Hop til indhold

Livet som omplaceringshund hos mig


Dinah
 Share

Recommended Posts

Her laver jeg min egen tråd om Rositas første uger/måneder hos os. De første indlæg i tråden, vi indeholde hvert sit område, som så vil blive opdateret:

 

-generelt de første dage

-Alene-hjemme-træning

-socialisering med andre hunde

-Træning/tegn med døv hund

 

Generelt de første dage

 

Dag 1: Da vi kom hjem her omkring 15.30, kom hun lige ud i haven, hvor hun sked og tissede. Vi har åbenbart større fuglefjer end i Jylland, for de var lidt farlige:shock::klap:

De første 3 timer hjemme, var der kun min ældste datter og jeg, hvor hun lige kunne snuse rundt og kigge nærmere på opvaskemaskinen:slem:

Herefter faldt hun i søvn og sov som en sten - ret imponerende synes jeg:lun:

Kl 18 kom sønnen, datteren og manden hjem. Peter var dog lidt overrasket over, hvor lille hun er:mrgreen: Men vildt imponeret over, hvor nysgerrig og rolig hun blev på få minutter.

Det var da også Peter, der blev tigget pizza af:slem: "du ender jo med at blive min hund" sagde han squ:shock:

 

 

Dag 2: En rigtig dejlig dag med en masse oplevelser i hundehøjde. Denne første nat sov med på min ældste datters værelse, hvilket var gået super.

Hun er en rigtig kælepotte og når hun vil nusses, så vil hun nusses NU. Hvis vi ikke lige reagerer på det med vuks, så lægger hun sig bare på brystet af èn og lægger hovedet op til kinden.

Vi har trænet i det små og det har været en rigtig dejlig dag.

 

Dag 3-mandag: Om natten lå hun hos mig, fremfor sidste nat, hvor det var hos min datter. Igen en dejlig dag og hun er jo super nem. Man skal jo så ikke glemme at hun er lille i en ny stor verden og imorges blev hun pludselig lidt utryg ved Peter og "gøede" hvis hun lå alene og han kom ind (ikke forskrækket). Vi gik en lille tur, var i MaxiZoo, lille tur igen, alene-hjemme-træning (35 minutter) og alm sep.arbejde. Har fundet den bedste stol at ligge i ;-) Ikke SÅÅÅ kontaktsøgende herhjemme, som lørdag og søndag - nu behøver hun ikke at ligge på min hals hele tiden ;-)

 

Dag 4-tirsdag: Sov hos datteren igen :-). det var en rigtig god dag, kan se at hun blir mindre og mindre forskrækket. Dvs på gåture gir hun mere line og hun er ved at være vant til vores aktiviteter i huset og forskrækkes ikke rigtig mere, hvis der pludselig står en (fra familien) midt i stuen. Om aftenen var hun helt med på at skulle puttes hos min datter. Får en stribe med leverpostej, som hun jo er vant til fra Janni, hvorefter hun hoppede ned og lagde sig til at sove i det store bur igen.

 

Dag 5-onsdag: man og tirs har hun været lidt mere stille end i weekenden og mere betragtet tingene. Men idag er hun meget mere deltagende og kender efterhånden alle bevægelser i huset og i haven.

 

Dag 6-torsdag: står i tyndskidens tegn ;-), så hun faster og skal have skåne til aftensmad. Har nydt haven i stor stil.

Redigeret af Dinah
  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 71
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Alene-hjemme-træning:

 

Dag 2-søndag: udgangspunktet er, at hun kan være alene i hele huset, transportkasse i både bil og hus og i bur.

I nat var det så helt bevidst, at hun skulle sove på min ældste datters værelse og ikke hos mig. Hun blev dog lidt frustreret over, at jeg bare lukkede døren, men min datter fik hende hurtigt til ro og de sov sammen i sengen hele natten. Langsom seperations-arbejde :-) Hun siger ikke noget til (endnu) at jeg gå ud, ovenpå, eller bag lukket dør på badeværelset.

Hun har af 2 gange idag været i canvasburet, hvor hun begge gange bare har lagt sig til at sove med det samme :-)

JEG TROR PÅ DET :-)

 

Dag 3-mandag: I formiddags var jeg ovenpå i 17 minutter, mens jeg var i bad, hvor hun var i buret - hun lagde sig bare og sov.

