Hop til indhold

acari


LUNITA
 Share

Recommended Posts

hej, nu har vi endelig fået svar på zeus allergi test,

han har allergi overfor acari, har jeg lige fået at vide,

alt andet er negativt,

er der nogle med gode råd.

 

Du skal have en KOPI af resultatet. Der vil være en masse latinske ord for ting, man kan være allergisk overfor. Og ud for hver ting, står der et tal der siger noget om hvor meget Zeus reagerer på hver ting.

 

Du har så i telefonen fået at vide, at Zeus er allergisk "Acari", som er mider. Det skal nok vise sig, at der er tale om bestemte mider, som han er testet positiv for. Min egen Silke er testet for 5 forskellige mider. Og hun er allergisk overfor 3 af dem. 1 husstøvmide og 2 lagermider.

 

Hvis Zeus f.eks. kun er allergisk overfor lagermider, så KAN du være så heldig, at det kan være nok at ændre hans kost. Lagermider findes i tørrede fødevarer. Og i hundetørfoder.

Hvis det kun er støvmideallergi han har, så kan det måske være muligt at ændre på omgivelserne, så husstøvmiderne ikke kan overleve.

 

Det er også ret vigtigt at du bliver klar over hvilke ting Zeus er testet NEGATIV overfor. Derfor skal du bede om en kopi af resultatet. Selv om han kun er blevet testet positiv overfor acari, så KAN han jo være allergisk overfor andre ting som bare ikke har været med i testen.

Derfor skal du have en kopi af hele resultatet. Det er vigtigt at vide hvad han er testet negativ overfor.

 

---Jeg ser lige, at I skulle til dyrlæge i formiddags. Så har I forhåbentlig fået en god snak.

Men få alligevel fat i en kopi af laboratoriets resultater. De er GULD værd, når du skal finde ud af at give Zeus en rimeligt liv. Uanset hvilken behandling du har aftalt med dyrlægen.

Link til indlæg
Del på andre sites

vi har været hos dyrlægen i dag.

vi har fået en kopi, han er negativ over alt, det pollen han er testet for og overfor lopper,

så er han testet overfor mug og svampe, de er også negative.

men så har vi miderne, de er kommet med et tal på 4 og det er højt.

han får allergi foder.

jeg ved ikke så meget om hvordan vi får de husstøvmider, til at blive fære,

Link til indlæg
Del på andre sites

I bruger andre enheder i Grækenland end i Danmark. Herhjemme bliver blodet undersøgt ved en "ELISA-test". Og den test går fra 0-8000 enheder.

-Det står på papiret fra laboratoriet.

I Danmark regnes det for allergi, når tallet er over 150. Det står også på den seddel.

Silke har tal ud for alle de ca 50 ting, hun er blevet testet for. Laveste værdi er 5 for loppespyt, og højeste værdi er 1577 for hvene, der er en slags græs.

Så Silke er ikke super-allergisk. Men hun har alligevel problemer.

 

Du skal kikke på, hvad der står på laboratoriets brev. Et tal i sig selv siger ikke spor. Kik på, hvad der står om hvad den højeste værdi i testen kan være.

Det er normalt at reagere overfor alle de ting, der bliver testet. Det er først allergi når man reagerer for meget. Derfor undrer det mig, at Zeus skulle være negativ overfor nogen ting.

Men det kan selvfølgelig være en ret grov test, som bare fortæller i store træk at Zeus er allergiker. Og så foreslår dyrlægen en behandling, --sikkert prednisolon.....

Vi er jo anderledes pyldrede herhjemme i dag. Hvis der KAN behandles med andet end prednisolon, så vælger vi det. Mange får deres hunde desensibiliserede herhjemme. Det har du måske ikke mulighed for i Grækenland.. Det er ellers rimeligt effektivt når der kun er tale om en enkelt allergi, -hvilket du så ikke kan være sikker på.. Jeg mener at testen er for grov.

 

Det, du KAN gøre er at prøve med antihistamin. Herhjemme bruger jeg Alnok til Silke. En pille indeholder 10mg cetirizindihydroklorid. -Nogle steder kalder man det bare cetirizin.

