Hop til indhold

Nu med separationsangst angiveligt... Langt...


Simba2011
 Share

Recommended Posts

Jeg har hårdt brug for hjælp! Jeg synes selv,jeg var godt forberedt. Vi havde talt om at få hund i over et halvt år. Jeg varforberedt på alt synes jeg. Renlighedstræning, socialisering, Alene hjemmetræning, lydighedstræning osv. Det viste sig ikke at skulle gå så nemt.

Da han var lillehvalp skete der selvfølgelig uheld osv. Men jeg takkede mig selv for disse(etøjebliks uopmærksomhed på det forkerte tidspunkt) og hunden er jo også endt medat være renlig og har aldrig fået skæld ud over ”ups´ere”.

Han har aldrigværet den store spiser, hvilket har været svært til træning, hvor der erafprøvet alt fra kyllingepølser til laksefrikadeller og alle muligehundegodbidder. Men mange andre ting var vigtigere. Jeg tog det med oprejstpande og skyldte den manglende koncentration på hans pubertetsalder. Vi har heri vinter holdt træningspause, men har stadig trænet herhjemme. Hjemme er hanutroligt lydhør og særdeles lærenem og tager imod alle former for godbidderogså de kedelige.

Nå men det med maden viste sig at blive en større opgave med hans kræsenhed.Han startede på Royal Canin og jeg forsøgte andre kvalitetsmærker inden vi sågik over til ”BARF”, hvilket han spiser nu med velbehag.

Alene hjemmetræningen blev der sat 3 måneder af til, hvor jeg gik hjemme, så han er blevettrænet ned i mindste detalje. 1 sek. 2 sek. 3 min. Etc. Og har kunnet værealene i op til 7.5-8 timer, hvilket han sjældent har været. Han havde adgangtil stue og køkken, da det var der vi opholdte os mest og der han virkede tryg.Han var adskilt af et børnegitter, som han meget hurtigt begyndte at forcere,hvor efter det blev fjernet for at han ikke skulle komme til skade: Han sprangover 90 cm som på det tidspunkt var 3 gange hans højde. Han virkede godt tilpasmed at kunne tilbringe dagen alene i soveværelset sammen med kattene. Han haraltid sovet hos os, dog på gulvet.

Dog ville skæbnen,at vi skulle flytte fra min daværende kæreste. Introduktionen til vores nye hjem gikret let. Og efter en uge med at falde til samt genoptage alene hjemme træninglidt forfra til han virkede tryg med det, det gik super. Det er gået godt i næsten 3måneder. Indtil han en dag i januar havde guffet et pudebetræk. (Han havdeadgang til stue, køkken og soveværelse.) Jeg regner det for værende et uheld.Et par uger senere snupper han så et toastbrød og en mazarintærte, der ellersomhyggeligt var skubbet ind i hjørnet af køkkenbordet, hvor det ikke burde friste.Igen uheld, tænker jeg. Det går nok alt sammen. Jeg har hele tiden været megetpåpasselig med at få ryddet op inden min datter og jeg tog hjemmefra om morgenen,så der ikke har været noget til at friste. 3 dage senere var det så en dvd itusinde stykker jeg kom hjem til, en jeg havde glemt at lægge på plads. Nå møgmøg. I samråd med min hundetræner forsøgte jeg så at formindske pladsen tilkøkkenet. Dette har dog gjort at han blev urenlig og efter nogle uger begyndteat gø/pibe.

Okay måske skalhan bare have den plads, han altid har haft, tænkte jeg. Han er tydeligvis ikketilfreds med køkkenet. Som sagt så gjort. Han virkede glad for at have indtagethele kongeriet og gik i gang med sin frosne fyldte knogle inde på stuegulvet.Da jeg gik, var han i komplet ro og han så mig gå. Jeg kommer hjem tiladskillige bøger og dvd´er i, jeg aner ikke hvor mange stykker, som han havdetaget fra reolen, som han ellers aldrig har rørt før. Jeg lukkede ham ud i haven, mensjeg ryddede op og ringede derefter til min hundetræner. (Han fik ikke skæld ud af mig.) Hunanbefalede mig at tage ham med i bilen, da han er glad for at være der, indtil jeg kan holde ferie. Samtidig er jeg så begyndt på alene hjemme helt fra bunden.

Så her står jegnu med hund i bilen og frygter det snart bliver varmt. Og med en hund jeg ikkekan forlade i to minutter uden den piber eller, hvis den for lov, er i helehytten og er rolig når jeg går og renlig, men hvad bliver så det næste han æder? Jeg forsøger, at genstarte alenehjemme træningen, men det virker ikke til at virke på noget. Desuden tør jegaldrig have ham alene med adgang til alt, for næste gang er jeg ikke sikker på,at jeg ikke skælder ud. :megaked:

En nu normal dag for mig væk hjemmefra er på 7 timer. Han bliver mentaltstimuleret med fodersøg, div. Foderbolde og lign., træning alt i små etaper iløbet af dagen. Om morgenen passende længde gåture til hans temperament (formeget stresser ham op=der bliver snuset og hygget og ikke kastet med pindeeller vild løb). Om eftermiddagen ud i haven (for at det ikke skal være detaller sjoveste, at jeg kommer ind ad døren og det så betyder gåtur med detsamme for at få tisset af), senere på efter middagen længere gåtur,aftenluftning i haven. Han har desuden musik for at skærme for udefrakommendestøj.

Han får anti-stress urteblanding fra Lene Askhim og er kastreret. Jeg har ikke mulighedfor at få ham passet.Hvis nogle harnogle gode råd er de mere end velkomne. Jeg overvejer ikke at have hund mere,om det er blevet for meget, da jeg synes alt mit hårde arbejde har været spildtog det her er begyndt at stresse mig meget. Så jeg skal snart have fundet enløsning. Jeg har fulgt med herinde med de metoder, der er forsøgt, siden hanvar hvalp, så synes jeg har prøvet alt. Men det lader til, at jeg alligevel harfået lavet mig selv en hund med separationsangst.

Synes slet ikkedet er sjovt at have hund lige nu og har mest lyst til at kaste håndklædet iringen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har læst de nævnte tråde. Men tak alligevel.

