Hop til indhold

Tisser når hun bliver sat på plads/ får komando.


Gæst Sally-tøsen
 Share

Recommended Posts

Gæst Sally-tøsen

Hej :)

 

Jeg er noget fustret...

 

Jeg har denne dejlige schæffer pige på nu næsten 8mdr, vi har haft hende siden midt i feb. Der var hun ca 16-17uger og var ved avler (privat avler).

 

Hun blev renlig på 2døgn... Flot, synes jeg...

 

Hun lærte hurtigt nej, og kom tilbage til den der sagde det. (fx nej til at må gå ud fra vores grund).

 

Hun er meget nem at lære nye ting, men.... Hun har meget let til at ville tisse for at underkaste sig. Vi har virkelig prøvet ikke at få hende til at underkaste sig, men hun er en meget følsom hund. Hun kan underkaste sig bare ved et nej i for højt et toneleje... Og andre gange er der ingenting.

 

For ca. 14dage siden, ville vi virkelig sætte alt ind for at styrke hende til mere selvtillid. Og det gik virkelig også fremad, men her til aften røg vi igen tilbage.

 

Vi sidder og spiser og vi siger læg dig, det skal hun når vi spiser. Hun lægger sig og 10 sek efter er hun oppe og vade rundt igen. 10gang rejser jeg mig så igen, og går ind til hendes tæppe for at sige dæk. Hun er ved spisebordet på daværrende tidpunkt. Hun kommer halvvejs og tisser så lige lidt på gulv for så at lægge sig på tæppe. ( hun fik ikke skæld ud for at have tisset, da det ville gøre det endnu være, ved jeg fra tidligere). Nå, hun lægger sig på tæppe og jeg skulle lige til at gå ud og spise igen, ser så at hun tisser en gang mere, letter bare lige det øverste bagben... :damn: Og jeg havde på intet tidspunkt virket truende, ej heller i stemme. Kæresten ser det hele. Bliver så desværre noget irriteret og fustret så hun røger ud i bryggers. (selvfølgelig ikke godt, men alt bliver bare for meget)

 

Jeg spørger kæresten og jeg virkede truende og havde hævet stemme, nej siger han. Hmm. Hvad gik der så galt denne gang?

 

Vi har andre problemer med hende, så jeg er næsten nået dertil at jeg giver op... Hun er et være skravl, kommer altid tilskade. Hun har lige været halt i ca 1uge, og var lige holdt op med at halte for 2dage siden, men kommer igen tilskade bare ved pind kastning på GRÆS!!! :shock: Så hun igen som så mange andre gange bløder fra en trædepude ( den der sidder oppe af benet (forpote). Plus hun kan gå og ikke lave ballade når hun er alene hjemme, over en uge uden problemer, til så at have spist nogle ting. Der er intet mønster i det og hun har aktivering iform af Kong og godbider smidt på gulv. Hun har mundkurv på som hun kan drikke og spise småt foder, på når hun er alene, da hun ellers ÆDER vaskemaskine, døre mm. Og har i det hele taget et stort bidebehov i hendes egne ting. Mundkurven venter hun glad på at få på, og lader ikke til at have noget imod. Vi træner sideløbende uden mundkurv og er oppe på 20min alene efter 4mdrs træning. De første 2mdr gik jeg hjemme ved hende og trænede alenehjemme på samme måde som nu med mundkurv, dvs aktivere iform af kong og godbider spredt. Både i et rum og hele huset. Og startede med bare lige udenfor dør også langsomt op i tid. Og det er ikke de første 20min hun laver ballede som mange andre hunde....

 

Jeg ved bare ikke hvad jeg snart skal stille op, elsker hunden, men der må da være noget galt med den? Ved godt hun er hvalp, men det er da ikke normalt?

 

Håber i vil lade vær med at dømme mig hårdt, for vil virkelig min hund det godt, og har haft div. adfærds mennesker indover og nogle af tingene har virket andre ikke. Dette er min 3.hund, så har nogle år på bagen med hund.

 

Nødråb fra Henriette

Link til indlæg
Del på andre sites

Øv, det lyder som en svær omgang med hende, men hatten af for det arbejde I lægger i hende.

 

Tænker, fx. situationen med når I spiser, der kan I måske sørge for at gøre hvad I kan for at undgå, at hun gentager en "fiasko"? Fx. ved at have et børnegitter, så hun ikke er i rum med jer, når hun én gang har tigget? Det er måske ikke det fedeste med social isolation, men det gør måske at I undgår nogle "øv-situationer", der sætter jeres selvtillidstræning tilbage!

 

Og så selvfølgelig ellers bare sørge for altid at bruge ros ros ros, belønning, afledning og ignorering - ingen høje stemmer eller anden form for straf - men det lyder også til, at det er det I prøver på...!

 

Ang. alene hjemmetræningen, så synes jeg det lyder som om I gør et godt forsøg dér, hun skelner jo nok mellem "alene med mundkurv" og "alene uden mundkurv".