Silke vejer 30 kg og får 2 piller om aftenen.

 

Det er håndkøbsmedicin. Og det er ikke ret dyrt. Jeg giver ca. 80 kr for 60 piller. Det virker ikke på alle, men det er da et forsøg værd.

 

Ud over det kan du støvsuge tit (hver anden dag). Og vaske sengetøj tit (hver uge). Lufte ud morgen og aften. I må ikke have tæpper på gulvene. Hundekurve af stof og hundetæpper skal kunne vaskes ved 60 grader 1 gang om måneden. Og være gennemtørre inden brug.

---Allergifoder er et meget vidt begreb. Det skal være allergifoder specielt for hunde med mideallergi. OG!!! Når du åbner for sådan en pose tørfoder, så skal du straks hælde foderet over i en REN og TØR bøtte med tætsluttende låg. For ellers kan der nemt komme mider i foderet...

 

Hvis Zeus får andet end det tørfoder, så må det ikke være ting med mel i, f.eks. brød eller hundekiks. For alle kornprodukter kan være fulde af miderester. -Der skal bare have været mider i en enkelt gang, måske mens kornet endnu var fugtigt lige efter høst, -så vil mideproteinerne være i kornet -og senere melet- lige til det ryger i zeus' mave..

Så ingen brød til ham. Heller ingen ris.

 

Alle de ting kan du sikkert ikke gøre allesammen. Men du må selv prøve dig frem. Hvad kan du overkomme. Og hvad har Zeus gavn af..

Link til indlæg
Del på andre sites

testene er lavet i italien, det kan ikke lade sig gøre her i grækenland, den bliver beregnet fra 0 til 4.

vi vel få ham densensibiliserede, men da det også skal komme fra italien, må vi vendte

indtil at det kommer,

antihistamin har vi prøvet, uden at det rigtig hjalp.

på torsdag kommer der et firma, og renser madresser og sofaer, vi har ikke gulvtæpper.

hans puder bliver vasket hver uge, og kurven ca. en gang om md.

han får kun sit foder, men er glad for den.

vi vil gøre alt for ikke at give ham prednisolon.

men det er rigtigt at det er det første dyrlægerne siger her.

men vi vil prøve sel om det er svært

Link til indlæg
Del på andre sites

Forresten, endnu et råd. Hold så vidt muligt dine hunde kortklippede og skyl dem tit. Langhårede hunde er med til at gemme på støvmider. Jeg lader Silke svømme hver dag i en sø i nærheden. Og hun har fået klippet sine faner af.

 

En kortklippet hund er også nemmere at behandle, hvis der kommer knopper på grund af allergien. Silke har lidt knopper på det kortklippede maveskind. De bliver duppet med klorhexidin 0.2% hver dag efter svømmeturen. På den måde regner jeg med at kunne undgå betændelse og (endnu et) dyrlægebesøg..

 

Hvilket antihistamin har I prøvet? Der findes jo en række forskellige. Og det er forskelligt hvad der virker fra patient til patient.

 

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at hunde skal have en højere dosis end den der er opgivet på produktet til mennesker.

 

 

Vær lige opmærksom på det med opbevaring af foderet i en lufttæt bøtte. En smule fugt i luften og et par mider i foderet kan i løbet af få dage blive rigtig generende for Zeus...

Herhjemme kan vi nedsætte luftfugtigheden indendørs ved at skrue op for varmeapparaterne. Når der så er rigtig varmt, så kan vi skrue ned for varmen og lukke alle vinduer op for at lufte den varme og fugtige luft ud. Så kommer der kold og fugtig luft ind, men når den kolde luft opvarmes, så bliver luften mere tør. Og miderne trives dårligt i varm og tør luft.

 

Hvordan er klimaet hvor I bor? Har I mulighed for at holde den indendørs luft tør?