Og han får også en kong/knogle, som nævnt i den ene af trådene. Den er han så bare holdt op med at spise nu, med mindre han må være i stuen og gøre det... Og det er jo så med risiko for at noget andet bliver ædt også.

 

Adfærdsbehandler og/eller zylkene er efterhånden min sidste udvej. Jeg synes dog jeg har gjort/gør alt for min ellers så dejlige hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er det synd for jer begge. Det er helt sikkert også en stor omvæltning, der er sket i hundens liv. Det lyder som om du har prøvet det hele og der skal en adfærdsbehandler til. Vil dog gerne lige linke til et par gode artikler, måske kan du finde lidt hjælp der, måske ikke.... Hund & Træning (gå til side 40) og http://viewer.zmags.com/publication/4c274a66#/4c274a66/1 (gå til side 22)

 

Er han om dagen i samme rum, som han sover om natten? (Fx dit soveværelse, som i givet fald vil være hans trygge base?).

Link til indlæg
Del på andre sites

Øv, jeg kan sagtens forstå din frustration!

 

 

Jeg kan huske at DaniellaJ herinde fra også havde nogle problemer med at hendes hund DeLuxe, spiste sofaen. Jeg kan ikke huske præcis hvor gammel han var på det tidspunkt, men jeg er sikker på at han var over 1 år.

 

Hvis hun ikke selv ser tråden, kunne det måske være du skulle høre hende ad, med hvad de gjorde ?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har set DaniellaJ´s tråd og der virkede det med at begrænse pladsen. Det gør det jo så bare slet ikke her.

 

Frk. Smilla: Han har haft adgang til soveværelset indtil jeg forsøgte det der begrænse plads... :damn:

 

Ja jeg er bare rigtig frustreret og har bare virkelig brug for støtte. De der har hund i min omgangskreds har "lette" hunde, så der er ikke meget forståelse at hente der.

Min hundetræner som iøvrigt er uddannet hos Lene Greva er yderst behjælpelig. Men det der er forsøgt virker bare ikke... Så frustrerende at læse om alt den tid folk har brugt på deres alene hjmme problemer. Og bare tænke at de næste mange måneder bliver lige sådan for mig. Jeg har jo gjort det gode forarbejde synes jeg.... Øv øv.

 

Men tusind tak for jeres råd og søde ord. Det hjælper lidt på humøret.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror at meget af det skyldes hans alder. Og jeg ville prøve som Skipper-mor siger, at begrænse hans område til kun soveværelset.

 

Da Luna var 14 mdr flyttede vi lejlighed, og der fik hun alene-hjemme problemer. Hun fik så kun en lille gang at være i, men det og frosne kong'er (jeg har en madglad hund) virkede. Hun fik dog gnavet lidt i væggene:genert:

Link til indlæg
Del på andre sites

Man kan kaste tonsvis af gode råd på bordet uden at ramme det der er det egentlige problem, så det er ikke ligetil.

 

Jeg hæfter mig ved følgende: Han er ukoncentreret ved træning væk fra hjemmet, kattenes indflydelse, vil ikke være spærret inde, det er gået godt til januar, stresser ved for meget aktivitet..

 

Ved du hvad hans manglende koncentration skyldes og hvad gør du ved det? HVOR slemt er det?

 

Er kattene fulgt med jer?

 

Vil ikke være spærret inde og stress ved "for meget" aktivering kan tyde på en meget sensitiv hund, men hvad er "for meget" aktivitet for ham?

 

Det er gået godt indtil januar, hvor gammel var han da I flyttede?

 

Hvordan opfører han sig når du er hjemme, er han i ro eller i konstant vigør?

 

Hvis du besvarer disse spørgsmnål vil jeg se om jeg lige kan gennemskue det og så tag lige nogle baldrian selv :-D

Når du stresser og bekymrer dig går det lige ned i vovse og forværret hans holdning til at blive efterladt og hvis du ikke er optimalt motiveret for en "ommer" kan du lige så godt omplacere ham med det samme for der kan være lang vej til mål. Omvendt kan det også gå lynhurtigt med at rette op på det :-D

 

Hvem er din træner jeg kender hende muligvis?

Link til indlæg
Del på andre sites

Ninjamor:

Ang. hans manglende koncentration: Vi går ikke til træning i øjeblikket, så har ikke gjort noget ved det. Når vi er ude på tur bliver han belønnet for kontakt. (Han bliver klikkertrænet). Han mangler ikke koncentration når vi bare er hjemme som en familie uden "nye" påvirkninger.

 

Ja vi har stadig kat (måske tror jeg han bliver "hidset op" af den, da han meget gerne vil "hyrde" den, når jeg er hjemme med midre den er i ro. Katten er dog også selv med på legen virker det som om)

 

Ja, han er en meget sensitiv hund og meget lærenem også.

 

Et eksempel på for megen aktivitet: Min datter danser i stuen = han vil gerne være med og har svært ved efterfølgende at finde ro. Vi er på fælles skovtur med en veninde og hendes hund=svært ved efterfølgende ro. Med mindre jeg er totalt passiv altså sidder i sofaen og læser, ser tv, vasker op. I det tilfælde falder han nemmest til ro.

Altså familie passiv=hund passiv.Men rejser jeg mig/ændrer position i sofaen fx. er han klar igen. Det foregår yderst sjældent at han forholder sig i ro hvis jeg er i bevægelse.

 

Gæster er for meget- en stressfaktor. Han elsker gæster - for meget. Der har han også svært ved at forholde sig i ro. Dette har jeg, fra han var hvalp, brugt bur til, så han er der, når jeg har brug for, at han er rolig. Så han følger mig og mit eksempel.

 

Da vi flyttede var han 6 måneder gammel.

 

Ja tror måske jeg hopper med på urtevognen snart. :mrgreen: Ja han er meget påvirket af mig og jeg forsøger virkelig at tage det i stiv arm og være rolig og "normal" specielt når vi træner. Det blev bare alt for meget for mig i går og jeg brød fuldstændigt sammen.. :megaked:

 

Min træner er Christine Løwe.

 

Overvejer at flytte rundt i mit hus, så han har mulighed for at være i soveværelse + gang + kan se ud i haven. Som det er nu har han adgang til stuen også, hvis han ikke skal være "spærret" inde i soveværelset og det tør jeg næsten ikke. Desuden forestiller jeg mig at lave et hundegitter der er højt nok til at han ikke kan hoppe over, men så han stadig kan se ud og ikke er lukket inde af en dør.???

