Hop til indhold

Røde poter...


Lnilsson
 Share

Recommended Posts

Min Hund lider desværre af røde poter og jeg vil derfor gerne høre dels hvordan I behandler røde poter samt hvilke årsager I er kommet frem til at det skyldes.

 

Hendes sygdomshistorie er lidt lang, men her er den:

Min hund blev testet for allergi for halvandet år siden. Denne test var negativ, dog lå hun lige i grænseområdet for lagermider og husstøvmider. Hun kløede sig meget og mistede meget pels. Det startede umiddelbart i forbindelse med hendes løbetid. Hun fik taget en masse blodprøver som viste at hun led af lavt stofskifte og det kunne selvfølgelig være grunden til hendes hudproblemer. Hun er i dag behandlet med thyroidhormon og ligger inden for normal-området for T4 i plasma. Kløen stoppede stort set efter hun startede behandlingen, men kom igen i næste løbetid. Derudover var hun meget psykisk påvirket af sine løbetider, så vi valgte at sterilisere hende efter anden løbetid efter dyrlægens anbefaling. Her i foråret synes jeg hun begyndte at klø sig lidt igen og fik røde poter. Kløen er holdt op igen af sig selv, men hun døjer stadig med meget røde poter.

Jeg tænker at hun måske alligevel lider af allergi, men er lidt i tvivl om dette da hendes blodprøve var negativ. Det kan også være stofskiftet, hvor hun dog er reguleret ind i sin medicin. Og så kan det jo være ganske almindelig svamp/bakterie angreb. Jeg har derfor vasket poterne et par gange om ugen med Malaseb (svampe og bakteriedræbende shampoo), men dette har ingen virkning haft. Derudover har jeg klippet pelsen væk mellem trædepuderne og sørger for at tørre hendes poter godt efter hver tur. Men dette har heller ingen ændring gjort.

Hun har ingen problemer med øjne, ører eller andre steder på kroppen.

 

Hun fodres med kornfrit foder fra Essential Food og økologisk kornfrit dåsemad fra Herrmanns. Derudover får hun fuld dosis Viacutan, men har endnu kun fået det i to uger. Det vil være et stort problem at fodre hende med et allergifoder i en periode, da hun er ekseptionelt kræsen og ikke kan lokkes til at spise særlig meget forskelligt foder.

 

Døjer Jeres hunde med røde poter? Og hvad har i gjort for at hjælpe jeres hunde? Jeg vil meget gerne høre fra både folk med allergihunde, men også hvis du har en hund med lavt stofskifte. Og hvis I har nogen gode råd til yderligere tiltag jeg kan prøve af modtages de med kyshånd.

 

Derudover vil jeg høre om i kan anbefale en dyrlæge med speciale i hudproblemer. Min egen dyrlæge synes jeg ikke rigtig kommer med nogen brugbare behandlinger eller bud på årsag. Så jeg tænker at vi måske skulle prøve en hudspecialist, så vi kan komme en årsag lidt nærmere.

 

Jeg kan se at dyrlægeklinikken Artemis anbefaler Kovaline til behandling af røde poter. Er der nogen af Jer der har prøvet dette? Og med hvilken virkning?

 

På forhånd tusind tak for hjælpen!

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, jeg har Silke på 13 år, der indimellem får røde poter og sprækker/sår mellem trædepuderne.

Hun er multiallergiker.

 

Når hendes allergi er under kontrol, så kan jeg holde poterne pæne ved at massere dem med kopattesalve hver dag. Året rundt. Der kan være lidt problemer, hvis vi ikke helt kan undgå salt om vinteren... Men det er jo et problem for mange hunde..

 

Silke blev allergiudredt da hun var 9 år. Hun blev steriliseret da hun var 7.

Hun var allergisk overfor ...tror det var 2 -3 støvmider og 2 lagermider, flere forskellige typer græspollen og nogle forskellige andre vilde planter.. Det gav mening, da vi går ture i engområder flere gange daglig.

 

Ud over allergierne får hun kløe og hudbetændelse og øreproblemer hvis hun spiser ting, der indeholder proteiner, der bare ligner de proteiner, hun er allergisk overfor. Både planteproteiner og animalske proteiner.

