Hop til indhold

Hjælp!! Hund knurrer af nogle fremmede..


Siiigne88
 Share

Recommended Posts

Vi har brug for råd og hjælp. Nove er en steriliseret tæve på 15 måneder, chgow chow. Vi har gjort meget for at socialisere hende, haft gæster og haft hende med rundt hvor vi end måtte komme. Vi er dog løbet ind i et problem, vi skal have ændret. Hun har knurret fire gange af mennesker hun ikke kender. Normalt er der ikke et problem, hun ser lige folk an i et minut, og så er de venner. Men med disse fire har hun knurret af dem.

 

Når det banker på døren nyser hun (tænker det er der andre ville gø og sige at der er nogle) kender hun folkene eller har hun bare set dem før stopper hun. Men er det fremmede vliver hun ved til hun har snust til dem.. Og så ved de omtalte fire, har hun knurret. Det var to mænd og to kvinder.,

Tænker

selv hun bliver usikker, for det er altid i dør-situationen. Er de først inde eller møder vi dem ude er der ikke problemer..

 

 

Vi er der, hvor vi ikke ved hvad vi skal gøre, og da det er sjældent der er nogle der kommer her hun ikke har set før er det svært at træne noget.. Har prøvet at lukke hende ind i et andet rum, men det er simpelthen fordi jeg synes det er pinligt... :oops:

 

Vi har overvejet at smide godbidder når der banker på, men kom i tvivl om hvorvidt vi så ville belønne hende for ar knurrer/nyse.. Mon hun. Er usikker? Synes jeg ikke hun ellers virker.. Men hvad kan vi mon gøre?

 

Det blev langt, så til jer der læste med så længe, tak

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville bare overtage dvs gå ind foran hunden og overtage gæsterne mine hunde skal ikke modtage gæster det gør jeg, når gæsterne er inde og har sat sig må mine hunde hilse ikke før , mine er lukket bag gitter til der er ro på, jeg tror det er et usikkerheds problem du har

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sus&Siku

Følger lige med i denne tråd. Har nemlig lidt aka samme prol med min 7 mdr han hvalp. Han både gøer og knurre af ALLE gæster, stopper dem i entreen + køkkenet. Intet probl når gæsterne har sat sig i sofaen...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sus&Siku

Hmm jeg vil ikke give ben eller godbidder, da jeg ser det som en belønning. Men har overvejet at lukket Siku ind i soveværelset indtil gæsterne sidder roligt i sofaen. Meeen det lyder forfærdeligt med hundepiven...

 

Dog er det min egen skyld! Siku lærte at gø på komando og han må gerne gø, når der kommer fremmede ind på gårdspladsen. Men Siku kender ikke forskel på fremmede og kendte folk, så alle bliver gøet og knurret af... :-S

Link til indlæg
Del på andre sites

Det kan være det hjælper, at være tæt på hende og ligesom fortælle hende, at det ikke er farligt, og at der ikke er nogen grund til at gø. Det hjælper faktisk, mærkelig nok, virkelig godt på min hund.

- Jeg er næsten sikker på, at hun knurrer fordi hun er usikker, så det kunne også være at det hjalp, hvis de fremmede hun var bange for, gav hende godbidder eller legede med hende, eller bare fik hende til at føle sig tryg, lige når døren blev åbnet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

 

Som andre har været inde på. En låge i så det er dig der tager imod gæsterne, uanset om de er kendte eller ukendte. Du kan sagtens smide en håndfuld godbidder bag lågen til hende, mens du lukker gæster ind.

Når de så er indenfor og du kan se på din hund at hun slapper af, ikke nyser/fnyser mere, så kan hun lukkes ind til gæsterne, som gerne skal ignorere hende til at begynde med.

En chow chow bryder sig sjældent om som voksen at blive gramset på af fremmede, det er noget hun selv skal "tillade" først.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville måske træne en uforenelig adfærd, f.eks. gå hen i kurven, når det banker på. Den adfærd skal trænes når der er ro og den skal sidde 100%. Først trænes hen i kurven på kommando, uden aktivitet ved døren. Der skal være meget stor værdi på at være i kurven (100-vis af fantastiske godbidder). Så kan familien være figuranter og banken bliver den nye kommando for "hen i kurven". Når det moment sidder kan I invitere venner til at være figuranter. I starten skal der være en person til at belønne hunden i kurven, man kan ikke både arbejde med sin hund og fokusere på gæster. Generelt ville jeg bede gæster om at ignorere hunden og sideløbende ville jeg arbejde med at gøre synet/lyden af fremmede til et signal om gode ting i vente for hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, nyser, eller pruster sådan.. Men hun er helt sikkert ikke glad når hun gør det.. Når hun er glad brummer hun :hjerte:

