Hop til indhold

Dilemma - i tvivl om hvalpenes bedste :( - løsning fundet!


Gæst PiaB
 Share

Recommended Posts

Ja altid var fryd og gammen i starten da Kalani var hvalp.

Tævens ejer (lad os kalde hende X og ham Y) var glad for hvalpene og de manglede bestemt intet...

Hanhundens ejer, som jeg ved jeg må nævne ved navn - PiaL, var derovre dagligt efter aftale med X. De er naboer og havde aftalt at være sammen om disse hvalpe.

 

Men som hvalpene blev større, fik øjne og begyndte at gå - så krævede de jo mere end bare at ligge i kassen hos moren.

X arbejder som kok, og er derfor ikke hjemme i eftermiddags og aftentimerne, hvor Y så skal passe hvalpene.

 

PiaL har i starten en nøgle til huset, da hun hjælper meget med at passe disse hvalpe.

 

som jeg oplever det, begynder "gnidningerne" mellem X,Y og PiaL allerede ved 3-4 ugers alderen hos hvalpene. PiaL er en del derovre, for at sikre at hvalpene ikke mangler noget. ganske enkelt fordi X og Y ikke i hverken mine eller PiaL's øjne opfylder hvalpenes behov!

Idet hvalpene er vel ca 6 uger, bliver nøglen til huset inddraget fra PiaL - nu kan hun kun komme, når X og/eller Y er hjemme!

 

X og Y gør i mine øjne INTET for at socialisere hvalpene men lægger hele dette store ansvar over på PiaL, som til gengæld ligger og kører nordjylland rundt med hvalpene for at give dem en masse gode oplevelser, sørger for god mad osv osv.

I mellemtiden bliver X og Y mere og mere "indebrændte" over, at de ih og åh så mange udgifter på disse hvalpe, som overpisser gulv osv. (fordi det kommer bag på dem?:vedikke:)

Rengøringen af hvalpekassen hænger oftest på PiaL og hendes kæreste og nu hvor de ikke længere kan komme og gøre rent 2-3 gange dagligt hos hvalpene - ja så ser det ganske enkelt ikke ud som om der bliver rengjort mere end allerhøjst nødvendigt... :vedikke:

 

De sidste par dage for hvalpene, har bestået af at PiaL har fået lov til at tage hvalpene med på en tur ud og opleve noget nyt -sådan "en gang i mellem" - men ellers bliver de sat udenfor i en lille indhegning uden overdække trods regnvejr :cry:

Både X og Y udtaler flere gange at nu er de ved at være godt trætte af de hvalpe, og vil egentligt bare gerne se pengene for de hvalpe, og så kan de egentligt godt flytte.

X er røget på krykker nu - og med hendes tidligere "engagement" tror jeg næppe hun kommer til at gøre mere for hvalpene de sidste 8 dage de skal være i hjemmet...

 

PiaL, hendes kæreste og jeg er bekymret.

Jeg er oprigtigt bekymret for, hvad den sidste uges "ingenting" kan ende med at betyde for min Kalani!

Som hun er nu, er hun jo en super sund hundehvalp med masser af oplevelser på bagen, men aftenens oplevelse har fået mig til at spørge - ville hvalpene have det bedre med at komme væk NU! 8 dage for tidligt!

 

PiaL+kæreste+svigermor var taget en tur til Aalborg, og efter aftale med X og Y, skulle Kalani med, for at besøge mig og min lejlighed+katte.

Da de så kommer hjem igen, er X og Y taget hjemmefra :shock: låst hus, ingen måder at komme ind på og hundene indenfor "SKRIGER" inde i huset - formentligt fordi de er hundesultne...

Ikke just en optimal situation! :vedikke: Kalani har altså bedst af at komme ind til mor og brødre igen! Hun har i forvejen været ude på en lang tur med mange nye indtryk og er en træt lille hvalp!

 

X og Y er i forvejen ikke verdens bedste til at huske at give tæven mad, og hvalpene - ja efter at have set tæven løbende, tror jeg hun diger dem LANGT ud over det normale nu her hvor de er blevet store! tæven er SLIDT op...

