Hop til indhold

Underkaster sig for meget


mixpuppy
 Share

Recommended Posts

Hej

Jeg har egentlig spurgt før herinde omkring noget af det samme, men nu vil jeg prøve igen for at få lidt nye råd.

 

Min hund er svær at styre omkring andre hunde. Det er værst omkring hunde der virker aggressive - så bliver det meget vigtigt for hende at løbe hen og underkaste sig. Det har bragt hende i en del ubehagelige situationer efterhånden, da de andre hunde jo kraftigt signalerer hun ikke må komme nærmere. Men jo kraftigere signal, desto mere opsat bliver hun på at løbe derhen, smide sig ned på ryggen og vente på at blive spist. Hun er nu blevet angrebet af flere hunde pga. denne adfærd og virker nervøs i mødet med andre hunde (men trækker stadig mod dem). Når hun har underkastet sig, og den anden hund bliver voldsom, flygter hun ofte og forsøger at gemme sig. En gang imellem opsøger hun mig og gemmer sig mellem mine fødder. Hun kan også finde på, når vi møder en anden hund, at lægge sig ned og nægte at gå videre. Når hunden kommer tæt nok på, spæner hun frem og slikker den i mundvigene. Hun kan også vælge den frygtsomme løsning og spæne forbi så langt ud hun kan komme i snoren til den modsatte side af hunden (dette sker særligt ved store hunde, der ikke viser nogen interesse i hende).

 

Det første lange stykke tid af hendes liv har jeg opfattet hendes ivrighed mod andre hunde som typisk hvalp, så jeg har bare troet, hun ville vokse fra det, men nu er hun 1½ år og intet har ændret sig. Det kan også være et stort problem på træningspladser og til konkurrencer (vi går rally, men stadig begynder så hun slippes ikke på konkurrencepladsen). Lige pludselig kan hun, midt i vi træner, få øje på en hund ved siden af, vende sig mod den og trække for at slikke den i mundvigene og lægge sig ned på ryggen foran den.

 

Hun er ikke god til at lege med andre hunde, hun bliver bange for dem når de vil "tumle", og selv de små hvalpe på 4 måneder, der størrelsesmæssigt er meget mindre end hende underkaster hun sig eller forsøger at gemme sig for i stedet for at sige fra eller lege tilbage. Så det handler ikke om at hun vil lege, når hun vil hen til en anden hund.

 

Virker desværre som om hun ingen selvtillid har og andre hunde har meget svært ved at tolke hende (deraf de mange konflikter), så jeg håber på lidt gode råd?

Link til indlæg
Del på andre sites

Sådan var Silke også som hvalp. Vi gik til hvalpemotivation og til begynder-hvalpe lydighed og fortsatte med lydighed på hold. :lun: Men hun var rystende underdanig...

 

For hende var det afgørende for hendes selvfølelse, at hun virkelig kunne mærke at hun var GOD til træning. Bedre end alle de andre hunde i verden. JEG var stolt af hende. Og HUN var stolt af os.

 

På de gode hvalpe hold lærte vi også noget om at være leder for vores hunde........... På den gode måde. Jeg lærte at være kilden til alt sjovt og alt godt i min hunds liv. Og jeg kunne mærke hvordan jeg steg i hendes agtelse, til nærmest "gudestatus" ..

Og det sjove var jo, at Silke mærkede, hvor rævestolt jeg var over hendes dygtighed til træning. Jeg, Guden! Så kunne Silke jo ikke tvivle på at hun var noget helt særligt. :mrgreen:

 

Nu er det mange år siden at vi har trænet på hold. Og alle hendes jævnaldrende venner er døde. Hun fyldte 14år d. 4 april.

Men hun udstråler en naturlig myndighed og venlighed, der får de unge hunde til at vise respekt, uden at de ligefrem kaster sig på ryggen for hende.. Kommer der dominerende hunde, så ignorerer hun dem. Hvis de forsøger at være fysisk dominerende, så går vi bare. :fornaermet:

 

 

Men det er så hvad der har hjulpet Silke. :hjerte: Fordi hun er som hun er, helt fantastisk enestående og utrolig villig til at udvikle sig med hensyn til adfærd. Og fordi jeg er som jeg er, -nok knapt så enestående, men valgt til at være hendes Gud..

