Hop til indhold

Hvilken race passer til mig?


Gæst Sidsel53
 Share

Recommended Posts

Gæst Sidsel53

Hej med jer!

Jeg er en pige på 20 år, der længes efter at flytte for mig selv. Derfor leder jeg efter en lejlighed. Jeg skal leve på SU, derfor bliver den ikke særligt stor (mellem 40- 55 km2, regner jeg med). Dvs. skal nok betale omkring 3000 højest til lejligheden med forbrug i. Jeg har altid godt kunne tænke mig en hund, men har aldrig haft en da min mors mand ikke kan tåle dyr. Derfor ønsker jeg mig virkelig en hund når jeg flytter. Så man har noget at komme hjem til også.

 

Jeg går på hf og de længste dage er jeg væk i 8 timer (den korteste 5 timer). Jeg overvejer dog at jeg lige skal gå hjem i spisepausen, afhængig af hvor tæt på jeg bor og lige "lukke hunden ud". Jeg har ikke så meget forstand på alle racerne, men går meget op i det skal være den rigtige hund og den skal have dækket sine behov. Derfor vil jeg spørge jer hvilken race i mener der passer til mig. Jeg vil spare op til dyrelægeregning, så jeg altid er forberedt. Har allerede en lille opsparing, der også skal gå til sele osv. Den skal ikke være for aktiv. Jeg går selvfølgelig med den hver morgen inden skole. Og når jeg kommer hjem fra skole igen. Igen om aftenen vil jeg give den en lille tur, afhængig af hvor meget tid jeg har. Derfor ikke en for aktiv hund! Den skal ikke med transport (måske lige med mindre jeg skal besøge mine forældre), så den behøver egentlig ikke var bitte lille, men leder ikke efter en stor hund. Jeg ved der ligger en skov et stykke væk, hvor jeg kan gå hen med den i weekenderne, hvis hunden har brug for det.

 

Forresten har jeg alligevel lidt erfaring med hund. Går med min mormors hund ofte. Er klar på at den skal trænes i starten og min søster ved meget om hunde. Overvejer også at min søster (der pt. ikke går i skole), kan være og passe den i starten, hvis den har brug for det.

 

Regner med højst 2-300 kr. på den om måneden, er det realistisk?

 

Kan det lade sig gøre og hvilken hund ville passe til mig?

 

Den vil blive så elsket! :D

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 79
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

2-300,- tror jeg desværre ikke er realistisk da den også skal være forsikret :-)

 

har selv både ansvars og sygeforsikring som koster 154,-/mnd.

 

oveni kommer der træning som ca. koster 50,- pr. gang. altså 200,-/mnd.

 

og så foder bruger jeg ca. 200,-/mnd.

 

så kommer der lækre kødben, godbidder og alt tilbehøret.

 

+ dyrlægeregninger

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, og velkommen:vinken:

 

Nu svarer jeg i denne tråd, selvom du har oprettet to ens tråde:???:

 

Nej, det er ikke realistisk med 2-300 kr. om måneden. Overhovedet!!!!!

 

Indkøb af hund, kurv, legetøj, snor, sele osv. koster mindst 5.000 kr. (hvis du skal have en hund med stamtavle, skal du lige smide 5.000 kr. mere oveni).

 

Når du er på SU, er en sygeforsikring fuldstændig uundværlig. Sådan en inkl. ansvarsforsikring, korster typisk et sted i omegnen af 1.500-1-800 kr. om året. MEN så er der jo selvrisiko som varierer fra selskab til selskab. Dog har de vist nok alle en variabel selvrisiko på 20% af regningen. Og så dækker forsikringen jo kun akutte situationer, og altså ikke helbredstjek, vaccine, neutralisering osv.

 

Dertil kommer et abonnement til sygetransport af kæledyr. Med mindre du har bil eller bor lige om hjørnet fra dyrlægen, skal du have en mulighed for akut at kunne komme til dyrlægen. Ved ikke hvad sådan et abonnement koster. Alternativet er taxa.

 

Årligt koster det vel omkring 1.000 kr. i faste dyrlægeudgifter.

 

Så kommer der træning. De fleste steder koster det 1.000-1.500 kr. om året. Nogle steder udbydes kortere kurser til ca. det halve.