 

Er hun tjekket godt og grundigt igennem helbredsmæssigt? Schæfere har det jo med at døje med knogleværket, desværre... :cry: Og smerter kan jo have indflydelse på adfærden på mange forskellige måder... Selvom jeg KAN frygte, at det er avler, der har fejlet totalt i hele socialiseringsfasen (tidspunktet, hvor hvalpe er absolut mest modtagelige for indtryk, negative som positive - og den slutter jo ca. ved 16 ugers alderen...).

 

Det er umiddelbart mine tanker, men synes at det er svært at rådgive om så omfattende et problem...

Link til indlæg
Del på andre sites

I forhold til tisseri men er jeg jo på ingen måde, at det viser hun underkaster sig. Men i stedet at der fyldt op i det parasympatiske nervesystem, hvorfor hun ikke kan styre blæren. Det er samme effekt som når folk tisser i bukserne af skræk eksempelvis. Eller hunde, der tisser af glæde over at ejer er kommet hjem.

 

Hvis du har været oppe ti (10) gange læser jeg det til, for at sende hende over i kurven igen, så er hun måske noget det punkt, hvor hun bliver frustreret og usikker på hvad der forventes af hende, og så er der fyldt op.

 

Som Bernerazuro er inde på, ville jeg også i stedet være fremsynet og sørge for, at hun ikke kan fejle i nogle situationer. Så giv hende hendes mad mens I spiser, så hun kan gå i gang med det i stedet. Og så eventuelt bag et børnegitter, så hun ikke kommer hen hvor I ikke ønsker det.

 

Hvordan har I indlært, at hun skal blive liggende i sin kurv? Et måltid er laaaang tid for en hund at skulle udvise impulskontrol! Også alt for lang tid, hvis du spørger mig. Selv i LP elite ligger hundene kun fire-fem minutter. Et måltid tager vel rundt regnet 20 minutter at fortære. Derfor helt urimeligt at forvente af en 8 måneder gammel hund, at den bør vide, at den skal blive liggende.

 

For hver gang du retter, sliber du noget af den selvtillid, du arbejder så fint og hårdt på at få oparbejdet hos hende. Hvilke ting gør du ellers for at styrke selvtilliden? Hvis du har brug for flere input i den retning, så sig endelig til herinde. Folk har mange gode forslag i den retning!

 

Har I optaget hende når hun er alene med mundkurv? Tænker blot om hun finder på andre ting, der er knap så hensigtsmæssige, når hun garanteret har behov for at reagere udadvendt når hun ikke er tryg ved at være alene. Sidder sådan en ikke også fat i et halsbånd? Blot fordi jeg selv er sindssygt utryg ved at lade hunde alene hjemme med halsbånd på. Har hørt for mange grumme historier, som er langt værre end at skulle købe ny vaskemaskine (ikke for at negligere det irriterende i, at hunden ødelægger).

Link til indlæg
Del på andre sites

Tisseri på den måde, lyder i mine øre som stress. Og vel at mærke stress på den dårlige måde. Hunde stresser også i ex. en træningssituation, men på en god både og kun ganske kortvarrigt. Her lyder det som om at stressen står på i længere tid (mens i spiser?) og som andre har været inde på, så er det rigtigt langt tid at forvente at hun bliver i hendes kurv.

Hvis hun var min hund, så havde hun fået sit mad (eller et lækkert okseben) som fodersøg mens i spiser. Så tror jeg at hun er ret ligeglad med jer :fornaermet::-D

 

Men det er som sagt bare sådan jeg ville gøre, lige i spisesituationen :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville også ændre denne spisesituation , enten med noget at tygge på eller tillige lukke hunden ud bag en låge.

Hvis man skal korrigerer sin hund så ofte, vil ens kropssprog og stemme nok bære præg at stor irritation, hvilket vil få en signalfølsom hund til at indynde sig yderligerer. Og hundens reaktion på dette med tisseriet kan give en dårlig samvittighed. Altså fra begge sider en ondt cirkel.

Måske vil hun bare fortælle dig ,at hun er god nok, trods korrektionerne, der så gør hende utryg.

Så gør noget andet der ikke kræver kontakt- og gør det i en glad ånd.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Hej :)

Jeg er noget fustret...

 

Jeg har denne dejlige schæffer pige på nu næsten 8mdr, vi har haft hende siden midt i feb. Der var hun ca 16-17uger og var ved avler (privat avler).

 

Hun blev renlig på 2døgn... Flot, synes jeg...

 

Hun lærte hurtigt nej, og kom tilbage til den der sagde det. (fx nej til at må gå ud fra vores grund).

Rigtig flot - Hvordan har i indlært nej?

Spørger for at få lidt mere indblik i hvordan i træner og hvordan hun reagere.

 

Hun er meget nem at lære nye ting, men.... Hun har meget let til at ville tisse for at underkaste sig. Vi har virkelig prøvet ikke at få hende til at underkaste sig, men hun er en meget følsom hund. Hun kan underkaste sig bare ved et nej i for højt et toneleje... Og andre gange er der ingenting.

Nogle hunde er bare mere følsomme.

Min den ene er "tillært følsom" - Han har simpelthen fået rigtig mange dårlige oplevelser, som gør han reagere sådan når man overskrider hans grænser.

Den anden er bare følsom af natur og derfor har vi måtte indrette opdragelsen derefter.

