Hop til indhold
Maaay

Gode råd søges :-)

Recommended Posts

Hej :-) 

Jeg har længe gerne ville anskaffe mig en hund (finde min nye bedste ven), men jeg søger dog nogle gode råd, da jeg selv er lidt i tvivl. 

Jeg har øjnene på racen Chihuahua, men ved ikke om jeg skal vælge en tæve eller en hanhund? 

Jeg studerer og arbejder ved siden af, sagen er, at jeg rejser i uge 29 (en uge), og overvejer om jeg burde anskaffe mig den, når jeg er hjemme igen, da jeg så har to uger inden semesteret starter igen, hvor jeg vil have masser af tid til den lille nye. Efter de to uger starter jeg dog i praktik hvor tiderne er 7.30-16 man-ons de næste 4 måneder frem, og ellers har jeg et valgfag om fredagen (dog kun 6 fredage i løbet af de 4 måneder) i et par timer, mit dilemma er så: er det smartest at anskaffe den, hvor jeg har ferie, men stadig skal være væk de timer de 3 dage? Eller skal jeg vente til efter min praktik (er i tvivl, men skal jo arbejde et par timer uanset, også efter min praktik er overstået). 

Håber nogle kan hjælpe og komme med nogle gode råd 🙋🏽‍♀️☺️

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Om du skal vælge en hanhund eller en tæve kan kun du selv afgøre. Der fordele og ulemper ved begge, og det er forskelligt hvad man synes bedst om.

Men måske du i første omgang skal overveje om det overhovedet er det rigtige tidspunkt lige nu, for at anskaffe sig en hund?

Jeg vil ikke sige, at det ikke kan lade sig gøre, men du skal tænke på, at det er et lille levende væsen, der skal sidde i mange timer og kun vente på at du kommer hjem fra hhv. studie eller arbejde. Så vil den gerne opleve noget - ud og gå ture, den vil lege og nusses. Har du tid og overskud til det? Selv om du vælger en lille hund, som en Chi er, så er der stadig en rigtig hund indeni den lille krop, og den hund skal stimuleres. Den er ikke bare til sofahygge og sove i arm.

Det fremgår ikke hvor gammel du er, eller hvordan dit liv ellers er udenfor studie og arbejde. Men mit råd til dig er, at du måske skal bruge din ferie til at læse nogle bøger om hvordan det er at have hund, læse om racen osv. og så derefter beslutte om du kan give en hund dét den har brug for. Du kan også kontakte nogle opdrættere, de er altdi villige til at give råd og vejledning. Det er jo en "bordet fanger"-situation - når du har anskaffet den så har du den i mange år frem. Husk at en hund blir kun ens bedste ven, hvis man sørger for at være dens bedste ven. :snusendehund:

Men hvis du så vælger at anskaffe den, skal du selvfølgelig vælge et tidspunkt, hvor du har fri, sådan at du har mulighed for at være hjemme i starten, hvor den skal lære at være alene hjemme osv. Og husk så, at du skal vælge det rigtige sted at købe hvalp. Søg efter nogle DKK opdrættere, og undlad for alt i verden at falde for en sød, billig hvap i DBA eller andre sådanne steder. Chi'er nogle af de hunde som hvalpefabrikkerne sprøjter ud, og du risikerer at få en rigtig dårlig oplevelse.

Jeg håber, at du kan bruge noget af det her i dine overvejelser :D

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

vi har Chihuahua han, og den kan i hvert fald anbefales som kontorhund, da den er meget rolig og elsker den opmærksomhed den får fra de andre på kontoret og vores frokost gå tur passer godt til den længde af ture den godt kan lide, og så skal jeg heller ikke have dårlig samvittighed over at den er alene hjemme :-)

Pi Nohr 
Konsulent hos Pengelån

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×