Hop til indhold

Operation i albue - erfaringer?


Retrieveren
 Share

Recommended Posts

Jeg ar fundet ud af at en operation i barney s albuer MÅSKE kan hjælpe ham.

Men vil rigtig gerne hører om nogen har erfaringer?

 

I alt sin enkelthed går det ud på at man med en kikkertoperation går ind i ledet og fjerner bruskstykker som har revet sig løs, samt nye knogledannelser også fjernes.

 

Overvejer selvfølgelig om sådan en operation kan hjælpe min lille hund. Så hører rigtig gerne om erfaringer.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Hej, jeg står i samme situation som dig, så kan desværre ikke rådgive dig. Nu er det noget tid siden du skrev dit oplæg så vil høre om der er noget nyt hos dig og din lille hund?

Min kleiner på 6 måneder har lige fået konstateret ocd og dyrlægen anbefaler en artroskopi altså en kikkertoperation til 10.000 for at fjerne brusk...puha så kom gerne med nogen erfaringer f.eks hvordan genoptræningsperiden er og om der har været komplikationer og om eventuelle ledmus eller løst bruskvæv er kommer tilbage.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, jeg står i samme situation som dig, så kan desværre ikke rådgive dig. Nu er det noget tid siden du skrev dit oplæg så vil høre om der er noget nyt hos dig og din lille hund?

Min kleiner på 6 måneder har lige fået konstateret ocd og dyrlægen anbefaler en artroskopi altså en kikkertoperation til 10.000 for at fjerne brusk...puha så kom gerne med nogen erfaringer f.eks hvordan genoptræningsperiden er og om der har været komplikationer og om eventuelle ledmus eller løst bruskvæv er kommer tilbage.

 

Hvor ærgerligt med din hund:( Det er en længere historie med Barney. Jeg tror det nemmeste vil være at kigge forbi tråden "En lang dag" under sygdomme.

 

Og velkommen i øvrigt:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak Anne :) Undskyld jeg har glemt at kigge i denne tråd.

 

Barney slap for operation - heldigvis.

 

Den dyrlæge JEG var inde ved sagde at OCD kan kurreres i skulderen med rigtig gode erfaringer, mens OCD i albuen er rigtig slemt og det kan de ikke gøre så meget ved.

 

En hund i klubben er blevet opereret for brusk/knogle som var blevet til en ledmus i albuen og han er meget normal fungerende nu (det er 3-4 mdr. siden han blev opereret). Han kommer til at fungere godt som familiehund og med DcH lydighed (som dyrlægen sagde det).

Mit bedste råd er at ringe og hører ad ved nogle dyrlæger som laver operationen med kikkert og hører deres erfaringer og meninger og få dem til at forklare.

 

Det billigste sted JEG fandt var i Århus, men måske findes det billigere andre steder. Barney nåede til århus fordi jeg troede at han skulle kigges i albuerne, men en grundig forundersøgelse viste at vi nøjes med en CT-scanning. Så Barney slap. Jeg var meget tilfreds med behandlingen i Århus og synes dyrlægen Lars var både grundig og dygtig. Og heldigvis lavede han en grundig forundersøgelse så barney ikke blev kigget i uden grund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tussinde tak for jeres svar og hvor dejligt at høre når det ender godt.:vuf:

Med hensyn til Bastian så talte dyrlægen om et alternativ til operation som var motionering d.v.s løbe korte ture med ham så han kan få slidt det overskydende bruskvæv væk..og det kan løsne sig. Men ja god ide medhensyn til andre dyrlægers vurdering det vil vi prøve og så får vi røntgenbillederne tilsendt, som de måske så kan kigge på. Hvor henne i Aarhus var det at Barney var? Og ja har nemlig også hørt at ocd i skulderen skulle være lettere.