Dvs. at højt toneleje KUN bliver brugt når det er absolut nødvendigt og hun er ved at lave noget hvor hun kan komme til skade - Ellers bliver det ikke brugt i opdragelsen.

 

 

For ca. 14dage siden, ville vi virkelig sætte alt ind for at styrke hende til mere selvtillid. Og det gik virkelig også fremad, men her til aften røg vi igen tilbage.

Super at i arbejder på det :5up:

Spørgsmålet går så på hvordan i arbejder på det?

Altså, hvilke øvelser og metoder bruger i?

Før vi ved hvordan i gør, så er det lidt svært at sige hvad der kan hjælpe.

 

Vi sidder og spiser og vi siger læg dig, det skal hun når vi spiser. Hun lægger sig og 10 sek efter er hun oppe og vade rundt igen. 10gang rejser jeg mig så igen, og går ind til hendes tæppe for at sige dæk. Hun er ved spisebordet på daværrende tidpunkt. Hun kommer halvvejs og tisser så lige lidt på gulv for så at lægge sig på tæppe. ( hun fik ikke skæld ud for at have tisset, da det ville gøre det endnu være, ved jeg fra tidligere). Nå, hun lægger sig på tæppe og jeg skulle lige til at gå ud og spise igen, ser så at hun tisser en gang mere, letter bare lige det øverste bagben... :damn: Og jeg havde på intet tidspunkt virket truende, ej heller i stemme. Kæresten ser det hele. Bliver så desværre noget irriteret og fustret så hun røger ud i bryggers. (selvfølgelig ikke godt, men alt bliver bare for meget)

 

Jeg spørger kæresten og jeg virkede truende og havde hævet stemme, nej siger han. Hmm. Hvad gik der så galt denne gang?

Ligesom de andre, så synes jeg også i sætter jeres hund i en situation hvor hun kun kan fejle.

Det dur' ikke med så følsom en hund.

I skal undgå de situationer hvor i gang på gang skal korrigere - Så hellere et gitter - Eller afledning med mad.

Hun ved ikke hun skal blive der - Ellers gjorde hun det.

Man kan så vælge én af to måder at lære hende at blive der.

Ved at gøre kurven til det bedste sted at være mens i spiser, fordi det er der belønningen kommer - Eller ved at gøre det ubehageligt at forlade den.

 

Med en følsom hund som jeres, så siger det sig selv hvilken metode der virker. ;-)

Så i skal simpelthen sørge for at belønne, belønne og belønne når hun gør det rigtige - Altså bliver i kurven. Dvs. FØR hun rejser sig.

Som det er nu, så er der større belønning for hende i at rejse sig og gå hen til jer, end der er i at blive liggende.

 

 

Vi har andre problemer med hende, så jeg er næsten nået dertil at jeg giver op... Hun er et være skravl, kommer altid tilskade. Hun har lige været halt i ca 1uge, og var lige holdt op med at halte for 2dage siden, men kommer igen tilskade bare ved pind kastning på GRÆS!!! :shock: Så hun igen som så mange andre gange bløder fra en trædepude ( den der sidder oppe af benet (forpote).

Hvordan leger i?

For alle hunde kan komme til skade, med de mærkeligste ting... Der kan ligge noget i græsset, pinden kan lande forkert, så hun træder på den osv.

Det kan være en ide at kigge lidt på, HVAD hun montro er kommet galt afsted med og så undgå det.

Hun begynder jo ikke at bløde af at gå på græs - I så fald er der noget grueligt galt og hun skal en tur forbi dyrlægen.

 

 

Plus hun kan gå og ikke lave ballade når hun er alene hjemme, over en uge uden problemer, til så at have spist nogle ting. Der er intet mønster i det og hun har aktivering iform af Kong og godbider smidt på gulv. Hun har mundkurv på som hun kan drikke og spise småt foder, på når hun er alene, da hun ellers ÆDER vaskemaskine, døre mm. Og har i det hele taget et stort bidebehov i hendes egne ting. Mundkurven venter hun glad på at få på, og lader ikke til at have noget imod. Vi træner sideløbende uden mundkurv og er oppe på 20min alene efter 4mdrs træning. De første 2mdr gik jeg hjemme ved hende og trænede alenehjemme på samme måde som nu med mundkurv, dvs aktivere iform af kong og godbider spredt. Både i et rum og hele huset. Og startede med bare lige udenfor dør også langsomt op i tid. Og det er ikke de første 20min hun laver ballede som mange andre hunde....

Noget tyder på, at hun er utryg ved at være alene og i gør det rigtige ved at træne alene hjemme forfra med hende.

Hvordan ser hverdagen ud for jer?

Hvad laver i med hende inden i tager afsted og hvor lang tid er i væk fra hende?

Tænker i måske kan have glæde af at starte fra 0 igen henover sommerferien, for hvis hun stadig ødelægger ting når hun er alene uden mundkurv, så kan det tyde på at hun ikke har lært at være alene - Og så er mundkurven kun symptom behandling og de dage hun bliver efterladt lang tid med mundkurv, vil ødelægge det arbejde i ellers laver uden mundkurv.

