Hop til indhold

omfotografering-øv


Sille12
 Share

Recommended Posts

Hej,

Fik min bernerhan HD og AA fotograferet for en måned siden og har her i dag fået brev fra dkk om at "billedkvaliteten var for dårlig" og at billederne skulle tages om:damn:.

Det lyder mystisk da jeg selv så billederne hos dyrlægen og de var meget tydelige og gode.

Min veninde fik også negativt svar fra dkk, men i hendes tilfælde ville de ikke godkende billederne fordi de var sendt på den samme cd og så kunne de tre forskellige læger ikke vurdere dem:shock:.

Har I oplevet noget lignende?? Jeg er smaddertræt af det og tænker nok, at dkk er bare "en smule" vanskelige. Vi skal ikke avle, så det er jo ikke fordi vi prøver at snyde med noget;-).

V.H. Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja. Min tidligere hund, Ramses, blev fotograferet 4 gange af min daværende dyrlæge. Alle gange blev afvist.

Så sendte min dyrlæge(lille spinkel kvinde) ham til en anden dyrlæge(stor stærk mand).. Jeg besluttede, at det skulle være sidste gang!!! Der er grænser for hvor sundt det er med alle de fotograferinger af en sund hund. Han skulle heller ikke bruges til avl.

Okay. 5. gang blev billederne godtaget. Og begge hofter var fuldstændig perfekte...

 

Problemet med Ramses var måske, at han var en stor, ung hund (50kg), der havde gået til svømning siden han var 3 mdr. Han havde meget stærke muskler i ryg og bagparti.

Og dyrlægen var en lille spinkel kvinde, der havde problemer med at strække ham og lægge ham i den rigtige stilling.

 

Hunden er jo ikke i narkose ved fotograferingen. Den får kun en beroligende sprøjte så den sover. Musklerne kan godt spænde, så det kan være svært at opnå den rigtige stilling.

 

Din dyrlæge kan godt ringe til DKK's dyrlæge og høre om hvad der var galt med billederne. Det er da vigtigt at vide inden I tager flere billeder..

 

---Og jeg betalte altså ikke ekstra for 5 gange fotografering...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sigurd

Der er meget meget stor forskel på hvor gode dyrlæger er til at fotografere hofter.

Jeg vil anbefale at du rådfører dig med din opdrætter, for at få navn på den bedste dyrlæge i nærheden af dig, eller du går på hundeweb og ser hvilken dyrlæge andre har brugt.

Når dette er sagt, har jeg også været ude for, at DKK´s bedømmere, somme tider har "fået det forkerte ben ud af sengen" så de afviser billeder eller giver hunden en dårlig besømmmelse.

Men for at give et indtryk af, hvor vigtigt det er med en god dyrlæge, kan jeg fortælle at jeg kører (gerne) 250 km. når jeg skal have en hund fotograferet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sigurd
De dyrlæger på hundeweb, er det ikke en af dem man SKAL vælge? Kan man bare frit vælge en, der ikke er på listen?

 

Der kræves ikke autorisering for at røgtenfotografere.

Det er kun ved øjenundersøgelse, at man skal vælge en dyrlæge der er autoriseret.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Tak for svar. Jeg har valgt ikke at få ham omfotograferet, da jeg jo ikke skal bruge ham i avl og jeg er tilfreds med "kun" at få dyrlægens vurdering.

Jeg har skrevet et (klage) brev til dkk, da jeg mener, at de egentligt bare er lidt på tværs, men det kan man jo altid diskutere;-).

Tror det ville være godt med lidt konkurrence til dkk, de er lidt for enevældige.

V.H. Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maria Hjort
Der kræves ikke autorisering for at røgtenfotografere.

Det er kun ved øjenundersøgelse, at man skal vælge en dyrlæge der er autoriseret.

 

Det er ihvertfald IKKE korrekt. Man kan kun vælge dem der fremgår af hundeweb, da det kræver et speciel kursus som dyrlægerne skal tage for at få lov til at tage HD/AA/OD billeder i DKK regi...

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er ofte meget blæst omkring disse HD billeder.

Min veninde fik lavet på en 2 årig tæve i nov.2010 med resultat A+C.

Det var både hende og den kyndige dyrlæge, der havde lavet det meget uenig i. Efter diskution med DKK´s bedømmelsesdyrlæge fik hun lov til efter 3 mdr at indesende nye fotos.

Hun kørte til en af de superkendte, der mente at hunden nok havde A på begge hofter og måske alligevel lå lidt forskudt= forkert.

Nye fotos indsendt og resultat = A på begge hofter.

