Hop til indhold

Sove...på trods af uro


Gæst awina
 Share

Recommended Posts

Coda er nu 10 uger og nye spørgsmål dukker op. Tror Coda ønsker sig en ny mor, sådan en doven en der sidder foran fjernsynet hele dagen, for så ville han sove sin hvalpetid væk. Hver gang/eller når jeg endelig, sætter mig ned, kommer han hen og ligger sig i nærheden for at sove...... problemet er at jeg aldrig sidder stille!!

 

Jeg kan sagtens når han er vild geare ham ned, nusser ham bare i mine arme, så kan jeg ligge ham, og blev jeg siddende ville han så sove. Men jeg laver et eller andet og han rejser sig straks og render efter mig.

 

Dette betyder at han bliver helt vildt træt, og nærmere går omkuld, end ligger sig til at sove!!

 

(om aftenen efter ni sidder jeg stille for hans skyld ;-))

 

Er det ok?

Jeg kan jo ikke bare lave mig om og begynde at sidde stille. Jeg forsøger at tilgodese os begge ved at arbejde i samme rum, når han er træt så jeg ikke går ud af rummet og så ligge et tæppe til ham i det rum. Men selv når han så virkelig virkelig sover og jeg liiiiiige har glemt hammeren i et andet rum, så er han oppe igen!!

 

Lærer han det bare på den hårde måde?

 

Jeg kan også sætte ham i hvalpegården, men så skal han have den anden hund med, ellers går han helt agurk og aligevel, så piver han sig bare i søvn på den måde og det er vel ikke bedre.

 

Hvad siger i? Er i aktive mennesker i jeres ferie?

Link til indlæg
Del på andre sites

lucky you - Basso synes at vi skal være i aktivitet hele tiden om aftenen for ellers piver og gør han for at vi skal lege med ham ude eller inde...

 

han sover meget let og følger os i hælene når vi går - måske i håb om at vi er på vej til at fodre ham????

 

jeg er absolut ikke ekspert ud i det her men måske kan de begge godt lide at være tæt på os? Basso peb i morges indtil min mand endelig stod op selv om jeg var oppe - han ville bare gerne have manden til at sætte sig ved spisebordet så han kunne lægge hovedet på hans fødder og blunde lidt....

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine hunde har også altid gået lige i hælene af mig, da de var så små. Tror det er meget naturligt, da hvalpe fra naturen er nødt til at holde sig tæt på flokken ellers vil dø. Det er også det man udnytter, når man siger det er så vigtigt at træne indkald igen og igen mens hunden er hvalp (man får meget foræret, for når den bliver teenager vil den søge mere væk på egen pote).

 

Er du begyndt at gå ud med skraldespanden osv, så du træner adskillelsen lidt. Du kan jo overveje at sætte et børnegitter op mellem rummene, så hvalpen kan se dig, men ikke klistre op af dig. Giv den gerne et tyggeben. Jeg lukker også tit døren imellem os, så Tippi ikke kan følge mig helt ud på wc eller ind i depotrumment. Så træner jeg tidsrummet hun skal være 'alene' inden jeg kommer tilbage igen (hun må ikke pive lige inden jeg åbner døren igen). Og jeg har også mange små 'pauser' i min egen dagligdag til at aktivere hende med et eller andet. (Fodersøg, håndtering (ører, mund osv), socialisering ude på fortovet osv

 

Og ellers bruger jeg også som dig tit det at smide et tæppe i køkkenet eller ved siden af pc, når jeg ved jeg er i det rum et stykke tid.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Det handler om døgnrytme - Det er jo lidt det samme som hvis man havde fået et barn. Barnet skal også sove, spise mv. på givne tidspunkter og det er man jo lidt nød til at indrette sin egen dag efter. Det samme gælder hvalpe - man tager et hvil eller laver noget andet stilfærdigt så hvalpen kan hvile - hvile betyder jo også at den så vokser bedre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...