 

Det kan også være stress der spiller ind.... Men igen, så skal vi vide noget mere om jeres hverdag - Gerne i detaljer.

 

 

Jeg ved bare ikke hvad jeg snart skal stille op, elsker hunden, men der må da være noget galt med den? Ved godt hun er hvalp, men det er da ikke normalt?

 

Nej.. Der behøver ikke være noget galt med hende.

Hun kan være en ganske alm. hund med et helt anderledes sind end jeres tidligere hunde, som kræver i opføre jer anderledes overfor hende.

Det kan man så vælge at se på, som det er hunden der er noget galt med - Eller man kan vælge at sige, at man selv ikke har taget hensyn nok til den hund man har.

 

Håber i vil lade vær med at dømme mig hårdt, for vil virkelig min hund det godt, og har haft div. adfærds mennesker indover og nogle af tingene har virket andre ikke. Dette er min 3.hund, så har nogle år på bagen med hund.

 

Nødråb fra Henriette

 

Kan du ikke fortælle lidt mere om hvad i har prøvet, over hvor lang tid i har prøvet og hvilke ting der har virket?

Hvad sagde adfærdsbehandlerne opførslen skyldes?

Disse ting har meget at sige for hvordan folk vil råde jer til at gribe det an herfra. Der er jo ingen mening i at foreslå noget der allerede er afprøvet uden succes ;-)

 

Og som tidligere nævnt... Hunde er mange gange sindssygt forskellige, endda indenfor samme race. Så nogle gange er det dybt frustrerende at hunde overhovedet ikke reagere som de gamle gjorde, på de samme ting.

Det kan nogle gange være en kæmpe ulempe, at have haft hund før og så få en hund der adskiller sig SÅ meget fra de tidligere - For det man kender og det der tidligere har virket, virker så pludselig ikke mere.

 

Så står man der med al sin viden og kan ikke bruge den til en hylende fis - Og er faktisk næsten mere på bar bund, end man var da man fik den første hund :blink:

Det ser man faktisk temmelig tit!!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sally-tøsen

Hej igen alle.

 

Vi har prøvet at styrke hende i selvtillid, ved kun at sige nej eller Fy/Føj ved ballade. Og det har styrket hende, men hun er virkelig meget følsom på stemmen. Jeg har virkelig snakket med mange og de har også deres metoder og div er prøvet af. Dog følger vi det med meget ros/belønning når hun gør noget godt/ rigtigt. Hun er meget nem at opdrage, og jeg synes ikke vi har gået hurtigt frem. Men de ting hun kan, kan hun også bare. Sit, dæk og nej lærte hun dog indenfor de første par uger. Giv pote kom under leg. Giv 2 poter ligeså og tog max 1min at lære. Hun er en klog hund og vil rigtig gerne arbejde. Hun er dog mest min hund ( meget morsyg)

 

Vi er sådan set ligeglad hvor hun ligger når vi spiser, bare hun ikke bliver ved med at vade rundt. Hun har selv foder stående hele dagen og må gerne spise når vi spiser. Så på det punkt har hun temmelig løse "tøjler". Hun tigger ikke, så det er heller ikke noget problem. Men hun ved godt hun skal ligge sig ned enten ude hvor vi spiser eller andet sted, eller må fx gerne gå rundt andre steder i huset.

 

Hun har meget nemt til at stresse. Så det skyldes måske også meget af det sind hun har. Leg kan foregå med en pind, en bold, en hundefodbold. Men hun kammer helt over og bliver SÅ ivrig, så hun ser sig slet ikke for. Det tager vi hensyn til nu, og leger ikke på perlesten og grusvej mere pga alle de skader på trædepoter. Jeg lægger også nogle gange spor til hende og hun har en rigtig god næse og har hurtigt sporet. :)

 

Adfærds mennesker/ andre hundefolk har rådet os til at rose hende meget og meget lidt skæld ud og det virker som sådan også i pratisk. Men hun er dæmne svær, hun har 100% manglet menneskekontakt og opdragelse indtil vi købte hende. Desværre. Men det har jo virkelig også gået meget fremad. Til at starte med, da vi fik folk på besøg, så tog det 1½ TIME før hun hilste på dem.... Ja det er lang tid, og folk var faktisk sure over at de ikke måtte gå til hende. Men hun skulle selv komme, sagde jeg meget hårdt. Og når der kom gæster, så knurrede/ gøede hun og holdt sig på afstand. Hun har aldrig gået og snappet eller truet med andet.

Og det har vi virkelig trænet. Jeg har været i gågaden, bare for at gå med hende, været ude og gå forbi en masse fremmed mennesker og fået nogle rigtige gode oplevelser. Folk har kaster guffer til hende når de passere mm. Og vi er kommet til at hun "kun" knurre/gør i ca 30sek til at hun går med logerende hale hen og hilser. Også ved børn som var et meget stort problem. Især tak til naboens børn! De har kastet med pind og givet guffer under opsyn og de er mellem 4-9år. Vi har taget det i hundens tempo og det har givet pote!