 

Foder! Tja, jeg kan kun anbefale at du bruger et ordentligt foder (IKKE pedigree, det billige fra Netto, Rema osv.). Så foder er også en udgiftspost. Min hund på 36 kg, spiser for ca. 500 kr. om måneden.

 

Og så den sure omgang: er du nu HELT sikker på at du skal have en hund? Hvad med byture, drukferier, eftermiddagshygge hos veninderne osv.? Hunden bør ikke være mere alene end de 8 timer du er i skole. Det vil altså sige, at ALLE fritidsaktiviteter bør planlægges hjemme hos dig selv. Eller du skal sørge for pasning af hunden. Din mor kan jo ikke hjælpe. Er der andre (voksne) der kan træde til når lokummet brænder?

 

Skulle du nå frem til at du økonomisk har overskud til en hund, og er du klar til at tage det ansvar der følger, synes jeg at en fransk bulldog ville være oplagt. Det er en rigtig lille hyggefis (og ja, den fiser også rigtig meget:lol:), og den har ikke brug for vildt meget motion. Men det er en race med store helbredsproblemer, og det er derfor vigtigt at finde en sund hvalp fra sunde forældre. Dertil er der vist flere af forsikringsselskaberne der tager nogle forbehold for franske bullere, så det kan være en god ide at undersøge først.

Link til indlæg
Del på andre sites

Okay okay, guys tag det roligt....

Først undskyld for 2 ens tråde, men det var så absolut ikke med vilje.. ;-)

 

Indkøb af hund, kurv snor osv osv, har jeg en opsparing til (som jeg også har skrevet i indlægget..) Den er på ca. 10.000 kroner, når lejligheden er betalt. Jeg har tænkt mig at spare op indtil jeg flytter og får 3000 pr. måned. Jeg læste mig frem på nettet til nogen der købte mad for 200 hver anden måned til hunden?

Jeg kender massere i den by jeg skal bo, så brænder lokkummet er det altså ikke et problem at få sendt vuffe til lægen.

 

Træning ved jeg ikke om er nødvendigt? Ingen af de hunde jeg kender går til træning, som jeg har ikke tænkt det som en nødvendighed?

 

Du behøver skam ikke fortælle mig at jeg skal huske min hund fremfor at tage hjem til en veninde.. Det håber jeg da de fleste er klar over. Jeg går stortset aldrig i byen. Og jeg har selvfølgelig tænkt mig at planlægge det efter min hund. Synes det er meget mærkeligt skrevet..

 

Synes ikke det lyder så godt med heldbredsproblemerne dog.

Link til indlæg
Del på andre sites

Enig med Anne :-)

 

Jeg bruger al min fritid på hunden, er selv på SU og der er ikke mange penge til andet.

 

Jeg bruger ca. 800 om måneden + det løse (i denne måned skal hun fx. have hendes årlige vaccine).

 

Du skal også tænke på at det er meget svært at finde en lejlighed hvor du må have hund, og 3000 kr. er nok ikke så realistisk :-) De billige lejligheders udlejningsselskaber godtager ofte ikke hund/kat, så skal man have fat i nogle af de lidt dyrere.

 

 

Jeg kender selv til den ekstreme trang til det at have en hund. Min kæreste og jeg var kun lige flyttet i lejlighed før jeg anskaffede mig en. Det var egentlig alt for tidligt og jeg ville ønske at jeg havde ventet, selvom jeg nu ikke ville kunne leve uden min hund nu :blink:

 

 

Jeg tænker også fransk bulldog eller mops, det er nogle skønne hunde :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Enig med de andre i, at du ikke kan holde hund for 2-300 kr. i måneden.

 

Selvfølgelig er foderudgiften forskellig fra race til race og det er nok en af selskabsracerne jeg ville overveje hvis jeg var dig og de er selvfølgelig billigere at fodre på, end de mere aktive racer.

Tilgengæld kan du også risikere temmelig heftige dyrlæge regninger med de racer... Eller, dvs. det kan man med alle racer, men nogle er bare mere udsatte end andre.

 

Start omkostningerne på min ene hvalp var ca. som følger:

 

Køb af hvalpen med DKK tavle 8.500 kr.

Vaccination og sundhedstjek 650 kr. (det skal du sætte af som min. hvert år, til vaccination)

Forsikring Lovpligtig ansvar + sygesikring 1.800 kr. årligt

Foder 500 kr. til et par mdr. så ca 250 kr. mdl bare til foder.