Link til indlæg
Del på andre sites

Ninjamor:

Ang. hans manglende koncentration: Vi går ikke til træning i øjeblikket, så har ikke gjort noget ved det. Når vi er ude på tur bliver han belønnet for kontakt. (Han bliver klikkertrænet). Han mangler ikke koncentration når vi bare er hjemme som en familie uden "nye" påvirkninger.

 

Stopper han med uønsket adfærd når du siger han skal?

 

Ja vi har stadig kat (måske tror jeg han bliver "hidset op" af den, da han meget gerne vil "hyrde" den, når jeg er hjemme med midre den er i ro. Katten er dog også selv med på legen virker det som om)

 

Ikke den bedste alenehjemmekombination måske :-D

 

Ja, han er en meget sensitiv hund og meget lærenem også.
Jep, det ene følger som regel i kølvandet på det andet :-D

 

Et eksempel på for megen aktivitet: Min datter danser i stuen = han vil gerne være med og har svært ved efterfølgende at finde ro. Vi er på fælles skovtur med en veninde og hendes hund=svært ved efterfølgende ro. Med mindre jeg er totalt passiv altså sidder i sofaen og læser, ser tv, vasker op. I det tilfælde falder han nemmest til ro.

Altså familie passiv=hund passiv.Men rejser jeg mig/ændrer position i sofaen fx. er han klar igen. Det foregår yderst sjældent at han forholder sig i ro hvis jeg er i bevægelse.

 

Hvor længe er han om at falde til ro og lægge sig efterfølgende og hvor lang tid vil du gætte på din datter (alder?) danser og hvor lang er skovturen ift. hans normale ture?

Lever han efter et forudsigeligt tidsskema ift, aktiviteter, ture, alenetid, fodring mv.?

 

Gæster er for meget- en stressfaktor. Han elsker gæster - for meget. Der har han også svært ved at forholde sig i ro. Dette har jeg, fra han var hvalp, brugt bur til, så han er der, når jeg har brug for, at han er rolig. Så han følger mig og mit eksempel.

 

Han har altså ikke lært at håndtere at der er gæster?

 

Da vi flyttede var han 6 måneder gammel.

Okay. Hvornår begyndte han at lette ben?

 

Ja tror måske jeg hopper med på urtevognen snart. :mrgreen: Ja han er meget påvirket af mig og jeg forsøger virkelig at tage det i stiv arm og være rolig og "normal" specielt når vi træner. Det blev bare alt for meget for mig i går og jeg brød fuldstændigt sammen.. :megaked:

 

Det er også en rædselsfuld situation at stå i, jeg har selv været i den, så jeg kan sagtens forstå det.

 

Min træner er Christine Løwe.

 

Tjah jeg må have været censor for hende, men får ikke hendes billede på nethinden

 

Overvejer at flytte rundt i mit hus, så han har mulighed for at være i soveværelse + gang + kan se ud i haven.

 

Jeg vil foreslå du ikke laver nogle ændringer lige nu. Dels kan alene en ændring "kurere" ham et par dage grundet nyhedens interesse og så aner du ikke hvorfor han starter op igemn Dels er det min erfaring at en nemtpåvirkelig hund ikke har godt af at kunne kikke ud. Slet ikke en destruktiv hund. Der kan ske så meget derude som ophidser ham og kræver handling.

Når han piver efter du går fra ham som du har skrevet om, er det så piv piv stilhed piv piv stilhed eller en konstant piven?

 

Som det er nu har han adgang til stuen også, hvis han ikke skal være "spærret" inde i soveværelset og det tør jeg næsten ikke. Desuden forestiller jeg mig at lave et hundegitter der er højt nok til at han ikke kan hoppe over, men så han stadig kan se ud og ikke er lukket inde af en dør.???

 

Uanset hvilke ændringer du foretager dig skal han lære at være i den nye situation, det skal bygges op.

 

Du skriver du aktiverer i løbet af dagen - også i det tidsrum han skal være alene, når du er på job?

 

Det er mange spørgsmål, men de kan hjælpe med at identificere årsagen :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Til TS: hvor kan det dog være frustrerende, når man føler at have gjort al forarbejdet til UG og så pludselig er der ingenting, som virker mere. Jeg føler virkelig med dig og håber det bedste for jer. Stella har ingen problemer med at være alene hjemme og derfor kender jeg ikke så meget til løsningsforslag. Dog har jeg tænkt lidt på om et bur kunne være en mulighed? Nu kan jeg ikke rigtig vurdere størrelsen på din hund, hvilket højest sandsynligt er ligemeget, så længe at buret er stort nok, til at han kan flytte sig i det. Men kunne det være en mulighed?

 

Mvh Luise og Stella :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Stopper han med uønsket adfærd når du siger han skal?

Ja normalt. Undtagelserne er: at trække, når vi går tur med min datter, hvor hun cykler eller løber foran - at lade være med at hoppe op ad gæster, her prøver han lige til en ekstra gang, hvilket selvfølgelig er hjulpet af at mange gæster synes han var/er såå sød i stedet for at ignorere ham som jeg beder om. (Han reagerer ikke ret godt på at blive ignoreret ved fx. at hoppe op, han er ret vedholdende og har altid været) Men det har givet pote for mig, da han ikke hopper op ad mig.

 

Hvor længe er han om at falde til ro og lægge sig efterfølgende og hvor lang tid vil du gætte på din datter (alder?) danser og hvor lang er skovturen ift. hans normale ture?

Lever han efter et forudsigeligt tidsskema ift, aktiviteter, ture, alenetid, fodring mv.?

Ang. ro afhænger det af, hvad jeg gør. Sætter jeg mig ned eller laver noget hvor jeg ikke går frem og tilbage i huset tager det ca. 15-20 min. hvis det ikke er legetøj tilgængeligt ellers noget længere.

Min datter er snart 7 år, hun er god til at ignorere ham og gøre som jeg siger i forbindelse med at være rolig. Men igen hun er 7 år. Set i bagklogskabens klare lys, havde en mindre sensitiv voksen hund nok været bedre, hvis jeg havde kunnet spå om fremtiden dengang.