 

Mht. alenehjemme problemet, så har vi kørt også gået/listet os tilbage for at se hvad hun laver. Og hun spiser sin kong, som kan tage alt fra 10 min til 30min. Det er ikke altid den er spist op. Også leger hun lidt med kattene også er hun træt og sover. Hun har dog taget nogle ting for flere uger siden, dem har jeg så sat på plads igen, dog er de sprøjtet med noget bidstop til heste. Også har hun rørt de måske en til 2 gange også er det holdt. Hun har intet lavet i 14dage med mundkurv. Hun kan tage ting, men har ikke gjort det i 14 dage nu. Mundkurven begrænser det. Alene hjemme træningen har kørt i 1½mdr da vi fik hende og hun åd alt, også ved kun 10sek alene. Så startede med mundkurv og startede ved kun 1sek alene. også langsomt op. Hun havde ikke mundkurv på når jeg fx gik på badeværelset, og der kunne hun virkelig nå at lave meget ballade. Så det er gået fremad og jeg har nogle gange bare siddet og læst på badeværelset for at træne hende i det. Så nu kan hun være alene imens man går i bad ca 30min uden mundkurv. Tror også jeg kunne forlade huset i den tid.

 

Trænings metode er meget ros og lidt skæld ud som det er nu. Og ved indlæring af nye ting så er det mange guffer og ros og ingen skæld ud. også i ganske kort tid af gangen. Hun går altid løs herhjemme. Og kan kalde hende til mig næsten lige meget hvad og har kunne det efter 2ugers træning. Så lydig er hun og elsker at arbejde og tilfredsstille sin ejer. Min kæreste har lidt svære ved det, men nok fordi det er mig der træner hende mest :)

 

Men ringer til dyrlægen og sprøger om jeg kan få noget hjælp fra ham, og hvad han evt mener der kan være galt. Jeg havde også tænkt mig at skulle starte til rigtig hundetræning i august mdr, da jeg gerne vil lidt videre med træningen. Men ved nu ikke om hun er klar til det. Ville gerne have de problemer væk som vi har. Overvejer stadig om hun skal væk herfra. Mener ikke hun er syg, da der som sagt var gået 14dage uden hun har tisset ved komando. Jeg plejer at kunne aflede hende med det samme hun gør antegn og det har hjulpet.

 

Håber det gav lidt mere mening... Ellers skal jeg prøve at svare igen, men det er ikke nemt at huske alt hvad i skriver og sprøger om. :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hejsa

Jeg hæfter mig ved at du leger bold/kastelege med hende. Også selvom hun gearer for højt op. Det mener jeg er forkert, før hun er klar til at falde hurtigt ned. Det er for rigtig mange hunde en meget stressende leg, hvor de, hvis de gearer op, ikke er i stand til at falde til ro, simpelthen fordi stresshormonerne er i kroppen, altså uden hun kan gøre for det.

Sådanne lege samt tøvtrækkeri kan udløse stress, ikke for alle hunde.

Desuden kan boldlege være hårdt for kroppen , før hunden er helt udvokset og veltrænet, det er hårdt at skulle farer afsted , dreje, stoppe brat. Det kan sagtens give anledning til forstudning, forvridnnger på unghunde.

Jeg synes du skal aktiverer med noget, hun kan lide der er mindre ophidsende og ikke belastende for hendes krop.Som f.eks mere spor- finde gemte ting i haven osv.Simpelhen for at holde hende nede i gear, så hun bedre kan slappe af.Håber det giver mening for dig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville starte forfra med hende og simpelthen opfatte hende som en 8-ugers hvalp, der intet ved (det virker også lidt somom det er dèt der er tilfældet). Istedet for skæld ud eller nej, ville jeg aflede uønsket adfærd og tænke forud for situationer, så hun ikke kommer til at "fejle" i forhold til jeres forventninger.

 

Jeg har faktisk lidt ondt af hende.....

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har prøvet at styrke hende i selvtillid, ved kun at sige nej eller Fy/Føj ved ballade.

 

Hvad er ballade? Hvordan kommer din hund i situationer hvor hun kan komme til at lave ballade? Prøv at være på forkant med udviklingen - fjern ting, hun ikke må røre ved osv. Og skru ned for fy/føj og skæld-ud, for det får hunden ikke noget ud af. Øv i stedet ja/nej på den positive måde, så hunden kan få succes med at gøre som du ønsker.

 

Vi er sådan set ligeglad hvor hun ligger når vi spiser, bare hun ikke bliver ved med at vade rundt. Hun har selv foder stående hele dagen og må gerne spise når vi spiser. Så på det punkt har hun temmelig løse "tøjler". Hun tigger ikke, så det er heller ikke noget problem. Men hun ved godt hun skal ligge sig ned enten ude hvor vi spiser eller andet sted, eller må fx gerne gå rundt andre steder i huset.

 

Prøv at forholde dig til de virkelig gode råd, du har fået her i tråden, omkring spisesituationen. Forebyg konflikter, så behøver du ikke at løse dem.

 

hun har 100% manglet menneskekontakt og opdragelse indtil vi købte hende. Desværre.

 

Jeg har endnu ikke forstået hvorfor folk køber hunde, der kommer fra den slags forhold? Hvad forventer man at få :confused:

 

Det er fint at I har arbejdet med det, og I har også opnået fine resultater, men det er noget, der har bidraget til frustrationsniveauet, så I åbenbart er blevet lidt for utålmodige på andre områder.

