Hop til indhold

Hvilken race vil i anbefale?


Gæst Catharina
 Share

Recommended Posts

Gæst Catharina

Hej jer på HF

 

Vi er en familie der er igang med kigge på hund igen, og håber i måske kan hjælpe os med at vælge en race der vil passe til vores familie?

 

Lidt om os:

Vi er en familie på 4 personer. 2 voksne (40 år) og to børn/unge på 15 år og 2 år:blink:

Faren i familien arbejder kun 3 dage om ugen, og har derfor tid alle andre dage til hunden. Han er også den der hovedsagligt vil stå for opdragning af hunden, og har god forstand på at være fast og konsekvent over for hunden. Han er fx. glad for schæfer-hunde, men vi mener bare ikke den vil passe med en 2-årig pige i huset... Jeg - på 15 år vil også meget gerne deltage i hundepasning og gå-ture. Jeg har før haft ansvaret for MIN hund og har gået til træning med hende (en Berner Sennen) , og har forståelse for ansvaret omkring en hund. Jeg vil gerne kunne gå til fx. Agility eller vand-aportering med hunden. + Jeg har ikke noget imod at skulle strigle hunden, så pelspleje gør ikke noget.

Samtidig er jeg hos min far hveranden weekend, og manden i familien arbejder nogle weekender, så det skal også være en hund der kan nogle dage (selvfølgelig først når den er over hvalpe-stadiet) nøjes med kun 2 gåture, og ikke 3 timers aktivering. Da Moren i huset nogle dage vil være alene med hund og lille barn. Den 2-årige pige er vant til hunde og ELSKER dem, og uanset størrelse er hun ikke bange for dem, heller ikke når de vælter hende.

 

Vi bor i et mellem-størrelse hus, med en forholdsvis lille have til. MEN der er trappe til første salen i huset. Hunden skal ikke nødvendigvis være i stand til at gå på trapper, men det ville være en fordel, da der også er en lille trappe fra huset til haven. Vi bor tæt på en hundeskov og masser af mulighed for vandleg, ved stranden 5 min væk.

Hunden skal (grundet manden i huset) gerne have en pæn størrelse (behøver ikke være Berner Sennen størrelse) men ikke mindre end en lille labrador.

 

Håber i har nogle gode bud! :D Det betyder meget for hele familien at vi vælger den RIGTIGE hund til os! Og så er det jo super at få hjælp :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det, ved jeg godt, men det har alle mine eksemplarer af racen været, og vi er mange der kender racen, som verdens bedste, også til børn...;-)

 

Tror lidt Jeanette mener at mange køber den udelukkende fordi den skulle være nem og så tror folk den ikke kræver det store, og så ende man med en hund der enten ikke er til at styre, eller som skal omplaceres fordi den ikke levede op til forventningerne :vedikke:

 

Undksyld Jeanette hvis jeg ligger ord i munden på dig...

Og TS. det er self. ikkke myntet på dig og din familie, man ser det desværre bare rigtig tit

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan kun snakke ud fra egne erfaringer.... Jeg har tidligere haft en golden retriever og en cocker spaniel. Vores Golden var bare tålmodig, godmodig, kærlig og rolig. Men måske ikke den bedste agility hund, men klart en hund til træning og apportering. Vores cocker var mere livlig, men også kærlig. Den synes jeg dog passede bedst til en familie med lidt ældre børn (igen kun EGNE erfaring)

 

Nu har vi en kooiker hvalp. Vi har børn på 3 og 6 år, og foreløbig går det super godt. Jeg ved, at der er nogen der har en mening om om at en kooiker ikke passer til en familie med børn, fordi den er sensitiv af sind. Men jeg mener det afhænger rigtig meget af familiens holdning til hvordan børn skal omgås hunden! Så det er forældrenes ansvar ikke hundens eller børnenes!

