Hop til indhold

Ufrivillig tilvænning til skud


Kalokagathia
 Share

Recommended Posts

Så blev Jadzia socialiseret på lyden af skud. Vi var ude at gå på en grusvej i et område jeg ikke kender særlig godt, da der bag nogle høje træer lyder en lang række meget høje skud.

 

Jadzia stopper og kigger. Jeg bliver helt forvirret men efter et øjeblik kaster jeg mig ud i en begejstret (og formodentlig ret vanvittigt udseende) dans, mens jeg råber "dygtig, dygtig" og strør om mig med godbidder :nar: Jeg er glad for at der ikke var nogen der så mig :oops:

 

Heldigvis blev resultatet at Jadzia åd godbidder i stor stil og glemte alt om skuddene, som bare blev ved og ved. Da jeg ikke havde flere godbidder, ignorerede hun lydene fuldstændigt, dygtig hund!

 

Det viste sig at vi gik tur lige ved siden af en militær skydebane :genert:

 

Jeg ville godt have haft lidt mere styr over situationen, men synes da det tegner lyst i forhold til nytårsaften :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Hehe.. Kender godt sådan en oplevelse.. Min DCH-klub ligger lige ved siden af en skydebane..

Men det anede jeg ikke dengang jeg var til træning første gang.

Men når der skete så meget andet positivt og spændende omkring Dexter, havde han slet ikke tid til at reagere på skud. Så sådan var det ordnet:klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville godt have haft lidt mere styr over situationen, men synes da det tegner lyst i forhold til nytårsaften :-D

 

Jeg skriver ikke for at gøre dig ked af det.. Men du må altså endelig ikke tro at den hellige grav er velforvaret.

 

Jagten er gået igang herude, så der plaffer skud konstant. Luna reagerer overhovedet ikke. Nytårsaften er bestemt ikke (altid) det samme..

 

De sidste par år har jeg været nødt til at give hende noget natur-beroligende (baldrian er der i), fordi hun reagerer på kanonslag og de der kæmpe bomber, der bliver fyret af.

 

Du kan ikke sammenligne gevær skud og fyrværkeri.. overhovedet ikke..

 

Men fedt, at det gik så godt:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

@JeanetteH: Bare rolig, jeg har skam også tænkt mig at træne mere specifikt på fyrværkeri :engel:

 

Men synes da at det er et godt tegn at hun ikke var bange for skud overhovedet. Så kunne man jo håbe, at det gælder alle høje lyde :-D

 

Godt:-D Jeg træner ikke nytår længere.. For der er ikke noget i dagene op til og efter.. Det er simpelthen fordi, at herude er det rent ragnarok på selve dagen. Jeg bor i boligblok, hvor de står på begge sider af blokken (og dermed lejligheden) og fyrer af, så vi har ikke et rum, vi kan gå ind og være i, imens de går amok.. Og det er kun her de sidste 3 år, der har været problemer, men det er så også indenfor den tid at de der kæmpe bomber (der lyder som om hele blokken springer i luften) er blevet opfundet:evil::evil:

 

Men bare klø på:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå, nu vi sådan er lidt ved det: Hvordan ville I egentlig træne fyrværkeri?

 

Troede faktisk, at høje lyde som fx skud var en del af træningen (man kan jo få de der lydcd'er). Jeg kan jo ikke købe mig fattig i raketter og så stå i haven hver aften og holde mini-nytår indtil Jadzia synes det er super :hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså - først.. min hund er rædselsslagen for nytårsaften (og flere uger på hver side..)

 

Så min løsning er doping :???:

 

Men - jeg vil anbefale at du vænner hunden til høje lyde.. tab nøglebundter, bøger osv på gulvet jævnligt - så hunden til sidst bare er ligeglad - eller ved at DU er der til at støtte den.

 

Jeg har også en lyd cd, som jeg naturligvis vil afprøve, men har hørt både for og imod virkningen..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst teflonhat

Må jeg endnu en gang anbefale at tage fat på det ikke-eksisterende problem før det bliver et meget reelt problem? Jeg kendt en hund, der tilbragte alle nytårsaftener i brusekabinen, for det var - trist nok - det mest sikre sted, den kunne finde. Regn ikke med at din hund tager bulder og brag i stiv pote, men træn den til det, inden den komme ud for en kedelig oplevelse.

 

 

Man kan enten smide de 300-350 kr. for en "Sounds Scary"-cd (bl.a. hos DKK eller billigere her: http://www.soundtherapy4pets.com/product.php?pid=6), som man kan træne hunden med, inden det bliver fuldbyrdet jagtsæson og festligt nytår. Alternativt kan Auritus-cden ("Auritus: lyde for hvalpe, hunde og deres ejere") bestilles via det lokale bibliotek, og også den kan bruges til at vænne hunden gradvist og nænsomt til børneråb, jagt, hestevrinsk, fyrværkeri osv. Kaarups kan også bruges (fyrværkeri — Lyd cd til alle hunde)

Men man har også mulighed for, som nævnt, selv at lave larm (bestik på gulv, grydelåg, nøgler i gryde, hundeproppistol osv.), så længe man tænker på at starte i det små og laaangsomt øge volumen. Hunden skal have det sjovt (leg/trænign) både før, under og efter larmen. Læs også DKKs medlemsblad Hunden, der i seneste nummer forklarede, hvordan man kan træne skudrædhed væk.

 

God arbejdslyst og thumbs up!

 

Til trådstarter - godt gået & hurtig reaktion :-)

 

/teflonhat

Redigeret af teflonhat
link indsat
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...