Hop til indhold

Hundehold Grønland vs. Danmark - at rejse til Grønland med hund.


KarinaO
 Share

Recommended Posts

Når jeg har siddet og tænkt på hvad jeg skal stille op med resten af mit liv, har tanken om at rejse til Grønland og arbejde i en periode flere gange strejfet mig.

 

Og mine dyr skal med mig - naturligvis.:lun:

Jeg er så begyndt at undersøge reglerne for at indførsel af hunde til Grænland.

De skal selvfølgeligt være vaccinerede, men tæver SKAL være steriliserede (Forstår virkelig ikke ideen med det?????) og dyrene skal registreres i den kommune man flytter til, hvis det da er tilladt at indfre dem til pgældende kommune.

 

Og imens jeg læser de regler, går det efterhånden mere og mere op for mig at jeg har hund af helt andre årsager end grønlænderne. Deres hunde er nyttedyr, de har dem fordi de har brug for dem, hvorimod jeg har hund fordi jeg esker hunde, fordi jeg ikke kan undvære at have hund i mit liv og fordi jeg elsker vores venskab og samarbejde.

 

Men hvor mange er der i Grønland, som holder hund som vi gør det her i landet?

Vil de skule til mig, fordi jeg tager min hund med ind i huset, og at jeg træner lydighed med hende, fordi jeg synes det er sjovt.

Ja, kan man overhovedet gå til hundetræning deroppe?

Jeg ved got der f.eks er danskere der har hunde som kæledyr deroppe, men hvor udbredt er det mon, og er det til at finde ligesindede hundevenner?

 

Og vil jeg overhovedet kunne holde ud at se på den måde grønlandshundene behandles på.

Selvom hunde er en stor del af den grønlandske kulturarv, er det først nu grønlænderne er ved at lære hvordan de skal behandle deres hunde.

DKK har udgivet en folder til grønlænderne, der bl.a. omhandler vigtigheden af at hundene har adgang til vand og læ, de skal have foder hver dag, ormekur, at de ikke må få dierre, at man skal huske at give hvalpe menneskelig kontakt, at holde øje med at kløerne ikke bliver for lange. Ja helt helt basale ting om hundehold, som vi andre vil tage som en naturlig selvfølge.

 

Folderen kan læses her:

http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/DKK_Groenlandske_slaedehunde.pdf

 

Hvis jeg skulle deriop, ville det være for at arbejde med mennesker på et sygehus, i psykiatrien eller lign, men jeg er i stedet bange for at jeg vil gå helt i hundene over deres måde at have hunde på, medmindre jeg da kan finde nogle ligesindede:hmm:

 

Jeg har i øvrigt aldrig selv været i Grnland - alt hvad jeg ved har jeg fra Google og mit forråd af af fordomme og andre sjove ideer.:oops:

 

Så kære HF'ere, hvis I ved noget om hundehold i Grænland, så fortæl mig det.:ivrig:

Kom også meget gerne med egne tanker om de forskellige måder at holde brugshunde og kælehunde på

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har selv boet i Sisimiut og kan helt klart anbefale en tur derop. Som jeg husker det dengang, så er det kun politiet som må indføre hunde til GL. Disse regler kan jo og er sikkert blevet ændret flere gange i de sidste næsten 12 år, men jeg tror det bliver svært for dig, at få lov til at indføre nye hunde til GL. En af årsagerne er, at man ikke ønsker, at andre racer skal blandes med slædehunden. Slædehunden er en fascinerende hund.

 

Som herhjemme, så går man ikke over til fremmede hunde. Det er dog vigtigere end her i DK, da det kan blive en meget grim affære. Jeg har hørt om en lille pige der blev skambidt fordi hun gik hen til fremmede hunde.

