Hop til indhold

Den der opdragelse...


Museklik
 Share

Recommended Posts

Freya er jo 13 mdr. nu og dermed teenagehund. Og der testes da nogle grænser. Nyeste påfund: At hoppe op på spise/sofabord og evt. snuppe mad.

 

Nej er indlært, og hvis jeg når at sige det stopper hun - som regel. Men jeg vil jo gerne have, at hun slet ikke gør det.

 

Nogen fif?

Link til indlæg
Del på andre sites

I kunne lade være med at have noget spiseligt til at stå på spise-/sofabordet medmindre der sidder et menneske i nærheden, som kan holde øje med det, der står der.

 

Boris laver nemli det samme trick (kun ved sofabordet pga hans størrelse:rolleyes:) han ved udemærket at han ikke må, så han venter pænt på at vi lige kort forlader stuen og så slår han til! Dexter gør det ikke medmindre Boris rager noget ned til ham, for Dexter ved godt, at han ikke må.

 

Jeg sikrer simpelthen at han ikke får succes med at forsøge og efter det har stået på længe, så har han faktisk mistet interessen en hel del, for det spiselige, der står på sofabordet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Indkaldet er blevet dårligere.

 

Det er en myte at hunde tester grænserne af ved at gøre ting de enten ikke plejer eller ikke plejer at måtte.

Grænser som udfordres vil være ift. et individ og vil derfor være i nærheden af dette individ.

 

Hvis vi skal gå ud af "teste grænser" tangenten, kræver dette at indkald og mad som du skriver om, er blevet grænsesat og hunden nu prøver at se, om det alligevel kan lykkes at omgå reglerne. Dette passer dårligt med at hun gør disse ting på afstand af dig.

Ikke at tage mad fra bordet er ikke blevet en fast regel, som Freya forstår, heller ikke "nej" for så ville hun stoppe hver gang du siger "nej".

 

Det lyder mere som unghundekuller evt ifm overstået løbetid/falsk drægtighedsperiode?

 

Uanset; nogle hunde lærer aldrig at acceptere at forladt mad ikke må tages, da det jo ligger frit og ikke i øjeblikket bliver krævet af en anden hund eller person. Derfor er det med hundens øjne ejendom til den der er hurtigst.

 

Træning kan ske ved at træne meget "forbud til tilladelse" på alle typer foder og mad. I starten evt i line, hvis nødvendigt, og med gode belønninger for at overholde et forbud. Når dette er i orden tæt på dig, skal du til at øge din afstand til fristelsen lige så stille. Altså den lange trænings- og forståelsesproces.

I træningsperioden er det uhyre vigtigt, at Freya ikke får mulighed for at tage mad fra bordet. For hver gang hun oplever succes med dette, skal der lægges meget ekstra træningstid på.

Mht indkald ville jeg selv sørge for dels at gøre turene ekstremt muntre og spændende dels ikke at give hende muligheden for at smutte, da det meget hurtigt bliver et indlært mønster.

Det er en periode, hvor det er rigtig godt at have overskud og en ekstra portion humor, så man ikke tager det personligt at det ikke pt. kører på skinner.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...