Skovturen er ca. dobbelt længde af en normal eftermiddagstur. Når han endelig falder til ro er han ret træt efter hundeleg og snusen. Det tager over en halv time derefter igen alt efter hvad der foregår omkring ham fra vi kommer hjem.

Ja alene hjemme tiden har været ret forudsigelig samt morgen rutinerne (dog er de anderledes i weekenderne) Resten af dagen er mindre forudsigelig vil jeg synes, da det afhænger af en masse faktorer. Har dog altid afslapning lige når vi er kommet hjem.

Han har altså ikke lært at håndtere at der er gæster?

Nej ikke så godt som jeg ville ønske. Det bliver dog bedre, men har ikke haft mulighed for gæster, der ville lege figurantgæster, så det er kun trænet begrænset.

Okay. Hvornår begyndte han at lette ben?

Tidligt. I midten af august synes jeg, at kan huske, at han lettede ben konstant til hundetræning. Bl.a. derfor er han blevet kastreret og det har også hjulpet på det, der letten ben op ad hvert et hjørne.

 

Jeg vil foreslå du ikke laver nogle ændringer lige nu. Dels kan alene en ændring "kurere" ham et par dage grundet nyhedens interesse og så aner du ikke hvorfor han starter op igemn Dels er det min erfaring at en nemtpåvirkelig hund ikke har godt af at kunne kikke ud. Slet ikke en destruktiv hund. Der kan ske så meget derude som ophidser ham og kræver handling.

Jeg kan sagtens følge dig. Er bare desperat. :mrgreen: Dog ang. det med at kigge ud. Nu sidder han jo i bilen og glaner i 6 timer, hvor han kan se ud. Og han virker totalt cool med det. Han er rolig når jeg går og når kommer tilbage, logrer dog stadig. kan der en sammenhæng i at kunne se ud eller er det bare "bilen".

Når han piver efter du går fra ham som du har skrevet om, er det så piv piv stilhed piv piv stilhed eller en konstant piven?

Det er stille piven. Så vader han lidt rundt, piver lidt og lægger sig for at gentage, rejs, piv, lægge. Når jeg går ud af fordøren kan han godt gø, et par gange, men ellers er det bare piven. Og jeg venter tålmodigt på stilhed inden jeg går ind. Og er helt neutral de første 5-10 minutter, synes jeg selv.

Uanset hvilke ændringer du foretager dig skal han lære at være i den nye situation, det skal bygges op.

Det har du ret i.

Du skriver du aktiverer i løbet af dagen - også i det tidsrum han skal være alene, når du er på job?

Ja han har en kong/knogle med fyld, tyggeben, foderbold. Men han er efter 14 dage i køkkenet holdt op med at røre dem. Men den dag han fik adgang til stuen igen var hans knogle slikket, hvor han så efterfølgende gik ombord i div. bøger. Men nu er han jo så med i bilen, hvor han spiser en denastix eller lign., når jeg går.

Det er mange spørgsmål, men de kan hjælpe med at identificere årsagen :-D

Ja og jeg takker virkelig for at du tager dig tid til det og for din hjælp. Om ikke andet er det rart at komme ud med det.

Link til indlæg
Del på andre sites

LuiseN:

 

Han synes ikke det er fedt at være i bur, hvis han så meget som fornemmer at jeg lægger an til at gå ud af døren. Men i bilen vil han godt eller hvis vi har gæster.

 

Han er så klog at han godt ved når det gælder. Selvom jeg synes jeg er neutral er jeg det sikkert ikke alligevel. Forsøger ellers at visualisere både ro og afslappethed.

 

Jeg skulle have haft mig en meget mindre begavet hund.

 

Men under alle omstændigheder ser det ud til at jeg starter fra bunden ligemeget hvad. Bur, soveværelse eller... Jeg skal bare have fundet frem til hvad der er det bedste for Simba. Og så skal jeg bare lige se om jeg kan finde overskuddet til det.

Link til indlæg
Del på andre sites

LuiseN:

 

Han synes ikke det er fedt at være i bur, hvis han så meget som fornemmer at jeg lægger an til at gå ud af døren. Men i bilen vil han godt eller hvis vi har gæster.

 

Han er så klog at han godt ved når det gælder. Selvom jeg synes jeg er neutral er jeg det sikkert ikke alligevel. Forsøger ellers at visualisere både ro og afslappethed.

 

Jeg skulle have haft mig en meget mindre begavet hund.

 

Men under alle omstændigheder ser det ud til at jeg starter fra bunden ligemeget hvad. Bur, soveværelse eller... Jeg skal bare have fundet frem til hvad der er det bedste for Simba. Og så skal jeg bare lige se om jeg kan finde overskuddet til det.

 

Stella er aldrig blevet trænet til at være i bur, så jeg har desværre ingen erfaringen inden for området, men jeg tænker at alt det dejlige og lækre skal gives i buret. Og derud over kan Simba sove i buret om natten, med åben eller lukket låget, hvad man nu synes. Så Simba forbinder buret med noget rart og afslappende. Eksempelvis kunne lækre marvben gives i buret mv.

Det er kun en tanke, da jeg jo somsagt ikke har nogen erfaringen mht. bur-træning. :hmm:

Men ellers håber jeg ihvertfald at det lykkedes for jer, uanset hvad og hvordan du vælger at træne.

 

Mvh Luise og Stella :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Luise: Det var nu heller ikke nogen dårlig idé og mange tak for det.

Har overvejet den med, at han kunne sove i buret i soveværelset, men det skal jo også trænes. Jeg tror, at jeg bliver nødt til at beslutte, hvad jeg vil træne på, for ikke bare at komme til at gøre alt muligt, der så bare er forvirrende og måske gør problemet endnu større. Men jeg ved bare ikke, hvor længe jeg skal forsøge en metode for at konstatere, at det heller ikke var den "rigtige" for ham. Hvis du forstår. :genert:

 

Og hvis du kan høre min panik, så forestiller mit hoved sig at jeg indkøber DAP/zylkene, træner bur, træner bur..... og så virker det ikke. Og det er så frustrerende når man har haft en hund der kunne og så kan den pludselig ikke.

