Hop til indhold

Hvornår skal en hvalp møde andre hvalpe/hunde?


HNP
 Share

Recommended Posts

Vi hentede vores nye hvalp igår :hjerte: Så nu er vi hundeejere igen. Det er vores første hvalp. For 6 år siden døde vores anden hund, men han var voksen da vi fik ham.

 

Men hvornår skal møde andre hunde? Eller hvalpe? Vi har mange hunde hvor vi bor, men kender jo ikke alle de mennesker. Skal man bare gå hen og spørge om deres hund vil lege? Altså hvis vi møder en hvalp? :banan:

 

Vi vil også melde os til et hvalpehold, tænker vi gør det om 2-3 mdr? Hun er snart 10 uger. Men er det ikke for sent til at hun skal lege med andre hunde... Men vi kender kun en enkelt med 1 hund, den tænker jeg hun skal møde når hun er ældre.. Nogle bud?

 

Hun har hele tiden været vant til at gå sammen med søskende, Mor, Far og en anden hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg ville melde mig til et hvalpehold med det samme, der er ofte ventetid, og efter min mening er der ikke nogen grund til at vente, man kan sagtens få noget ud af det, fra hvalpen er helt ung. de fleste starter nok også først op igen i løbet af de næste par måneder.

 

angående at møde andre hunde ville jeg også starte næsten med det samme, stille og roligt. afhængigt af, hvor tryg hvalpen er ved at være ude, skal den nok have nogle dage eller en uge bare omkring jeres matrikel med lige at finde ud af det nye hjem og jer. derefter ville jeg stille og roligt begynde at introducere den for sunde, hvalpe-tålmodige og venlige voksne hunde, som i kender. helst lidt længere møder, hvor hvalpen får lov at nå at blive tryg ved den anden hund. jævnaldrende hvalpe på samme størrelse ville jeg heller ikke tøve med at introducere mere eller mindre med det samme.

 

men kvalitet frem for kvantitet, jeres hvalp får ikke noget positivt ud af tusind tilfældige, korte hundemøder, hellere opbygge få, gode relationer.

 

må vi ikke se billeder af jeres nye hund? vi elsker hvalpe herinde :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tillykke med det lille pus, hvalpetræning skal ikke vente, meld dig så hurtigt som muligt, hos os vil vi helst have hvalpene når de er 8 til 9 uger:), find så nogle gode hundevenner, hvor bor du? måske kan nogle herfra HF hjælpe:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Mais og hunden

Ud og møde nye hunde med det samme, jo før jo bedre! Og jeg er enig med Lagkagen, ingen grund til at vente med hvalpehold. Vi startede op, 4 dage efter at vi havde hentet hunden. Desværre var det et skidt sted, så først nu, hvor hun er 14 måneder gammel, er hun ved at blive tryg ved andre hunde. Det er vigtigt at få præget dem godt på andre hunde lige fra starten, store som små.

Evt. kan du jo høre om der er nogen herinde fra, der er med på noget møde med hundene? Der er masser af søde hunde og mennesker herinde! Hvor bor du henne? :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Michelle w

Jeg ville osse melde til hvalpehold med det samme -man kan nærmest ikke starte for tidligt. Træningen på et hvalpehold er jo netop tilrettelagt efter at det er hvalpe som altså ikke kan noget endnu, og som kun kan koncentrere sig i kort tid af gangen:-)

Sådan et hvalpehold er et fantastisk sted at lære hvalpen at man godt kan "arbejde" selvom der er andre hunde -at det ikke altid skal gå op i har og briller.

 

Ang at møde andre hunde, så er det nu en rigtig god ide at hvalpen ikke kun leger med andre hvalpe, men osse møder voksne hunde, så de kan opdrage den lidt på hundemanér.

Det handler dog lidt om at det er de rigtige voksne hunde den møder. Altså velsocialiserede voksne hunde med et godt sprog osv. Det vil nemlig være med til at hvalpen lærer de sociale spilleregler mellem hunde. Vi mennesker kan jo lære dem rigtig mange ting, men nogen ting kræver det altså andre hunde for at lære.

