Hop til indhold

Vejrtrækningsproblemer - hvad fejler han?


Retrieveren
 Share

Recommended Posts

Jeg har en golden retriever på 11 måneder som de sidste par måneder har "hevet efter vejret" indimellem.

Jeg snakkede selvfølgelig med min opdrætter om det (som er dyrlæge) og hun sagde at det nemt kunne være reverce sneezing (omvendt nys), men det tror jeg ikke. Hans "anfald" ligner ikke de videoer jeg har set, og han gør det aldrig når han er ophidset, hvilket ellers også er et kendetegn.

 

Så var han inde ved dyrlægen (egentlig med et andet formål) og her fik han taget billeder af hele kroppen, og hjerte, lunger osv. så rigtig fint ud. Blodprøvene viste at alle organer havde normale værdier og testen for hjerte/lunge orm var negativ.

 

Når han gør det, sker det altid enten når han tigger eller når han ligger og sover/slapper af. Så gør han det lige 3-5 gange. Det lyder lidt som da min gamle hund gravede efter mus og fik jord i næsen som han ikke rigtig kunne komme af med...

Synes det har været næsten helt aftaget i en lang periode, men nu er det kommet igen. Det er ikke hver dag, og det er maks. 3 gange på en dag han har det. Han virker ikke selv generet overhovedet.

 

Mest af alt ligner det faktisk at han glemmer at trække vejret, men det er vist ikke muligt??

 

Jeg har selvfølgelig haft fat i min opdrætter igen, men der er vist ikke så meget mere de kan gøre.. Så måske er næste skridt en næse - specialist?

Han skal alligevel bedøves her i slutningen af marts (røngent-billeder af led), og det vil her være oplagt at kigge ham i næsen, men ellers er der nok ikke så meget mere at gøre..

 

 

Er der nogen som har prøvet noget lignende?? eller har forslag til hvad det kunne være?

 

Han har ikke symptomer på nogle af de næse-problemer jeg har kunnet finde; kræft i næsen, mider i næsen osv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Det er svært at svare på hvad det kan være, når man ikke har hørt det. Min ældste beagle har reverse sneeze - det kommer i anfald og ikke kun når han er ophidset eller stresset over noget. Han kan sagtens have ligget og sovet, hvor han så sætter sig op og laver den der omvendte nysen, lidt ligesom når vi mennesker har noget siddende i halsen så vi må rømme os.

 

Charlie har haft det i omkring 5 år cirka - det er som dyrlægen betegner en blød gane - i slemme tilfælde kan der opereres for det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Men hvordan lyder det? Barney gør det KUN igennem næsen og "bruger" slet ikke munden. Den er helt lukket og han "trækket bare efter vejret" et par gange...

 

Og er det arveligt? Ingen i hans familie har det, så synes det er vildt underligt, specielt da racen slet heller ikke er disponeret for det, og han er efter rigtig fine forældre...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack
Så slemt er det SLET ikke. Det lyder slet ikke sådan og han står heller ikke på den måde med hovedet...

 

OK så er det ikke reverse sneeze han har!

Håber dyrlægen kan komme op med noget :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

OK så er det ikke reverse sneeze han har!

Håber dyrlægen kan komme op med noget :-D

 

Mine lyder heller ikke så voldsomt og står heller ikke sådan med hovedet - de har hovedet nedad, kan få det når de står roligt (men klart oftere når de fx tigger).

 

Har du ikke mulighed for at filme et anfald?

Link til indlæg
Del på andre sites

Som regel ret kort tid, men en gang fik jeg stresset Bastarden, så hun havde det i ret mange timer....sådan cirka 6 timer, med korte pauser i mellem, men det er undtagelsen, som regel er det 30 sekunder og varer det længre hjælper jeg lidt (holder for næsen = tvinger dem til at trække vejret gennem munden, så stopper det hurtigt)

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg tænker om han ikke bare lige den bløde gane lukker for luften et øjeblik, så han derfor lige suger kraftigere ind med næsen? Med en lyd som hvis et menneste skulle til at , undskyld udtrykke, lave en grønhakker?

 

jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener, men vil rigtig gerne forstå det.. kunne du måske forklare det lidt nærmere? :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Karla har noget meget mildt reverse sneezing engang imellem.... slet ikke så voldsomt som Beaglepacks video... det kommer meget sjældent og har også sjældent noget at gøre med om hun har været ophidset eller ej... Lyder mest som om hun bare "snøkker indad" et par gange - lidt ligesom børn kan finde på at gøre hvis de er snottede....

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Charlie har det faktisk ikke så tit - det kan godt være det lyder voldsomt på den video jeg har lagt på, men der kan nogle gange gå måneder i mellem et anfald. Han kan godt få det hvis han f.eks. stresser over en duft han er på sporet af og han så trækker lidt mere end normalt - det er også derfor jeg anvender seler til alle mine beagler - for at de ikke har pres på halsen.

 

I Charlies tilfælde blev diagnosen stillet ved at dyrlægen pressede/trykkede et bestemt sted ved struben.

Jeg plejer når Charlie har et anfald, som nogle gange varierer i længden, at nusse ham på brystet det får det til at stoppe næsten med det samme. Han er også vældig god til selv at stoppe det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis han ikke er blevet testet for hjerte/lungeorm for nylig, så få det lige gjort. Hvis han ER blevet testet, så få ham lige testet en gang til. Testen kan godt være falsk negativ flere gange, selv om en hund har H/L-orm.

 

Når en hund begynder at hoste af den sygdom, så er det fordi der er mange generende larver i lungerne. Hvis der endnu kun er en enkelt larve af gangen, så kan der bare være lidt åndedrætsbesvær i perioder. Når larven er kommet op af lungerne, så er der ikke mere, der generer, og så kan der gå et stykke tid før det næste æg udklækkes.

 

Det lyder ikke helt som H/L orm, men få ham testet alligevel, -for en sikkerheds skyld.. Det kan være larver, der selv bevæger sig op af lungerne og op i svælg og snude.

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener, men vil rigtig gerne forstå det.. kunne du måske forklare det lidt nærmere? :)

 

hmm, jeg ved ikke om jeg kan forklare det bedre, men det virker som om tungen eller ganen godt en gange imellem kan komme i vejen for hundes frie vejrtrækning og så snøfter de lige ind ad engang..

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...