Hop til indhold

Blå tunge?


Lenschow
 Share

Recommended Posts

Hugo har blå tunge har jeg opdaget - spidsen er normal, men så bliver den blå - jeg troede kun chowchow havde det, så nu er jeg nysgerrig.

 

Har jeres hund blå tunger eller blå pletter på dem?

 

Jeg har en kat med blåt tandkød men jeg har ikke før set det ved en hund eller tænkt over det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Har eurasieren ikke også mulighed for blå tunge? det kunne der da egentlig godt være i Hugo:hmm:

 

JO det er der vist forresten noget om, ja det kunne da godt være der var eurasier i Hugo :-).

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Michelle w

osse shar pei kan have blå tunge.

 

Min gamle tæve (shar pei x lhasa) havde plettet tunge. Hun lignede lidt en der havde tygget på en kuglepen:mrgreen:

 

Mindre blå pletter kan forekomme blandt mange racer -lidt som et modersmærke e.l.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst crazywolf

Jeg har haft tre hunde med mindre eller større pletter på tungen som jeg kaldte skønhedspletter. To af mine newfer havde pletter og min den første schæfer havde en meget stor plet på tungen. "jeg syntes det ser sødt ud" :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak - jeg tænkte Gud er han en Chow-mix! For det er ikke verdens nemmeste race:-)

Jeg er kattemenneske, så jeg elsker dem jo, meeeen uha... :-)

 

Ja det er rigtigt, at der kunne være eurasier i ham - farverne passer bedre end samojede - men der er så få Eurasier, at jeg tænker, at det næppe er tilfældet.

 

Det sjove er, at det er den race han minder mest om i sind. Samojeden er en tand mere selskabelig end Hugo, som er meget spidshund i sind.

 

Jeg så jo på racen før jeg fik ham hjem og besøgte flere, og han har samme "verdenssyn" som dem - det er jeg glad for, for jeg kan godt lide spidsernes sind.

En jeg kender har to Eurasier, han faldt også pladask for Hugo, fordi han minder om hans egne hunde i sind - og lidt i farve og krave.

 

Jeg elsker jo det sind, men det kræver godt nok humor:-) Han gør ikke hvad jeg siger da med mindre der er et åbenlys formål med det for ham selv.

 

Herligt - synes jeg, mens mine border-venner synes den hund er lige lidt for meget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst crazywolf

Jeg elsker jo det sind, men det kræver godt nok humor:-) Han gør ikke hvad jeg siger da med mindre der er et åbenlys formål med det for ham selv.QUOTE]

 

he he klog hund. Endnu engang tillykke med den smukke Hugo :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange spidser har jo lidt katteagtigværemåde- eller kattene minder lidt om spidserne.

Det jeg mest noterer mig ,når folk møder min eurasier er 1) de falder med et brag for ham eller de bliver voldsomt provokeret af en hund med så stort selvværd og "hvilen i sig selv" (og min er udpræget "hvilen i sig selv) Iøvrigt ælter han med forpoterne,når han rigtig nyder livet,mens han kommer med dybe mavegrynt.

 

især kombinationen af at hvile i sig selv og så den ufattelige blide og kærlige adfærd - det er unikt.

 

nå men det jeg ville sige- hvis du har eurasier i din hund- var bare tilllykke. Det er en hund for de færreste, men kan man den,så er det også vildt fedt.:vinder:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes Eurasieren er en SKØN hund, og jeg ville kun byde den velkommen var den i ham. Sikke sødt at din ælter:-)

 

Hugo er også beskyldt fra alt fra doven til indelukket - over for mig er han både glad, åben og løbende/springende, men står vi et sted og snakker, så ligger han sig tit ned med krydsede forben og hviler. Det kan jeg godt lide, men mine venner kan godt blive sådan lidt "Der er jo ingen sprald i den hund!" agtige. Men det er nu - bare kun når han kan se formålet med at bruge energi:-)

 

Jeg har også mødt folk, der satte sig ned og kaldte og klappede og kom søde - så logrede han lidt til dem på afstand, og vendte sig om og stod og så ud i horisonten. Så føler folk sig virkelig provokeret:-)

Jeg synes godt om den adfærd. Jeg er kattemenneske jo haha

 

Jeg har forsøgt at træne lidt - men han lukker ned - og går. Så jeg er lidt i tænkeboks.