 

Han er lige siden han var hvalp fået at muligt lækkert serveret i buret, men han har aldrig, som jeg kan se andres hunde har, valgt buret frivilligt altså bare gået der ind for at sove. Og det er til trods at det både er marvben, tyggeben, hans mad osv. er blevet serveret derinde (bl.a. fordi han får BARF, og ben og større snaske gnave ting gider jeg ikke have udover alt.)

 

Men han ville vælge mig over mad til enhver tid. Og det tror jeg, at jeg skal have løst. At han vælger andet end mig. Og nu er vi kun min datter, ham og jeg, så det er ikke nemt at sige "det er kæresten/manden der er den der gør det sjove" i en periode.

 

Måske jeg bare skulle finde mig en direktør, blive hjemmegående og hygge med hund og barn hele dagen afslappet i sofaen... :mrgreen: Det ville han synes om...

Link til indlæg
Del på andre sites

Stopper han med uønsket adfærd når du siger han skal?

 

Ja normalt. Undtagelserne er: at trække, når vi går tur med min datter, hvor hun cykler eller løber foran - at lade være med at hoppe op ad gæster, her prøver han lige til en ekstra gang, hvilket selvfølgelig er hjulpet af at mange gæster synes han var/er såå sød i stedet for at ignorere ham som jeg beder om. (Han reagerer ikke ret godt på at blive ignoreret ved fx. at hoppe op, han er ret vedholdende og har altid været) Men det har givet pote for mig, da han ikke hopper op ad mig.

 

Hvor meget har du styret hans opførsel? Du har sat ham i bur ved gæster og det responderer han fint på, hvad har du ellers styret på en grænsesættende måde?

Jeg tænker, at han muligvis skal have mere styring fra dig. f.eks. hjælp til at falde til ro efter aktivitet, til ikke at "danse med" osv. Hvis han har et billede af at han skal være med overalt er han nødt til at være vagtsom, hvilket typisk øger omkring hans alder efter at have været til stede omkring den halve kønsmodning også.

 

Hvor længe er han om at falde til ro og lægge sig efterfølgende og hvor lang tid vil du gætte på din datter (alder?) danser og hvor lang er skovturen ift. hans normale ture?Lever han efter et forudsigeligt tidsskema ift, aktiviteter, ture, alenetid, fodring mv.?

 

 

Ang. ro afhænger det af, hvad jeg gør. Sætter jeg mig ned eller laver noget hvor jeg ikke går frem og tilbage i huset tager det ca. 15-20 min. hvis det ikke er legetøj tilgængeligt ellers noget længere.

Min datter er snart 7 år, hun er god til at ignorere ham og gøre som jeg siger i forbindelse med at være rolig. Men igen hun er 7 år. Set i bagklogskabens klare lys, havde en mindre sensitiv voksen hund nok været bedre, hvis jeg havde kunnet spå om fremtiden dengang.

Skovturen er ca. dobbelt længde af en normal eftermiddagstur. Når han endelig falder til ro er han ret træt efter hundeleg og snusen. Det tager over en halv time derefter igen alt efter hvad der foregår omkring ham fra vi kommer hjem.

Ja alene hjemme tiden har været ret forudsigelig samt morgen rutinerne (dog er de anderledes i weekenderne) Resten af dagen er mindre forudsigelig vil jeg synes, da det afhænger af en masse faktorer. Har dog altid afslapning lige når vi er kommet hjem.

 

Hvis han ikke ved hvad der skal ske samt nogenlunde hvornår, er han nødt til at være "på" dig hele tiden. Dette øger hans generelle opkørthed hvilket igen har indflydelse på alt andet.

Derfor vil jeg anbefale et fast tidsskema, så han ved at kl x skal han dit og kl y skal han dat. Så kan han slappe af på de andre tidspunkter.

 

Samtidig ville jeg træne meget ro i hjemmet og holde langt de fleste aktiviteter udenfor + ikke sætte ham i gang med noget i det tidsrum han skal være alene hjemme. Hvis han lærer at f.eks. kl 7 - 14 plejer han ikke at skulle noget, vil han have langt lettere ved at slappe af og sove når han er alene.

Jeg ville også starte en intensiv "bliv" træning, så han lærer at blive selvom du kort rejser dig fra din siddeplads.

Endvidere er det vigtigt med sådanne hunde, at man selv ikke flintrer og farer rundt, rejser sig, sætter sig, går lidt igen, sætter sig osv. Hvis man selv er meget i bevægelse og/eller en rastløs type er det ikke nemt at være en letpåvirkelig nemtopkørt hund.

 

Han har altså ikke lært at håndtere at der er gæster?

 

Nej ikke så godt som jeg ville ønske. Det bliver dog bedre, men har ikke haft mulighed for gæster, der ville lege figurantgæster, så det er kun trænet begrænset.

 

Hvis du orker det så lær ham det! hav ham i line så han ikke styrer showet og sig dine gæster skal holde øjne og naller fra ham!

Fordi, ved at sætte ham i bur bliver han ikke styrket, får ikke lært at lægge låg på og styre sine impulser hvilket er uhyggeligt vigtigt, når der er separationsproblemer!

Ved at sidde i bur bliver han beskyttet fra at skulle tage stilling til noget som helst og dette styrker hverken opdragelsen, relationen til dig elller hans selvtillid, hans tillid til at han kan klare en situation gennem impulsstyring. Giver det mening?

 

Tidligt. I midten af august synes jeg, at kan huske, at han lettede ben konstant til hundetræning. Bl.a. derfor er han blevet kastreret og det har også hjulpet på det, der letten ben op ad hvert et hjørne.

 

Hvor gammel var han da han blev kastreret?

Hvordan er hans forhold til ukendte hunde?

 

Jeg vil foreslå du ikke laver nogle ændringer lige nu. Dels kan alene en ændring "kurere" ham et par dage grundet nyhedens interesse og så aner du ikke hvorfor han starter op igemn Dels er det min erfaring at en nemtpåvirkelig hund ikke har godt af at kunne kikke ud. Slet ikke en destruktiv hund. Der kan ske så meget derude som ophidser ham og kræver handling.

 

Jeg kan sagtens følge dig. Er bare desperat. Dog ang. det med at kigge ud. Nu sidder han jo i bilen og glaner i 6 timer, hvor han kan se ud. Og han virker totalt cool med det. Han er rolig når jeg går og når kommer tilbage, logrer dog stadig.