 

Så snart han er vacc (og det er han jo nu, eller bliver det snart), kan han fint komme ud og møde verden.

 

Han ser i øvrigt skøn ud jeres hvalp:hjerte:

 

Nå ja, og så lige en sidste tilføjelse. Det er efter min mening lige så vigtigt at hunden lærer IKKE at lege med de andre hunde der er omkring den, som det er at den lærer at lege godt med dem.

-ellers ender man nemlig hurtigt med en hund der går helt bananas i snoren når man ser en anden hund på gåturen. Og det er måske meget sødt med en 10 ugers hvalp, men altså knapt så sødt når hvalpen er blevet voksen.

Så det er en god idé at lære den at man oftest bare skal passere andre hunde når man møder dem på gaden (og så self rose og belønne når den gør det uden problemer), og så kun engang imellem lade den hilse og evt lege (og ikke med hvem som helst -bedøm lige hunden og dens ejer inden de får lov at hilse. Dårlige hundemøder er til langt mere skade end gavn)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Mais og hunden

Hvor bor I henne? Måske er der nogle potentielle venner hos HF-hundene

 

find så nogle gode hundevenner, hvor bor du? måske kan nogle herfra HF hjælpe:-D

 

Det var vi rimelig enige om alle tre :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Som de andre siger, så er det bare med at komme ud og socialiserer med andre hunde. :5up:

Vores hvalp var 8 uger da vi hentede hende, og hun mødte den første hund nogle dage efter hun var kommet hjem. Det gik rigtig godt, vi har nu haft hende i en måned og hun har mødt flere hunde, og hun ELSKER andre hunde og er ikke spor tilbageholden. Men jeg har så også sørget for at lade hende lege med hunde som jeg ved er sød ved hende, så hun ikke bliver skræmt af en eller anden hund som overrumpler hende. Det er vigtigt med gode oplevelser, og hellere få gode oplevelser, end en masse i en fart som ender dårligt.

 

Held & lykke med det hele og tillykke med hvalpen. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak og sikke hurtige i er til at svare herinde. Dejligt! :D Og kan godt se vi skal ud og møde andre hunde, der er masser hvor vi bor bare ikke så mange jeg kender :)

 

Det var vi rimelig enige om alle tre :mrgreen:

 

Vi bor i Aalborg :) Havde slet ikke tænkt på at spørge herinde om der var nogle der havde hunde der vil lege, men det da en god idé.

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan kun tilslutte mig de andre, til hvalpetræning så hurtigt som muligt, vi startede da han var 10 uger, og hvalpehold er jo en kæmpe god kilde til socialisering af de små, personligt gav det også mig en masse, jeg var første gangs hvalpejer, og det var rigtig rart at få noget viden og gode råd fra nogle som har den erfaring jeg ikke har :oops: .....

 

Vores hilste også på andre hunde fra dag 1, i starten satte jeg mig bare ned på hug til ham, når vi skulle hilse, bare så jeg var tæt på ham, hvis han havde brug for at gemme sig lidt :lun: Men det gik nu ret hurtigt over at han syntes at jeg var specielt spændende når der var andre hunde :vedikke:

 

Og tillykke med ham, han ser virkelig fin ud

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er også helt enig med de andre... Skynd dig at få startet på et hvalpehold, og så ud og mød andre hunde med det samme... MEN!

 

Det er en god idé om du kender hundene på forhånd... Det er jo vigtigt at lige de første hunde er gode oplevelser, derfor brugte vi i starten at mødes med folk som havde god kontrol over deres hunde, og at han mødte rolige hunde. Da han var 4 mdr. ca fik han lov at møde alle hund der var glade og ville hilse, og fra han var 6-7 mdr. fik han sit første møde med "hidsige hunde", altså forstå mig ret... Han fik f.eks. lov at møde min venindes hund som er en gammel kastrat der siger ret kraftigt fra overfor hvalpe adfærd, og på det tidspunkt følte jeg at Dexter var parat til at lære at verden ikke kun består af "søde hunde der finder sig i alt". Det er vigtigt at de også lære det!