 

Til gengæld oplever jeg sjove ting - fx forsøger jeg at lære ham at være i bilen, uden at pive, når jeg går. I dag tænkte jeg, jeg gider ikke mere nu - han lagde sig bare ned:-)

 

så jeg gik ind og lod ham blive ude med bagklappen åben. Min telefon ringer, og jeg snakker - og ser ud - og der ligger Hugo i bilen og sover!

 

Den slags gør han meget. Som om "Jaja jeg HAR forstået det, men jeg gør det ikke før jeg synes det kan betale sig."

 

:-)

 

Jeg kommer sådan til at grine af ham. Snydt af en hund! det kan jeg godt lide:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det kunne jo godt lyde eurasisk, det du oplever :slem:

 

Jeg vil sige det sådan,hvis man er venner med sin eurasier og den kan lide een, så får man det hele + meget mere.

 

Træningen kan blive eet problem (skrevet lidt til dig i din anden tråd) og det er derfor det er ukorrekt når div kenneler påstår det er en familiehund for de fleste.

 

Jeg har brugt meget lang tid på at finde min hund og jeg har besøgt de fleste kenneler i landet, og det var faktisk meget almindeligt at eurasieren lå væk fra sine mennesker og ikke ønskede synderlig kontakt.Jeg kender eurasierejere som stort set bare har hunden, uden der er kontakt........... Kammeratskabet var der bare ikke. Desværre avler en del kenneler så også på udpræget reserverede hunde- hvilket ikke gør det bedre.

 

Og det ligger til eurasieren, man er i riskozonen for at den simpelthen vælger en fra,hvis man ikke er "værdig" som ejer- derfor kan man jo godt bo i samme hus....fordi "du" har et hegn , der holder den inde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Da jeg var rundt og kigge blev jeg også af flere ejere opfordret til at købe en i udlandet - netop pga det du skriver. Der er vist nogle problemer med nogle af dem herhjemme.... Jeg ved at nogle adfærdsbehandlere, jeg kender, ikke kan lide racen, fordi de har set nogle utrolig aggressive hunde i DK af racen. Jeg har forsøgt at forklare dem, at jeg ikke mener, at det er sådan en hund overhovedet, men at der findes virkelig dårlige kenneler blandt de der er i DK.

 

Det er sådan en skam når en race får et ry, fordi der er få og der avles ukritisk.... De Eurasiere jeg kender er SKØNNE hunde. De er ikke fra DK... Var det Sverige... ? Ka det passe mon... Jeg husker det ikke, men de er fra udlandet og de er bestemt ikke aggressive

 

Men de er meget specielle:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, Eurasieren er meget speciel og min oplevelse er, at mange trænere er meget usikre på dem. Meget. Det blik min har på billedet, er det blik han møder verden med- han slår aldrig blikket ned, for nogen og det blik kræver noget.

 

Og når man går over i statistikkerne så mangler der hunde- jeg kan ikke sige det for alle,for jeg kender ikke alle- men jeg ved med sikkerhed at nogle har aflivet hanner før deres 2 år. Alligevel kører man videre med den perfekte familiehund og alt det fis.

 

Det er ikke en aggressiv race overhovedet, den er ufattelig blid,mild og kærlig, MEN den stiller krav til sin ejer, og det tager tid- meget tid.

 

Det er ligegyldigt om man køber den i dk eller udlandet i forhold til om opdragelsen vil lykkedes (ligeundtaget af de reserverede typer, som jo besværlige/umulige at socialiserer ordentligt) men i danmark vurderer mange af avlerne at visse genetiske defekter er uden betydning- hvorfor de bare avler videre på defekterne. Og det gør at man ikke bør købe eurasier herhjemme i øjebllikket (der findes kun 2- 3 fornuftige steder at købe eurasier i dk,og de har ikke hvalpe hvert år)

Link til indlæg
Del på andre sites

i tyskland-findes de bedste muligheder for en sund eurasier.......men man gør klogest i at allliere sig med en eurasierejer der kender til avlen-fremfor at springe ud på egen hånd i købet ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 11 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...