 

Hvis tænderne ikke selv retter sig, så skal han have hevet to tænder ud og det koster jo nemt 2.000 +

Hvor sundhedsikringen kun dækker en del. Så de 1.000 kr. skal vi i hvertfald selv punge ud med.

 

Så er der træningen, som jeg synes er et must - I hvertfald hvalpetræningen, for at få de bedste muligheder for at socialisere på andre hunde og især fordi du er første gangs ejer.

Der er rigtig, rigtig mange guldkorn at hente, som du ikke vil være foruden.

Den koster ca. 500 kr. for et halvt år.

 

Det er så lige i bedste fald...

 

Men begynder jeg at tælle sammen, så tror jeg, at jeg rammer de 25.000 i dyrlæge regninger på alle 3 kræ over de sidste 3 år.

Og den sidste er jo først kommet til for 5 mdr. siden og udgør kun de 650 kr. ;-)

Så omkring 4.200 kr. pr. hund pr. år i dyrlæge og det tror jeg faktisk ikke er helt ualmindeligt :vedikke:

 

Men kan du skrabe pengene sammen f.eks ved fritidsjob (og kan holde alenehjemme tiden nede samtidig) så ville jeg nok kigge i retning af mops og fransk bulldog.

Ville undgå spidserne, da de har en tendens til at være meget gøende og sandsynligvis ender du i noget boligkompleks, hvis det skal holde sig indenfor en fornuftig pris - Og naboer synes sjældent om gøende hunde.

Men med de racer, så vil jeg klar anbefale at købe en hund med tavle efter sundhedstjekkede forældre og længere tilbage i familien, så der er størst mulig chance for at få en sund hund.

Ellers holder mine eksempler med dyrlægeregninger desværre ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis du vælger lille hund, kan holde dig begrænset på tilbehør og kun bruger penge på foder og ansvarsforsikring kan du nok godt holde dig indenfor 300,-/mnd.

forudsat at lillebassen ikke bliver syg...

 

men det er ikke noget jeg ville stræbe efter.

 

udover alt det andet anbefales det også at holde hunden loppefri med forebyggelse.

det koster nok en 70,-/mnd

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var slet ikke for at være fræk, men i dit startindlæg skriver du kun at du er 20 år og læser på HF. Da jeg var 20 år ville jeg ikke være bundet af en hund (selvom jeg gerne ville have haft en). Jeg gik i skole, havde fritidsjob 10-15 timer om ugen og gik på druk ved enhver given lejlighed. Det var derfor jeg skrev som jeg gjorde.

 

Men det ændrer nu ikke på at dit budget efter min mening er for stramt. Hvis dine forældre fx kunne love at ville hjælpe økonomisk hvis der en dag sker noget uforudset - på trods af sundhedsforsikring, kunne det hjælpe lidt.

 

Men der er skam mange fornuftige mennesker på SU der har hund - jeg skulle såmænd bare høre om du havde tænkt det igennem. Som sagt var det ikke så meget der fremgik af startindlægget......

Link til indlæg
Del på andre sites

Det kommer selvfølgelig ikke mig ved hvad andre vælger at råde dig til, men lige Fransk Bulldog synes jeg ikke er det bedste til en SU-økonomi. Den kan nemlig meget hurtig blive meget dyr i dyrlægeudgifter og evt. specialfoder, hvis det viser sig at den, som mange af racen, har allergi.

 

Jeg ved godt at der er mange FB-ejere her på forum, og at de bliver sure, men personligt synes jeg det er uetisk at eje en race med så mange helbredsproblemer. Her er f.eks. noget at tænke over: Bo Hund: Hvis du var en Bulldog...

 

Generelt synes jeg det er svært at anbefale dig en hund. To gåture dagligt kan aldrig blive nok, hvis man ikke har en have, hunden kan komme ud i. Tænk f.eks. på at i hvalpetiden skal man ud hver halve time, fordi hvalpen ikke kan holde sig længere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu tænker jeg også, at hvis din mors mand ikke kan tåle hund, er det vel ikke det smarteste, hvis du jo engang imellem skal hjem. Jeg ville da være ked af, at ikke kunne tage hunden med rundt (selvfølgelig ikke alle steder), men familie plejer man jo at bruge rigtig mange timer sammen med, og de ville jo så heller ikke kunne besøge dig.