 

................og fordi forholdene har været sådan, at vi begge to har haft alverden af tid og engagement som vi kunne give til hinanden..

 

....find kærligheden i jeres forhold og vis din hund hvor stolt du er af hende, når hun laver en eller anden øvelse. Eller når I sammen har indlært noget nyt.. Fortæl hende hvor god hun er. De andre hunde er ikke vigtige. De er ikke NÆR så fantastiske som hende!

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er efter min mening dig som hundefører der skal træde i karakter;) hvorfor fik din hvalp mulighed for at rode sig ind i den slags problemer? Hvorfor stoppede du den ikke? Det er det du skal igang med nu, men det havde alt andet lige, været meget nemmere hvis du havde gjort det fra hunden var hvalp.

din hund skal ikke have mulighed for at opføre sig så andre bliver træt af den, du stopper den før, det vil sige at søger hunden hen for at underkaste sig, slikke i mundvigende eller lignende så fjerner du den straks, du skal sørge for at lære hunden ordentlige vaner og var det mig ville jeg øjeblikkelig stoppe alt kontakt med fremmede hunde og vælge nogle få kendte hunde som kammerater til hunden, disse hunde kan den få lov at være sammen med, men stadig er det dig der stopper den før de andre bliver trætte af den.

Link til indlæg
Del på andre sites

IJeg kan godt forstå din frustration. Min venindes hund var lige dan som ung. Da hun så blev voksen mentalt vendte det og hun blev ret udfarende overfor andre hunde.

 

Det skal du være klar over kan blive resultatet af hendes dårlige oplevelser grundet denne adfærd.

 

Der er egentlig ikke noget unormalt i det hun gør, hun ønsker at alle hunde omkring hende er venlig og bruger de redskaber hun har.

 

Halvanden år er ingen alder. Hvis det var mig ville jeg bruge de næste halvanden år på kun at gå ture med hunde i line, hvor du let kan gribe ind og kun lade hende være løs med kendte hunde som hun ikke overdriver denne adfærd ved.

 

og så ville jeg lære hende en alternativ adfærd når hun ser en sur hund. Nemlig at gå sin vej sammen med dig. Og være tryg ved dette. Har du hørt om B AT træning? Hvis ikke kan du finde gode videoer på YouTube med grundlæggeren grisha stewart. Jeg tror det vil være ideelt til en hund som din:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Birgitta: Vi elsker og træne, og det er udelukkende positiv træning med masser af ros, motivation og tempo, min hund er intet mindre end VILD med det og vi er altså noget så dygtige til rally hvis man må være lidt beskeden her hihi :blink: Vi har haft MANGE træningskonflikter, da Molly ikke er nogen nem hund og har haft en del adfærdsproblemer, men vi er bestemt på vej i den rigtige retning, i forhold til de ting du nævner. Når vi bruger tid sammen er jeg meget opsat på at fremstå som den fedeste person i hele verden der lige pludselig finder på at hive legetøj frem eller lege træningsøvelser ude på turen.

 

Alfen: Ja, det havde været nemmere. Hvorfor vi rodede os ud i den slags, da hun var lille? Når man har en hvalp, der river i snoren og sååå gerne (efter alt at dømme) vil hen til andre hunde, så er det meget nemt at tænke "fint med noget socialisering" og lade den hilse på. Vi bor inde i byen og møder RIGTIG mange hunde hver dag. I en periode gjorde jeg faktisk det, du siger med ikke at lade hende hilse på nogen andre end enkelte kendte hunde. Men det blev simpelthen så væmmeligt at gå tur med hende - folk skreg "dyremishandler" efter mig (og nej, jeg hverken overdriver eller lyver her!), skældte mig ud, sagde at jeg ville ødelægge min hund eller straight up ignorerede/bevidst irriterede når jeg frabad mig hils ved at lade deres hunde styrte hen i hovedet på min. Jeg ved godt det lyder vanvittigt, men der er et værre hundeopdragelsestyranni i området hvor jeg bor, og derfor var det utroligt svært at blive ved med at sige fra og tage de mange konflikter.