Kooikeren er en mellemstørrelse hund, den kan med den rette socialisering og prægning blive en fantastisk familiehund (jeg ved at nogle måske er uenige, men dette er min holdning). Kooikeren tilpasser sig meget familiens aktivietetsniveau, men har selvfølgelig brug for aktivitet. Det er også vigtigt med mental stimulans, men det behøver ikke være så tidskrævende. Den er super til agility og i det hele taget en intelligent hund, det knytter sig meget til sin familie.

Om den kan gå på trapper, må du spørge nogle klogere mennesker om :blink: (evt kontakte nogen fra dansk kooiker klub) Tjek deres hjemmeside!

 

Håber du kunne bruge mit indspark til noget ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Catharina

Tusind tak for jeres svar!

Vi har også tænkt på en labrador, men vi kunne godt være bekymret for at den ikke vil kunne klare at den nogle dage IKKE vil have muligheden for at komme ud og blive "rigtig" aktiveret? Den er måske FOR energi-fyldt til vores familie :)

 

Temper: Vi har selv snakket meget om en Golden Retriever, da den generelt lyder som en hund der vil passe godt hos os, og så har vi venner med en Golden, og den har det blideste og roligste sind i forhold til vores 2-årig.

 

Men vi spørger, for at finde ud af om der måske er andre hunderacer, der ville være endnu mere perfekte for vores familie.

 

Jeg kender ikke selv noget til racen kooiker, men den er da klart et kig værd! Men kan forstå at den godt kan være lidt (forstå mig ret) fint følende? Vil den så kunne være med en rigtig "Tumler" som, selvom hun selvfølgelig skal lære at være sød ved hunden, godt kan være meget glad for hunde?

 

Igen TAK for jeres svar! :D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for jeres svar!

Vi har også tænkt på en labrador, men vi kunne godt være bekymret for at den ikke vil kunne klare at den nogle dage IKKE vil have muligheden for at komme ud og blive "rigtig" aktiveret? Den er måske FOR energi-fyldt til vores familie :)

 

Hvorfor skulle en lab ikke kunne tåle at gå og fede den lidt ind i mellem?

Nogle af de bedst fungerende labber jeg kender kan sagtens gå en uge eller to hvor der ikke sker en skid der har med dem at gøre. Men når det så drejer sig om dem, så er det noget med noget mening i. De har trods alt et arbejde de skal udføre i jagtsæsonerne.

 

Temper: Vi har selv snakket meget om en Golden Retriever, da den generelt lyder som en hund der vil passe godt hos os, og så har vi venner med en Golden, og den har det blideste og roligste sind i forhold til vores 2-årig.

Imo så fungerer goldens ringere end labber, hvis ikke de har noget fornuftigt at tage sig til. Hertil kommer at avlen ved goldens på et mere generelt plan end jeg bryder mig om, ser ud til at producere hunde med et temperement og en skarphed der ikke just burde være tilfældet med den race. Hvis det skal være golden, så kig dig godt for, og sæt dig ind i linjerne bag, og ikke kun forældredyrene.

Link til indlæg
Del på andre sites

"Jeg kender ikke selv noget til racen kooiker, men den er da klart et kig værd! Men kan forstå at den godt kan være lidt (forstå mig ret) fint følende? Vil den så kunne være med en rigtig "Tumler" som, selvom hun selvfølgelig skal lære at være sød ved hunden, godt kan være meget glad for hunde? "

 

 

Forstår godt hvad du mener. Jeg har også fået at vide den kan være fintfølende, og at der derfor er nogen der fraråder den til børnefamilier. Da vi var i jeres situation, undersøgte vi også forskellige racer. Og jeg snakkede med flere forskellige kooiker opdrættere (ca 10), hvoraf én meldte klart ud at hun ikke ville sælge en hvalp til os pga af vores børn. De andre havde den holdning, at med det rette stykke arbejde kan kooikeren sagtens håndtere selv små børn.

