldrig har haft et stykke legetøj det lille pus :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Glem alt om leg og socialisering lige nu. Det eneste det handler om for jer er at hun vender sig til sit nye liv, og bliver gode venner med jeres hund og din søn (og resten af familien selvfølgelig, hvis i er flere). Det er en smadder god ide du selv er kommer på, med at lade sønnen fodre hende :5up: Du kan evt sige til ham at han ikke må kigge direkte på hende når han kommer ind i rummet, heller ikke når han fodrer hende.

 

Det er en stor omvæltning for ALLE hunde at komme til et nyt hjem, men for en mangelfuldt socialiseret hund er det nærmest traumatiserende.. tænk på at hele den verden hun kendte, som var lille og sikkert ret forudsigelig, nu er lavet helt om.

I en tid her fremover, skal hun bare lære jeres rutine at kende, og tilpasse sig sit nye liv, uden for meget press om også at skulle kapere en masse fremmede mennesker og socialisering.

 

Lad hende se mennesker lidt på afstand, og ros hende, gerne med godbider hvis hun vil tage dem. Hvis i er flere ude at gå med hende og hun stresser over det, så lad hende gå bagest, så hun kan se Jer alle, og ikke skal "kigge sig over skulderen" for at holde øje med om de andre kommer for tæt på hende i forhold til hvad hun er tryg med.

 

At hun ikke har lært at lege er trist, men du kan ikke tvinge det frem i en usikker hund, det skal nok komme helt af sig selv, den dag hun tør, og har overskud til det :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Du skal gå bagerst med hende :-D

Jeg ville slet ikke under nogen omstændigheder slippe hende fri endnu. Hun er bange og utryg, og kender jeg ikke godt nok til at det evt ville være nok til at hun kom tilbage til dig i en paniksituation.

Du kan evt bruge en lang line (longe line til hest eller lignende), hvis du synes hun skal have lidt frihed til at snuse eller lignende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ok.

 

Tror nu nok hun ville finde mig uanset hvad for min søn var ude og gå med hende i søndags men slap fri af snoren, hvordan må du ikke spørge mig om, men lige pludselig sad hun ved mine fødder i stuen og min søn stod ude på vejen. Så selvom hun på det tidspunkt kun havde boet hos os i 3 dage vidste hun lige nøjagtigt hvor jeg var hende. Hun var simpelthen kravlet under vores port for at komme ind til mig.

 

Jeg har dog ikke ladet nogen andre gå med hende siden da jeg godt kunne se at det ikke gik helt som jeg havde regnet med.

Link til indlæg
Del på andre sites

En kønsmoden unghund falder ikke til i nyt hjem på en uge, det tager måneder. Forhåbenlig med fremgang og indimellem lidt tilbagegang.

Din søn skal ikke gå med hende alene, hun stoler jo ikke på, han kan beskytte hende.Lad være med at forsøge at få din søns kontakt oprettet nu, før hun er tryg ved, at han ikke kontakter hende.Ikke kigge på hende og ikke gå direkte mod hende, hvis han føles så farlig,. Det er tilvænning til, at han ikke kontakter hende, der skal gøre, at hun med tiden ikke ser ham som farlig og selv bliver interesseret i ham.Og når det sker ,skal hun selv frivillig komme til ham ved navneindkald og få sin godbid.For meget utrygge hunde spiser ikke godbidder.

Hav hende i snor den første tid og forlæng så snorlængden , når hun slapper så meget af, at snuseri og nysgerrighed kommer.

Hun skal nok lære at lege, men det kræver at hun er tryg.

En utryg hund har intet overskud til leg, den søger kun tryghed.

Så dette skal først opbygges og det kan tage tid alt efter hundens temperament og føroplevelser.

Og ja ,det plejer at gå så fint fremad med tålmodighed med disse hunde.

Jeg har prøvet det en del gange, så herligt I tog hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Fik lige læst mit start-indlæg igennem igen og tror ikke jeg har fået kommunikeret at ja, hun er nervøs men ikke mere end at hun stadig er nysgerrig og gerne vil have godbidder.:stupid:

 

Hun er en kvik hund. De første par dage fik hun lov til at komme i møblerne og i sengen fordi hun var så utryg, at hun havde brug for ikke bare at se mig, men også at mærke mig hele tiden. Nu kommer hun ikke længere i møblerne men har en pude på gulvet ved siden af sengen, og hun har fået sin egen plads/pude hvor hun kan slappe af ca. en meter fra min plads i sofaen så hun stadig kan se og lugte mig og så hun stadig kan se hvad der sker i stuen. Jeg har sagt til resten af famillien at når hun ligger der skal de lade hende være i fred og ikke snakke eller nusse hende, for så har hun et trygt sted at søge hen når hun har brug for fred og ro hvilket hun også gør.