 

Nu hvor jeg kan se andre hunde er et stort problem og hun bliver nervøs tager jeg mine forholdsregler omkring andre hunde. Hun hilser kun på store hunde, der er rolige, så hun IKKE får flere dårlige oplevelser, og jeg prøver at lære hende at vælge mig, når hun har brug for hjælp (virker ikke som om dette ligger naturligt til hende, da hun har et meget specielt sind og som hvalp var hun asocial og søgte mig aldrig). Dette gør jeg ved at sætte mig på hug til hende så hun kan gemme sig og jeg kan skubbe andre hunde væk fra hende. Det ville være rart hvis hun betragtede mig som én, der kunne redde hende fra ubehagelige situationer, men jeg synes det er hulens svært at få det forhold til hende. Skal siges at jeg har haft mange hunde, og jeg har aldrig haft disse problemer før, men som sagt har Molly et specielt sind.

 

Luckyluna: Jeg prøver lige at tage et kig på det BAT der :-) Tak for råd.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hun lyder SÅ meget som Silke, da hun var ung.....:lun:....

Vi har mere plads her hvor vi bor. Så Silke havde aldrig snor på som hvalp. Kun lige de første 5 minutter når vi gik hjemmefra, fordi der er snorepåbud i bebyggelsen.

 

Så det betød jo, at det var 100% op til mig at holde hendes opmærksomhed. Jeg lavede hele tiden spændende ting. Og enhver kontakt fra hende blev belønnet med frikadeller eller flæskesteg..

 

Hvis der dukkede spændende hunde op som trak i hende, så hyyylede jeg nogle bestemte høje gjald og smed mig ned på maven med rumpen i vejret... Det var så sjovt at se hende bremse op. Kikke tilbage på mig... Kikke på de spændende hunde.. Og tilbage på mig...

Og jeg blev ved med at hyle og kradse i græsset.. Så hun KOM tilbage.. Og vi vælteede rundt i græsset og spiste frikadeller og fjollede helt vildt..

 

Vi var heldige, at min venindes hund fik hvalpe næsten samtidig med at jeg havde fået Silke hjem.. Og heldige, at tre af hvalpene blev boende i vores område. 3 frygtløse og selvstændige eurasier-blandinger, der vat lige de par måneder yngre end Silke, så hun kunne være storesøster overfor dem.. Vi var sammen med mindst en af dem hver dag. Og det var med til at give Silke et mere afslappet forhold til andre hunde,.

 

 

Jeg synes at du allerede gør en masse rigtigt og gavnligt.. Det er jo også kun det med andre hunde, der bekymrer dig.

Kunne du ikke få aftaler med nogle af de unge hunde? Ikke egentlig legeaftaler, men snarere "gå tur-aftaler" hvot I bare går og snakker sammen og holder øje med hundene.. Fælles fodersøg var også et stort hit da Silke var ung.. Og at svømme efter bolde.. Man kan jo lave mange ting sammen uden at det er voldsomt og fysisk udfordrende.

 

...det kan også være godt at lave lidt træning sammen med et par andre unge hunde. Det er jo et område, hvor din hund har en naturlig autoritet fordi hun ER god. Og hun ved det!

 

Hundene omgås tit på en anden måde, hvis man går tur, end hvis man står stille for at lade hundene lege.

 

...når jeg tænker over det, så har Silke faktisk nok aldrig væltet rundt og leget med andre end hjerteveninden.. Men hyggelig og venlig kontakt med andre hunde på en god travetur gav hende en stor firbenet omgangskreds.

Man SKAL jo ikke nødvendigvis råkramme og vælte rundt med alle hunde, bare fordi de er hunde.

 

Elsk hende for alt det, hun er god til! Det med at lege er hun åbenbart ikke særlig god til. Men hun er halvandet år. Prøv at give hende muligheder for andre venskaber end den der vilde hvalpeleg. Nogle få gode venner med "fælles interesser" kan sagtens dække hendes behov for venskaber på en ordentlig måde.

 

Og det er dig, der skal vælge hendes venner.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...