Ellers har jeg også læst at glucosamin skulle være godt og selvfølgelig ekstra fiskeolie som han også får + vi er skiftet til royal canin large breed (foder kan måske også have indflydelse)

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja dem vil jeg tage kontakt til..tak for det :-) Jeg er ihvertfald glad for at Bastian ikke halter mere, periodevist kommer det lidt tilbage. Holder han fra leg med andre hunde, så han ikke kommer ud i nogle yderstillinger, som kan forværre hans ocd, meeen hvor vil han bare gerne lege..

Aii har ellers læst den anden tråd om din hund Barney..sikke da alt det han har været igennem håber snart at dyrlægerne kan stille en diagnose. Holder mig opdateret om Barney på den anden tråd

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det lyder fornuftigt. Men samtidig går det jo også ud over socialiseringen når de ikke må lege med andre hunde så det er en rigtig øv situation. Det bedste er at opererer hurtigst muligt (synes jeg at jeg kunne læse mig frem til) og så holde i ro og langsomt genoptræne, men alt det kan Lars helt sikkert bedre vejlede dig om.

Du skal dog lige vide at det er en ret dyr operation som forsikringen nok ikke dækker da Ocd er arveligt (hvis du har en sygforsikring). Omkring 9000 kr. For 1 ben og 13000 kr hvis de skal ind i to led. Det var i hvert fald de ca. Priser jeg fik oplyst, men igen er det nok individuelt så hør Lars ad. Og ja det er faktisk billigt. Andre steder skulle de have 22000 kr. For det samme!!

Rigtig meget held og lykke med din unge hund - jeg håber virkelig de kan fikse ham så han kan blive en aktiv hund :)

 

Mange tak, jeg håber også de snart finder ud af hvad der er galt med barney. Han har ligeledes været i ro i ca. 2 uger og skal være i ro til vi finder ud af hvad han fejler. Det er rigtig hårdt for så ung en hund men det ved du jo alt om.

Jeg opdaterer den anden tråd når jeg ved noget så det er bare super hvis du holder dig opdateret der, hvis det har interesse :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg fik jo en af mine hunde opereret for brudstykker og brusk i Århus. Med Lars går jeg ud fra at der er tale om Lars Langerhus?

Det var ham der opererede Lille P. Det er nu 3 år siden og det fungerer fint, dog skal jeg være opmærksom på at han ikke overbelaster det led. Og jeg har af og til en hundemassør til at se på det for at sikre at han kan dreje leddet tilstrækkeligt. Med tiden kan man ellers risikere at leddets drejevinkel bliver mindre, hvis det ikke af og til bliver afprøvet i yderstillingerne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det lyder rigtig positivt, hvilket led var der tale om hos Lille P? Haltede Lille P op til operationen? Bastian halter ikke rigtigt mere så jeg ved snart ikke rigtigt..men hvis det kommer igen vil jeg nok vælge operation, han skal ihvertfald ikke gå rundt at have smerter..Har du/nogen ellers hørt om at motionering kan hjælpe med at slide det overskydende brusk væk som generer i leddet (min dyrlæge nævnte det som alternativ hvis man ikke ønsker/har råd til operationen..)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hos Lille P. var det højre albueled. Han haltede ikke altid, men aflastede benet. Det kan man se hvis hunden står stille på et fast underlag. Hvis tæerne på det ene ben er mere spredte end på det andet, bærer benene også forskelig last. Man skal prøve flere gange, fordi der ellers kan være tale om tilfælde.

 

Se i øvrigt min beretning her:

http://kim-christensen.dk/privat/ALD.HTM

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for linket.

Sikke alt det i har været igennem, men hvor er det dejligt at alt nu er godt igen...:-)..og hold da op sikke store stykker ledmus/bruskstykker dyrlægen fik ud, kan godt forstå at det må have gjort ondt at gå med dem..

Link til indlæg
Del på andre sites

De eneste komplikationer der har været er at der to gange har været en slags "lukket" infektion, hvor han har haft feber, og en lymfekirtel i området har været hævet. Det skete 1 og 1 3/4 år efter operationen. Han var meget sløj, nærmest apatisk og kunne ikke støtte på det opererede ben. Til dyrlægen, hvor jeg den ene gang måtte bære ham ind. Han fik antibiotika, og kom sig begge gange så hurtigt at han kunne gå de 2 km hjem på egne ben.