Økonomien finder du nok ud af, på den ene eller anden måde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er også meningen den skal have de 3 ture de fleste dage. Men hvis den skal have tre ture pr. dag, så får den også det. Jeg var ikke klar over dyrelægeregningerne var så dyre og ofte ikke mindst. Selvfølgelig kan der ske uforudsete ting, men jeg vil jo stadig holde min opsparing, til hvis der skulle ske noget pludseligt.

 

Hvad tænker i om at købe en voksen hund? Så ved man hvordan den er og den er trænet. Er det noget man kan? Undskyld jeg er så uvindende, men det er jo derfor jeg spørger :)

 

De 300 kr jeg skrev om er det jeg får i SU nu og dem vil jeg spare sammen til jeg flytter. Når jeg flytter får jeg jo 5000 i SU (fik en idé om jeg forklarede det lidt uklart).

 

Ikke fordi jeg går så tit i byen, men kan hunden ikke være alene om natten, der sover den vel. Eller hvad? :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det sjove er at min mors mand godt kan tåle at være sammen med hunde i et par dage. Vi har 2 andre hunde i familien, dem er han ofte sammen med til familieting :) Der er mulighed for pasning evt. hos min mormor, moster, onkel, far, min søster der passer den hos min far, måske mor (afhængig af hendes kæreste) (måske også en veninde kunne overtales). Det skulle ikke blive et problem :)

 

Hvad mener du med økonomien skal jeg nok finde ud af ? :)

Link til indlæg
Del på andre sites

timerne om natten regnes også som alenetid hvis ikke hunden frivilligt vælger at sove væk fra jer.

 

hunde er flokdyr og sover derfor også sammen.

 

Min ligger altid klods op af sengen når jeg er gået i seng ;-) og følger mig generelt i hoved og r*v.

 

Han ville ikke være tilfreds hvis jeg var væk 18 timer af gangen fordi jeg skulle i byen.

 

altså... en bytur:

 

du har været i skole i 5 timer: kommer hjem kl. 14, lufter hund, er hjemme til kl. 18 hvor du tager til forfest. du er i byen til klokken runder de 5-6 stykker, evt. tager du hjem, evt. vælger du at crashe et sted fordi kl. er mange.

 

så er du hjemme igen kl. 11.

 

pludselig har din hund kun set dig fire timer.. har været alene i 23 timer, afbrudt af fire timer, hvor du har stået foran spejlet.

Når du så kommer hjem kl. 11, byder dagen nok ikke på alverdens sjove aktiviteter pga. tømmermænd ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

så byture ville jeg planlægge i god tid og sørge for at få hunden passet.

 

ellers ville jeg kun tage i byen lørdag, hvor jeg ville trække forfesten til kl. 21 og være hjemme i seng igen senest kl. 04 :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Selvfølgelig kan man gå i byen når man har hund - det gør vi gamle såmænd også:-) Men det vil være mest fair over for hunden at få den passet, så den netop ikke er alene i mange, mange timer. Hvis du holdet lidt fest hos dig selv og i smutter i byen ved midnatstid og du er hjemme igen ved 5-6 tiden, overlever den nok det. Men du får nok ikke meget ro til at have tømmermænd:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej med jer!

Jeg er en pige på 20 år, der længes efter at flytte for mig selv. Derfor leder jeg efter en lejlighed. Jeg skal leve på SU, derfor bliver den ikke særligt stor (mellem 40- 55 km2, regner jeg med). Dvs. skal nok betale omkring 3000 højest til lejligheden med forbrug i. Jeg har altid godt kunne tænke mig en hund, men har aldrig haft en da min mors mand ikke kan tåle dyr. Derfor ønsker jeg mig virkelig en hund når jeg flytter. Så man har noget at komme hjem til også.

 

Jeg går på hf og de længste dage er jeg væk i 8 timer (den korteste 5 timer). Jeg overvejer dog at jeg lige skal gå hjem i spisepausen, afhængig af hvor tæt på jeg bor og lige "lukke hunden ud". Jeg har ikke så meget forstand på alle racerne, men går meget op i det skal være den rigtige hund og den skal have dækket sine behov. Derfor vil jeg spørge jer hvilken race i mener der passer til mig. Jeg vil spare op til dyrelægeregning, så jeg altid er forberedt. Har allerede en lille opsparing, der også skal gå til sele osv. Den skal ikke være for aktiv. Jeg går selvfølgelig med den hver morgen inden skole. Og når jeg kommer hjem fra skole igen. Igen om aftenen vil jeg give den en lille tur, afhængig af hvor meget tid jeg har. Derfor ikke en for aktiv hund! Den skal ikke med transport (måske lige med mindre jeg skal besøge mine forældre), så den behøver egentlig ikke var bitte lille, men leder ikke efter en stor hund. Jeg ved der ligger en skov et stykke væk, hvor jeg kan gå hen med den i weekenderne, hvis hunden har brug for det.