 

En ting du skal gøre dig selv klart, som du selv skriver, er at hunde i GL er arbejdsdyr og bliver behandlet som sådan. Dog er de ikke ligeglade om hvordan deres hunde har det, da hundene er vigtige og de eneste transportmidler der er effektive i mange byer og bygder i GL. Slæde bruges fra Sisimiut og op og i øst GL. Selve forholdene for hundene kan helt klart blive bedre, men de er nu ikke så slemme som rygterne siger. Men som sagt, så er de ikke kæledyr. Jeg har ikke selv oplevet træningen af hundene, men har hørt, at den er hård. Det er den fordi de skal vide hvem der bestemmer. Jeg er ikke klar over om man gør det mere, men tidligere har man bundet tæverne uden for byen, så de kunne blive parret af vilde ulve. Derfor vil de heller ikke forsvare deres ejer hvis det skulle blive nødvendigt, da der er så meget af det "vilde" i dem stadigvæk. En anden årsag til håndteringen er, at det kan betyde døden ude på isen hvis enten hundene stikker af eller de angriber ejeren. Dette kan ske hvis de kommer op at slås og skal skilles ad. Her har jeg oplevet at de var nød til at banke hundene for at få dem til at slippe.

 

På den anden side, så er grønlændere meget gæstfrie og den dag du ankommer, skulle man tro at hele byen har hørt at du kommer. Det er ikke unormalt at blive inviteret på kaffemik og det tager ikke lang tid før man har en omgangskreds.

 

Hvis der er andet du vil vide, så bare spørg. :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Ej hvor dejligt der lige var én der vil give sit besyv med, tusind tak.:-)

 

Har tjekket reglerne fra at indføre hunde til Grønland. Det skulle ikke være noget problem, det er bare ikke alle kommuner hvor det er tilladt, og hunden skal registreres i den kommune man flytter til. Jeg fandt et newfoundlænder der bor deroppe på en dansk NF-kennels hjemmeside, men derudover har jeg svært ved at finde ud af hvilke andre racer man kan finde deroppe, og om der er et miljø for dem der kun har hunde som kæledyr.

Men jeg fatter stadig ikke hvorfor inførste tæver SKAL steriliseres?? Hvis det er fordi de ikke vil have deres hunde parret med andre racer, giver det jo ingen mening, eftersom en intakt han kan lave meget mere ballade end en intakt tæve.

Hunde og katte til og fra Grønland

 

Jeg kan godt leve med at grønlænderne ser deres hunde som arbejdsdyr og ikke har det nære forhold til dem som herhjemme, men jeg er bare bange for at jeg vil blive meget påvirket af, hvis de har dem under dårlige forhold, tæver dem fordi de skal vide hvem der bestemmer, eller klipper deres hjørnetænder over for de ikke skal kunne bide. Ja, det virker bare ikke som om de har ændret deres syn på hundene de sidste 1000 år, og jeg finder det lidt rystende at det er nødvendigt at fortælle dem at deres hunde skal have adgang til vand, og at de også skal have mad i de perioder hvor de ikke arbejder.

 

Men det lyder dejligt at folket er venlige og gæstfrie. Det er også det indtryk jeg har af dem. Hvor længe var du deroppe?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt leve med at grønlænderne ser deres hunde som arbejdsdyr og ikke har det nære forhold til dem som herhjemme, men jeg er bare bange for at jeg vil blive meget påvirket af, hvis de har dem under dårlige forhold, tæver dem fordi de skal vide hvem der bestemmer, eller klipper deres hjørnetænder over for de ikke skal kunne bide. Ja, det virker bare ikke som om de har ændret deres syn på hundene de sidste 1000 år, og jeg finder det lidt rystende at det er nødvendigt at fortælle dem at deres hunde skal have adgang til vand, og at de også skal have mad i de perioder hvor de ikke arbejder.

 

Nu ved jeg godt, at den ene dårlige ting ikke udligner den anden... Men husk at du har boet udemærket i danmark, på trods af hvordan vores egne produktionsdyr behandles, og måske endda har støttet denne produktion ved at købe kød og æg :)

Det er meget nemt at være forarget over andres holdninger og måder at gøre tingene på, men jeg synes ikke du skulle lade det være en hindring for at tage derop. Tænk i stedet, at du ved at tage derop og måske tale med folk om hundetræning osv. kan være med til at påvirke holdninger positivt.