PiaL udtrykker bekymring (i mine øre) om de hvalpe faktisk får mad nok i form af rigtig hundefoder nu hvor de er 7 uger gamle! "en håndfuld her og der" er hvad jeg har forstået de hunde får af mad af X og Y og uspist foder står bare, hvor PiaL+kæreste så giver dem masser af mad, når de er derovre :shock:

 

Jeg oplever ganske enkelt at X og Y, er blevet ægte træt af hvalpene, som kræver meget mere end X og Y magter/gider at give dem!

De vil bare have pengene for de hunde nu, så de kan få dækket de skader hundene har lavet på gulvet bl.a. - fordi de ikke gider rydde op efter hvalpene derinde, så urin og afføring ligger på trægulvet LÆNGE! :vedikke:

 

Jeg har vedhæftet nogle billeder, som er det syn der oftest møder PiaL og kæreste, når de kommer og besøge hvalpene...

 

Mit spørgsmål er til jer - garvede kloge hundefolk! :

Hvad vil være bedst for hvalpene? sådan helt ærligt!

 

1 - at de bliver hos mor de sidste 8-9 dage, med fare for at PiaL højest kan tjekke op på mad osv. en gang dagligt - måske mindre! og hvalpene kommer til at leve relativt isoleret den sidste uge, fordi X og Y har set sig sur på PiaL+kæreste og ikke gider have dem ovre hos sig.

Her frygter jeg for fodermængde og ISÆR socialisering den sidste uge vil være minimal :cry: kun lige hvad PiaL til nød kan få lov til...

og jeg synes netop at foder og socialisering er übervigtig den sidste uge!

Jeg frygter også at den nuværende renligheds træning går fløjten de sidste 8 dage...

 

eller

 

2 - PiaL + kæreste tager de 7 uger gamle hvalpe, alle 4!, med hjem til faren til kuldet og den anden hund i hjemmet. Her vil de i de sidste 8-9 dage få masser af mad, kærlighed og masser af socialisering - både i form af to voksne hunde og masser af gode oplevelser, og ikke mindst renlighedstræning! Her vil hvalpene være i centrum hele dagen..

her frygter jeg bare for, hvad den sidste uge uden mor kan gøre ved 4 hvalpe? :vedikke: (de har alle mødt de to voksne hunde og de er meget glade for hinanden!)

Link til indlæg
Del på andre sites

tæven flytter ingen steder i følge X og Y :cry: Det kunne ellers være perfekt for den hund at komme ud af det hjem...

 

jeg er blevet "alt for" meget klogere på det sidste om, hvordan den stakkels fantastiske hund lever sin hverdag i det hjem...

 

men hvalpene var de klar til at smide ud af huset, som 4 ugers... der gad de ikke mere det arbejde... Men Anja (tæven) vil de ikke af med! (desværre!:stupid:)

Link til indlæg
Del på andre sites

kuldet var til dels planlagt... den han de først havde i tankerne fik aldrig lov...

det gjorde PiaL's hanhund så lige pludselig en forårsaften...

Og det er et af de der famøse "stue-opdræts"kuld hvor ingen af forældrene er testet eller noget, men hvor X og Y bare synes et kuld kunne være hyggeligt... (jaja tænk hvad I vil - jeg troede heller aldrig jeg skulle købe sådan en hvalp! men det bestemte jeg altså ikke selv! det gjorde hunden!:oops:)

 

Og dyrenes beskyttelse ved jeg ikke om jeg tør inddrage - hvad så med Kalani og de andre hvalpe, som der jo ER fundet hjem til her om 8 dage :vedikke:

og gider DB overhovedet tage sig af sådan en sag i Nordjylland, som jo er slut om "bare 8 dage" :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi havde snakket om et kuld, for hyggens skyld.

Men en dag vores hunde skulle lege ( de er bedste venner ), vendte jeg mig om og så skreg min hund. - de hang sammen.

 

-Vi havde ikke fået noget afvide om løbetid, og ja, vi havde heller ikke tiden til det der.

 

Men sket er sket.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Buddha

Jeg må sige, PiaL og du må gøre hvad i kan, når i kan komme til det, at fjerne hvalpene fra moren gør man ikke medmindre at ja, moren er død.