 

Forresten har jeg alligevel lidt erfaring med hund. Går med min mormors hund ofte. Er klar på at den skal trænes i starten og min søster ved meget om hunde. Overvejer også at min søster (der pt. ikke går i skole), kan være og passe den i starten, hvis den har brug for det.

 

Regner med højst 2-300 kr. på den om måneden, er det realistisk?

 

Kan det lade sig gøre og hvilken hund ville passe til mig?

 

Den vil blive så elsket! :D

 

Jeg ville nok desværre råde dig til at vente med hund. Der er flere ting jeg hæfter mig ved i dit startindlæg:

 

- din mors mand kan ikke tåle dyr. Hvad vil du så gøre med hunden hvis du skal på besøg, eller hvis de skal besøge dig?

 

- du er væk hjemmefra op til 8 timer, men vil gå hjem i spisepausen og "lige lukke hunden ud". 8 timer er længe for en hund at være alene, jeg siger ikke det er umuligt, men det er længe. Når man er så længe væk fra hunden om dagen, skal man også regne med at bruge rigtig meget tid på hunden når man vel kommer hjem. Det med at "lige lufte hunden lidt hurtigt" tror jeg ikke helt på. Hunden vil sandsynligvis køre op når du kommer hjem, og skal så bruge noget tid på at falde ned igen før du går. Kan du nå det i en spisepause? For at gå fra en hund der er oppe at køre er ikke en god idé.

 

- du vil spare op til dyrlægeregning, og nævner i samme sætning at opsparingen også skal gå til sele m.m.. Det basis-udstyr du har brug for til en hvalp (sele, halsbånd, skåle m.m.) koster en brøkdel af et dyrlægebesøg. Jeg synes du skal undersøge lidt hvad de almindeligste dyrlægebesøg kan koste, og også tjekke sygeforsikringer og deres selvrisiko og dækning. For hvis du er nødt til at lave en opsparing for at kunne købe sele m.m., så har du nok ikke økonomisk overskud nok til at ha' hund.

 

- du regne med at gå tur med hunden om morgenen, efter skole, og så "om aftenen vil jeg give den en lille tur, afhængig af hvor meget tid jeg har". Der skal du nok tænke om, rigtig meget. Hvis din hund har brug for at gå en ordentlig tur om aftenen, så er det bare om at ha' tid til det! Selv de mindst aktive racer har brug for mere end 3 korte gåture pr. dag, hvis den bor i lejlighed. Du nævner en skov, som du vil gå tur i i weekenderne. En hund ved ikke om det er weekend eller hverdag - den har brug for gåture hver dag.

 

- 200-300,-/måned kan ikke gøre det, IMO. Udover foder (som selvfølgelig ikke behøver at være ret dyrt til en lille hund) er der forsikring og vaccinationer. Pris for vaccinationer afhænger vist lidt af hvor man bor, jeg gi'r mere end de 650,- miss menelli nævner. Forsikringer er også forskelligt, men omkring de 2.000,-/år for ansvar + sygeforsikring er nok meget almindeligt. Herudover kommer jo en hel masse andre ting, både uforudsete udgifter og planlagte. Træning er et must i hvert fald det første stykke tid, jeg ville sige 1 år, så er man over de "værste perioder".

 

 

Det er desværre ikke nok at bare elske sin hund. Det er meget vigtigt - men ikke nok... En hund skal ha' et godt liv, og det kræver både tid, engagement og penge. Som jeg forstår det, skal du til at flytte hjemmefra for første gang? Så ville jeg nok vælge at vente med hund indtil du ved hvordan din boligsituation ser ud, og hvordan din hverdag og din økonomi ser ud til den tid. Og i mellemtiden kan du jo lave research, og lære lidt mere om både hunderacer og om selve det at holde hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det sjove er at min mors mand godt kan tåle at være sammen med hunde i et par dage. Vi har 2 andre hunde i familien, dem er han ofte sammen med til familieting :) Der er mulighed for pasning evt. hos min mormor, moster, onkel, far, min søster der passer den hos min far, måske mor (afhængig af hendes kæreste) (måske også en veninde kunne overtales). Det skulle ikke blive et problem :)

