Hop til indhold

Hvor gamle skal de være før man starter trænning.?


Gæst Noanoa
 Share

Recommended Posts

Hejsa

 

Vi får vores lille hvalp hjem om 2 uger. En engelsk springer spaniel.

 

Hvornår kan man starte op med trænning?

 

Jeg tænker på almindelig lydigheds trænning?

 

Hvad plejer det at koste?

 

Og er det en gang om ugen man tager til trænning?

 

På forhånd mange tak.:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Rigtig glædelig hvalp :cool:

 

Træning kan du påbegynde allerede, når I får hende hjem, altså som 8 uger, hvis du kan finde et hold.

 

Prisen for træning varierer rigtig meget fra klub til klub og mellem private trænere - det er bare at forhøre sig.

 

Træning er somregel 1 gang om ugen, men nogle steder er der mulighed for at komme i klubben til selvtræning ud over den almindelig holdtræning flere gange om ugen - igen er det bare at forhøre sig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst c-schneiders

Ja som de andre har skrevet kan du begynde med det samme.

 

Prøv at kig på DCH´s hjemmeside ( http://www.dch-danmark.dk/ ) og se om du kan finde en lokal klub i nærheden af dig.

Du kan også prøve at kigge på DKK om der skulle være noget du kan bruge der. ( http://www.dansk-kennel-klub.dk/1 )

 

Held og lykke med det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville personligt lige vente en 2-3 dage efter jeg havde fået hvalpen hjem før jeg tog på trænignsplads ... jeg tænker, at det for mange hvalpe er en stor omvæltning at blive taget fra mor og søskende og blive flyttet væk fra alt det vante ... så et par dage til at lande i sit nye hjem ville jeg mene ... men altså træning er jo ikke kun det, der foregår på træningspladsen - og en masse ting skal man igang med at lære hvalpen med det samme ... sådan stille og roligt :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Mht. træning på træningsplads er jeg enig med Freudika, lad lige babyhunden falde til før den også skal tage stilling til en træningsplads.

 

Kan du imidlertid finde et sted som tilbyder hvalpelegestue er det en anden sag for det er da socialisering langt mere end træning.

 

Du kan se HER om du kan finde noget i dit område

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst snevinter

Jeg er enig - det er en omvæltning at blive flyttet fra alt hvad man er vandt til og holder af og lære nye ting og familie at kende. Det kan fylde meget.

 

Nogle rolige dage hjemme, lille ture udenfor at tisse og bare kigge lidt på verdenen (ingen decideret gåture), nussen og rolig omgang med den nye familie osv, det er en god start et nyt sted.

 

Hvalpe leg med andre hvalpe (unghunde kan tit være for voldsomme, og voksne for store) er en rigtig god ting for jeres nye kammerat også.

 

Træning kan man begynde lidt med selv derhjemme, det haster ikke at smutte afsted, men skader heller ikke at begynde til træning. Men giv hvalpen lidt tid hjemme først. Det eneste jeg ville huske på er, at når i træner hjemme - så kommer i længst med lidt. Træn kun et par minutter ad gangen, ros roligt hunden (ikke højt eller med for skinger stemme eller mange bevægelser), og brug positive metoder. Til træning er der mange ting (distraheringer) for hvalpen at se på - så bliv ikke bekymret hvis det glipper lidt hist og her, det er bare vigtigt at din hvalp hygger sig og ikke bliver presset for meget - f.eks. hvis der trænes i for lange perioder eller det går for hurtigt for hvalpen.

 

Hvalpen af Lone Greva synes jeg du skal købe, eller finde på biblioteket, før hvalpen kommer hjem. Det er et stort plus at have information som kan støtte dig i at støtte hvalpen bedst :mrgreen: Der er mange bøger, men nogle har mere fat i nyere viden om hunde end andre - f.eks. lone greva, irene jarnved, anders hallgren.