 

Allergier har det med at blive værre og værre. Der kommer flere og flere ting til, som hunden ikke kan tåle, hvis ikke man fjerner de ting, der allerede er problemer med..

Silke var for gammel til at gennemgå desensibilisering. Og hun havde også for mange allergier..

 

---til sidst opgav jeg at løse problemet ved udelukkelse af bestemte fødevarer. Der var for mange fødevarer, der skulle udelukkes for at holde hende nogenlunde symptomfri..

Og jeg gjorde, som dyrlægen havde " hvisket" lige fra start af: jeg gav hende Royal Canins Anallergenic tørfoder..

Jeg havde også bekymringer både med hensyn til ingredienslisten og med hensyn til om jeg overhovedet kunne få Silke til at spise det....

Men allergien var så slem, så de gjaldt hendes liv...

Heldigvis dufter foderet vidunderligt, -nærmest som suppeterninger... og Silke elsker det bare..

 

Og miraklet skete faktisk! I løbet af kort tid fik hun det bedre. Der måtte en sidste antibiotikabehandling til for hudbetændelse.. Men derefter har der kun været mindre problemer i de sidste 3 år..

Vigtigst har jeg fundet ud af at hun tåler ikke glucosamin, fordi det er fremstillet på skaldyr, som ligner støv-lagermider for meget.. Glucosamin kan man finde i meget foder til store hunde..... Og i kosttilskud. Faktisk tåler Silke heller ikke fisk, af samme årsag..

Hun får kløende knopper af kylling og andet fjerkræ. Men tåler allergifoderet fordi kyllingeproteinerne deri ved fremstillingen er spaltet til molekyler, som kroppen ikke genkender som kyllingeproteiner, men som byggesten til hundeproteiner.. Ret snedigt lavet... :mrgreen:

 

-----------Hvad med at snakke med din dyrlæge om hvem der er dygtig til allergiudredning i dit område?

det er jo kun en fordel hvis din dyrlæge kender en dygtig specialist, så de kan samarbejde..

 

Testen for halvandet år siden duer ikke mere. Der er sandsynligvis kommet flere allergier til. Så I må starte forfra..

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange tak for jeres tilbagemeldinger. Der er kylling i det foder hun får nu, og jeg er i tvivl om det er det hun reagerer på, da det er blevet værre efter vi skiftede fra lam til kylling. Jeg vil som det første forsøge at fodre hende uden kylling og se om det giver en forbedring. Vi har forsøgt at fodre hende med allergifoder fra dyrlægen tidligere, men hun gik helt fra foderet og vi måtte gå tilbage til et "normalt" foder. Jeg har lige bestilt noget Wolfsblut med hest som eneste proteinkilde. Hun har aldrig fået noget med hest før, så det håber jeg ikke hun reagerer på.

 

Hun slikker ikke sine poter og har aldrig gjort det. Den røde farve må komme indefra, og jeg tænker at det er svamp/bakterier som angriber poterne fordi hendes immunforsvar er nede. Derfor har jeg også forsøgt at vaske med Malaseb men uden virkning. Jeg tænker at hun skal styrkes indefra, og hvis hun er allergisk for noget, bliver hendes hud nok ikke stærk og modstandsdygtig før jeg har fået fjernet det hu ikke kan tåle. Alternativt er det hendes lave stofskifte der forringer hudens barrierer overfor svampe-/bakterieangreb.

 

Måske bliver jeg nødt til at få taget nye blodprøver. Jeg bliver dog lidt i tvivl om man overhovedet kan se allergi overfor foderkilder på disse test eller om det kun er inhalationsallergi man kan se her. er der nogen der ved det? Nu prøver jeg i hvertfald at fodre med kun én proteinkilde og ser om det hjælper.

 

Jeg vil også høre min dyrlæge hvilken dermatolog de anbefaler, men er da stadig interesseret i at høre hvem I har gode erfaringer med.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, jeg har Silke på 13 år, der indimellem får røde poter og sprækker/sår mellem trædepuderne.

Hun er multiallergiker.