Link til indlæg
Del på andre sites

vi bor på kreta, nu har vi fået meget varme igen og det vil vare ved hele sommeren med,

her er meget fugtigt,

vi opbevare han mad, i lufttæt spand, det bliver også gjort for de to andre hunde.

alle tre spiser forskeligt foder.

vi har mange slaks insekter og andet kryb her,

zeus er rigtig meget langhåret, jeg klipper ham selv, men nu du siger det, tror jeg at jeg vil klippe ham

noget oftere, vi har skyllet ham over med lunkent vand, siden i søndags, og vi syntes faktis at han har fået det bedre,

kan miderne bo i hans pels, jeg har aldrig tænkt sådan.

 

vi har kun prøvet atarax, han fik fald i blodtrykket og sad og gispede helt vilt, og vis dosin. var mindre hjalp det ikke.

dyrlægerne her tror ikke på antihastamin til hunde, vores dyrlæge undersøgte det og sagde ok. til atarax

men var ikke glad og vil helst ikke prøve andre mærker på ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hm... Atarax indeholder "Hydroxyzinhydrochlorid". Det er et angstdæmpende middel, som er på recept.

Det virker så samtidig også som antihistamin....... :hmm:

Jeg kan ikke forstå, at lægen har udskrevet sådan et hidsigt stof til jer..... Det virker både angstdæmpende og sløvende. Og hvis man går op i dosis, så MÅ det næsten blive ubehageligt for patienten.

 

Men Atarax er i en slags "familie" med Alnok, som Silke får. Og hvis det var en decideret allergisk reaktion, Zeus havde på Atarax, så kan det måske også ske med Alnok.

 

Alnok er et meget nyere produkt, og det virker ikke på psyken og er heller ikke sløvende. Så det er ærgerligt, hvis Zeus ikke kan bruge det.... Men der findes en række antihistaminer, som godt skulle kunne prøves. Bare ikke uden at snakke med dyrlægen om det.. Dyrlægen ved sikkert, om der var tale om en allergisk reaktion eller om Zeus havde fået lidt for meget Atarax.

 

Sig mig, hvor gammel er Zeus egentlig?

 

Mener dyrlægen, at der ER en reel chance for at Zeus får det bedre af en desensibilisering? Har han gode erfaringer med det? Det er ikke nogen billig behandling, og hvis chancen for at det hjælper er lille, så er det næsten synd for Zeus, -og ærgerligt for jeres pengepung- og gennemgå den langvarige behandling uden mærkbart resultat.

 

Herhjemme ville jeg ikke lade Silke gennemgå behandlingen fordi der med alderen er mindre chance for at den virker. Hvis hendes allergi kommer ud af kontrol, så VIL hun få prednisolon. Det tager al ubehaget fra hende. Men det vil så også forkorte hendes liv. Jeg siger bare, at hun må hellere have det godt i kortere tid.....

Men herhjemme er behandlingen så dyr, at jeg aldrig ville lade min hund gennemgå den uden at det var en specialist, der stod for behandlingen. Det ER belastende med alle de indsprøjtninger. Og det er en meget lang tid, det tager.

Skal du selv give indsprøjtningerne?

 

Det anede mig, at jeres klima var varmt og fugtigt. Det gør det sværere at få inde-luften gjort tør. Måske med en mekanisk affugter? Jeg ved ikke, om det kunne være en løsning.. Det kommer jo selvfølgelig an på, hvor stort I bor. Og om det er muligt at holde huset aflukket i perioder.........

---Hvis I bor tæt ved kysten, så er luften nok ikke engang tør om sommeren.....

 

Har du ikke også Zeus' søster? Klip dem begge to og skyl dem tit. De er begge to med til at skabe husstøvmider. Hvis det var et menneske, der havde fået allergi, så ville første råd lyde: Skaf jer af med hundene..... Det kan man så ikke, når det er hunden, der er syg... Men man kan tage så meget af pelsene som muligt. Og på denne årstid vil hundene bare nyde det..

 

Link til indlæg
Del på andre sites

både zeus og luna bliver klippet, og nu også min gamle gordon whisky, han ligner noget der er løgn, men kan heldigvis

ikke se sig selv. zeus og luna se søde ud når de er klippet. men whisky.