 

Og skriv en masse herind selvfølgelig :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg fik en golden hvalp i lørdags. Det jeg har gjort det er at Victor i sit eget tempo har lært os og vores anden hund at kende. De første par dage var vi kun herhjemme hvor vi hyggede os og lærte hinanden at kende. I går gik vi en lille tur udenfor martriklen, men igen var det i Victors tempo, det kan godt tage lang tid at komme nogle få meter når man er en lille hvalp og skal have lov og tid til at suge alle de nye indtryk til sig.

Stille og rolig lærer han de regler vi har herhjemme. Gør han noget som han ikke må, så siger jeg nej og med det samme han stopper får han ros. Nogle gange har det været nødvendig at fjerne ham og aflede ham med noget andet. Han forstår ikke hvad nej betyder endnu. Derfor er det så vigtig med rossen og afledningen. Han får ingen skæld ud, da han jo ikke ved at han gør noget forkert.

Vi træner lidt i det små, når han af sig selv tilbyder rigtig adfærd, så siger jeg yes med glad stemme og han får en godbid. Ordet yes udløser altid en godbid uden undtagelse.

Så min mening om at begynde at gå til træning med sin hund det er at den først skal være faldet til i sit nye hjem. Der er ingenting der haster. Jeg tror på at man når længst hvis man tager det stille og roligt i et tempo hvor hvalpen mentalt kan være med.

Jeg vil også foreslå dig at læse Hvalpen af Lone Greva.

Held og lykke med din nye hvalp.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...
Hejsa

 

Vi får vores lille hvalp hjem om 2 uger. En engelsk springer spaniel.

 

Hvornår kan man starte op med trænning?

 

Jeg tænker på almindelig lydigheds trænning?

 

Hvad plejer det at koste?

 

Og er det en gang om ugen man tager til trænning?

 

På forhånd mange tak.:-)

 

Almindelig lydighedstræning skal du vente længe med.

 

Men hvalpemotivation, hvor hvalpene lærer at omgås hinanden, og hvor man lærer at lege meningsfuldt med sin hvalp, det kan du ikke komme for hurtigt i gang med.

 

Hvis du skal gå på et "almindeligt" aftenskolehold, f.eks. AOF, så koster det omkring 800 kr. for 10 gange. Og hunden skal være over 6 mdr. Hvalpeholdene er for hvalpe over 3 mdr. Men det kan være forskelligt fra sted til sted.

Balders Hundeskole koster 1200 for 10 gange hvalpetræning fra 9 uger. Men træningen varer næsten 3 timer pr gang. DET ville jeg nok fraråde uden at kende nærmere til undervisningen. Hvalpe over 6 mdr. koster 750 kr for 5 gange à 1 time.

 

Dansk Dyreinstitut koster 6-800 kr, for 8x60 minutter. Hvalpen kan starte fra den er 8 uger.

 

Dansk Kennelklub koster 300 kr for 8x1½ time. Hunden behøver ikke at have stamtavle, men man skal være medlem af Dansk Kennelklub. Det koster 395 om året.

 

---Men der findes ikke noget, der hedder "Almindelig lydigheds træning" som du efterlyser. Lydighedstræning i dag er en masse forskellige ting. Nogle steder er der nærmest tale om "afretning" at hunden, og andre steder forsøger man at løse konflikter ved at bortforklare dem.

 

DU skal ud og rende. Du skal ud og besøge alle de træningspladser der ligger i omegnen af hvor du bor. For det allervigtigste er, at du kan lide tonen og principperne på den plads I starter på. Det er SÅ kort tid, at hvalpen er hvalp. Så I har simpelthen ikke "råd" til at tage fejl og starte et forkert sted.

 

Der er SÅ mange, der bliver skuffede når de starter til træning med deres hund, fordi træningen viste sig at være noget helt andet en de havde ventet.

 

Du kan sandsynligvis ikke komme på hold med din hvalp før efter jul. Men du skal alligevel se at få den meldt til et sted. For der bliver hurtigt overtegnet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...