At købe en dårligt socialiseret hund er som at købe et Ikea-møbel - man skal selv bygge samlesættet, og det kan godt tage lang tid og være meget frustrerende. Men man har selv valgt!

 

Hun har intet lavet i 14dage med mundkurv. Hun kan tage ting, men har ikke gjort det i 14 dage nu. Mundkurven begrænser det.

 

Den mundkurv skal simpelthen væk. Det er synd for hunden! Separationsangsten er en del af den større sammenhæng, og udspringer direkte af den dårlige socialisering, så det er et problem I indirekte selv er skyld i.

Forestil dig at du blev efterladt alene et sted, hvor du var rædselsslagen for at være, og så oven i købet fik håndjern på :shock:

Jeg tillader mig også at tro, at du misfortolker situationen omkring det, at hun skal have kurven på. Jeg tror ikke hun er glad, jeg tror hun dæmper for fuld udblæsning, fordi hun synes det er ubehageligt.

 

Ofte føler dårligt socialiserede hunde sig utrygge på meget plads. De vil gerne have en "hule" at søge tilflugt i. Derfor vil jeg foreslå at du i stedet prøver at lade hende være alene i kun ét rum, eller evt. i bur.

Bruger du bur, skal hun naturligvis vænnes til det gradvist, inden hun efterlades alene i det. Man lader buret stå med åben låge, og lægger hundens tæpper, legetøj, godbidder, kong osv. derind, så hunden lærer at der kun foregår gode ting derinde. Først når hunden vælger at gå derind og ligge i længere tid med åben låge, kan man begynde at lukke lågen og gå fra den. Jeg lærte en af mine genbrugshunde det på 2 uger. Hun var panisk angst for at være alene hjemme før vi fik buret.

 

Trænings metode er meget ros og lidt skæld ud som det er nu. Og ved indlæring af nye ting så er det mange guffer og ros og ingen skæld ud.

 

Prøv helt at droppe skæld-ud, for det lader ikke til at der kommer noget godt ud af det. Brug ja/nej på den positive måde - nej skal ikke være en straf, men en mulighed for hunden for at gøre det rigtige og få ros for det.

Og prøv at følge de gode råd, der er kommet her i tråden, om hvordan du undgår at sætte din hund i situationer hvor hun kun kan fejle.

 

Men ringer til dyrlægen og sprøger om jeg kan få noget hjælp fra ham, og hvad han evt mener der kan være galt.

 

Jeg tror ikke der er noget galt med din hund, som en dyrlæge kan hjælpe med. De er ikke uddannet i adfærdsproblemer, og kan risikere bare at gøre ondt værre.

 

Jeg havde også tænkt mig at skulle starte til rigtig hundetræning i august mdr, da jeg gerne vil lidt videre med træningen. Men ved nu ikke om hun er klar til det.

 

Du burde have startet på hvalpehold så snart du fik hende, men det er jo for sent nu. Se endelig at komme til træning så hurtigt som muligt. Der er også klubber eller private trænere, der ikke holder sommerferie. Det er meget vigtigt at du får en kyndig hundetræners rådgivning.

En hund skal ikke være "klar" til træning - træningsstedet er jo der hvor du skal lære at træne din hund. Det kan man ikke komme i gang med hurtigt nok!

 

Ville gerne have de problemer væk som vi har. Overvejer stadig om hun skal væk herfra. Mener ikke hun er syg, da der som sagt var gået 14dage uden hun har tisset ved komando. Jeg plejer at kunne aflede hende med det samme hun gør antegn og det har hjulpet.

 

Jeg tror heller ikke at din hund er syg. Om hun skal væk, afgør du jo selv. Var det mig, ville jeg erkende mit ansvar - ved at købe fra en dårlig opdrætter har man selv været med til at skabe problemerne, og har derfor også pligt til at løse dem. Du virker som en, det har forstanden og ressourcerne til det. Du skal bare lige ledes ind på rette spor, og så kan denne hund gå hen og blive en kæmpe succesoplevelse for dig :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror, at det er et velkendt problem, at man efter at have overtaget en hund med problemer, indimellem kører sur idet. Fordi fremskridt tit efterfølges af tilbagetrin. Når så håbløsheden indtræder, tvivler man lidt på , om man kan klare det 10 år frem, om man kommer viderer,osv.

Så er det op på hesten igen, hvis det er det, man vil , skal lykkes.

Jeg har også indimellem tænk, nej ,dette går bare ikke, når man ikke kan se en hyggelig fremtid med hunden sammen.

Så, hvis man beslutter - f.eks kun at træne, når man selv er motiveret og lader hunden falde mere til i hjemmet og sige til sig selv, at hunden er uforskyldt i nederlagene og at det nok skal lykkes, også med hjælp udefra, så lykkes det gerne.

Og husker at når man selv er udbrændt, så vi lave noget nemt og glædeligt, for begge sammen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville starte forfra med hende og simpelthen opfatte hende som en 8-ugers hvalp, der intet ved (det virker også lidt somom det er dèt der er tilfældet). Istedet for skæld ud eller nej, ville jeg aflede uønsket adfærd og tænke forud for situationer, så hun ikke kommer til at "fejle" i forhold til jeres forventninger.