Idag indtil nu har vi været ude og gå tur, arbejdet med kong, små seperationsting, været sammen i MaxiZoo. Hun har fundet favoritstolen i stuen, hvor hun ligger og kigger eller sover. I formiddags piskede med mig hver gang ud i køkkenet, men faldt der ikke noget af, løb hun tilbage til stolen (det er jo gode tegn). Her i eftermiddag render hun ikke efter mig mere, når jeg går i gangen eller i køkkenet. ;-) Har lige været ned i Fakta og er PT ved at studere optagelsen af hende. Det var 30 minuttter: ligger og kigger, sover eller numsehygiejne ;-)

 

Dag 4-tirsdag: Kunne ikke finde hende inde på min datters værelse imorges :-0 men vi fandt hende sovende efter lang tid faktisk inderst i Cleos game stooore bur - tror hun har sovet der hele natten, for Lotje troede i nat, at jeg havde hentet hende:-)

Idag tog hun en time i stiv arm:banan:

Piver lige 3 små piv ved 11 minutter, men lægger sig med det samme ned igen.:5up:

Ved 39 minutter "gøer" hun 3 hurtige efter hinanden. Jeg går med det samme ind på optagelsen, da jeg samtidig lige surfede rundt, men der ligger hun rullet sammen og sover:lun: Hun må ha drømt eller blevet forskrækket. Ikke desto mindre, så sov hun altså videre:banan:

 

dag 5-onsdag: efter 1 time og 18 minutter gøede hun. På optagelsen sover hun som en sten og vågner pludselig gøende. Spurgte lige Janni om hendes bur hos hende var dækket HELT af og det var det. Her har jeg ladet en ende være uafdækket. Imorgen torsdag dækker jeg den del til - hun blir jo let forskrækket, så det gir hende mere ro ;-)

 

Dag 6-torsdag: da hun har totalt tyndskid idag, har jeg ikke villet lade hende være HELT alene. Så jeg sneg mig ovenpå i stedet for: 3½ time. Ved ikke helt hvormeget det tæller, men bur-træning har det i hvert fald været. Hun sov som en sten og jeg måtte vække hende efter de 3½ time.

 

Efter 3½ uge:

Træningen er bare gået så godt, så efter 3½ uge var hun igår (12. okt.) alene i 3 timer og 53 minutter :-)

Se her: http://www.hunde-forum.dk/omplaceringshund/19180-livet-som-omplaceringshund-hos-mig-6.html#post498309

 

5 uger:

Klarer stabilt de 4 timer og jeg stopper nu med at optage hende hver gang. 1 gang om ugen, som en stikprøve

Redigeret af Dinah
Link til indlæg
Del på andre sites

Socialisering med andre hunde:

 

Dag 2-søndag:Som udgangspunkt er hun glad for andre hunde og er ikke et gø-monster. Hørte hende jo heller ikke sige en lyd igår trods alle de mange hunde på udstillingen.

Den første gåtur gik bare super. Hun fik rigtig mange indtryk, men klarede det bare så fint. Hvis der kom cykler eller hunde bagfra gjorde jeg hende lige obs på det, så hun ikke blev forskrækket. Vi mødte en af mine gamle hundevenner, og han var meget spændt på, hvordan hans cutie ville reagere på en sådan lille én. Rosita løb over til hende, bakkede lidt tilbage, men gik selv hen og hilste igen. Cutie reagerede super fint. Imorgen møder vi jo nok flere af vores gamle hundevenner, når hverdagen er startet igen.

 

Dag 3-mandag: Idag mødte vi 2 hunde (en stor langøret én og dsg-hvalp). Begge gange stopper hun, når hun ser dem. "gør" lidt. frem - hilse - hurtigt væk og lidt frem igen - ved hvalpen viste hun tænder, for ligesom at sige jeg er altså "større" end dig - hehe. Det er ikke helt det billede, som janni har af hende. Hun plejer at være glad for at hilse, men som hun skrev igår, så blev hende og Shakira "overmandet" en en stor hund, da de netop kom ind på udstillingen, så måske dét sammenholdt med alle de nye indtryk er nok årsagen.