 

Jeg blev meget positivt overrasket da vi her til morgen kom hjem fra tisse-turen. Hun løb nemlig Balder i møde og hilste overtrømmende af glæde på ham da vi kom hjem. De nåede at have ca. 10 sekunder hvor de løb rundt om hinanden og hilste glædeligt på hinanden før hun søgte tilbage til mig. Så ja det går meget hurtigt fremad med hende.:hjerte::hjerte:

Redigeret af Lavbo
Link til indlæg
Del på andre sites

Dejligt med de hurtige fremskridt, hun lyder som en skøn lille hund :hjerte: En af vores egne var en meget nervøs unghund, men han er bare en super lækker dreng nu, det kan et par stykker herindefra bevidne, som har mødt ham :-D (Min kæreste havde jobbet at træne Charles før vi vidste at han ville blive vores, han skulle lære en masse ting fra bunden af).

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg begyndte i går aftes at have en anden person med på hendes lufte-turer som du foreslog.

Personen jeg har med går ca. 2 meter foran os og når vi vender for at gå hjemad får personen snoren i hånden mens jeg holder fast i den ca. midt på.

Når jeg kan se at hun begynder at snuse rundt på jorden igen slipper jeg snoren og jeg går op på siden af personen og ignorerer hende. Når vi er ca. halvvejs hjemme krydser jeg over på den anden side af vejen men bliver "ved siden af" af dem. Skal siges at vejen ikke er ret bred og uden fortorv. Indtil nu er det bare gået så godt!!

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Det går stadig fremad med Queen. Hun er i dag begyndt at lege lidt mere med legetøj.

Hun er bange for min søn på 11 år, hun gør af ham når han kommer ind i stuen, men det skal nok komme. Var nemlig så heldig at løbe ind i en træner i Maxi-zoo i dag og spurgte hende hvad jeg skulle gøre på det punkt og fik nogen rigtig gode tip.

Resten skal nok komme efterhånden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst jeanette&simba
Det går stadig fremad med Queen. Hun er i dag begyndt at lege lidt mere med legetøj.

Hun er bange for min søn på 11 år, hun gør af ham når han kommer ind i stuen, men det skal nok komme. Var nemlig så heldig at løbe ind i en træner i Maxi-zoo i dag og spurgte hende hvad jeg skulle gøre på det punkt og fik nogen rigtig gode tip.

Resten skal nok komme efterhånden.

årh sød historie :hjerte:

Det er altid dejligt når det går fremad.

Held & lykke med hende (:

Det så træls når man ved hvor meget krudt hunden bruger

på, at være bange og nærvøs.

 

Hvis jeg skulle give dig et råd så skulle det helt klart være, at

læse lidt om hundes "sprog" og så få din dreng til, at snakke hundesprog

- Jeg ved godt det lyder tosset, men f.eks. kan han vende ryggen til hende og give hende godbidder og selfølgelig snakke med hende med lys stemme :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 5 months later...

Tænkte jeg lige ville lave en lille opfølger.

 

Det går RIGTIGT godt med Queen. Hun leger og driller Balder som en unghund nu skal, hun er ikke længere bange for min søn, dog stadig tilbageholdende overfor fremmede men ikke så hun gemmer sig under spisebordet som i starten. Nu står hun bare nogen meter væk og kigger. Hun vil ikke hilse men gerne kigge med.

 

Jeg sagde til min familie da vi fik hende: "Vent 6 mdr., så kan i ikke kende hende" og det er kommet til at holde stik. Hun er simpelthen den dejligt unghund. Så kærlig og opmærksom.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tænkte jeg lige ville lave en lille opfølger.

 

Det går RIGTIGT godt med Queen. Hun leger og driller Balder som en unghund nu skal, hun er ikke længere bange for min søn, dog stadig tilbageholdende overfor fremmede men ikke så hun gemmer sig under spisebordet som i starten. Nu står hun bare nogen meter væk og kigger. Hun vil ikke hilse men gerne kigge med.

 

Jeg sagde til min familie da vi fik hende: "Vent 6 mdr., så kan i ikke kende hende" og det er kommet til at holde stik. Hun er simpelthen den dejligt unghund. Så kærlig og opmærksom.

 

 

Det er bare helt fantastisk at få sådan en update :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det eneste Ups er at hun er drægtig og skal nedkomme om 2.5 uge.:stupid: Det er Balder som er farmand.....

Jeg efterlod dem hjemme hos 4 mennesker da hun var i løbetid og tog på hjemmefra i 36 timer. Det skulle jeg ikke have gjort, men det er der så ikke noget at gøre ved nu.

 

Hun er ved at blive større og hun er meget træt og skal nusses mere end hun plejer men ellers er vi ved at gøre klar til hvalpe. Har ikke prøvet at få hvalpe før man har flere gange fået killinger så har prøvet noget der ligner...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...