Vi har jo gutten på tre år, som vidst er lidt som jeres tumling på 2. Han har en helt anden måde at håndtere vores hvalp på end storebror og vi har. Vi er ret faste med at han ikke må løfte på hende, men ellers må han lege med hende så meget han vil. Og vi kan se, at vores hvalp ser på ham som hendes legekammerat, så nogen gange kan legen godt blive lidt vild, efter vores mening. Hun bliver meget ivrig og totalt vimseglad når han kommer, og mange gang foregår alt hvad han gør i løb. og det udløser jo hendes jagtinstinkt, så det hele bliver lidt opkørt. Det stopper vi med det samme, afleder hunden og giver evt vores søn noget roligt aktivitetslegetøj han kan lege med hende med. Men jeg har på intet tidspunkt haft indtryk af at hun synes det er for meget, at hun er så fintfølende eller sensitiv at hun bliver præget negativ.

Så I vores familie fungerer det, men man skal selvfølgelig være obs på det.

 

Det skal siges at vi fik vores hvalp fra en opdrætter der selv havde en pige på tre år som havde daglig kontakt til hundene. Og det kan da være at det er en fordel! Måske I kunne finde sådan et sted, jeg ved f.eks der er en opdrætter på sjælland der er dagplejemor!;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker umiddelbart en golden retriever.. Jeg kender kun min mors Mille, men hun er så god som dagen er lang. Rigtig nem at opdrage og meget kærlig, knuselsker legetøj og alt andet der kan bæres i munden. Elsker at komme på stranden - hun styrer direkte ud i vandet. Hun kan sagtens, at der nogen dage ikke sker ret meget, men hun elsker at komme ud og løbe frit..

Link til indlæg
Del på andre sites

er jeg den eneste der bidder mærke i to ting?

 

Han er også den der hovedsagligt vil stå for opdragning af hunden, og har god forstand på at være fast og konsekvent over for hunden.

 

Kan man få uddybet dette? For det kunne jo godt have indflydelse på hvilken hunderace man skal anbefale, da det jo ikke er alle hunde der skal føres med "hård hånd". Og i mine ører lyder det lidt af forældede metoder, ja sorry hvis jeg fejlbedømmer :vedikke:

 

Samtidig er jeg hos min far hveranden weekend, og manden i familien arbejder nogle weekender, så det skal også være en hund der kan nogle dage (selvfølgelig først når den er over hvalpe-stadiet) nøjes med kun 2 gåture, og ikke 3 timers aktivering. Da Moren i huset nogle dage vil være alene med hund og lille barn.

Hvorfor ikke vente med at anskaffe sig hvalpen til barnet er lidt ældre? Synes som udgangspunkt ikke man skal anskaffe sig hund hvis man på forhånd kan sige at den nogle weekender skal leve med ikke at blive aktiveret, især ikke hvis man anskaffer sig en hvalp. Nu siger du jo selv "selvfølgelig først når den er over hvalpe-stadiet", men hvor længe er det i jeres øjne? Og hvordan vil i løse problemet ind til da? I mine øjne er en hund ikke "færdigudviklet før den er omkring et år (gerne mere) og der er barnet måske allerede lidt mindre krævende, så hvorfor ikke vente?

 

Det er selvfølgelig ikke for at være en rigtig lyseslukker, og jeg er sikker på at rigtig mange herinde er meget mere egnede til at vurdere end race end jeg er, men alle hunde er forskellige, og der findes ingen race som 100% er ens og dermed synes jeg man skal have tid og mulighed for at være fleksibel før man anskaffer sig hvalp :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

er jeg den eneste der bidder mærke i to ting?

 

 

Hvorfor ikke vente med at anskaffe sig hvalpen til barnet er lidt ældre? Synes som udgangspunkt ikke man skal anskaffe sig hund hvis man på forhånd kan sige at den nogle weekender skal leve med ikke at blive aktiveret, især ikke hvis man anskaffer sig en hvalp. Nu siger du jo selv "selvfølgelig først når den er over hvalpe-stadiet", men hvor længe er det i jeres øjne? Og hvordan vil i løse problemet ind til da? I mine øjne er en hund ikke "færdigudviklet før den er omkring et år (gerne mere) og der er barnet måske allerede lidt mindre krævende, så hvorfor ikke vente?