 

vi har en luftfugtighed på helt op på over 90%

 

min dyrlæge taler med dem i italien, det er i samarbejde med dem, at han skal på det program.

vi håber at det vil hjelpe ham,

han er næsten fire år, så han skulde gerne havde mange år innu,

jeg kan ikke finde alnok her,

vi er hvirkelig i tvivl om hvad der er det bedste for ham,

de kommer i morgen og renser madresser og sofaer, og så må vi se hvad de siger, de skulde være gode til det,

Link til indlæg
Del på andre sites

4 år er jo ingen alder...

Men den luftfugtighed er svær at leve med når man har mideallergi.......

 

Jeg håber at det hjælper at I har fået renset møblerne.

 

MIN "sofa" er en briks med løse hynder. De har betræk, der kan tages af og vaskes.

Og under betrækket har jeg lagt et lag tynd plastic. Sådan nogle store skraldesække, som jeg har tapet tæt til, så der ikke kan slippe mider ind eller ud. Betrækkene bliver så vasket tit ved 60 grader. Det knitrer lidt, men de må man vænne sig til.. Eller finde noget plastic, der ikke knitrer.

--Og mine gardiner er af ren bomuld. De kan også vaskes ved høj temperatur.

---Jeg er så heldig at vi bor i en meget lille lejlighed. Så det er overkommeligt at holde alting rent.

Hvis I bor i en større lejlighed eller hus, så kan I måske lukke en del af boligen af, så hundene kun kommer i enkelte rum.....

Link til indlæg
Del på andre sites

de har været og rense madresser og sofaer.

vi har skyllet ham over med vand, hver dag fra i mandags, og han klør sig kun lidt, og hans hud er begyndt at blive lyser igen,

vi over vejer om vi skal begynde på de sprøjter, eller om vi skal se tiden an.

jeg vil undersøge om alnok bliver soldt her, måske under et andet navn.

 

også vil vi klippe zeus og luna, hver md. fremover

vi bor i hus, men der er ingen tæpper, så det er ikke noget problem ang. rengøringen

 

hvor ofte er silke nød til at få alnok, eller får hun det hele året, og hvorfor har du valgt indsprøjterne fra????

Link til indlæg
Del på andre sites

Klik her:

 

Alnok®

 

Nederst på siden står der en række præparater, der kan bruges som substitution, som altså indeholder det samme som Alnok.

 

Det er 7 forskellige slags medicin, der alle indeholder det samme som Alnok. Herhjemme er Alnok bare det billigste. Alle 8 slags er håndkøbsmedicin, så der skal ikke recept til. Herhjemme. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er anderledes på Kreta.

 

Det lyder godt med de fremskridt, zeus gør. Det er også nemmere at se hudforandringer når Zeus er kortpelset. Hans søster kan også risikere at få allergi, da der er noget arveligt i det. Så er det jo fint, at HUN også er kortpelset, så I opdager det inden hun får store sår. Nogle hunde kløer sig ikke ret meget. Og så bliver man overrasket, når man pludselig finder sår og knopper i pelsen.

 

------Om I skal gennemføre desensibiliseringen, det kommer an på hvor meget tillid I har til at det vil virke. Det kan jeg ikke vurdere herfra. Hvis I kunne finde andre, der har gennemgået vaccinationerne under samme klimavilkår, så kunne I måske høre om deres erfaringer...

 

Har I ikke noget aircondition i jeres bolig? Den høje luftfugtighed går jo ud over både hunde og mennesker...

 

 

Silke får i øjeblikket 2 alnok hver aften. Hun fik oprindelig 1½, men så en dag fik hun knopper over hele kroppen, og så gik vi op til 2 mens vi fik allergien under kontrol, det vil sige, at jeg sorterede de nyeste ting fra i hendes kost. Hun har også foderallergi. Nu begynder hun at se fin ud igen, men der er stadig lidt sårskorper, så vi fortsætter med 2piller om dagen lidt endnu.

Men i løbet af de næste par uger begynder græspollen-sæsonen, som kan give Silke problemer.

