Hop til indhold

hund på prøve


Howlucky
 Share

Recommended Posts

Vi overvejer ofte en hund nr 2 - fordele,ulemper, racer osv. Men på et punkt ser vi ikke helt ens på det. Manden mener hund nr 2 skal på prøve, sådan for at se om det går med Rex:shock: Og jeg siger, at det kan man absolut ikke få!!!

 

Men... så har jeg flere steder på det sidste set at man kunne få hund på prøve, ment på den måde, at hvis det absolut ikke harmonerede kunne man levere hunden tilbage igen:???: Det synes jeg jo er mega synd for hunden, men omvendt er det jo også synd hvis den skal ende sit liv i et hjem hvor den ikke kan med anden hund:vedikke:

 

Rex er omplaceringshund - og han skal absolut ikke opleve at have sit 3. hjem(har nu heller aldrig været tanken:lun:) Men hvis vi fik hund nr 2, og den skulle videre - det strider altså mod alt hvad jeg kunne finde på at byde en hvalp:cry:

 

Og hvalp kan man vel ikke få på prøve:confused: (ville jeg nok ikke sende mine hvalpe ud i, hvis jeg havde nogen)

 

Omplaceringshund på prøve:confused::rolleyes: Altså den er uønsket hvor den bor, den er uønsket i det nye hjem, skal den så retur til hjem 1, eller videre til 3. hjem?

 

Er virkelig forvirret:vedikke: Har i nogen erfaringer med "hund på prøve"? Og hvad gjorde i jer af overvejelser i forbindelse med "familieforøgelse"?

 

Til info: Rex har ingen problemer med andre hunde vi møder i hundeskov - heller ikke hvalpe:genert: Og de få hunde vi har haft besøg af har han heller ikke haft noget imod.

 

Men det der hund på prøve har jeg det altså vildt skidt med, for f... det er jo et levende væsen man tager ind i sit hjem:lun: ikke bare en bil man lige prøver en uge, inden man bestemmer sig for om man vil købe:shock:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange af mine hunde har været "på prøve" og ikke en eneste af dem har forladt vores hjem. Bortset fra en som kun var i pleje, og som hurtigt fandt et perfekt hjem.

 

Tag ud og mød hunden hvor den bor nu. Du kender Rex og vil sikkert hurtigt finde ud af, om den kan enes med Rex, bare ved at observere dens adfærd. Her taler jeg selvfølgelig ikke om hvalpe, men voksne hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi fik 14 dages fuld returret på Zamzam - synes det var dejligt, hvis nu Petrine havde syntes han var hæslig, hvis vi havde syntes han var frygtelig, hvis han havde skreget i vilden sky etc.

 

24 timer efter vi hentede ham mailede jeg, at han var en beholder - hvis man skal bruge 14 dage, tror jeg man skal være meget forvirret.

 

Min fugl var 'uønsket' hos mig i 3 år, før jeg fandt et omplaceringshjem til ham, han er flyttet op til kennel Löwchen, med besked om, at jeg når som helst vil tage ham retur - jeg ved, hvor svært det var at finde et hjem til ham, så helre hjem til mig og være uønsket igen, end ryge i den blå avis og gå til højst bydende.

 

Kan sagtens forstå din bekymring, men det er det mindste onde med returretten.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde Vinnie på prøve i en uge. Det var aftalen med tidligere ejer, at de skulle tage hende tilbage, hvis det ikke gik med vores daværende hund, Bo.

Om de rent faktisk havde gjort det, hvis det var blevet aktuelt, tvivler jeg måske lidt på, men heldigvis blev det ikke aktuelt.

 

Jeg kan ikke se at det er værre for dem end at blive passet et fremmed sted, hvilket mange hunde jo oplever i løbet af deres liv. Det værste ville da være at skulle sendes rundt mellem flere forskellige hjem, fordi de havner det forkerte sted.

 

En hundesælger, der går med til en prøveperiode, opfatter jeg som en, der rent faktisk har hundens tarv som prioritet, i stedet for bare at have travlt med at få den skudt af til den første den bedste.

Link til indlæg
Del på andre sites

Synes heller ikke det er noget slemt, som Umulia siger, det er jo ikke værre end at blive passet, med mindre det er noget som kommer til at ske mange gange. Så synes jeg nok også at man burde kunne beslutte sig inden 14 dage, men ellers så ville alternativet jo være at den bare blev omplaceret til 3. hjem eller måske aflivet. Hvordan skulle det være bedre end at komme tilbage til oprindelig ejer efter en kort periode? :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg kan godt forstå din skepsis overfor det med " hund på prøve " jeg ville heller ikke bryde mig om det, men eg har nu heller ikke indtryk af at en ny hvalp vil give de største problemer , de fleste voksne hunde aksepterer jo hvalpe, der jo ofte får lov til det mest utrolige af voksne hunde.

jeg tror at eg uden bekymring ville anskaffe hund nr 2 og så i den første tid støtte nr 1 rigtig meget. :vuf:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg troede faktisk altid der var 14 dages returret på voksne dyr. Det er i hvert fald normalt med katte. Både tidl ejer og ny ejer ønsker jo (forhåbentlig) kun det bedste for hunden. Den skal jo ikke være et sted, hvor den har det godt. :lun:

 

Men med en hund er det jo lidt lettere at komme på besøg med den/ lade den blive passet hos jer osv. Det ville jeg nok starte med som tidl ejer. :hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ved min sidste og mest fantastiske hund, var hun hund nr 2 her, og vi tog på besøg ved tidligere ejer med vores hund. De klikkede allerede der, men vi aftalte at prøve weekenden over, for det ville være ærgerligt for alle, hvis de var ved at æde hinanden, så snart vi kom hjem. Aftalen var som sagt weekenden over, men efter 2 timer ringede jeg og fortalte, at vi var helt sikre på, at hun var kommet for at blive.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for alle jeres gode svar, og positive oplevelser m hund på prøve, troede slet ikke det var så brugt:rolleyes: bliver det en omplacering mere, bliver han/hun sikkert også fundet via G&G eller dba, og der synes jeg måske ikke altid det virker som folk ønsker det bedste for hunden. Bliver det hvalp er det jo nok noget andet

Link til indlæg
Del på andre sites

Glemte helt at fortælle at jeg også engang har haft en GD han på 5 år på prøve, da Bo var 3 - 4 år.

Det var aftalen at han skulle være hos os en dag, og det er jo strengt taget ikke længe nok, men nok til at se at der ikke rigtig var kemi mellem de to hanhunde. GD'en var overhovedet ikke interesseret i Bo, som eller meget gerne ville lege. Og da "far" kom for at høre hvordan det var gået, gik GD'en til angreb på Bo. Så det blev desværre ikke til noget.

Ejeren var meget forstående og tog det pænt, selv om de havde vildt travlt med at komme af med hunden, som en eller anden havde afleveret hos dem til pasning, og aldrig hentet igen.

 

Er det en hvalp, synes jeg derimod ikke at prøvetid er i orden! Det vil gå hårdt ud over en hvalps socialisering at blive smidt frem og tilbage.

En ansvarlig hvalpesælger skal selvfølgelig være klar til at tage hvalpen tilbage hvis der sker en eller anden livsomvæltende tragedie hos køber, men det må være underforstået, at når man køber en hvalp, så er det fordi man vil beholde den.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...