 

Det er selvfølgelig ikke for at være en rigtig lyseslukker, og jeg er sikker på at rigtig mange herinde er meget mere egnede til at vurdere end race end jeg er, men alle hunde er forskellige, og der findes ingen race som 100% er ens og dermed synes jeg man skal have tid og mulighed for at være fleksibel før man anskaffer sig hvalp :vedikke:

 

Nu siger TS jo ikke at hunden SLET ikke vil blive aktiveret i disse weekender, men at det skal være en hund der i de pågældende weekender godt kan klare ikke at skulle aktiveres i 3 timer og en hund der i de weekender der kan nøjes med 2 gåture...

Og det ser jeg ærlig talt ikke noget forkert i, mange hunde kan godt i et par dage nøjes med 2 gåture hvis man f.eks. har en have den kan komme ud i resten af tiden. Og igen hvis man har en have kan man jo aktivere hunden med fodersøg osv...

Jeg bor alene og når nu jeg ligger syg (som jeg har gjort de sidste par dage) så må Pluto altså lige undvære at vi går flere timer af gange, og det kan han også sagtens, så laver jeg jo bare andre ting med ham, ting jeg sådan bedre kan klare fra sofaen :blink:

 

Men jeg er helt enig i din kommentar til opdragelses metoden :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu siger TS jo ikke at hunden SLET ikke vil blive aktiveret i disse weekender, men at det skal være en hund der i de pågældende weekender godt kan klare ikke at skulle aktiveres i 3 timer og en hund der i de weekender der kan nøjes med 2 gåture...

Og det ser jeg ærlig talt ikke noget forkert i, mange hunde kan godt i et par dage nøjes med 2 gåture hvis man f.eks. har en have den kan komme ud i resten af tiden. Og igen hvis man har en have kan man jo aktivere hunden med fodersøg osv...

Jeg bor alene og når nu jeg ligger syg (som jeg har gjort de sidste par dage) så må Pluto altså lige undvære at vi går flere timer af gange, og det kan han også sagtens, så laver jeg jo bare andre ting med ham, ting jeg sådan bedre kan klare fra sofaen :blink:

 

Men jeg er helt enig i din kommentar til opdragelses metoden :5up:

 

Det kan jeg også sagtens følge dig i, men moren i huset bliver stort set ikke nævnt i beskrivelsen, så jeg antager at hun muligvis ikke har vildt meget forstand på hunde, og jeg synes bare det er noget man skal overveje rigtig grundigt når man anskaffer sig hund samtidig med et barn på 2 hvis ikke man har haft hund før. :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det kan jeg også sagtens følge dig i, men moren i huset bliver stort set ikke nævnt i beskrivelsen, så jeg antager at hun muligvis ikke har vildt meget forstand på hunde, og jeg synes bare det er noget man skal overveje rigtig grundigt når man anskaffer sig hund samtidig med et barn på 2 hvis ikke man har haft hund før. :vedikke:

 

Ja men det er jo kun nogle weekender hvor hun vil være alene med hunden, og det tror jeg såmænd nok hun kan nå at lære hurtigt :blink: Desuden går jeg udfra at faren i huset kommer hjem på et tidspunkt i løbet af dagen så det er jo ikke 48 timer i træk at mor skal være alene med lille barn og hund...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja men det er jo kun nogle weekender hvor hun vil være alene med hunden, og det tror jeg såmænd nok hun kan nå at lære hurtigt :blink: Desuden går jeg udfra at faren i huset kommer hjem på et tidspunkt i løbet af dagen så det er jo ikke 48 timer i træk at mor skal være alene med lille barn og hund...