 

Derudover så selvom det er meget tiltrækkende så lad være at tage i hundeskov liiiige med det samme... Du kan hurtigt få ret voldsomme oplevelser der, så hvis du gerne vil derhen, så er det en god idé at tage derhen på de "rolige tidspunkter"... f.eks. omkring klokken 10 om formiddagen..

 

Men i bund og grund, sørg for at der er masser af gode oplevelser med hunde! Alle størrelser! Du skal dog også huske at du er i din fulde ret til at sige stop, f.eks. oplevede jeg at Dexter legede med en hvalp som var ufattelig voldsom og blev ved at tvinge ham til at underkaste sig, og der sagde jeg fra til sidst, det var ikke en sjov leg for Dexter. Det er også vigtigt at HVIS din hund bliver utryg og har en dårlig oplevelse, at du ikke udviser at du er urolig eller synes det er synd for din hund den lige blev "tromlet ned", hver glad og fokuser på at den skal huske at verden er god. Hvis den f.eks. er blevet snappet ud efter og har givet et piv, så lad være straks at tage fat i den og tjekke om den er kommet til skade... Vent 2-3 minutter, så den ikke forbinder det med noget "farligt"... (Selvfølgelig hvis du kan se at han bløder eller halter osv. skal du ikke vente).

 

Nå det var lige mine råd, og hvordan vi gjorde for at få vores hvalp til at være tryg ved alle hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Bernerfan

Tillykke med din yndige nye hvalp. :hjerte:

 

Jeg er enig med de andre og slutter mig til koret: Ud og i gang med at møde nye hunde og af sted til hvalpetræning hurtigst muligt. :-) Jeg har indtryk af, at de starter hvalpehold op mange steder her i januar, så det er bare om at komme ud og finde et sted i dit område. :banan:

 

Hvad angår mødet med andre hunde vil jeg anbefale, at du starter ud med nogle hunde, du kender godt og er 100% sikker på vil være søde mod hvalpen, således den ikke får sig en dårlig oplevelse ved mødet med andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Bernerfan
Tak og sikke hurtige i er til at svare herinde. Dejligt! :D Og kan godt se vi skal ud og møde andre hunde, der er masser hvor vi bor bare ikke så mange jeg kender :)

 

 

 

Vi bor i Aalborg :) Havde slet ikke tænkt på at spørge herinde om der var nogle der havde hunde der vil lege, men det da en god idé.

 

Der starter hvalpemotivation op via DKK i næste uge... onsdag aften. Prøv at kigge på deres hjemmeside. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Havde slet ikke tænkt på at spørge herinde om der var nogle der havde hunde der vil lege, men det da en god idé.

Hun er aldeles dejlig, den lille!

 

Prøv også at kigge efter, om der i nabolaget bor hvalpe, som hun kan lege med. Og hvis der bor - specielt tæver - lige om hjørnet OG hvis de er garanteret hvalpevenlige, så prøv at få en jævnlig play date med dem. Så bliver der heller ingen vrøvl, når I møder dem på gader og stræder, når hvalpen er blevet unghund/voksen.

 

Vi har i mange år haft stor fornøjelse af vores nabos hanhunde, som vores forrige hanhunde legede med hele livet. Nu er det Sofus' tur til at lege med naboens (nye) hanhunde, og de opfører sig alle tre som brødre og storelsker hinanden. Imens drikker vi mennesker kaffe og hygger os en halv times tid, mens hundene tonser rundt.

Redigeret af Dina
Sjusk!
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Bernerfan
Glædelig hvalp og velkommen til!

 

DcH Dronninglund DcH Dronninglund - Forside har nogle superdygtige hvalpetrænere. Deres hvalpetræning er lige efter mit hoved med en masse ro på og lagt an på de vigtige sociale ting og ikke bare en masse lydighedsøvelser.

 

Enig! :-)

 

Desværre er det kursus, de starter op her den 14. januar vist desværre booket - det var derfor, jeg fandt det i Aalborg i stedet. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...