Hop til indhold

Avl - Med eller uden tavle?


Novah
 Share

Recommended Posts

Som opdrætter forstår kan jeg ikke forstå, at man fravælger at lave tavlehvalpe, fordi man ikke "kan overskue" at udstille eller få sundhedsundersøgt sine avlshunde. Det er da det mindste af det hele! Det er ikke svært at udstille, hvis hunden er bare nogenlunde omgængelig (der er jo ingen der siger at man behøver vinde udstillingen), og sundhedsundersøgelserne klarer dyrlægerne jo mod behørig betaling. Nej, det store arbejde ligger mere i at finde de helt rigtige hvalpekøbere, at præge og socialisere de små, at tage dem ud at tisse mange gange dag og nat (så man ikke får sovet ordentligt), at skulle give slip på de kære små igen når de flytter til de nye hjem osv. osv.

Som udgangspunkt har jeg den holdning, at hvis man ikke "gider" at udstille og sundhedsundersøge sine avlshunde, så er der noget galt og man bør så kraftigt overveje, om man overhovedet er gearet til at få hvalpe.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 53
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Problemet er jo , at mange køberer BARE skal have en familiehund. Så hvorfor betale for stambog , eller bare chancen for at vide noget om hvalpens aner. Og heldigvis er mange da heldige med deres køb, også de tavleløse, og nogle meget uheldige med deres stambogsførte hund.

Men det rokker jo ikke ved, at dem der vil racen noget godt, kun avler på hunde , der burde være egnede. Og aldrig kun med økonomi i øjnene.

 

Jeg har aldrig fattet at folk synes det er fint at kigge hvalp hos dem, der har 3 kuld og hunde af 5 forskellige racer.Alle ægte racerene uden papirer. Hvad ved de om deres avlsdyr, ofte er de købt billig som voksne fra den blå avis.Som akuthunde. Og tæverne føder og føder uden et livsindhold.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg forstår heller ikke hvorfor man som opdrætter vælger tavlen fra. Men når det så er sagt, synes jeg desværre ikke at tavlen, dkk medlemskab og udstillingspremieringer er garant for sunde hunde. Når hele FB racen er hvor den er idag, er det vel fordi der er opstået problemer med de godkendte avlsdyr indenfor racen? Som almindelig hundeejer synes jeg det er tankevækkende at der ikke er nogen sundheds- eller udstillingskrav på en race som er så hårdt ramt af arvelige sygdomme.. :???:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu har jeg haft 3 tankeløse hunde og 1 med DKK tavle.

1. Hund blev 12,5 år og har aldrig fejlet det vilde. Fik ham fra et internat da han var 2 år.

2. Hund var en lab/springer. En fantastisk hund hvor forældrene var 5/6 år og var sunde og raske. Moderen havde endda været i røngent og var fin og faderen blev brugt til jagt. Cody, som min hvalp hed, blev aflivet da han var 1 år og 10 mdr. Gammel med to ledsygdomme og epilepsi samt for lange ledbånd i bagbenene. Sygdommene var arveligt og flere af hans søskende viste sig at have ledsygdomme.

3. Hund. Kleiner munsterlander, uden tavle. Når hunden ike skulle bruges til jagt kunne jeg nemlig ikk få lov at købe med tavle. Heller ikk selvom jeg forklarede at jeg søgte en konkurrence hund som skulle være meget aktiv. Det var ikke nok. Han viste sig at have en medfødt hjerneskade som man ifølge min dyrlæge aldrig kan gardere sig imod og som man ikke ved hvorfor opstår. Han blev afliver da han var 3 år gammel pga. Hjerneskaden.

4. Hund. En jagt golden med DKK tavle. Nu VILLE jeg have en god og rask hund. Desværre har barney fået anmærkninger på albuerne, men han er ikke halt så ved endnu ikke hvad det fysisk kommer til at betyde for ham. Den ene bror har også fået anmærkninger på albuerne. Til gengæld har de alle 9 meget fine hofter. Jeg kunne ikk tjekke mere grundigt da man førhen simpelthen ikk tjekkede for albuerne. Så det er svært at Vide hvilke dyr der er bærer af det. Så ja, DKK er ingen garanti.

 

Personligt synes jeg at der forventes for lidt af tavle hunde. Min egen hund skal kun have tjekket albuer og hofter for at være avlsgodkebde. Synes da det er lige så vigtigt at få tjekket for OCD som racen også er begyndt at lide af. Og andre sygdomme. Hov de skal egentlig også tjekkes for øjne. Og så synes jeg at der bør stilles krav om at alt afkom skal tjekkes så man har mulighed for at se hvad der egentlig avles på. Idag er det jo kun 10 % af afkommet hvilket typisk vil sige 1 hvalp fra kuldet. Det synes jeg slet ikke er nok. Min opdrætter stillede krav om at alle hvalpene skulle i røngent og hun kom da alligeel fint af med de 8 hvalpe hun havde til salg (beholdtes en selv).

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...