Hop til indhold

Re: annonce om hvalpe


PinPoynter
 Share

Recommended Posts

Gæst Aussies for ever

Undskuld med hvad i alverden skulle der være i vejen for at parre to chokolade labs :confused:

 

Den brune farver fremkommer pga. genudtryk fra præcis det samme gen som forårsager rød/brun i feks min race - og alle andre racer: den recessive allel B:

 

Bb og BB giver en sort hund

bb giver en brun hund

 

Interesserede kan læse lidt mere om det her (godt nok baseret på Aussien, men genetikken er den samme): Grundfarve og om gul

 

I min race har der også floreret et rygte om at man helst ikke skulle parre to røde, men det er rygter som ikke holder en meter.

 

Det som der ligger i den røde farve og som gør det vanskeligt at avle, er at den præcise farve nuance styres af regulatorgener - som også er arvelige.

Lys rød arvler lys rød pga. større indvirkning af regulator gener og tager man ikke højde for dette kan man risikere en gradvis udvaskning af den røde farve - men fordi man er "kommet til" at selektere for et større regulatorgen tryk ikke fordi farven langsomt "vaskes ud af hunden".

 

Hvis man konsekvent avler efter hunde med dybe og mørke røde/brune farver, så vil denne farve bestå selv efter 10 generationer avl på kun røde hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er ikke øget risiko for sygdom, blot fordi man parrer 2 brune hunde.

 

Det man skal være opmærksom på farvemæssigt er om hundene samtidig bærer gult, for hvis 2 brune hunde som bærer gult parres, vil der kunne komme gule hvalpe uden pigment. Det er dog ikke noget sygdomsmæssigt, blot at det er en uønsket farve hos labberne.

 

Det der derimod undrer mig er at se en brun/brun-parring hos DJR. Dansk Jagthunde Registrering er jo normalt for folk som har hunde af rene markprøve/FT-linier, altså det folk normalt kalder formel 1 og der ser man normalt ikke brune hunde.

 

Så gad vide hvorfor dette brune kuld er endt i DJR :confused: :confused:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hos DKK er der faktisk ikke noget udstillingskrav for labrador, så et argument om at man ikke vil avle hos DKK fordi man ikke gider udstillinger holder ikke hos labrador.

 

 

Men det er netop sådan at hos DJR er der ingen avlsrestriktioner overhovedet, hvorimod der jo hos DKK er sundhedsmæssige avlsrestriktioner og en del sundhedsoplysninger som skal være undersøgt inden avl, så man kan jo nogen gange frygte at det er manglende sundhedsresultater som får folk til at vælge DJR.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...