Og husk at positiv hundetræning også først kom til Danmark for 10-15 år siden, og mange i danmark stadig tror på brutalt lederskab og den slags, selvom man nemt glemmer det, når man kun selv kommer i miljøer som kender til positiv hundetræning og snakker med mennesker som går op i deres hund og læser bøger og holder sig opdateret :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har egentlig ikke nogen planer om at skulle derop og belære dem om positiv hundetræning, netop fordi de har hunde af andre årsager end herhjemme. De har haft hunde sådan i flere hundrede år, og det ligger dybt i dem. Det kan jeg ikke sådan liiige tage op og ændre på. Det er heller ikke fordi det gør mig forarget, for de behandler dem jo ikke dårligt med vilje. Jeg er bare bange for at jeg vil blive helt knust, hvis jeg ser hunde der har det skidt, og jeg ikke kan gøre noget.

Og det er derfor jeg er så interesseret i at finde ud af hvor udbredt det er at have hunde som kæledyr deroppe, så jeg ikke kommer til at stå helt alene med min måde at have hund på, og Gracie skal med, da hun er en enmandshund der har det bedst hvor jeg er.

 

Og du har ret. Her i Danmark har vi produktionsdyr under endnu ringere forhold en hundene i Grønland.

Men for at bruge din egen sammenligning bliver vi ikke konfronteret med det på samme måde.

I Grønland vil du blive konfronteret med hundene, så snart du går udenfor, men i Danmark behøver du ikke gå igennem en stald med tremmegrise eller burhøns, når du skal ned og handle. Det at kunne 'lukke øjnenene', gør det lidt lættere at holde ud.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg solgte forige år en cockerhvalp til en familie i NUUK, hvor faderen er dansk, kvinden sikkert mindst 1 /2 grønlænder og 2 halvstore børn.De skulle jo have en hanhvalp, og han skulle så først rabiesvaccineres , sundhedsattest, og stambog, Pas ordnes og de hentede ham i DK i 5-6 mdr´s alderen. Herfra tog de på danmarksferie og lige inden indførsel skulle vist ormekur fornyes med ny dyrlægeattest. Jeg sendte papirene derop , så kommunen kunne behandle dem og de tog dem så igen med til DK med imførselsgodkendelsen.

Så vidt jeg ved er der slet ikke slædehundene i f.eks Nuuk. men da en del familiehunde og der var lige kommet en hundeudstyrsforretning(incl foder). Husker da også at sangerinden fra Grønland, husker ikke navnet ,havde gravhund deroppe. Faktisk bor der også en græskreddet adopteret hund i Nuuk, som en forhenværende politiker har.

Når du finder ud af hvor du vil bo, kan du jo maile den pågældende kommune.

Desværre har de ikke mailet mig og jeg har mistet deres mailadresse, og de har ikke svaret på mine breve, så den forbindelse er desværre mistet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Sydligere end Sisimiut bliver der ikke brugt hundeslæde, så jeg kan godt forestille mig at der bliver holdt kælehunde i Nuuk. Men nu er Nuuk også en storby som så mange andre, så tingene ændre sig. Men mange grønlændere kan ikke forestille sig at have en hund som kæledyr. Det er noget som vi danskere har taget med der op.

 

Da vores tæve fik hvalpe, var der en som hun ikke ville lade dige. Den tog vi ind og gav sutteflaske. Det rygtedes i hele byen, og grønlænderne rystede på hovedet af os og smågrinede, for det ville aldrig blive en god slædehund. Vi forsøgte at lægge hvalpen tilbage og hun accepterede den igen efter en uge.

 

En ting jeg kommer til at tænke på er, at en anden årsag til det med tæver og hanhunde er, at der er flere hanhunde end tæver i GL. Det er meget normalt at et kuld hvalpe bliver sorteret og tæverne bliver aflivet. Når hundene står så tæt, er det svært at kontrollere hvem de parrer sig med.

 

Jeg boede i Sisimiut i lidt over et halvt år. Min moster bor der stadig, så jeg har stadig kontakt til samfundet deroppe.