Ellers har der været lidt ømhed, og træthed når jeg ikke har været god nok til at begrænse ham, eller vi har gået for lange ture.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Uha det var da en meget grim oplevelse, hvor var det godt at han alligevel kom sig:-) Da min hund halter igen tror jeg desværre vi bliver nødt til at få ham opereret, overvejer Tyskland men på den anden side er det mere trygt at det er en herhjemme fra der gør det.. Det er simpelthen så trist at se at der ikke skal særligt meget til før han begynder at halte og på den anden side skal han jo også have et værdigt hundeliv. Vil prøve at stimulere mere til sporsøg og forskellige lege hvor han bruger hovedet og næsen, men ja er jo svært for en unghund at holde sig i ro, for han vil da ud at opleve verden og brænde en masse energi af og lege..men ja det mentale arbejde trætter jo også

Link til indlæg
Del på andre sites

Det gør mig ondt med din hund :-(

 

Nu ved jeg ikk hvor du bor, men ken lindeblad fra Faxe dyrehospital er fantastisk dygtig til denne form for operation. Han er lidt dyr, tror jeg skulle havet givet 17.000 for operation i begge albuer.

 

I Århus skulle jeg kun have givet 13.000 for begge albuer. Så ring og forhør dig lidt.

Og da barney var til tjek i Århus synes jeg Lars var meget dygtig og grundig. Jeg følte mig i gode hænder ved ham.

 

Rigtig meget held og lykke med det! Og husk at jo tidligere de opererer, jo bedre resultater forventer de :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hejsa.

 

Nej jeg kender intet til Peter Weiss - vidste slet ikke han lavede den slags operationer.. :-)

 

Kender kun Århus dyrehospital hvor jeg var MEGET tilfreds :-) og var meget glad for den grundige forundersøgelse de lavede (som jo sparede barney en operation). Så det er det eneste jeg kan udtale mig om :-)

 

Rigtig meget held og lykke med det - håber det hjælper jeres hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej igen. Nu har min hund fået overstået operationen hos virklund og alt gik fint uden komplikationer. Han fik fjernet en ledmus som sad og generede..ihh hvor var man bare lettet da han glad kom mig i møde selvom han godt nok haltede mere end før men er jo klart ovenpå operationen. De var virkelig professionelle og jeg skal komme til kontrol om 6 uger, fik instruktion om massage osv af fysioterapeut.

Nyt problem opstod så ca. et par timer efter vi var kommet hjem da min hund begyndte at tisse imens han lå og sov og dryppede med urin når han gik, han drak også utroligt meget. Ringede i morges til dyreklinikken og de sagde at det bare var en bivirkning til narkosen og ca. 5 procent fik det..puha, det tænkte jeg nu nok men dejligt lige at få det bekræftet.

Så nu står den på genoptræning, men det skal nok gå:-)

Tak for jeres råd altid dejligt at høre erfaringer fra andre

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...

Undskyld for at spamme den her tråd men nu viser det sig at kræet har en mus ved højre albue ca 1 cm fra knoglen - dyrlægen mener at det er efter en skade på benet - rigtigt øv efter at have fået at vide at hofter, albuer og knæ var fine men hun valgte at checke en skygge på billedet med ken lindeblad og det var så dommen :-(

Basso haltede søndag- tirsdag men der har ikke været noget siden og jeg er i tvivl om en operation er aktuel. Han får smertestillende indtil på søndag så jeg ved heller ikke om det er det der har stoppet hans halten... Ifølge dyrlægen har musen nok generet en sene

Har nogen nogle erfaringer med ikke at operere for det/ resultat efter operation?

Det er ikke gratis da forsikring ikke dækker på hund under 2 år så overvejer lige om det er den eneste/ rigtige løsning

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...