 

Er han vågen og sidder og kikker ud fulde 6 timer? han skal helst sove, men hvis han er vågen al den tid må han være meget træt når I kommer hjem og det er et godt grundlag at træne alene på.

 

Hunde lærer hurtigt at i bilen kommer vi snart tilbage og sikkert derfor har mange hunde med alenehjemmeproblemer ikke problemer med at være alene i bilen. De VED at mor kommer lige om lidt og det er som om den tryghed der ligger i det kan strækkes over flere timer.

 

Ved at lade ham have et vidue at se ud af hjemme, risikerer du at han bliver stimuleret til aktivitet af noget udenfor en fugl, en kat, en hund, postbudet ja hvad ved jeg. Det sikreste er at en hund sover når den er alene hjemme. Så går tiden også hurtigere for den

 

kan der en sammenhæng i at kunne se ud eller er det bare "bilen".

 

Nåe det svarede jeg på ovenover :-D

 

Det er stille piven. Så vader han lidt rundt, piver lidt og lægger sig for at gentage, rejs, piv, lægge. Når jeg går ud af fordøren kan han godt gø, et par gange, men ellers er det bare piven. Og jeg venter tålmodigt på stilhed inden jeg går ind. Og er helt neutral de første 5-10 minutter, synes jeg selv.

 

Hvad er triggeren: Hvornår i morgenrutinen kan du se på Simba, at han ved han skal være alene og at han ikke synes om det? Hvordan ser han da ud?

 

Jeg vil foreslå noget andet end det du har lært mht. morgenturen :skraek:

Træthed er vores ven her og jeg ved, at mange siger at hunden som skal være alene ikke må "ophidses" på morgenturen. Jeg ser anderledes på det!

Jeg ser en hund som gennem hele natten har opsparet en masse livsglæde og energi og som nu skal af med det. Det skal efter min mening ikke gå stille af og slet ikke med en unghund. Overskudsenergi hos en ung hund som skal være alene er en kæp i hjulet for al god opførsel.

Hagen ved dette er, at man kan være nødt til at starte turen tidligere og bruge længere tid hjemme før hunden forlades, så man sikrer sig at den er helt afslappet igen.

 

Når mine hunde har skulle være alene fra morgenstunden har jeg givet dem en ordentlig tur på en time + med leg, løbe løs, lidt træning og mental stimulering afsluttende med et godt fodersøg. Fodersøget kan med fordel tages i haven, hvis man har sådan en.

Mens hunden søger bliver den afslappet og man kan selv bruge tiden til at gøre sig klar.

Når hunden er inde igen skal den falde til ro. Selv har jeg brugt at sætte mig ved computeren, da mine hunde hurtigt har lært at når jeg sidder her, kan de lige så godt sove.

 

 

Du skriver du aktiverer i løbet af dagen - også i det tidsrum han skal være alene, når du er på job?

 

Ja han har en kong/knogle med fyld, tyggeben, foderbold. Men han er efter 14 dage i køkkenet holdt op med at røre dem. Men den dag han fik adgang til stuen igen var hans knogle slikket, hvor han så efterfølgende gik ombord i div. bøger. Men nu er han jo så med i bilen, hvor han spiser en denastix eller lign., når jeg går.

 

Det jeg mente var: Når du er hjemme hos ham, aktiverer du ham så i det tidsrum du ville have været væk hvis det var en jobdag?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor meget har du styret hans opførsel? Du har sat ham i bur ved gæster og det responderer han fint på, hvad har du ellers styret på en grænsesættende måde?

Jeg tænker, at han muligvis skal have mere styring fra dig. f.eks. hjælp til at falde til ro efter aktivitet, til ikke at "danse med" osv. Hvis han har et billede af at han skal være med overalt er han nødt til at være vagtsom, hvilket typisk øger omkring hans alder efter at have været til stede omkring den halve kønsmodning også.

At han skal ligge på sit tæppe i sofaen når han spiser tyggeben. Han må ikke grave i haven. Han skal ikke gø ad katten. Har lige læst Lenschow´s indlæg omkring Hugo fra sidste sommer, som jeg læste dengang også. Jeg kan se på det hele jeg måske er for flink. Han får muligis ikke sat nok grænser. Det må vi øve mere intensivt.

 

Hvis han ikke ved hvad der skal ske samt nogenlunde hvornår, er han nødt til at være "på" dig hele tiden. Dette øger hans generelle opkørthed hvilket igen har indflydelse på alt andet.

Derfor vil jeg anbefale et fast tidsskema, så han ved at kl x skal han dit og kl y skal han dat. Så kan han slappe af på de andre tidspunkter.

Ok. Frygtede måske forudsigeligheden i ex. alene hjemme. Men det giver mening, som med et ADHD barn-agtigt.

Samtidig ville jeg træne meget ro i hjemmet og holde langt de fleste aktiviteter udenfor + ikke sætte ham i gang med noget i det tidsrum han skal være alene hjemme. Hvis han lærer at f.eks. kl 7 - 14 plejer han ikke at skulle noget, vil han have langt lettere ved at slappe af og sove når han er alene.

Jeg ville også starte en intensiv "bliv" træning, så han lærer at blive selvom du kort rejser dig fra din siddeplads.

Endvidere er det vigtigt med sådanne hunde, at man selv ikke flintrer og farer rundt, rejser sig, sætter sig, går lidt igen, sætter sig osv. Hvis man selv er meget i bevægelse og/eller en rastløs type er det ikke nemt at være en letpåvirkelig nemtopkørt hund.

Så vidt muligt plejer jeg at holde det kedeligt i den normale alene hjemme tid også i weekenderne. Og ja intinsiv bliv træning lyder som noget jeg burde arbejde mere på. Måske jeg skulle lade ham være i det rum, når det engang kommer så vidt i tidsrummet?? Bare en tanke.

 

Hvis du orker det så lær ham det! hav ham i line så han ikke styrer showet og sig dine gæster skal holde øjne og naller fra ham!

Fordi, ved at sætte ham i bur bliver han ikke styrket, får ikke lært at lægge låg på og styre sine impulser hvilket er uhyggeligt vigtigt, når der er separationsproblemer!