 

Hvalpene må og skal være sammen med hende, jeg kan godt forstå at det er frustrerende og skræmmende at tænke på om de får mad, men kan i ikke købe en sæk foder til dem? Så sparer de da de penge.

Socialisering og renlighedstræning, det kan i sagtens fortsætte når hvalpene er fyldt 8 uger, min Motor er altså ikke specielt socialiseret, det har jeg bare selv sørget for.

Min Buddha var endnu mindre socialiseret, han gik verden i møde med åbne poter alligevel.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sigurd

Hvis du er så usikker og nervøs for hvalpenes tilstand og ikke ønsker at inddrage myndigheder eller dyre organisationer, er din eneste mulighed vel at afbestille hvalpen.

Frygteligt lige nu, men måske det bedste på længere sigt.

Desværre bliver der lavet utrolig mange hvalpe under samme betingelser som du beskriver. Du har måske været heldig, at du har kunnet følge de faktiske forhold hos opdrætter, i modsætniong til andre hvalpekøbere, som først kontakter opdrætter når hvalpene er klar til afhentning.

Link til indlæg
Del på andre sites

tror at socialisering med mor og søskende er meget vigtigere de sidste 8 dage, end at opleve hele verden.. Det er jo det DU skal sørge for når hvalpen kommer til dig.

Sørg for at de har mad nok, og at de bliver fodret ofte. Så bliver det nok ikke meget værre eller bedre de sidste 8 dage.

Uheldig situation ellers.... trist for alle parter, ikke mindst hundene :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå nu er PiaL ovre for at snakke med naboen nu...

håber VIRKELIG det ender ud i, at naboen spænder hjelmen de sidste 8 dage og i det mindste sørger for foder flere gange dagligt! så kan vi sagtens klare "resten" bagefter.

Det er primært fodring der er min bekymring lige nu...

 

 

og Sigurd jeg ved ærligt ikke hvad jeg skal bruge dit "råd" til... :vedikke:

jeg "afbestiller" ikke Kalani, som en t-shirt der er bestilt hjem i forkert størrelse...

jeg har aldrig "bestilt" Kalani - Kalani valgte mig hvor jeg var oppe og besøge hvalpene! end of story, og jeg vil ikke "svigte" en hvalp som i den grad allerede har knyttet sig til mig - for hvis jeg "bare" afbestilte hende, så havde jeg jo slet ikke bekymret mig nok til at spørge herinde om hjælp...

Kalani er allerede "min" hund - og jeg nægter at svigte hende ved at "afbestille" hende som en t-shirt i forkert størrelse:vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Buddha

Du må lige skrive hvad naboen siger til det.. Håber det bedste.

 

Hm, ja altså, det lyder jo så koldt og ja, man skal vist være lavet af rustfrit stål for at kunne sige ellers tak til en hvalp man allerede har knyttet sig til - men pointen er jo faktisk, at mennesker som dem du beskriver, de bør aldrig nogensinde igen få et kuld, men får de færten af, at der ligger mange penge i hvalpe (mange taget i betragtning af du skriver de faktisk helst sparer på foderet osv.), så ligesom en hundehandler, det eneste man kan gøre udover at forsøge at tale dem til fornuft, det er at lade dem stå med alt for mange hvalpe de ikke kan komme af med.

 

Jeg ved udmærket godt at det er nemt skrevet- men teoretisk set laver visse folk jo hvalpe, så længe der er købere :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sigurd

og Sigurd jeg ved ærligt ikke hvad jeg skal bruge dit "råd" til... :vedikke:

jeg "afbestiller" ikke Kalani, som en t-shirt der er bestilt hjem i forkert størrelse...

jeg har aldrig "bestilt" Kalani - Kalani valgte mig hvor jeg var oppe og besøge hvalpene! end of story, og jeg vil ikke "svigte" en hvalp som i den grad allerede har knyttet sig til mig - for hvis jeg "bare" afbestilte hende, så havde jeg jo slet ikke bekymret mig nok til at spørge herinde om hjælp...