 

Hvad mener du med økonomien skal jeg nok finde ud af ? :)

 

 

Det med økonomien, finder man ofte ud af, at få til at hænge sammen, hvis man virkelig brænder for at få en hund ;) Jeg har 5 hunde, og hvis jeg skulle regne sammen, hvad de koster mig om året alt incl. (træning/udstilling/dyrlæger/forsikringer/rejser til udlandet/hotel og benzin) havde jeg bestemt ikke råd, så jeg sparer på mange andre ting, så jeg får det til at løbe rundt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg bliver altså lidt irriteret når du ikke læser de ting jeg allerede har svaret på, men jeg skriver det da gerne igen så.

 

Jeg ville nok desværre råde dig til at vente med hund. Der er flere ting jeg hæfter mig ved i dit startindlæg:

 

- din mors mand kan ikke tåle dyr. Hvad vil du så gøre med hunden hvis du skal på besøg, eller hvis de skal besøge dig?

 

Vi har 2 hunde i familien som han ofte er sammen med ved familiefester. Den ene hund har endda sovet i vores hus, mens han var der. Så det bliver jo ikke noget problem. Desuden har jeg massere muligheder for at få den passet.

 

- du er væk hjemmefra op til 8 timer, men vil gå hjem i spisepausen og "lige lukke hunden ud". 8 timer er længe for en hund at være alene, jeg siger ikke det er umuligt, men det er længe. Når man er så længe væk fra hunden om dagen, skal man også regne med at bruge rigtig meget tid på hunden når man vel kommer hjem. Det med at "lige lufte hunden lidt hurtigt" tror jeg ikke helt på. Hunden vil sandsynligvis køre op når du kommer hjem, og skal så bruge noget tid på at falde ned igen før du går. Kan du nå det i en spisepause? For at gå fra en hund der er oppe at køre er ikke en god idé.

 

Det er ikke noget jeg siger jeg vil gøre, men bare en tanke. Hvis hunden ikke har godt af det, venter jeg selvfølgelig til jeg kommer hjem og giver den en rigtig tur. Og med "lukke ud", mener jeg tage snoren på og lige gå op af vejen og tilbage igen.

 

- du vil spare op til dyrlægeregning, og nævner i samme sætning at opsparingen også skal gå til sele m.m.. Det basis-udstyr du har brug for til en hvalp (sele, halsbånd, skåle m.m.) koster en brøkdel af et dyrlægebesøg. Jeg synes du skal undersøge lidt hvad de almindeligste dyrlægebesøg kan koste, og også tjekke sygeforsikringer og deres selvrisiko og dækning. For hvis du er nødt til at lave en opsparing for at kunne købe sele m.m., så har du nok ikke økonomisk overskud nok til at ha' hund.

 

Som nævnt et par gange har jeg allerede en opsparing på 10.000, inden jeg flytter har jeg så nået at tjene endnu mere sammen (da jeg spare min SU på 3000 pr. måned) Dvs. jeg har råd til sele osv nu.

 

- du regne med at gå tur med hunden om morgenen, efter skole, og så "om aftenen vil jeg give den en lille tur, afhængig af hvor meget tid jeg har". Der skal du nok tænke om, rigtig meget. Hvis din hund har brug for at gå en ordentlig tur om aftenen, så er det bare om at ha' tid til det! Selv de mindst aktive racer har brug for mere end 3 korte gåture pr. dag, hvis den bor i lejlighed. Du nævner en skov, som du vil gå tur i i weekenderne. En hund ved ikke om det er weekend eller hverdag - den har brug for gåture hver dag.

 

Hvis min hund har meget brug for at gå en tur om aftenen siger jeg selvfølgelig ikke bare "jeg har ikke tid", så får den selvfølgelig en tur. Og så må det andet vente.

- 200-300,-/måned kan ikke gøre det, IMO. Udover foder (som selvfølgelig ikke behøver at være ret dyrt til en lille hund) er der forsikring og vaccinationer. Pris for vaccinationer afhænger vist lidt af hvor man bor, jeg gi'r mere end de 650,- miss menelli nævner. Forsikringer er også forskelligt, men omkring de 2.000,-/år for ansvar + sygeforsikring er nok meget almindeligt. Herudover kommer jo en hel masse andre ting, både uforudsete udgifter og planlagte. Træning er et must i hvert fald det første stykke tid, jeg ville sige 1 år, så er man over de "værste perioder".