Ved at sidde i bur bliver han beskyttet fra at skulle tage stilling til noget som helst og dette styrker hverken opdragelsen, relationen til dig elller hans selvtillid, hans tillid til at han kan klare en situation gennem impulsstyring. Giver det mening?

Det giver helt klart mening. Hvad skal jeg gøre? Når han bliver urolig og kører op? Fjerne ham eller hvordan. Jeg forestiller mig scenariet ligner det på gåturene når min datter cykler og han kører op. Og jeg har ikke kunnet konstatere hvordan jeg skal træne det væk, da han ikke er modtagelig for godbidder ved "ro", som vist egentlig(kan jeg se nu) bare er bomben der tikker inden den springer så snart vi bevæger os igen. Forstår du?

 

 

Hvor gammel var han da han blev kastreret? Det blev han i starten af januar. Har tænkt om der er en forbindelse. Det startede ca. 3 uger senere med problemerne.

Hvordan er hans forhold til ukendte hunde? Som til gæster. :stupid: han siger her kommer jeg. Hvem er du. Lidt dæmpende signaler, ligger sig ned når han kommer helt tæt på eller gør sig ihvertfald mindre. Indtil et sekund efter hvor han så hopper vildt rundt i opfordring til leg. Ja hvad gør jeg dog? Indser lige nu at jeg jo ikke gør noget der virker med dette her ihvertfald. Hvordan lærer jeg ham det???

 

Er han vågen og sidder og kikker ud fulde 6 timer? han skal helst sove, men hvis han er vågen al den tid må han være meget træt når I kommer hjem og det er et godt grundlag at træne alene på.

Jeg tror ikke han sover hele tiden, men han ligger ned når jeg kommer. Han har tæppe over det meste af buret, så han kan føle sig tryg, men han kan dog se ud.

 

Hunde lærer hurtigt at i bilen kommer vi snart tilbage og sikkert derfor har mange hunde med alenehjemmeproblemer ikke problemer med at være alene i bilen. De VED at mor kommer lige om lidt og det er som om den tryghed der ligger i det kan strækkes over flere timer.

 

Ved at lade ham have et vidue at se ud af hjemme, risikerer du at han bliver stimuleret til aktivitet af noget udenfor en fugl, en kat, en hund, postbudet ja hvad ved jeg. Det sikreste er at en hund sover når den er alene hjemme. Så går tiden også hurtigere for den

Ja det er selvfølgelig rigtigt. Ville soveværelset være det mest oplagte. Han er jo vant til at ophold der betyder sov.?

Hvad er triggeren: Hvornår i morgenrutinen kan du se på Simba, at han ved han skal være alene og at han ikke synes om det? Hvordan ser han da ud?

Når jeg pakker madpakkerne i taskerne og beder Josephine om at gøre sig klar. Han bliver anmassende ud i gangen og forlanger han skal være midtpunkt. Er meget opmærksom på mig. Eller vil ikke gå ud i køkkenet, da han var der, så jeg måtte hente ham og bliver måske derefter anmasende. Men har trænet meget på at han skal gå ind, hvilket begynder at virke.

Jeg vil foreslå noget andet end det du har lært mht. morgenturen :skraek:

Træthed er vores ven her og jeg ved, at mange siger at hunden som skal være alene ikke må "ophidses" på morgenturen. Jeg ser anderledes på det!

Jeg ser en hund som gennem hele natten har opsparet en masse livsglæde og energi og som nu skal af med det. Det skal efter min mening ikke gå stille af og slet ikke med en unghund. Overskudsenergi hos en ung hund som skal være alene er en kæp i hjulet for al god opførsel.

Hagen ved dette er, at man kan være nødt til at starte turen tidligere og bruge længere tid hjemme før hunden forlades, så man sikrer sig at den er helt afslappet igen.

 

Når mine hunde har skulle være alene fra morgenstunden har jeg givet dem en ordentlig tur på en time + med leg, løbe løs, lidt træning og mental stimulering afsluttende med et godt fodersøg. Fodersøget kan med fordel tages i haven, hvis man har sådan en.

Mens hunden søger bliver den afslappet og man kan selv bruge tiden til at gøre sig klar.

Når hunden er inde igen skal den falde til ro. Selv har jeg brugt at sætte mig ved computeren, da mine hunde hurtigt har lært at når jeg sidder her, kan de lige så godt sove.

Hvor lang tid skal han have bagefter? En halv time? Mere. Det giver mening. Hvad mener du med mental stimulering i denne forbindelse, et eksempel? Ja det kunne nok lade sig gøre om ikke andet kan vi følge min datter i skole og så efterfølgende gå hjem og få ro, det ville også være nemmere at give ham ro, når det kun er mig. Ang. fodersøg tror du det vil hjælpe på hans selvstændighed, han er ikke god til at søge når han er der ude selv for tiden, det er noget andet hvis jeg står der.

Det jeg mente var: Når du er hjemme hos ham, aktiverer du ham så i det tidsrum du ville have været væk hvis det var en jobdag?

Nej ikke normalt.

Og tusind tak for hjælpen....

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu svarer jeg lige med grønt for det tager rigtig lang tid at sætte rette Quotes på

 

At han skal ligge på sit tæppe i sofaen når han spiser tyggeben. Han må ikke grave i haven. Han skal ikke gø ad katten. Har lige læst Lenschow´s indlæg omkring Hugo fra sidste sommer, som jeg læste dengang også. Jeg kan se på det hele jeg måske er for flink. Han får muligis ikke sat nok grænser. Det må vi øve mere intensivt.

 

Okay, det ved jeg jo ikke, men hunde skal opleve trygge rammer og det er rimelige grænse med til at give dem

 

Ok. Frygtede måske forudsigeligheden i ex. alene hjemme. Men det giver mening, som med et ADHD barn-agtigt.

 

Ahhh, joe, men det er faktisk et fast punkt i strukturet alenetræning at der er faste rutiner og dermed forudsigelighed. Dels fordi hunden derved kan lære at slappe af dels fordi vi ved at uforudsigelighed kan være angstfremkaldende

 

Så vidt muligt plejer jeg at holde det kedeligt i den normale alene hjemme tid også i weekenderne. Og ja intinsiv bliv træning lyder som noget jeg burde arbejde mere på. Måske jeg skulle lade ham være i det rum, når det engang kommer så vidt i tidsrummet?? Bare en tanke.