 

Jeg har faktisk lidt ondt af hende.....

 

Ja og indlære helt nye signaler plus undgå at bede hende udføre en adfærd som hun tydeligvis ikke en gang har lært.

 

MVH

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har selv en mild hund - jeg anvender aldrig nej eller skæld ud - i stedet belønner jeg ønsket adfærd og hvis han går på bordet efter min mad, så siger jeg helt stille ah ah - det er nok.

 

samtidig er det vigtigt ikke at bede Hugo gøre noget som han ikke har lært - fx at blive liggende på et tæppe. Det tager tid at lære, før en hund kan det.

 

Husk før I skælder ud: man bør aldrig få skæld ud for noget man ikke har lært!

 

Endelig ville jeg tjekke denne hund for smerter....Måske hoftestatus

 

MVH

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sally-tøsen

Hmm. Det er åbenbart forkert alt det vi har gjort... Så denne tråd er afsluttet. Jeg er ikke en god hundeejer og hunden lider som i beskriver det. Det skal siges at det virkelig er yders sjældet at hun får nej, og det er faktisk alt hvad hun får skæld ud og ros falder med det samme bagefter. Og det er måske højst 2 gange om ugen hun får nej. HUN MÅ VIRKELIG HAVE DET HÅRDT.

 

Det her sted er som alle andre sider man kan spørge til råds, man bliver nærmest lagt ud som dårlig hundeejer elller for den sags skyld dårlig dyrejer. Så må mine heste og kat også lide meget stor overlast. FARVEL

Link til indlæg
Del på andre sites

Hmm. Det er åbenbart forkert alt det vi har gjort... Så denne tråd er afsluttet. Jeg er ikke en god hundeejer og hunden lider som i beskriver det. Det skal siges at det virkelig er yders sjældet at hun får nej, og det er faktisk alt hvad hun får skæld ud og ros falder med det samme bagefter. Og det er måske højst 2 gange om ugen hun får nej. HUN MÅ VIRKELIG HAVE DET HÅRDT.

 

Det her sted er som alle andre sider man kan spørge til råds, man bliver nærmest lagt ud som dårlig hundeejer elller for den sags skyld dårlig dyrejer. Så må mine heste og kat også lide meget stor overlast. FARVEL

 

Forstår godt du er meget følsom omkring din hunds opdragelse, men jeg håber du kigger forbi igen lidt senere og læser tråden igen :kys:

Jeg synes du lyder som en rigtig god og ansvarsbevist hundeejer som har været lidt usikker omkring nogle ting og derfor er kommet herind for at spørge andre til råds.

Og jeg synes at folk har skrevet rigtig gode og venlige svar, men jeg forstår godt at du bliver ked af det, når du føler at folk misforstår nogle af de ting du skriver :)

 

Ser ikke et eneste sted skrevet at du er en dårlig ejer eller at din hund har lidt overlast :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Hmm. Det er åbenbart forkert alt det vi har gjort... Så denne tråd er afsluttet. Jeg er ikke en god hundeejer og hunden lider som i beskriver det. Det skal siges at det virkelig er yders sjældet at hun får nej, og det er faktisk alt hvad hun får skæld ud og ros falder med det samme bagefter. Og det er måske højst 2 gange om ugen hun får nej. HUN MÅ VIRKELIG HAVE DET HÅRDT.

 

Det her sted er som alle andre sider man kan spørge til råds, man bliver nærmest lagt ud som dårlig hundeejer elller for den sags skyld dårlig dyrejer. Så må mine heste og kat også lide meget stor overlast. FARVEL

Hey, come on!!!!. Det er muligt at vi har tolket dine indlæg forkert, men så kan du jo rette os istedet for at blive mopset. Det hjælper du ihvertfald ikke din hund ved,... og tro det eller lad vær`, det er faktisk bare det vi forsøger. :vedikke:

 

Det er lige sådan noget fnidder, som det her, der gør at jeg bliver træt af at svare nye medlemmer og derfor gør det meget sjædent, efterhånden.

 

Men so long. :vinken: Håber du finder råd et andet sted hvor folk bare har ondt af dig, for det er åbenbart kun det du søger. Desuden synes jeg det er utrolig dårlig skik at du overfører uheldige oplevelser, andre steder fra, til hvad der sker herinde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg forstår ikke rigtigt at du bliver sur. Men jeg er selv følsom for evt kritik, og det er de fleste jo,

Men når du spørger efter erfaringer med sådanne hunde, vil du jo få dem, folk har , alt efter hvordan dine spørgsmål opfattes. Og det skrevne ord er jo svært.

Jeg synes egenligt du har fået ros for dit engagement mht træning og så lidt gode ros vedr evt ændring af dette.

Det kan jo kun gives ud fra vor opfattelse og vore erfaringer med hunde ala din.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det her sted er som alle andre sider man kan spørge til råds, man bliver nærmest lagt ud som dårlig hundeejer elller for den sags skyld dårlig dyrejer.