200-300 var bare et eksempel på hvad jeg regnede med det kostede. Det betyder ikke jeg ikke vil kunne give mere, men jeg ved det ikke da jeg ikke har regnet på det. Og så skal den vel heller ikke have vaccinationer hver måned ;)

 

 

Det er desværre ikke nok at bare elske sin hund. Det er meget vigtigt - men ikke nok... En hund skal ha' et godt liv, og det kræver både tid, engagement og penge. Som jeg forstår det, skal du til at flytte hjemmefra for første gang? Så ville jeg nok vælge at vente med hund indtil du ved hvordan din boligsituation ser ud, og hvordan din hverdag og din økonomi ser ud til den tid. Og i mellemtiden kan du jo lave research, og lære lidt mere om både hunderacer og om selve det at holde hund.

 

Jo tak, jeg er skam godt klar over det ikke er nok bare at elske sin hund, hvorfor tror du jeg går så meget op i hvilken race det skal være og at have min information i orden? Jeg har ikke tænkt mig at købe en hund ligeså snart jeg flytter. Det ville da være dumt. Det er derfor jeg planlægger det i god tid, så jeg har noget information om det. Man skal åbenbart virkelig passe på hvordan man formulerer sig her

Link til indlæg
Del på andre sites

Hmm. Men altså, 5000 kr får du i SU.

Du regner med at de 3000 skal gå til husleje. Fair nok, det kan man godt finde. Så skal du betale el, vand og varme. Som enlig i en lille lejlighed kan du nok godt slippe med 6-700 kr om måneden for de 3 ting i alt.

Så skal du have tv og internet. Det er omkring 3-400 kr. Jeg går ud fra du også har en mobiltelefon som der skal betales til?

Derudover, skal du have mad, og du skal købe bøger når du kommer til videreuddannelse. Du kan ligeså godt tænke frem i tiden for hunde bliver jo ret gamle.

Jeg lægger 500 kr til side hver måned, det passer nogenlunde med dyrlægeregninger, mad og diverse småting. MEN, jeg har en selvrisiko på 800 kr fra forsikringsselskabet og det er langt fra alting de dækker.

Du skal også lægge penge til side til en ansvarsforsikring.

Du skal vel også have lidt tøj af og til?

Det er dyrt at have hund. Og jeg forstår godt at du gerne vil, men vent lidt. Jeg fik hund da jeg studerede og det har altså sine begrænsninger, både socialt og økonomisk. Lav et budget, evt sammen med en sød bankdame/mand, de er gode til at være realistiske :) altså når du har fundet dig en lejlighed :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg bliver altså lidt irriteret når du ikke læser de ting jeg allerede har svaret på, men jeg skriver det da gerne igen så.

Det må du da søreme undskylde, men dem havde du altså ikke svaret på da jeg gik i gang med at skrive...

 

Jo tak, jeg er skam godt klar over det ikke er nok bare at elske sin hund, hvorfor tror du jeg går så meget op i hvilken race det skal være og at have min information i orden? Jeg har ikke tænkt mig at købe en hund ligeså snart jeg flytter. Det ville da være dumt. Det er derfor jeg planlægger det i god tid, så jeg har noget information om det. Man skal åbenbart virkelig passe på hvordan man formulerer sig her

 

Når du skriver dette:

Derfor ønsker jeg mig virkelig en hund når jeg flytter. Så man har noget at komme hjem til også.

Så får man da det indtryk at du vil købe hund når du flytter... :vedikke:

 

Og du må meget undskylde, men jeg kan ikke lige se hvor du går meget op i hvilken race det skal være? Det eneste du skriver om race er dette:

Den skal ikke være for aktiv. Jeg går selvfølgelig med den hver morgen inden skole. Og når jeg kommer hjem fra skole igen. Igen om aftenen vil jeg give den en lille tur, afhængig af hvor meget tid jeg har. Derfor ikke en for aktiv hund! Den skal ikke med transport (måske lige med mindre jeg skal besøge mine forældre), så den behøver egentlig ikke var bitte lille, men leder ikke efter en stor hund.