Link til indlæg
Del på andre sites

Men jeg fatter stadig ikke hvorfor inførste tæver SKAL steriliseres?? Hvis det er fordi de ikke vil have deres hunde parret med andre racer, giver det jo ingen mening, eftersom en intakt han kan lave meget mere ballade end en intakt tæve.

men hvis alle ALLE indførte (anden race) tæver er steriliserede kommer der jo ingen hvalpe uanset hvad hanhundene laver, så den regel kan jeg nu sagtens forstå, hvis det er for at bevare racerenheden deroppe. Tror måske ikke en intakt kælehanhund ville overleve et forsøg på at komme i nærheden af/parre sig med en tæve som står bundet af ved sin flok ;-)
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Jeg har boet på grønland i 3 år, da jeg var lille og var deroppe igen sidste sommer.

 

Det er et fantastisk land, med fantastiske mennesker.

Men der er utrolig mange der lever under vanvittig kummerlige forhold - Så hvis du tror hundene er dem der kommer til at give dig flest stik i hjertet, så må du nok desværre tro om. Der er utrolig meget vanrøgt, vold, fattigdom og druk - og der er ghettoer i tilstande som ville få kommunerne til at rive bygningerne ned herhjemme, hvor børn og unge vokser op og lever hele deres liv.

 

Når det er sagt, så er der også rigtig mange velfungerende og dygtige mennesker, som lever under fine forhold.

Der er fine huse, fine butikker og udvalget minder i stort omfang om det herhjemme, selvom især fødevarer er dyrere.

 

Hunde må kun indføres i visse kommuner, fordi de ikke vil risikere at få andre racer ind i den grønlandske race - Men ville helt klart foretrække at bo i Nuuk hvis jeg skulle vælge ud fra et job og hundemæssigt synspunkt, selvom det er tilladt at importere hunde i andre kommuner.

Men i Nuuk er der mange kælehunde.

Man ser rigtig mange der lufter hunde og hundene bor også indenfor. De fleste hunde virker utrolig velpleje, de er velsocialiserede og langt de fleste man møder går løse.

I Nuuk er der mulighed for at gå til træning her: Hundetræning | Dyrenes Venner i Grønland

Samme sted er der hundeudstyrs butik, som godt nok ikke lever op til hvad vi er vant til i maxizoo osv. men som har et OK udvalg.

Jeg har mødt rigtig mange som meget gerne ville vise hunden frem og fortælle om den - Grønlændere som danskere. Så helt så langt fra hvad vi er vant til, er de ikke i Nuuk.

 

Jeg har mødt mange grønlændere som er fuldstændig lige som vi danskere er mht. til deres hunde.

I Nuuk bruger de dem jo ikke som andet end kæledyr længere, da slædehunde slet ikke må være i byen - Og så ser man jo heller ikke hvordan slædehundene bliver behandlet.

I sdr. strømfjord, har de slædehunde og de står i en kennel - Såååååå lækre hunde, velplejede og sociale. Man skal dog ikke stikke fingerene ind til hannerne ;-)

Forholdene ville ikke umiddelbart være noget vi ville acceptere herhjemme, men de har læ, får mad, vand og bliver bestemt plejet, for ellers så de ikke ud som de gjorde.

Tæverne med hvalpe var i aflukkede store hvalpegårde og hvalpene var de kææææreste skabninger. Både tæver og hvalpe ville rigtig gerne snakke :lun:

 

Hundene fik også masser af kram og nusning når grønlænderne kom og gav dem mad og gjorde rent - Så selvom det kan være slemt, så er det ikke alle steder det er lige slemt.

 

 

Og så liiiige et par billeder:

 

8.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Sydligere end Sisimiut bliver der ikke brugt hundeslæde, så jeg kan godt forestille mig at der bliver holdt kælehunde i Nuuk. Men nu er Nuuk også en storby som så mange andre, så tingene ændre sig. Men mange grønlændere kan ikke forestille sig at have en hund som kæledyr. Det er noget som vi danskere har taget med der op.

 

Da vores tæve fik hvalpe, var der en som hun ikke ville lade dige. Den tog vi ind og gav sutteflaske. Det rygtedes i hele byen, og grønlænderne rystede på hovedet af os og smågrinede, for det ville aldrig blive en god slædehund. Vi forsøgte at lægge hvalpen tilbage og hun accepterede den igen efter en uge.