 

dag 7-fredag: går en del bedre. Farer ikke så meget tilbage ved hundemøde, viser dog lige sine små faaaarlige tænder :-) Synes også, at ejere til de store hunde er gode til at vurdere situationen med deres egen hund.

 

Efter 3½ uge:

møder hunde med stor glæde. Irriterende hvalpe får dog lige lidt knurren og evt visen tænder :-) Når vi møder et gømonster kigger hun bare væk - dem gider hun slet ikke at se på og snuser bare i græsset :-)

Hvor er det bare skønt at gå tur med Rosita i forhold til Cleo, som var et gømonster.

Redigeret af Dinah
Link til indlæg
Del på andre sites

Træning af døv hund (håndtegn):

 

Dag 2-søndag: Nu kan hun SIT og blive siddende, mens jeg går en runde ud i gang og køkken :-)

 

Dag 3-mandag: Hun er nu ved at fange, at når jeg laver knips med fingrene (når hun kigger selvf), så skal hun komme/gå videre. Efter hun fik selen idag, så laver jeg lige 2 små ryk, hvorefter hun kigger og vi får kontakt :-)

 

efter 5 uger:

danse på alle 4

danse på bagben

på plads med sit

næsten gi pote

Redigeret af Dinah
Link til indlæg
Del på andre sites

er hun døv? Det var lige gået min næse forbi!

 

Ja, men det mærker man umiddelbart ikke på hende. Der hvor jeg mærker det mest er, at hun sover som en sten, selvom vi er 5 i stuen og 2 unger danser:genert: og så skal hun vækkes om morgenen - hun hører ikke at man står op.

Hvis jeg vil kalde hende til mig laver jeg håndtegn og lige banker i gulvet - det blir hurtigt en vane, tror jeg. Hun hører høj fløjte:5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, men det mærker man umiddelbart ikke på hende. Der hvor jeg mærker det mest er, at hun sover som en sten, selvom vi er 5 i stuen og 2 unger danser:genert: og så skal hun vækkes om morgenen - hun hører ikke at man står op.

Hvis jeg vil kalde hende til mig laver jeg håndtegn og lige banker i gulvet - det blir hurtigt en vane, tror jeg. Hun hører høj fløjte:5up:

 

På nogle områder kan det vel også være en fordel... f.eks. at hun ikke gør af alle mulige lyde. :mrgreen:

 

Men tænker, at du måske lige skal "advare" hende, hvis der kommer en hund eller et menneske hen til hende fra en vinkle, hun ikke kan se, så hun ikke bliver forskrækket. :hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor bliver det spændende at følge med i. - og tror du har ret- det bliver sikkert hurtigt en vane med døve"sprog". Jeg vil rigtig gerne se noget video med jeres sprog sammen når engang det er blevet hverdag.

 

Tak fordi du har oprettet denne tråd, tror vi er mange som spændte følger historien fra sidelinien.

Link til indlæg
Del på andre sites

På nogle områder kan det vel også være en fordel... f.eks. at hun ikke gør af alle mulige lyde. :mrgreen:

 

Men tænker, at du måske lige skal "advare" hende, hvis der kommer en hund eller et menneske hen til hende fra en vinkle, hun ikke kan se, så hun ikke bliver forskrækket. :hmm:

 

Lige præcist:5up: Jeg var også ude og gå med hende her til formiddag og der kom en hund bagfra, som jeg så fik hende til at fokusere på og derefter hilse. Hvis de bare havde overhalet, var hun nok blevet forskræækket:vedikke:

 

Jeg troede egentlig, at det ville blive en stor udfordring, men man hjælper hende helt automatisk uden at tænke så meget over det:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Glæder mig til at følge tråden. :-D

 

Men hvis du bare opdaterer ved at redigere i de samme indlæg, kan man jo ikke se, når der er nyt i tråden. :genert: Måske kan du skrive et indlæg med "nu er der opdatering i x indlæg" når det er?

 

nemlig, men det kunne nemlig være rart for mig selv at have det samlet indenfor emne, så jeg skriver lige, at nu er der opdate:5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...