Så det er ikke nok at råde over et røntgenapperat, stillingen på disse foto skal være perfekt for bedømmerne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er ihvertfald IKKE korrekt. Man kan kun vælge dem der fremgår af hundeweb, da det kræver et speciel kursus som dyrlægerne skal tage for at få lov til at tage HD/AA/OD billeder i DKK regi...

 

Hm... Mine hunde er blevet fotograferet af vores helt almindelige daglige dyrlæge.

Det er kun Ramses, der har været problemer med.

Silkes billeder var der da ingen problemer med, selv om vores dyrlæge ikke er specialist i den slags, men i hudsygdomme..

Jeg tror ikke, at HUN står på nogen liste, men det vil jeg da undersøge.

Er der et link til den liste?

Link til indlæg
Del på andre sites

Bedømmelser hos DKK

 

Jeg kan bestemt ikke finde noget om at den dyrlæge, der tager billederne, skal være autoriseret af DKK.

 

Der er en masse regler om rekvisition og sådan noget, der skal være på plads inden fotograferingen, og efter fotograferingen er det dyrlæger fra DKK, der vurderer hundens status.

 

Hunden skal ligge på en helt bestemt måde. Og udsnittet af billedet skal også have helt bestemte mål.

 

---Sille12, som du kan læse på DKK's side, så kan du få en samtale med en af de dyrlæger, der har truffet afgørelsen.

 

Når DU mener at billedet er helt skarpt, så kan det tænkes, at din hund har ligget en lille smule skævt eller at benene ikke har været strakt nok.

Det er småting, og hvis din hund havde haft rigtig dårlige hofter, så ville du bare have fået svaret "D" eller hvad det nu kunne være.

Når hofterne er A eller B, så er det afgørende, at hunden er placeret helt korrekt, så DKK-dyrlægen kan måle sig frem til din hunds status.

---Det er noget, der skal være meget nøjagtigt, fordi der er tale om bedømmelser af tusindvis af hunde. Og bedømmelserne må jo ikke være farvet af dyrlægernes humør.

 

DKK er såmænd ikke enevældige som sådan. Men der er en masse regler, NETOP for at undgå at det er den enkelte dyrlæge, der bestemmer resultatet. Og reglerne er lavet af FCI der er en international organisation med afdelinger i 80 lande.

Og det eneste formål de har med at foretage og registrere de billeder er at forsøge at begrænse sygdommen i de ramte racer i alle 80 lande.

 

Selv om DU ikke skal bruge din hund til avl, så kan opdrætter have brug for at vide, hvordan parringen er gået. Og HVIS din hund har fine A-hofter, så er det jo en gevaldig fjer i hatten for opdrætter. Og det kan jo være med til at h*n laver flere hvalpe med samme forældre..

 

Hvis din hund har dårlige hofter, så er det jo endnu mere vigtigt, at det bliver registreret i Dansk Kennelklub. Alle medlemmer kan jo nårsomhelst gå ind og tjekke resultatet af den slags undersøgelser på hundeweb.

Så hvis man søger en hvalp, så kan man på Hundeweb tjekke de forældre hvis hvalpe man har kik på.

Og forældrenes søskende. Og bedsteforældre osv..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maria Hjort

Der findes intet link til en liste over godkendte dyrlæger - men når man forinden fotografering skal printe rekvisition ud skal man vælge dyrlæge ud for den klinik/hospital man anvender - og der vil kun være vist de dyrlæger som er godkendt til at tage DKK billeder.

Kurset skal dyrlægerne tage inden og når det er taget skal man sende klinik/hospital hvor man arbejder ind til DKK som så registrerer dyrlægen under klinikken.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så kan det måske tænkes, at de fleste dyrlæger allerede ER registrerede.. Jeg har aldrig haft noget problem med den forhåndenværende dyrlæge.

 

Og hvis DET var tilfældet med sille12's dyrlæge, så havde de jo fået besked på DET.

Beskeden ville ikke have været, at "billedkvaliteten var for dårlig.."

Det kunne tyde på at billedet måske var for lyst eller for mørkt, hvis vi går ud fra, at billedet var skarpt nok.

Både ved for lyse og ved for mørke billeder vil detaljer gå tabt.

Og billedet skal jo sammenlignes med et sæt perfekte hofter i den rette belysning.

 

---Jeg har lige prøvet...

Når man vil bestille en rekvisition på hundeweb, så bliver man allerførst bedt om hundens stambogsnummer, og datoen for den ønskede fotografering?

Men hvis man allerede HAR bestilt fotografering hos sin dyrlæge, så kan der da ikke være nogen krav om at man skal bruge bestemte dyrlæger?

Den liste får man jo så først efter at man har bestilt fotografering på en bestemt dag hos sin egen dyrlæge?

Altså...