Kalani er allerede "min" hund - og jeg nægter at svigte hende ved at "afbestille" hende som en t-shirt i forkert størrelse:vedikke:

 

Stakkel dig, du er "hårdt angrebet"

Men desværre er der alt for mange mennesker reagerer som dig, når de ser en stakkels hundehvalp. Derfor bliver der til stadighed født sådanne hvalpekuld hos mennesker, der slet ikke ved hvad de går ind til.

Jeg håber da at din hund vil kunne rettes op hos dig, men den må ikke tages fra sin moder før den er 8 uger og du må være forberedt på, at den både fysisk og psykisk kan have fået skader, som du ikke, selv med din bedste vilje og insats, kan rette op på.

Link til indlæg
Del på andre sites

PiaB forbarmede sig ikke bare over hende, fordi den "led" eller sådan.

 

Hvis du læser det lidt igennem, havde hvalpene det godt de første 4 uger, til jeg og "ejerne" kom op at skændes.

PiaB valgte Kalani / Kalani valgte PiaB før det.

 

Jeg har prøvet at komme derover hverdag for at gøre rent og give mad, men da "ejerne" har set sig sure på mig, pga jeg sagde min mening, fik jeg frataget en stor del af tiden med hvalpene.

 

Hvalpene har ikke lidt skade, da jeg som sagt har prøvet at være der så meget, og prøve at hjælpe dem.

 

"Ejerne" burde ikke have hvalpe, men jeg er lige så stor del af hvalpenes liv som dem, hvis ikke mere.

Link til indlæg
Del på andre sites

og nu er der heldigvis fundet løsning så hvalpene i det mindste får masser af mad hver dag - det var min største bekymring!

nu tror jeg nok hvalpene klarer de sidste 8 dage, til jeg kan komme og hente hende herhjem :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
og nu er der heldigvis fundet løsning så hvalpene i det mindste får masser af mad hver dag - det var min største bekymring!

nu tror jeg nok hvalpene klarer de sidste 8 dage, til jeg kan komme og hente hende herhjem :-)

 

Hvad blev løsningen så? :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad blev løsningen så? :-D

 

foder ;-)

penge er oftest vejen frem hos den slags mennesker - hvalpene spiser dem jo ud af huset :roll:

 

så nu ska tiden bare gå hurtigt til d. 8. så jeg kan hente lille Kalani herhjem :-)

og nej jeg tror ikke de mennesker trækker flere hvalpe på tæven... ikke oven på denne omgang. Tror ganske enkelt ikke de anede, hvad hvalpe krævede før de stod i det, og det var en smule "overvældene" da hvalpene pludselig var i hele stuen - over det hele på en gang :vedikke: og mængden af foder der skal spises kan jo også godt overraske... Og de troede sikkert det gav + på bundlinjen, men det gør det så ikke.. sjovt nok.

 

men hvalpene klarer den forhåbentlig/sikkert nu. Masser af mad og så må resten af socialiseringen og renligheds træningen komme når de kommer hjem i de nye hjem... De første 5-6 uger har heldigvis været noget nær perfekte for de små kræ, så de sidste 7 dage her ødelægger dem næppe helt - ikke nu hvor de får masser af mad igen den sidste uge...

Link til indlæg
Del på andre sites

foder ;-)

penge er oftest vejen frem hos den slags mennesker - hvalpene spiser dem jo ud af huset :roll:

 

så nu ska tiden bare gå hurtigt til d. 8. så jeg kan hente lille Kalani herhjem :-)

og nej jeg tror ikke de mennesker trækker flere hvalpe på tæven... ikke oven på denne omgang. Tror ganske enkelt ikke de anede, hvad hvalpe krævede før de stod i det, og det var en smule "overvældene" da hvalpene pludselig var i hele stuen - over det hele på en gang :vedikke: og mængden af foder der skal spises kan jo også godt overraske... Og de troede sikkert det gav + på bundlinjen, men det gør det så ikke.. sjovt nok.