 

 

Puha det lyder også som om du har været en del igennem med din Silke. Men dejligt at høre at I har fået det til at fungere. Jeg vil begynde at massere poterne med kopattesalve hver dag, og fungerer det ikke med det ny-indkøbte foder, må vi vist prøve med dyrlægens allergifoder igen. I hvert fald i en periode til vi ved om det overhovedet er allergi hun har. Har du testet hver enkelt proteinkilde på Silke eller er det tilfældigt når du finder mere hun ikke kan tåle? Jeg tænker at man vel kan tilføje protein i form af råt kød til foderet, for at teste de enkelte kilder fra kød. Men grøntsager og urter må være lidt sværere at tilføje enkeltvis. Jeg tænker i hvert fald ikke at min hund vil spise grøntsager hvis de kan sorteres fra.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nej... Jeg tror heller ikke at man kan se foderallergi i blodprøverne..

Men når man har svaret på hvilke atopiske (luftbårne) allergier hunden har, så kan man derudfra se, hvilke fødevarer hunden kan risikere at slå ud på grund af. Det er ikke egentlig allergi, når en hund ikke kan tåle fisk eller måske ærter. Det er en reaktion, fordi fiskeproteinerne ligner de støv/lagermider, som hunden er allergisk overfor.. Ærternes proteiner ligner græspollens proteiner..

 

På Astma og allergi-hjemmesiden findes en oversigt over nogle fødevarer der kan skabe krydsreaktion ved forskellige former for pollenallergi.

Der er altså proteiner i både kød og grøntsager. Og de allerfleste tørfodere består af en eller få slags kød som vigtigste proteinkilde og det er fint! Men foderet består også meget tit af en masse urter eller kosttilskud ud over kilder til kulhydrat og fedt. Og hver eneste af ingredienserne i foderet kan være årsag til at der bliver udløst allergisymptomer.

Fedt og kulhydrat bærer for det meste også spor af proteiner fra den fødevare de stammer fra, altså hvis en hund ikke tåler fisk, så kan den også slå ud på fiskeolie. Allergi overfor bynke kan give reaktioner på en lang række urter.

 

f.eks. fik jeg først Silkes symptomer væk, da det gik op for mig at hun ikke kunne tåle glucosamin, som fremstilles af skaldyr.

 

Det var ikke allergi, men en krydsreaktion på grund af hendes mideallergier. Og symptomerne er det samme.

 

Desværre er mideallergier ikke omtalt på Astma-og Allergiforbundets hjemmeside. Måske et andet sted.. Der er rigtig mange gode råd at finde på sider om allergi for mennesker. Meget gælder også for hunde..

 

http://hoefeber.astma-allergi.dk/hardukrydsreaktioner

 

jeg HAR prøvet at fodre Silke med "udelukkelsesdiæt". Hun fik hjort og kartoffel.. Men fordi hun er rigtig længe om at reagere på nogle ting, så var det et håbløst projekt.. Selv om vi overholdt diæten, så kom symptomerne ikke helt væk. Så var der infektion, der skulle behandles, og når der så endelig var bedring og jeg tilsatte en ny ingerdiens, så kunne der gå flere uger før der kom en reaktion.. Og efter flere måneder på begrænset kost, var huden dårlig hele tiden, uden at vi var nået længere.. Hun begyndte at få symptomer på den utilstrækkelige kost. Der var f.eks ikke fedt nok i.

Så det var øreinfektioner, hudinfektioner og en hund, der blev tyndere og tyndere..

Og så kom hun over på Royal Canins Anallergenic..

 

Hvis først hunden fungerer fint på allergifoderet, så kan man nemt tilsætte et protein, som hunden måske savner, f. eks lammeribben eller hvad hunden savner mest.. Men kun een ting af gangen. Og holde sig til den ene ting i flere uger eller en måned.. For der kan gå rigtig lang tid før der kommer en reaktion.

Men man behøver ikke tilsætte ting, som hunden ikke bryder sig om. For foderet indeholder alt, hvad hunden har brug for, plus stoffer, der specielt styrker hud og pels, så det modvirker irritation og allergisymptomer..

 

Silke får efterhånden mange ting ved siden af foderet, f.eks deler vi et æble på eftermiddagsturen, hun får en gulerod som tyggepind om aftenen, og hun får godter som jeg selv laver af svin, som er den eneste animalske proteinkilde som jeg er sikker på at hun kan tåle.. Tørrede flæskesvær -uden salt- er virkelig et hit.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...