 

Muligvis, det er svært at sige, men det kunne være en ide

 

Det giver helt klart mening. Hvad skal jeg gøre? Når han bliver urolig og kører op? Fjerne ham eller hvordan.

 

Hav ham i line og hvis han ikke kan afledes så løft ham op på armen og hold ham. Bedst ville det være at han ikke kom til døren og modtager gæsterne der. Når først de er inde og i ro vil han højst sandsynligt vise mere ro når han hentes ind i rummet (i line)

 

Jeg forestiller mig scenariet ligner det på gåturene når min datter cykler og han kører op. Og jeg har ikke kunnet konstatere hvordan jeg skal træne det væk, da han ikke er modtagelig for godbidder ved "ro", som vist egentlig(kan jeg se nu) bare er bomben der tikker inden den springer så snart vi bevæger os igen. Forstår du?

 

Hvis din datter kan klare det vil det muligvis hjælpe at han straks han kører op bliver vendt væk så du og han går i modsatte retning. Ved ro vender I om igen og så fremdeles. Muligvis hidser det ham mere op i starten.

 

Ellers skal der mere "nej" træning til så han lærer at nej betyder "stop nu" og herefter belønnes han.

Hvad sker der hvis din datter cykler bagest?

 

Det blev han i starten af januar. Har tænkt om der er en forbindelse. Det startede ca. 3 uger senere med problemerne.

 

Øv, det er absolut muligt at kastrationen er medvirkende årsag, idet testosteron giver selvtillid som igen øger testosteronproduktionen, hvilket igen styrker selvtilliden. Det er vigtigt ved separation at en hund føler sig tryg i forvisning om at den kan "klare sig selv".

 

Hvordan er hans forhold til ukendte hunde? Som til gæster. han siger her kommer jeg. Hvem er du. Lidt dæmpende signaler, ligger sig ned når han kommer helt tæt på eller gør sig ihvertfald mindre. Indtil et sekund efter hvor han så hopper vildt rundt i opfordring til leg. Ja hvad gør jeg dog? Indser lige nu at jeg jo ikke gør noget der virker med dette her ihvertfald. Hvordan lærer jeg ham det???

 

Jeg synes det ville være godt at få din træner til at give dig et par enetimer omkring dette. Han skal nemlig ses hvis vi skal være helt sikker på at ramme lige præcis det rigtige til ham og hans niveau af opkørthed.

 

Jeg tror ikke han sover hele tiden, men han ligger ned når jeg kommer. Han har tæppe over det meste af buret, så han kan føle sig tryg, men han kan dog se ud.

 

Okay

 

Ja det er selvfølgelig rigtigt. Ville soveværelset være det mest oplagte. Han er jo vant til at ophold der betyder sov.?

 

Sikkert! Med børnegitter ikk?

 

Når jeg pakker madpakkerne i taskerne og beder Josephine om at gøre sig klar. Han bliver anmassende ud i gangen og forlanger han skal være midtpunkt. Er meget opmærksom på mig. Eller vil ikke gå ud i køkkenet, da han var der, så jeg måtte hente ham og bliver måske derefter anmasende. Men har trænet meget på at han skal gå ind, hvilket begynder at virke.

 

Årh, det er synd for ham...

Vær opmærksom på at du kan lære ham at gå ud i køkkenet på kommando, men du kan ikke lære ham at være glad ved det på den måde. Ved at "tvinge" ham ud i køkkenet igangsætter du aleneproblemadfærd/følelsen

 

Hvor lang tid skal han have bagefter? En halv time? Mere. Det giver mening.

 

Typisk ½ - 3/4 time

 

Hvad mener du med mental stimulering i denne forbindelse, et eksempel? Ja det kunne nok lade sig gøre om ikke andet kan vi følge min datter i skole og så efterfølgende gå hjem og få ro, det ville også være nemmere at give ham ro, når det kun er mig. Ang. fodersøg tror du det vil hjælpe på hans selvstændighed, han er ikke god til at søge når han er der ude selv for tiden, det er noget andet hvis jeg står der.

 

Mental stimulering er i og for sig alt han skal bruge hjernen til, dvs. fodersøg er også mental stimulering.

 

Balancering på smalle, skæve, bevægelige objekter

 

Tricks og cirkuskunster

 

Hvis han ikke vil søge alene ude så må du være med ham, men gå aldrig ind uden han ved det, når dt kommer dertil.

lad ham evt se gennem ruden at du spreder mad/lækkerier i haven og gå så ind og luk ham ud. Se om du kan nøjes med at stå i døren og forlad ikke stedet. han kan ikke koncentrere sig om at søge hvis han også skal holde øje med dig.

 

Søget kan gentages senere på dagen og gerne med dig siddende og slappe af i haven, så han oplever ro og tryghed.

Prøv at sørge for at han bliver gennemtræt dagligt, me pas på ikke at overtrætte ham, det har modsatte virkning.

kan han ikke falde til ro efterfølgende så sæt ham i line eller tag ham på skødet til han slapper af.

 

Jeg vil foreslå du har ham med i bilen mens du indøver alene til han kan det.

 

Brug evt. "Hattemetoden" som går ud på at du når du går fra ham tager en bestemt hat, tørklæde eller andet på. Du kan i stedet placere en pude et bestemt sted på gulvet eller andet. Samme ting og samme sted hver gang.

Naturligvis kommer du altid tilbage før han bliver utryg. "Hatten" bliver efter nogen tid tegn på at "mor kommer helt sikket om lidt" ligesom bilen giver samme signal og da han aldrig når at blive ked er "hatten" et signal om sikkerhed.

 

Jeg er langt fra sikker på at disse råd er nok, for en hund skal ses før man kan være nogenlunde sikker på, hvad man har med at gøre, men der er intet her der burde kunne forværre hans problem, tværtimod :-D

 

Hvis han er et hængetræ som helst skal mærke fysisk kontakt hele tiden, er du nødt til at hjælpe ham der også. Det gør du ved at flytte dig lidt fra ham når han har ligget lidt op ad dig. Flyt dig sådan helt tilfældigt hen til et sted hvor han ikke kan putte ved dig.

Om natten er putning derimod helt fint :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...