 

En ting jeg kommer til at tænke på er, at en anden årsag til det med tæver og hanhunde er, at der er flere hanhunde end tæver i GL. Det er meget normalt at et kuld hvalpe bliver sorteret og tæverne bliver aflivet. Når hundene står så tæt, er det svært at kontrollere hvem de parrer sig med.

 

Jeg boede i Sisimiut i lidt over et halvt år. Min moster bor der stadig, så jeg har stadig kontakt til samfundet deroppe.

 

men hvis alle ALLE indførte (anden race) tæver er steriliserede kommer der jo ingen hvalpe uanset hvad hanhundene laver, så den regel kan jeg nu sagtens forstå, hvis det er for at bevare racerenheden deroppe. Tror måske ikke en intakt kælehanhund ville overleve et forsøg på at komme i nærheden af/parre sig med en tæve som står bundet af ved sin flok ;-)

 

I har nok ret i det med tæverne. Sådan havde jeg ikke selv set på det.

Men jeg har alligevel planer om at sterilisere Gracie, så det betyder ikke noget. Jeg undrede mig bare over hvordan det hang sammen.

 

Alligevel synes jeg det er lidt underligt, for hvis der ikker er slædehunde i Nuuk, hvad er så problemet? Tænk hvis man er bosat i Nuuk og gerne vil starte et opdræt af. f.eks. border collies. Det kan så bare ikke lade sig gøre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bravo og Super´s opdrætter har boet 5 år i Nuuk - hun har skrevet om hendes ophold på den ene af hendes hjemmesider, hvor hun også beskriver det med hundetræning på hold.

 

Makker.dk - Lone Sommer

 

Spændende - og hvis hun kan have sin labrador med, kan jeg også have Gracie med.:-)

Det ser ud til at hun har haft det rigtig fedt deroppe.

 

 

Jeg har boet på grønland i 3 år, da jeg var lille og var deroppe igen sidste sommer.

 

Det er et fantastisk land, med fantastiske mennesker.

Men der er utrolig mange der lever under vanvittig kummerlige forhold - Så hvis du tror hundene er dem der kommer til at give dig flest stik i hjertet, så må du nok desværre tro om. Der er utrolig meget vanrøgt, vold, fattigdom og druk - og der er ghettoer i tilstande som ville få kommunerne til at rive bygningerne ned herhjemme, hvor børn og unge vokser op og lever hele deres liv.

 

Når det er sagt, så er der også rigtig mange velfungerende og dygtige mennesker, som lever under fine forhold.

Der er fine huse, fine butikker og udvalget minder i stort omfang om det herhjemme, selvom især fødevarer er dyrere.

 

Hunde må kun indføres i visse kommuner, fordi de ikke vil risikere at få andre racer ind i den grønlandske race - Men ville helt klart foretrække at bo i Nuuk hvis jeg skulle vælge ud fra et job og hundemæssigt synspunkt, selvom det er tilladt at importere hunde i andre kommuner.

Men i Nuuk er der mange kælehunde.

Man ser rigtig mange der lufter hunde og hundene bor også indenfor. De fleste hunde virker utrolig velpleje, de er velsocialiserede og langt de fleste man møder går løse.

I Nuuk er der mulighed for at gå til træning her: Hundetræning | Dyrenes Venner i Grønland

Samme sted er der hundeudstyrs butik, som godt nok ikke lever op til hvad vi er vant til i maxizoo osv. men som har et OK udvalg.

Jeg har mødt rigtig mange som meget gerne ville vise hunden frem og fortælle om den - Grønlændere som danskere. Så helt så langt fra hvad vi er vant til, er de ikke i Nuuk.

 

Jeg har mødt mange grønlændere som er fuldstændig lige som vi danskere er mht. til deres hunde.

I Nuuk bruger de dem jo ikke som andet end kæledyr længere, da slædehunde slet ikke må være i byen - Og så ser man jo heller ikke hvordan slædehundene bliver behandlet.

I sdr. strømfjord, har de slædehunde og de står i en kennel - Såååååå lækre hunde, velplejede og sociale. Man skal dog ikke stikke fingerene ind til hannerne ;-)

Forholdene ville ikke umiddelbart være noget vi ville acceptere herhjemme, men de har læ, får mad, vand og bliver bestemt plejet, for ellers så de ikke ud som de gjorde.