 

Mon ikke den liste med dyrlæger er foreslag om dyrlæger, der har taget det kursus? Det ser ikke ud som et krav...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maria Hjort

Hm, ja - god ide petrine.

Jeg er dyrlæge og jeg har taget kurset. Der er naturligvis rigtig mange dyrlæger der har taget kurset for at kunne tage disse billeder ved behov.

Mht bedømmelsen - ja, så har jeg heldigvis endnu ikke oplevet at få nogle retur men det kan jo komme og mange dyrlæger bruger meget tid og mange billeder på at få dem helt rigtige når de skal sendes ind. Hverken dyrlæge, hund eller ejer er vel interesseret i at skulle tage billederne om.

 

MEN det er jo for at give den bedste og mest reelle bedømmelse, at billederne sendes tilbage til klinikken hvis kvaliteten ikke er i orden. DKK er på kurset meget grundige i instruering af hvordan hunden skal ligge og hvordan der skal fokuseres etc for at man ikke kan snyde og for at få det optimale ud af det.

Jeg har selv en hund som ikke har fået verdens bedste resultat (desværre), men jeg er da glad for at det er en helt uvildig der bedømmer billederne.

Hvis det blot var ens egen dyrlæge - ja, mon ikke mange opdrættere så ville flokkes ved de dyrlæger der konstant havde gode hofter og albuer? Det tror jeg;) (etik og moral - eller mangel på samme).

Mht bookning af tid er det normal man først bestiller hos dyrlægen og så bestiller rekvisition på hundeweb. Klinikken informerer altid hvis det kun er én eller måske to dyrlæger på klinikken der kan tage billederne ved bestillingen af tiden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Så kan det måske tænkes, at de fleste dyrlæger allerede ER registrerede.. Jeg har aldrig haft noget problem med den forhåndenværende dyrlæge.

 

Og hvis DET var tilfældet med sille12's dyrlæge, så havde de jo fået besked på DET.

Beskeden ville ikke have været, at "billedkvaliteten var for dårlig.."

Det kunne tyde på at billedet måske var for lyst eller for mørkt, hvis vi går ud fra, at billedet var skarpt nok.

Både ved for lyse og ved for mørke billeder vil detaljer gå tabt.

Og billedet skal jo sammenlignes med et sæt perfekte hofter i den rette belysning.

 

---Jeg har lige prøvet...

Når man vil bestille en rekvisition på hundeweb, så bliver man allerførst bedt om hundens stambogsnummer, og datoen for den ønskede fotografering?

Men hvis man allerede HAR bestilt fotografering hos sin dyrlæge, så kan der da ikke være nogen krav om at man skal bruge bestemte dyrlæger?

Den liste får man jo så først efter at man har bestilt fotografering på en bestemt dag hos sin egen dyrlæge?

Altså...

 

Mon ikke den liste med dyrlæger er foreslag om dyrlæger, der har taget det kursus? Det ser ikke ud som et krav...

 

Det har været et krav de gange vi har fået vores fotograferet - vores dyrlæge var så på listen, ellers ville vi have været nødt til, at finde en anden til at tage billederne.

 

Jeg plejer at bestille en tid hos dyrlægen og inden jeg kører hjemmefra/dagen før bestiller jeg så rekvisitionen og printer den ud - ved man ikke med sikkerhed om ens dyrlæge står på listen, så må man jo undersøge det ingen man bestiller en tid - eller alternativt afbestille sin tid (i god tid selvfølgelig) :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det har været et krav de gange vi har fået vores fotograferet - vores dyrlæge var så på listen, ellers ville vi have været nødt til, at finde en anden til at tage billederne.

 

Jeg plejer at bestille en tid hos dyrlægen og inden jeg kører hjemmefra/dagen før bestiller jeg så rekvisitionen og printer den ud - ved man ikke med sikkerhed om ens dyrlæge står på listen, så må man jo undersøge det ingen man bestiller en tid - eller alternativt afbestille sin tid (i god tid selvfølgelig) :-)

 

 

Ens dyrlæge ved jo selv om h*n er på listen.

Når jeg har fået hunde fotograferet, så har dyrlægen skaffet rekvisitionen..

Uden problemer.

Men sidste gang må have været for over 7 år siden. Måske er der sket ændringer siden da. :hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Ens dyrlæge ved jo selv om h*n er på listen.

Når jeg har fået hunde fotograferet, så har dyrlægen skaffet rekvisitionen..

Uden problemer.

Men sidste gang må have været for over 7 år siden. Måske er der sket ændringer siden da. :hmm:

 

Jeg har fået fotograferet 3 hunde indenfor de seneste 2 år og der har reglerne været som jeg beskriver.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...