 

Havde faktisk overvejet det med at få hende til at gøre noget når det banker på.. Vi har bare ingen kurv da hun ikke gider beuge den.. Men vi har sådan en katte kradsetønde lige indenfor gangen, og tænker jeg ku lære hende at sætte sig der:confused: for der ku jeg så lægge godbidderne på.. Og det er indenfor børnelågen.. Så ku den ligesom hjælpe til at give hende succes hvis hun går derfra... Mon det ku være en ide:confused: ku nemlig være skidegodt.. Typisk man ikke ved det fra starten, det havde været nemmere at lære hende fra hvalp :damn:

Link til indlæg
Del på andre sites

Fnysen/nysen oplever jeg i to forskellige situationer. Som én skrev i JUHUUU situationen, typisk når vi skal ud at gå og som en advarselslyd. Denne fnysen er mere dæmpet.

 

Jeg tænker at du skal være uhyre opmærksom på ikke at vise din frygt for at være alene hjemme, da chow'en godt kan overtage situationen for at ville beskytte sin familie når hunden bliver voksen nok.

Som superreserveret overfor fremmede behøver den ikke mange dårlige oplevelser for at blive mindre nem at håndtere i stitautionen.

 

Børnegitter som andre foreslår synes jeg også er en rigtig god ide og så er det yderst vigtigt, at du udstråler glæde og selvtillid når du modtager gæster, håndværkere og andre fremmede personer, som skal ind til jer.

Gitteret, samt din udstråling, fortæller din hund at du har kontrol med situationen og at hun ikke behøver tage affære.

 

Jeg ville lukke hende ind til gæsterne når de var kommet i ro og havde sat sig, så er de helt "ufarlige" og hunde reagerer ikke så stærkt, som når gæster modtages i døren, som jo er et følsomt område, da det er flaskehalsadgangen til jeres "territorium"

 

Hvordan lyder hendes knurren og hvordan er hendes krops- og haleholdning imens?

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for dit svar. Altid glad for erfaringer, og ved jo du (ninjamor) har megen af den :klap: Som adfærdsbehandler.

Hun rejser børster og knurrer rimelig dybt. Jeg ville blive bange hvis jeg ikke kendte hende.. :shock:

Hendes hale er som altid, ligger op over ryggen.

 

Hvad tænker du om at give hende godbidder?

 

Dyb knurren tyder ikke på usikkerhed, omvendt kan rejste børste fortælle om konflikt/spænding.

Hvor rejser hun børster, omkring halsen, ned over ryggen, over bagparten eller hele vejen ned?

 

Jamen godbidder kan føre meget godt med sig, det er bare vigtigt at de gives for det korrekte. Som du beskriver det lyder det for mig mere som at du skal træde i karakter og dels vise hende hvad du vil have dels hvilken opførsel du ikke vil have.

Selvom en hund har en grad af usikkerhed i en situation er det stadig i orden at sige fra overfor den i situationen (symptombehandling) når man bare arbejder med årsagen til den uhensigtsmæsige adfærd også.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Bedste Lulu

Det kan du tro det gør. Hunden mærker, at du ikke har "tjek" på situationen og vil derfor forsvare dig. Det skal IKKE være hundens opgave, det er dig der skal være lederen i jeres "hundeflok" Helt presis: Når det banker så vend ryggen til døren og stræk dine arme ud, vis hunden at den skal stoppe. Det gær du ved at gå langsomt frem mod den med armene ud, så vil den automatisk vise dig respekt ved at trække sig lidt tilbage. Så vender du dig og åbner døren, hold øje med hunden og vis den, at den ikke å komme op på siden af dig. (brugt hele kroppen til blokering, ben eller arme.) Så modtager du din gæst ved at sige, lad vær med at se min hund i øjnene (det kan virke som en provokation) Ikke tale til den og ikke røre den (hunden snuser ikke til folk, for at blive kramset på, men for at mærke, hvad stemning de er i) Hols ikke hunden tilbage i halsbån det det får den bare til at trække frem. Du kan evt de første gange føre hunden lidt tilbage i rummet og vente til den er fulstændig afslappet. Sid bli´flere gange, hvis den går frem, så før den tilbage igen, til den forstår hvad du vil. Råb evt. til din gæst: lige et øjeblik, du kan forklare det hele senere. Hilsen Bedste LUL

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...