Tæverne med hvalpe var i aflukkede store hvalpegårde og hvalpene var de kææææreste skabninger. Både tæver og hvalpe ville rigtig gerne snakke :lun:

 

Hundene fik også masser af kram og nusning når grønlænderne kom og gav dem mad og gjorde rent - Så selvom det kan være slemt, så er det ikke alle steder det er lige slemt.

 

 

Og så liiiige et par billeder:

 

[ATTACH=CONFIG]73666[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73667[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73668[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73669[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73670[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73671[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73672[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]73673[/ATTACH]

 

 

 

Sikke smukke billeder. Naturen er altså fantastisk. Hvor gamel var du, da du boede deroppe? Og hvorfor boede I der, hvis jeg må spørge?

 

Og du har nok helt ret i at mange mennesker lever under kommerlige forhold. Det er jo menneskerne jeg gerne vil op at arbejde med, og det er ikke svært som dansker at få arbejde i Grønland, hvis man har en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse. Men selvom man skal være professionæl, kan man godt opleve grimme ting, der er svære ikke at blive meget påviret af og tage med hjem.

Og noget kunne tyde på at det vil være mest hensgtsmessigt at vælge Nuuk, og se hvad der er er arbejdsmuligheder netop der.

Dyrenes venner ser ud til at være en rigtig fin forening. Det er et stort plus. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på den.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Sikke smukke billeder. Naturen er altså fantastisk. Hvor gamel var du, da du boede deroppe? Og hvorfor boede I der, hvis jeg må spørge?

 

Og du har nok helt ret i at mange mennesker lever under kommerlige forhold. Det er jo menneskerne jeg gerne vil op at arbejde med, og det er ikke svært som dansker at få arbejde i Grønland, hvis man har en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse. Men selvom man skal være professionæl, kan man godt opleve grimme ting, der er svære ikke at blive meget påviret af og tage med hjem.

Og noget kunne tyde på at det vil være mest hensgtsmessigt at vælge Nuuk, og se hvad der er er arbejdsmuligheder netop der.

Dyrenes venner ser ud til at være en rigtig fin forening. Det er et stort plus. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på den.

 

Det er så utrolig smukt deroppe, at man har svært ved at fatte det før man ser det.

Jeg var flere gange blæst bagover.

 

Jeg boede der fra jeg var 3 til jeg var 6, så jeg var meget lille :mrgreen: Jeg har dog utroligt nok, stadig kontakt til flere deroppe, bla. har en af mine forældres venner en datter jeg har snakket rigtig meget med sidenhen.

Min far fik tilbudt et lederjob i en bank deroppe og min mor kunne få job som dagplejer - Og så var beslutningen ikke så svær at tage for dem.

Det værste var de lange mørke vintre - Det kan slet ikke sammenlignes med vintrene herhjemme og er bestemt ikke for folk med tendens til vinterdepressioner.

 

Jeg synes Nuuk er et godt udgangspunkt, fordi der er masser af muligheder for at få job, komme ud og sejle og komme ud på oplevelser.

Man kan nemt komme rundt i hele Grønland fra Nuuk, hvor det kan være et lidt større problem i de mindre byer og bygder.

Der har man så tilgengæld større mulighed for slædeture osv. Personligt vil jeg bare gerne være sikker på der er noget at få tiden til at gå med om vinteren når man ikke kan komme ud i naturen.... I hvertfald ikke uden livet som indsats.

 

Men som du selv siger, så har man som dansker intet problem med at finde arbejde i Grønland - næsten uanset hvilket fag man arbejder indenfor.

Og det gælder stort set alle steder på Grønland.

 

Har selv fået tilbudt job deroppe, men manden vil sgu' ikke med og tror det er svært at finde lejere til huset herhjemme.

Men havde det praktisk kunne lade sig gøre, så var jeg taget afsted.

Jeg elsker, elsker, elsker grønland og den grønlandske kultur! Selvom man ser mange grimme ting, så får man også så sindssygt meget igen af naturen og de skønne mennesker som er så gæstfri og imødekommende. Især den ældre generation er nemme at komme ind på livet af, hvis man viser respekt for dem og deres kultur.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...