Der er rigtig mange spørgsmål man kan og bør stille sig, når man skal spore sig ind på den rigtige race - men at den helst ikke skal ha' brug for for mange gåture er ikke ét af dem, IMO. Gode gåture, aktivering og motion bør være en selvfølge for alle hunde, uanset race...

 

Og så skal den vel heller ikke have vaccinationer hver måned ;)

Tja, i starten skal den faktisk, sådan nærmest! Men ellers nej - både vacc. og forsikringer er pr. år. Men bare de to ting overskrider nemt de 2-300,- du havde gættet på.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Jeg forstår godt du gerne vil have hund - det ville jeg også i den alder. Desværre måtte jeg vente længe på min første drømmehund - jeg havde ikke en egnet bolig, mine penge var små og gennem mine forældre vidste jeg at det kostede penge at have hund.

 

Der gik således en del år før jeg kunne realisere min drøm at få hund - for ind i mellem mødte jeg min mand og vi fik børn - så blev det igen skubbet i baggrunden, da jeg ville have den helt rigtige tid til min hund.

 

Men den tid jeg ventede var ikke forgæves - for jeg læste og studerede, kiggede på hunde racer - så jeg var helt klar, da tiden var inde.

 

Det er mit bedste råd til dig - vent til det helt rigtige øjeblik indfinder sig.

 

et lille PS - jeg har 3 hunde i dag og alene i år har mine beagler kostet mig/os over 10.000 alene i dyrlæge regninger - dertil kommer forsikringer og foder, som er en stor post på budgettet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det må du da søreme undskylde, men dem havde du altså ikke svaret på da jeg gik i gang med at skrive....

Det er også iorden. Men det skal bare ikke lyde som jeg har de forkerte hensigter og kun vil købe en hund for min egen skyld. Jeg går sku meget op i den skal have det godt altså...

 

Når du skriver dette:

 

Så får man da det indtryk at du vil købe hund når du flytter... :vedikke: ....

 

Okay, så har jeg ikke udtrykt mig klart. Selvfølgelig skal man først lige på plads inden man går ud og køber en hund.

 

Og du må meget undskylde, men jeg kan ikke lige se hvor du går meget op i hvilken race det skal være? Det eneste du skriver om race er dette:

 

Der er rigtig mange spørgsmål man kan og bør stille sig, når man skal spore sig ind på den rigtige race - men at den helst ikke skal ha' brug for for mange gåture er ikke ét af dem, IMO. Gode gåture, aktivering og motion bør være en selvfølge for alle hunde, uanset race...

 

First: Jeg har aldrig sagt at den ikke skal have brug for for mange gåture, men den skal ikke være for aktiv, da jeg ikke har tid til at gå så meget med den hver dag. Nogen hunde er jo mere aktive end andre.

 

Second: Jeg har også i et tidligere indlæg nævnt om en voksen hund er sagen. Så den ikke skal trænes, men netop er trænet. Jeg spørger jo netop ind til at det her for at få information om hvad der er godt for hunden. Hvorfor tror du jeg opretter dette indlæg? Fordi jeg er fuldstændig ligeglad med om den får gået nok og hvilken race det er?

Og helt ærligt overskriften er "Hvilken race passer til mig". Det med turene skrev jeg for at give lidt information om hvilken type hund der ville passe til mig. Jeg har ikke sagt det absolut skal være som jeg har skrevet, men det er hvad jeg har brug for.

 

Så siger jeg det nu: Jeg går meget op i hunden skal have det godt og det skal være den rigtige race, der både passer til mig og min tid. Hvis ingen hund passer til det, køber jeg selvfølgelig ikke en. Det er derfor jeg skriver her. Kan vi så komme on topic?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis du overtager en voksen hund, skal du som udgangspunkt påregne ligeså lang tid på træning som hos en hvalp.

 

Du aner ikke hvad du får. En ting er hvad der står på annoncen, en anden er sandheden ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Du kan ikke være sikker på at en voksen hund er bedre end en hvalp. Jeg har selv en genplacerings hund - min ældste beagle - og han har krævet ligeså meget træning som mine efterfølgende hvalpe - en voksen hund kan havde visse uvaner med sig, som skal pudses af.

 

Ang. gå tur - så tror jeg de fleste hunde vil elske en ekstra tur - at blive leget, trænet og aktiveret er en stor del af en hunds liv uanset hvilken race det er

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...