 

Hvis jeg fik det samme at vide alle steder hvor jeg spurgte, tror jeg nok jeg ville begynde at overveje om der måske ikke var noget om snakken :hmm:

Men sådan er vi åbenbart ikke alle indrettet :vedikke:

 

 

FARVEL

 

:vinken:

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

  • 3 weeks later...
Gæst Sally-tøsen

Vi har fået hjælp ude fra og vi har også en adfærds uddannet i familien og han siger det er meget svært med denne hund. Og vi har virkelig lagt kræfterne i og tålmodighed.

 

Vi ser desværre ingen anden vej end at hun bliver aflivet pga sjælen har taget skade allerede ved avler. (Vi fik hende først som 16-17ugers) og da var allerede lidt, men som vi troede at vi kunne træne væk. ;-( Men vi blev klogere.

 

Igår slog det helt klik. Hun var alene 1time og var luftet godt inden hun skulle være alene som altid. Og der havde hun både skidt og tisset indenfor og været på samtlige borde og taget ting. Og der har intet været i 2½uge.

 

Hvis en kender en hunde"snakker" healer så send endelig tlf nr. Men tror ikke på at hun nogensinde bliver normal. Men elsker denne hund helt vildt og tror jeg gør det rigtige. :vedikke: Jeg er virkelig berørt af den beslutning vi har taget, men håber måske på at kunne få noget afklaring på hvorfor hun er som hun er.

 

Så imorgen får vores elsket hund fred.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst spitZ

Hvis der ikke har været noget i to og en halv uge, går det så ikke fremad?

 

Synes det er trist hvis hun skal aflives, men på den anden side, så vil det jo nok være umuligt at finde et egnet sted at omplacere hende til, og det vil nok også skade hende mere :(

 

Har i prøvet med en rigtig, uddannet adfærdsbehandler som kommer ud og ser hende i hjemmet?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sally-tøsen

Nej, for det har før gået godt i perioder, også kommer det bare igen. Og det bliver værre og værre for hver gang. Og vi prøver virkelig og finde en oversag til hvad der lige går galt. Men hver gang vi forlader hende hjemme, så får hun sin Kong og evt andet at få tiden til at gå med og hun kan godt holde sig i mange timer, så det er ikke problemet. Der er nogle morgner hvor vi går med hende i 30min og hun VIL bare ikke lave noget. Og så er hun alene til vi kommer hjem fra job igen også laver hun noget når hun kommer ud, men der kan der også gå 10-20min før hun får tid til det. Hun er en hund der stresser nemt. Hun underkaster sig ved det mindste og det er også blevet værre selvom vi arbejder på det. Vi har stillet meget få krav til hende de sidste par uger og set om det hjælper. Og det virker det ikke til.

 

Hun er en yderst følsom hund og det stammer nok tilbage fra avleren. Hun har ikke fået nok opmærksomhed der og socailiring. Og det har vi virkelig lært af.

 

Hvis vi skal ud og have hund igen, så bliver det ved en avler hvor man kan komme og møde hunden allerede fra 5ugers aldren og man ved hvad den har været igennem og evt også en DKK reg. Jeg skal ikke igennem sådan et forløb igen. For så vil jeg ikke have hund.

 

Ham i familien er uddannet adfærdsbehandler og han tror heller ikke på at det bliver bedre. Vi har fået råd mm fra ham og trænet med det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved ikke, hvad I søger, men jeg vil gerne rådgive jer, hvis I vil arbejde med problemet - www.bricksite.com/nemo det er til særlig lav studiepris pt på sølle 200 kr for en hel behandling - jeg søger stadig fem hunde.

 

I kan kontakte mig, hvis I ønsker hjælp.

Mit CV står på siden

 

Jeg kan ikke svinge en tryllestav, men jeg kan give jer redskaber at arbejde med selv.

Alternativt kan jeg henvise jer til andre, der bor tættere på afhængig af hvor i midtjylland I bor.

 

MVH

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sally-tøsen

Sally blev ikke aflivet. Havde en underlig drøm i nat som sagde jeg skulle kæmpe videre for vi var nået langt. :hmm:

 

Så idag ringede jeg til dyrlægen og fik en snak. Var der over og tog før fri fra job. Og de kunne godt se problemerne, de sagde også ud fra alt det jeg sagde, at vi var nået rigtig langt og at det hænger tilbage fra avleren. :genert:

 

Så nu er hun sat på stress hæmmende medicin de næste 10dage som forsøg og jeg har købt D.A.P. Og fik at vide afled istedet for at skælde ud, må godt bruge nej, da hun ikke reagere negativt på det, hvis hun tager det negativt, så er det bandlyst. Men det vidste jeg allerede. Fortalte også at hvis vi bare lukker en dør for meget, så splitter hun alt ad, alt skal være som det plejer, så det er ikke altid lige nemt.

 

Så nu tager vi en dag af gangen også ser vi. Vi forsætter vores træning som hidtil, da det er det rigtige iflg dyrlægen, dog ingen hævede stemmer og skæld ud.

 

Vi må heller ikke starte på noget nyt/hundetræning som ellers var planen efter sommerferien. Vi skal blive i samme rutine som hidtil.:vuf:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...