 

True that, get er måske også bare mig :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

True that, get er måske også bare mig :vedikke:

 

Det er jo ikke noget i vejen med din bekymring, heller en bekymring for meget end en for lidt :-D Og jeg kan jo heller ikke vide med sikkerhed om jeg har ret, fordi jeg kender jo ikke familien, men kunne ikke forestille mig at det skulle blive et problem

Link til indlæg
Del på andre sites

Tror lidt Jeanette mener at mange køber den udelukkende fordi den skulle være nem og så tror folk den ikke kræver det store, og så ende man med en hund der enten ikke er til at styre, eller som skal omplaceres fordi den ikke levede op til forventningerne :vedikke:

 

Undksyld Jeanette hvis jeg ligger ord i munden på dig...

Og TS. det er self. ikkke myntet på dig og din familie, man ser det desværre bare rigtig tit

 

Det, ved jeg også godt, det gælder vel egentlig alle hunde racer... Der, er jo ikke 2 hunde, der er ens.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Catharina

Moren i familien har skam forstand på hunde, det er bare at hun i nogle weekender (cirka hver 4 weekend) vil stå med hund og barn alene, i cirka 24 timer. Vi er klar over at i det første 1½-2 år vil det i de weekender kræve noget mere af hende, vi er dog også i den dejlige situation at vi har familie i omegnen der gerne vil deltage/give en hånd med i de weekender hvor det hele sejler.

 

Det vi mener med "at være fast og konsekvent over for hunden" er bare at fx. med en schæfer, så går det ikke at sige: lille søde hund kan du sætte dig her. Alle hunde har et eller andet sted brug for en der kan sætte grænserne overfor den. Det er ikke ensbetydene med at han på nogen måde vil råbe af den, tage fat i den eller noget lignende. Han har bare et ønske om en velopdragen hund der lystrer. Så opdragelses-metoden kommer meget an på hvilken hund vi i sidste ende vælger :) Det kommer jo netop meget an på lige den hunderace man står med og selvfølgelig lige DEN hund man vælger i kuldet!

 

Tusind tak fordi i har så mange gode forslag, og forsøger så vidt muligt at følge med og svare på de spørgsmål der bliver stillet :D I har allerede rettet vores blik mod flere ting vi helt klart er nød til at drøfte mere og ting vi er helt sikre på.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det, ved jeg også godt, det gælder vel egentlig alle hunde racer... Der, er jo ikke 2 hunde, der er ens.

 

Selvfølgelig gælder det alle racer, desværre er det tit labradoren det går ud over, netop fordi folk anskaffer sig den fordi den er så pussenusse sød og så kan den ellers ligge i hjørnet og se sød ud når man ikke lige har tid til den (og især mange børnefamilier, kender personligt flere og så kan man jo se det på diverse salgssteder).

 

Dont get me wrong, labradoren er en dejlig hund...

Link til indlæg
Del på andre sites

Selvfølgelig gælder det alle racer, desværre er det tit labradoren det går ud over, netop fordi folk anskaffer sig den fordi den er så pussenusse sød og så kan den ellers ligge i hjørnet og se sød ud når man ikke lige har tid til den (og især mange børnefamilier, kender personligt flere og så kan man jo se det på diverse salgssteder).

 

Dont get me wrong, labradoren er en dejlig hund...

 

Det, er jo også forkert at den bare skal passe sig selv, sådan skal man jo ikke have hund....

Link til indlæg
Del på andre sites

Det, er jo også forkert at den bare skal passe sig selv, sådan skal man jo ikke have hund....

 

Der er vil helt enige :5up: Og derfor kan jeg heller ikke undgå at blive harm over at se alle de omplaceringshunde derude; self. kan ma komme ud i situationer hvor man desværre bliver nødt til at finde et nyt hjem til hunden, men i alt for mange tilfælde handler det om at folk ikk har sat sig ind i hvad det vil sige at have hund og hvilken race de anskaffer sig...

 

Undskylder igen for OT, men synes det er godt at TS og familien undersøger alle mulige forskellige racer for at finde den der lige passer der :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...