 

Jeg har valgt indsprøjtningerne fra fordi både vores dyrlæge og laboratoriet, der lavede testene, har været lidt tøvende overfor at vaccinere Silke. Hun er fyldt 10 år her i april, og virkningen af indsprøjtningerne er mest virkningsfuld hos yngre hunde. Jo yngre, jo bedre..

 

Silke fik ødelagt sine albuer af borreliose (flåt-sygdom) for et år siden, så det er næsten for anstrengende for hende at komme til dyrlæge. Vi har ikke bil, så vi skal med en bus. Og det kan blive for meget med alle de dyrlægebesøg der ville blive brug for.

Så jeg vil hellere bruge tid på at tage hende ud og svømme mindst 10 minutter hver dag. Heldigvis er hun med på ideen. Jeg tror at hun kan mærke, at det hjælper på de ømme led. --Og sidegevinsten er jo, at støvmider og pollen også bliver skyllet ud af pelsen.

Silke er sygeforsikret, så det er ikke på grund af økonomi at jeg har fravalgt behandlingen.

 

Herhjemme er dyrlægebesøg temmelig dyrt. Og alt omkring laboratorietests og behandling koster også mange tusinde kroner. Derfor er det også nødvendigt at have hunden sygeforsikret.

Link til indlæg
Del på andre sites

Da jeg boede i dk. var min hund og hest også forsikret, men det kan ikke lade sig gøre her

Dyrelæge besøg er noget billigere her.

Næsten alt medicin kan købes uden recept her, jeg prøver at tale med dr. dyr, om en af dem der står på siden.

 

Jeg håber ikke at Luna får allergi, hun har fået nogle mørke pletter i huden, som jeg holder øje med, dr.dyr mener ikke at det

er allergi,, men der skal holdes øje med dem. Luna har i forvejen epelipsi, og for medicin for det hver dag,

hun har også ldt sukkersyge og spiser special foder for det, så det ville blive et stort problem, med allergi også.

 

Vi forsætter med at skylde Zeus hver dag, og jeg syntes ikke at han klør sig ret meget, så vi krysser finger.

 

vi har ikke aircondition, da jeg er den eneste der ikke ryger, og alle andre ryger inde i huset,

hvis der bliver røget og vinduerne er lukket og aircondition er tændt, så lugter du, dit tøj og hår

så forfærdigligt af røg, så derfor vil jeg ikke have en.

 

Jeg kender ikke nogle hunde, der har fået vacinerne her,

 

Vi prøver at se tiden lidt an.

Link til indlæg
Del på andre sites

Silke har også mørke pletter på huden. Dem fik hun faktisk før hun fik allergi. Så det KAN være starten på allergi for Luna også. Men det kan også bare være ingenting. Det har vi da lov til at håbe på.

Den der aircondition lyder ikke smart. Det må være muligt at få luften filtreret for røg samtidig med at fugten fjernes. Der findes sikkert forskellige systemer.

Ellers må I jo lave en rygepolitik, af hensyn til hundene. Ingen rygning indendørs. Sådan er der faktisk rigtig mange herhjemme, der siger. Både rygere og ikke-rygere. Og en bolig bliver da også hurtig tilrøget hvis der ryges i den hver dag... Herhjemme er der mange, der går udenfor og ryger, selv i regn eller snevejr.. :stupid:

Her i DK må man jo snart slet ikke ryge andre steder end hjemme hos sig selv... Og det laver folk så regler for.. :vedikke:

 

Nåmen skyl alle hundene så tit som muligt. De har alle pels og leverer hår og skæl til støvmider. Jo renere du kan holde dem, jo færre støvmider bringer DE til huset..

Men tør dem godt bagefter..... Hvis du har tørretumbler, så tør hundenes håndklæder ved høj temperatur. Hundene kan også tørres den sidste bid med en hårtørrer..

Det er altså et stort arbejde at have en allergi-hund.. Hvis det bliver for meget, så ER der altid muligheden for at give binyrebarkhormon....... Hellere et kort og godt liv end et længere liv med mange lidelser.. :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...