 

men hvalpene klarer den forhåbentlig/sikkert nu. Masser af mad og så må resten af socialiseringen og renligheds træningen komme når de kommer hjem i de nye hjem... De første 5-6 uger har heldigvis været noget nær perfekte for de små kræ, så de sidste 7 dage her ødelægger dem næppe helt - ikke nu hvor de får masser af mad igen den sidste uge...

 

Det som jeg ikke kan lide ved din løsning er at her har du så givet tæveejeren endnu en grund til at lave et kuld hvalpe mere, der er nemlig ingen problemer overhovedet, der skal nok komme nogen og rede hvalpene, og dermed tæveejerens pengepung..

let måde at tjene lidt lommepenge på, bare lav et kuld hvalpe og reklamer med at du ikke orker dem og ikke har råd, så skal der nok komme nogen med penge og hjælp..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sigurd

Glemte lige, at jeg gerne vil takke PiaB og PiaL for, så ærligt, at fortælle historien om disse hvalpe.

Jeg håber at rigtig mange kommende hvalpekøbere læser denne historie, så de kan være ekstra opmærksomme, når de vælger hvor de vil købe en hvalp.

 

PS. dette skrives ikke p.g.a. brødnid, men i håb om, at manglende kunder kan stoppe den slags fejl opdræt.

Link til indlæg
Del på andre sites

PS. dette skrives ikke p.g.a. brødnid, men i håb om, at manglende kunder kan stoppe den slags fejl opdræt.

 

Så længe der findes kunder til den slags hvalpe, vil idioterne fortsætte med at opdrætte - drop din hvalp, gør kommende kuld en tjeneste, den eneste måde de lærer det på, er ved at tabe penge...du har jo selv opdaget, at penge er det eneste de interesserer sig for!

 

Hvorfor vil I ikke kontakte dyrenes beskyttelse? De afliver jo ikke dyrene, de kan i bedste fald tale dunder til ejerne og holde øje med deres næste kuld (der kommer MANGE, for det giver jo penge)

 

Bliver SÅ gal når folk med åbne øjne køber den slags hvalpe, det er dybt egoistisk, tænk fremad, tænk på andre, tænk på tæven, tænk på alt andet end dig selv!

 

Petrine er sådan en - i en alder af 4 er hun stadigt præget af sin opvækst. Baby som jeg passer er sådan en hvalp, hun er dejlig, men voldsomt præget af mangler i sin opvækst.

 

Jeg håber det bedste for dig og at du finder en hvalp der er lagt et stykke arbejde i - modsat Sigurd opdrætter jeg slet ikke, så jeg siger det udelukkende fordi jeg tænker på kommende hvalpe og tæven ;-)

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Undskyld mig.

 

JEG er PiaL fra denne historie og JEG har lagt arbejde, tid og kræfter i disse hvalpe.

JEG lå ved moderen de dage vi troede hun ville føde, jeg sad der da hun skulle føde, og har hjulpet disse unger i de 4 første uger.

 

Da de var 4 uger fik jeg frataget meget af retten, og fair nok. Men jeg kom stadig derover og tog dem med over til mig eller ud i haven hvor vi hyggede og jeg gav dem mad, som jeg havde købt til dem.

 

Disse hvalpe har jeg lagt mine penge, min tid, min kærlighed, og ALT i.

 

Jeg er altså en stor del af disse hvalpe, og føler jeg får en sviner for mit arbjede.

 

"Ejerne" er nogen svin, og jeg har "overtalt" dem til at Anja (moren) bliver stereliseret.

Og penge får de ikke ud af det.

 

Jeg har stået for at socalisere, finde hjem osv for disse hvalpe.

De er ikke dårligt præget, og det VED PiaB, da hun er her næsten hver uge.

 

Problemet var at Ejerne ikke gider hvalpene, så når jeg ikke lige havde tid, så blev hvalpene ikke passet. Men i 7uger har jeg næsten opgivet alt for at disse hvalpe ikke skulle ende med at være nogen "dårlige" hunde.

 

Jeg vil ikke have dyrenes beskyttelse ind og fjerne disse hvalpe - ikke mit ønske. For det er "mine" børn, og jeg ønsker ikke se dem på et internat - og hvorfor skulle de? Alle 4 har nye hjem næste søndag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...